maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבצק פסטה

פסטה היא אחד המאכלים הנפוצים ביותר בעולם, וכבר עשורים רבים שהיא אינה נחלתו הבלעדית של העם האיטלקי. בניגוד לאיטלקים, ארוחת הפסטה הביתית של מרבית הישראלים מגיעה היישר מהסופר, ואמנם אין כל דבר רע בפסטה קנויה, אך כמו במקרה של מאכלים רבים נוספים, לא ניתן להשוות אותה לכזו שמכינים בבית. אם אתם חוששים שמא מדובר בעבודה קשה ומסובכת במיוחד השמורה רק לשפים שבינכם, חשבו שוב. בצק הפסטה מורכב ממעט מאוד חומרים ותהליך ההכנה שלו הוא די פשוט, וכשתשמעו את קריאות ההתפעלות של בני המשפחה והחברים שלכם, לא תבינו מדוע לא הכנתם פסטה ביתית קודם לכן.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבצק פסטה מקור תמונה: missy
רכיבים לבצק פסטה:
קמח לבן - 400 גר' (או 200 גרם קמח לבן ו-200 גרם קמח דורום. כ-3 כוסות)
מלח - 1 כפית שטוחה
ביצים גדולות - 4 (בטמפרטורת החדר)
אופן הכנת הבצק פסטה:
  1. ערבבו בקערה את הקמח הלבן יחד עם קמח הדורום והמלח.
  2. שפכו את הקמח על משטח חלק, סדרו אותו כמעין גבעה קטנה ובמרכזה צרו גומחה.
  3. שברו את 4 הביצים אל תוך הגומחה וערבבו בעדינות ובהדרגתיות יחד עם הקמח עד לקבלת בצק בעל מרקם חלק ולא דביק (אם הוא דביק, שפכו מעט קמח על אצבעותיכם והמשיכו ללוש).
  4. צרו כדור מהבצק שנוצר ועטפו אותו היטב בניילון נצמד (שימו לב, בצק הפסטה מתייבש בקלות ויש להקפיד לעטוף אותו כראוי).
  5. תנו לבצק לנוח במשך שעה בטמפרטורת החדר.
  6. כעבור שעה, חלקו את הבצק ל-6-8 כדורים.
  7. כעת אתם יכולים להכין פסטה בדרך שתבחרו. בין שבעזרת מכונה ובין שבעזרת הידיים, פטוצ'יני או רביולי, עם רוטב שמנת או שמן זית בלבד, אין ספק שאתם צפויים להכין את הפסטה הטובה ביותר שאכלתם עד היום. preperation
טיפ השף:
* את בצק הפסטה אפשר להכין מקמח רגיל, אך אם אתם רוצים פסטה איטלקית אמיתית, רצוי שתשלבו בו גם קמח דורום. קמח הדורום נקרא גם "סמולינה" וחשוב לשים לב שאינכם מתבלבלים בינו לבין סולת, שבאנגלית נקראת סמולינה גם כן. כדי לוודא זאת, חפשו את המילה "דורום" ברשימת הרכיבים על גבי האריזה.

* על מנת להכין פסטה ביתית מומלץ להשתמש במכונת פסטה, שנמכרת במבחר חנויות לכלי בית ואביזרי בישול. אם אין ברשותכם מכונה שכזו, תוכלו להכין את פסטה ביד ובעזרת מערוך, בסך הכל מדובר במעט יותר עבודה.
מקור: רננה פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: