maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבצק רבוך

מקורו של הבצק הרבוך בצרפת והוא משמש בעיקר להכנת פחזניות ואקלרים, שהם מאכלים הדומים זה לזה בטעמם אך שונים בצורתם ובסוג המילוי שלהם. הבצק הרבוך שונה מאוד ממרבית סוגי הבצק אחרים; ראשית, הוא אוהב חום ובשל כך מכינים אותו בסיר על הגז. שנית, הבצק הרבוך ייחודי במרקמו, שכן הוא מעט נוזלי ולכן לא ניתן לעבוד אתו בעזרת הידיים, אלא רק באמצעות זילוף. אופן ההכנה של הבצק אינו מסובך ולאחר שתלמדו את העקרונות הבסיסיים תוכלו להכין מגוון מרשים של מאפים זהובים ואווריריים בשלל צורות ומילויים.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לבצק רבוך מקור תמונה: vxla
רכיבים לבצק רבוך:
קמח - 150 גר' (1 כוס +1 כף)
מלח - 1 כפית
סוכר - 1 כפית
חמאה - 100 גר' (ללא מלח)
מים קרים - 250 מ"ל (לקבלת מרקם עשיר יותר ניתן להשתמש בחצי כוס מים וחצי כוס חלב)
אופן הכנת הבצק רבוך:
  1. ערבבו את הקמח, המלח והסוכר והניחו בצד.
  2. העבירו את החמאה והמים (וגם את החלב, אם בחרתם להשתמש בו) לקלחת והביאו אותם לרתיחה על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב.
  3. הוסיפו את החומרים היבשים לקלחת והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם חלק. preperation מקור תמונה: A&L
  4. הורידו את הקלחת מהאש ובחשו את התערובת במשך מספר דקות בעזרת כף עץ, עד שיתקבל בצק הנפרד בקלות מדפנות הקלחת.
  5. לאחר שהתקררה מעט, הוסיפו את הביצים בהדרגה לתערובת הבצק, תוך כדי ערבוב. ייתכן כי בהתחלה הביצים לא יתמזגו כראוי, אך המשיכו לערבב עד שתקבלו תערובת חלקה ומבריקה.
  6. על מנת ליצור את הפחזניות או האקלרים, רפדו תבנית בנייר אפייה וצרו את צורת המאפה הרצויה על גבי התבנית באמצעות שקית זילוף או בעזרת כפות (כפי שמודגם בתמונה).
  7. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך זמן של 20-35 דקות (תלוי בגודל המאפים) עד לקבלת מאפה תפוח וזהוב, אותו תצטרכו לזהות מבלי לפתוח את התנור (כפי שמוסבר ב"טיפ השף" הנמצא מטה).
  8. הוציאו את המאפים, צרו חור קטן בחלק התחתון של כל אחד מהם על מנת לשחרר אדים והניחו בצד לקירור.
  9. כעת תוכלו למלא את הפחזניות או האקלרים בכל מילוי שתרצו.
טיפ השף:
לפני שאתם ניגשים לעבודה, חשוב מאוד לזכור שכאשר מדובר באפייה של בצק רבוך, אסור לפתוח את התנור לפני הזמן, שכן אז המאפה שהכנתם יצנח, ואת הדרך "להרים" פחזנית שצנחה לה טרם מצאו גם גדולי השפים הצרפתים.
מקור: אליצור.ח
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: