header

מתכון למיונז ביתי

המיונז הוא מטבל/ממרח המשתלב בצורה נהדרת עם מגוון מאכלים, ואחרי שמבינים שכל כך קל להכין אותו בבית קשה מאוד לחזור לרכוש את המיונז התעשייתי ומלא הסוכר והחומרים המשמרים. מכינים אותו מכמה מרכיבים פשוטים שאפשר למצוא כמעט בכל מטבח, ואפשר להכין איתו כל כך הרבה מאכלים טעימים. אופן ההכנה קל ומהיר, אפשר לטרוף, ואפשר לערבל במעבד מזון, לבחירתכם. 

מתכון למיונז ביתי: מיונז ביתי

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מיונז ביתי משובח:

ביצה: כדי להשתמש בביצה טרייה, ולהוציא אותה כמה דקות לפני ההכנה מהמקרר כדי שתגיע לטמפרטורת החדר.

לימון סחוט: מיץ הלימון מייצב את המיונז ומוסיף טעם מיוחד, אפשר להמיר אותו בכף חומץ בן יין.

חרדל: מוסיף טעם, עוזר לייצוב המיונז, אפשר להשתמש בחרדל רגיל במקום בחרדל דיז'ון. 

שמן: מומלץ להשתמש בשמן צמחי מסוג: קנולה/אבוקדו/חמניות/אורז... ולא בשמן זית שיעניק למטבל טעם מריר מעט, וחבל. 

להפיכת המתכון לטבעוני: אפשר להמיר את הביצה בכפית קמח.

אחסון: במקרר בתוך כלי זכוכית אטום, לא יותר מיומיים. 

להעשרת המיונז: ניתן להוסיף שום קונפי, פסטו, סרירצ'ה, קארי, פלפל שחור גרוס...

זמן הכנה: 5 דקות
כמות יחידות: 1
רמת קושי: קל
מתכון למיונז ביתי
רכיבים למיונז ביתי:
ביצה - 1
חרדל דיז'ון - 1 כפית
מלח - ½ כפית
שמן צמחי - ⅓ כוס
אופן הכנת מיונז ביתי:
  1. שמים בבלנדר: ביצה, לימון, חרדל, מלח ומערבלים עד קבלת תערובת בהירה.
  2. תוך כדי ערבול, מזלפים באיטיות את שמן הזית עד שהוא נטמע בתערובת.
  3. טועמים, אם יש צורך מתקנים טעמים עם מלח ולימון.
  4. מעבירים לצנצנת אטומה, ומאחסנים במקרר. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף שן שום כתושה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.