maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפתיתים - קל להכנה

פתיתים הם אחד המאכלים האהובים על הישראלים בכל שכבות הגיל. הפתיתים נמצאים בתווך בין אורז לפסטה וניתן לאוכלם קרים או חמים, ואם עדיין לא מצאתם את המתכון המושלם לפתיתים, נסו את המתכון שלפניכם ותגלו שהכנת פתיתים טעימים במיוחד היא משימה פשוטה מאין כמוה.

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפתיתים - קל להכנה מקור תמונה: pinterest
רכיבים לפתיתים:
שמן זית - 2 כפות
פתיתים - 2 כוסות (לא מבושלים)
מים רותחים - 4 כוסות (או ציר ירקות רותח)
שן שום - 1 (קצוצה)
בצל - ¼ (קצוץ)
אופן הכנת הפתיתים:
  1. צקו 2 כפות שמן זית לתוך סיר בינוני והניחו אותו על להבה בינונית-גבוהה.
  2. טגנו את השום והבצל הקצוץ יחדיו וערבבו (היזהרו לא לטגן אותם יתר על המידה).
  3. הוסיפו את הפתיתים לסיר, ערבבו וקלו אותם קלות.
  4. צקו את הנוזלים לתוך הסיר עם הפתיתים, ערבבו והנמיכו את הלהבה לחום נמוך.
  5. בשלו כ 10-12 דקות או עד שהנוזל מתאדה והפתיתים רכים.
  6. כבו את הלהבה, ערבבו שוב בעדינות והגישו.
טיפ השף:
ניתן לוותר על הוספת השום ו/או הבצל אם הפתיתים נועדו למתכון אחר שלא מצריך שימוש ברכיבים הללו .
כדי להכין פתיתים עם ירקות ניתן להוסיף לסיר ירקות טריים, מבושלים או קלויים לפני שיוצקים את הנוזלים פנימה ולבשלם יחדיו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר