maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבצק בירה (טמפורה)

הטמפורה, שנקרא גם "בצק בירה" או "בצק מטוגן", הוא מאכל יפני אשר מצא מזמן בית חם בישראל. טמפורה הוא למעשה סוג של בלילת בצק בה משתמשים לציפוי ירקות, דגים או כל דבר אחר שרוצים, ולאחר מכן מטגנים בשמן עמוק. בעוד שעבור הכנת רוב סוגי הבצק משתמשים בקמח רגיל המכיל גלוטן, בהכנת הטמפורה נמנעים מכך שכן הגלוטן מעולה לאפייה, שם גם נדאג ללוש היטב את הבצק על מנת לפתח אותו, אך הוא אינו מתאים לטיגון. בשל כך, על מנת לקבל בצק טמפורה טוב נעדיף להשתמש בקמח אורז או לפחות בקמח המיועד לעוגות, שבו כמות הגלוטן קטנה יותר, וכנוזל העיקרי ניתן להשתמש במים, סודה או אפילו בוודקה. במתכון הזה נשתמש דווקא בבירה, שאנשים רבים מאמינים כי היא יוצרת את הבלילה הטעימה והמיוחדת ביותר.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבצק בירה (טמפורה)
רכיבים לבצק בירה:
בירה - 1 כוס (חשוב שתהיה בהירה כדי להימנע ממרירות)
קמח אורז - כ-¾ כוס (או קמח עוגות)
מלח - לפי הטעם
שמן - לטיגון עמוק
אופן הכנת הבצק בירה:
  1. ניתן להוסיף תבלינים כמו אבקת שום, פלפל קאיין או כל דבר אחר שאתם אוהבים על מנת לשדרג את הבלילה.
  2. במקצפה ידנית, הקציפו את הבירה יחד עם קמח האורז עד לקבלת מרקם חלק. preperation
  3. הוסיפו את המלח ואת התבלינים בהם בחרתם.
  4. תנו לתערובת לנוח בטמפרטורת החדר למשך 10 דקות.
  5. הרתיחו במחבת שמן לטיגון.
  6. טבלו את הירקות, הדגים או כל מאכל אחר שתבחרו בתערובת הטמפורה עד לכיסוי מלא. הניחו לשאריות הבלילה לטפטף.
  7. טגנו בשמן עמוק (יש לסובב מידי פעם) כ-3 דקות עד להזהבה.
  8. הוציאו את המאכל המטוגן בזהירות מהשמן והניחו על נייר סופג.
  9. תבלו במלח ובתבלינים נוספים לפי טעמכם.
מקור: רננה פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: