maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבצק שמרים ללא מוצרי חלב

סוגי בצק רבים, בייחוד כאלה המיועדים להכנת מאפים מתוקים, מכילים מרכיבים כמו חלב, חמאה וביצים, ובשל כך אנשים רבים נמנעים משילוב מאפים בארוחות שלהם. אם אתם מקפידים על כללי הכשרות ומעוניינים להכין מאפה בשרי או קינוח מתוק לסיום הארוחה, או לחלופין אם אתם נמנעים מצריכת מוצרים מן החי, הבצק הבא הוא פתרון מושלם בעבורכם. הוא מכונה "בצק משוגע" מכיוון שהוא לא מכיל מוצרי חלב או ביצים, אך בכל זאת ניתן להכין ממנו מגוון מאפים מלוחים ומתוקים. סיבה נוספת ל"שיגעון" של הבצק הזה היא שניתן להכין אותו פעם אחת ולשמור אותו במקרר למשך 3 ימים, כך שתוכלו ליהנות בכל יום ממאפה חם וטרי במינימום עבודה, מאחר שעיקר המאמץ יהיה מאחוריכם. אז אתם מוכנים להתחיל להכין את הבצק הנפלא הזה?

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבצק שמרים ללא מוצרי חלב מקור תמונה: Kitchen Nostalgia
רכיבים ל"בצק המשוגע":
חלב שקדים - ½2 כוסות (בטמפרטורת החדר. או חלב סויה או חלב אורז)
סוכר - 2 כפיות
שמרים טריים - 80 גר' (4 כפות שמרים יבשים)
קמח - 1 ק"ג (⅔6 כוסות)
אבקת אפייה - 4 כפיות
מיץ לימון - ½ כפית
שמן - 5 כפיות
אופן הכנת ה"בצק המשוגע":
  1. בחשו את החלב הפושר יחד עם הסוכר והשמרים והניחו בצד ל-10 דקות עד שהשמרים יחלו לפעול והנוזל יעלה קצף.
  2. ערבבו את תערובת השמרים עם יתר המרכיבים בקערת מיקסר באמצעות וו גיטרה.
  3. לושו את הבצק עד לקבלת מרקם חלק. בשלב זה, אם הבצק נראה יבש מידי הוסיפו לו מעט תחליף חלב או מים, ואם הוא נראה רך מידי הוסיפו מעט קמח.
  4. התפיחו את הבצק למשך 15-20 דקות בטמפרטורת החדר. preperation מקור תמונה: kitchennostalgia
  5. החלו לאפות.
מקור: רננה פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר