maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסמוסה סינית במילוי ירקות מוקפצים

מתכננים אירוח מושלם ומחפשים מנה מרשימה, טעימה, משביעה וקלה להכנה? מצאתם! מנת הסמוסה הסינית הזו היא פתרון מעולה למתכון מנצח שניתן להכין תוך 20 דקות ולפנק בעזרתו את האורחים ואת בני הבית. המחמאות שתקבלו ימלאו אתכם בגאווה בזמן שכיסוני הירקות המטוגנים האלו ימלאו לכם את הבטן.
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסמוסה סינית במילוי ירקות מוקפצים מקור תמונה: myfoodstory
רכיבים לבצק:
קמח - 1 כוס
שמן - 1 כפית
מלח - ½ כפית
מים - לפי הצורך
רכיבים למילוי ירקות:
אטריות ארוכות - 1 כוס (מבושלות - כל סוג שתבחרו)
שמן - 1 כף
שיני שום - 4 (קצוצות דק)
גזר - ½ כוס (פרוס דק)
פטריות - ½ כוס (פרוסות דק)
פלפל אדום - ¼ כוס (פרוס)
רוטב סויה - 1 כפית
דבש - 1 כפית
חומץ - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
שמן - לטיגון עמוק
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו לקערה בינונית קמח, שמן ומלח, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת מפוררת.
  2. כעת הוסיפו מעט מים בהדרגה תוך ערבוב ולישה עד לקבלת בצק חלק וגמיש. כסו את הבצק והניחו בצד למשך 15 דקות, בינתיים הכינו את המילוי.
אופן הכנת המילוי ירקות:
  1. חממו מחבת גדולה על אש גבוהה (מומלץ ווק) והוסיפו את השמן והשום, טגנו במשך כדקה.
  2. כעת הוסיפו גזר ופטריות וטגנו במשך 2 דקות, לאחר מכן הוסיפו את הפלפל האדום, ערבבו וטגנו עוד דקה.
  3. הוסיפו לירקות שבמחבת רוטב צ'ילי, סויה, דבש, חומץ, אטריות ומעט מלח, ערבבו הכל יחד ותטעמו - זה הזמן לשפר טעמים במידת הצורך. בשלו עוד 1-2 דקות וכבו את האש.
  4. כעת, חלקו את הבצק ל-8 כדורים שווים. רדדו כל כדור לעלה דק בקוטר של כ-½2 ס"מ, הניחו במרכז כל עלה כף מלאה מהמילוי שבמחבת.
  5. הרטיבו במעט מים את שולי הבצק, אספו אותם מהצדדים וצרו מעין שק, לחצו מעט באזור שמעל למלית כדי שידבק, עשו חצי סיבוב לשק הבצק הממולא והניחו אותו בצד. preperation מקור תמונה: myfoodstory
  6. חזרו על פעולה זו עם שאר הבצק ובמקביל חממו שמן לטיגון עמוק במחבת על חום בינוני.
  7. כאשר השמן חם, הכניסו את הסמוסה לתוך השמן וטגנו עד לקבלת בצק בגוון חום-זהוב.
  8. מומלץ להגיש חם עם רוטב לטבילה בצד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר