header

מתכון לבצק פסטה ביתי

אם לא הכנתם פסטה מבצק ביתי, לעולם לא תבינו כמה המנה הזו יכולה להיות טעימה. אופן ההכנה נשמע טיפה מסובך אבל אני מבטיחה לכם שאם תעקבו אחר ההוראות ההצלחה תהיה מובטחת! בפעם הראשונה יהיה קצת מאתגר, אבל כשמבינים ומתרגלים זה הופך "למשחק ילדים". אולם, יש בעיה אחת אחר כך - והיא שקשה לחזור לפסטה הקנויה! כל מה שצריך זה בסך הכל 4 מרכיבים: קמח, ביצים, שמן זית, מלח ויש לכם בצק גמיש שמתאים לכל מני סוגי פסטות, גם לרביולי וללזניות.

מתכון לבצק פסטה: פסטה ביתית

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים בצק פסטה ביתי:

קמח: קמח 00 לפסטה – המומלץ ביותר, הוא דק ועדין יותר מהרגיל, נטחן פעמיים בטחינה עדינה, אחריו מגיע קמח דורום בטחינה דקה, כמובן שגם קמח רגיל יכול להשתלב במתכון אך קחו בחשבון שהפסטה תצא מעט קשה יותר, אם כבר החלטתם להכין לבד, עשו זאת כמו שצריך! אם לא הצלחתם למצוא קמח 00, ערבבו 60% קמח לבן, עם 40% קמח דורום.

שמן זית: מסייע לבצק לא להתייבש, להיקרע ועוזר בגיבוש החומרים, במיוחד כשמרדדים בעזרת מערוך.

מלח: אינו רכיב חשוב שהפסטה בלעדיו לא תצליח, אך הוא מוסיף טעם, ולא רצוי לוותר עליו.

ביצים: רצוי להשתמש בביצים טריות, בטמפרטורת החדר. במתכון הבא נדרשות ביצים שלמות, אך כדי לקבל פסטה בעלת מרקם עשיר יותר מומלץ לשים בעיקר חלבונים בשילוב ביצה שלמה.

משטח עבודה: על משטח מקומח בסביבה מעט קרירה ולא חמה ולחה שתגרום לבצק להיות רך וקשה לעבודה.

לישה: הלישה המומלצת היא בעזרת הידיים (וגם הכי כיף) במשך כמה דקות, עד שנוצר כדור בצק. אפשר גם במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. לשים יחד את כל הרכיבים עד שנוצר בצק אחיד. הבצק מוכן כשהוא מתגבש "ונתלה" על הוו.

מנוחה: לאחר קבלת בצק אחיד, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה לפחות לשעה. לאחר ההוצאה מהמקרר מסירים את הניילון ומניחים לבצק להגיע לטמפרטורת החדר, כדי שלא יתייבש אפשר לכסות אותו במגבת.

מכונת פסטה: אם יש לכם מכונת פסטה רדדו באמצעותה עלה מלבני ברוחב מכונת הפסטה, התחילו על המספר הגבוהה ביותר, המשיכו הלאה, ובכל פעם תורידו מספר.

רידוד בעזרת מערוך: כמובן שאפשר גם ללא מכונת פסטה, תצטרכו לחמם את השרירים, לרדד לקמח, להפוך, לרדד, להפוך, וכך הלאה עד שתגיעו לעובי הרצוי. חשוב לדאוג שהבצק יהיה מקומח לכל אורך הרידוד, אחרת הוא יהפוך דביק ויהיה מאוד קשה מאוד לעבוד איתו.

מתכון לבצק פסטה: חיתוך פסטה ביתית

חיתוך: בעזרת חלק מיועד במכונת הפסטה תוכלו להעביר את הבצק וליצור את הצורה הרצויה. אין לכם חלק או מכונה? לא נורא עשו זאת בעזרת סכין חדה או גלגלת.

הרוטב: הרוטב צריך לחכות לפסטה ולא להיפך, רצוי להכין לפני את הרוטב ולהקפיץ את הפסטה עם הרוטב שהתקרר, בישול הפסטה ברוטב חם יגרום לפסטה להמשיך להתבשל ויגרום לה להיות רכה מידי. איזה רוטב? עגבניות קלאסי, פסטו, שמנת פטריות, אליו אוליו (שמן זית ושום), לבחירתכם.

מתי הפסטה מוכנה? כשהיא צפה על פני המים. פסטה בהכנה ביתית מוכנה הרבה יותר מהר מפסטה קנויה. מסננים מהמים ומעבירים לרוטב. יש הטוענים שצריך לשטוף אותה בזמן הסינון כדי להפסיק את תהליך הבישול ולשטוף ממנה את העמילנים, ויש כאלה שטוענים שאסור והדבר הכי טוב עבורה זה להישאר עם המים מהבישול.

להפיכת הפסטה לטבעונית: אפשר להחליף את הביצים במים, 60 גרם מים עבור כל ביצה.

 

זמן הכנה: 45 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לבצק פסטה ביתי
רכיבים לבצק פסטה:
קמח פסטה 00 - 500 גרם
מלח - כפית שטוחה
שמן זית - 2 כפות
אופן הכנת בצק פסטה:
  1. שופכים את הקמח על משטח עבודה יוצרים תלולית קטנה עם גומחה - כמו הר געש. לתוך הגומחה שוברים את הביצים, מוסיפים שמן ומלח וטורפים באמצעות מזלג. preperation
  2. יש להוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבוב את הקמח אל תערובת הביצה, ולעבוד עם הידיים עד לקבלת בצק מגובש. preperation
  3. יוצרים צורת עיגול מהבצק, עוטפים בניילון נצמד מכניסים למקרר לחצי-שעה. preperation
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר, חותכים אותו לכמה חתיכות, ומתחילים עם הראשונה: על משטח מקומח מרדדים את חלק הבצק הראשון, מקמחים משני הצדדים ומרדדים לצורת מלבן ברוחב מכונת הפסטה. preperation
  5. מכניסים את מלבן הבצק למכונת הפסטה ומסובבים את ידית המכונה. preperation
  6. מקפלים את הבצק, מורידים מספר במכונה ומעבירים שוב את הבצק. preperation
  7. ממשיכים כך עם הבצק והמספרים, עד שמגיעים לעובי הרצוי (רצוי לא פחות מ-3 ס"מ). preperation
  8. חותכים את דפי הפסטה לצורה הרצויה, בעזרת החלק המיועד במכשיר הפסטה או בעזרת גלגלת או סכין. preperation
  9. מניחים את הפסטה החתוכה על משטח מקומח מייבשים ומאחסנים בקופסה סגורה, או מבשלים במים רותחים עם מעט מלח כ-4 עד 5 דקות. preperation
  10. מעבירים לרוטב חם שמכינים לפני שהפסטה מוכנה - ואוכלים בתיאבון! preperation
טיפ השף:
להפיכת הפסטה לטבעונית: אפשר להחליף את הביצים במים - 60 גרם מים עבור כל ביצה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.