header

מתכון לקוסקוס ביתי רך וטעים

הקוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי העשוי מסולת העוברת אידוי או בישול. הדרך המסורתית להכין אותו היא בסיר קומותיים שנקרא קוסקוסייר, מתחתיו מתבשל מרק, ובחלקו העליון בסיר מחורר מתאדה הסולת. גרגירי הסולת סופחים את אדי המים ותופחים. במתכון הבא אופן ההכנה הוא אמנם עם סיר רגיל על הגז - אבל אם תבצעו אותו נכון תקבלו קוסקוס רך וטעים. אפשר לוותר על כל תהליך ההכנה ולמצוא ברשתות השיווק מגוון רחב להכנה מהירה קלה ופשוטה על הגז, במיקרוגל או באידוי, אבל הכי טעים וכיף להכין לבד. לפי המסורת הצפון אפריקאית נהוג להגיש אותו באירועים מיוחדים כסמל לברכה ומזל, תזכרו את זה בפעם הבאה שאתם חוגגים משהו חשוב...

מתכון לקוסקוס: קוסקוס

כמה טיפים לפני שנלמד להכין קוסקוס ביתי

גודל הקוסקוס: דק/עבה/בינוני מתקבל ע"י ניפוי המסננת, ככל שהחורים גדולים יותר כך הגרגירים עבים יותר.

מסננת/נפה: היא מסננת מיוחדת עם חורים שניתן לרכוש בכל חנות לכלי מטבח. נפת הקמח פחות מומלצת בגלל שהחורים שלה מאוד דקים. לקבלת קוסקוס אוורירי מומלץ להעביר פעמיים את הקוסקוס במסננת.

קוסקוס צבעוני: להוספת צבע מוסיפים למי הבישול תבלינים: לקוסקוס צהוב – כורכום; לאדום – פפריקה; ולסגול - מיץ סלק. כמה? תלוי בכמות שבחרתם לבשל. לגבי הכורכום מומלץ לשים ממנו כמות מזערית כי טעמו חזק ודומיננטי מאוד.

הקוסקוס במאכלים: הקוסקוס משתלב בצורה נהדרת עם מאכלים עם רוטב וקדרות, כמו קציצות, צלי ועוף. הוא יכול להחליף את אורז בממולאים, ומהווה בסיס מצויין לסלטים כמו הטאבולה. 

 

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
מתכון לקוסקוס ביתי רך וטעים
רכיבים לקוסקוס:
סולת - 1 ק"ג
מים - 3 כוסות
שמן - כוס
מלח - כף שטוחה
אופן הכנת הקוסקוס:
  1. בסיר עם ציפוי למניעת הידבקות (נון-סטיק) מרתיחים על להבה גבוהה את המים, המלח והשמן.
  2. ברגע שהמים מתחילים לבעבע מוסיפים בהדרגה את הסולת תוך כדי ערבוב תכוף, ומנמיכים את עוצמת הלהבה לנמוכה.
  3. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות, עד שהמים נספגים היטב בסולת.
  4. מסירים מהגז, פותחים את מכסה הסיר ומניחים לתערובת הסולת לנוח כ-20 דקות.
  5. בעזרת מזלג מפוררים את הסולת כדי ליצור פירורים.
  6. מניחים נפת/מסננת קוסקוס מעל קערה גדולה, מעבירים ומסננים דרכה את התערובת עד שנוצרים גרגירים. preperation
  7. הקוסקוס מוכן! ניתן להגיש לצד מנה בשרית/צמחונית בשילוב ירקות, או בשיטה הקלילה שלנו: עם גזר מגורר, עשבי תיבול קצוצים והמון לימון - בתיאבון! preperation
טיפ השף:
במקום לנפות ולסנן במסננת אפשר להשתמש במעבד מזון בפוסלים כדי לקבל מתערובת הסולת גרגירים קטנים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.