maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

לחמים צבעוניים לאפייה ביתית שירשימו את כל הנוכחים

 קשה למצוא ריח משכר יותר מלחם טרי שנאפה בתנור ומי שכבר ניסה לאפות לחם בבית, גילה שזה דווקא די קל, ויותר מזה - ממכר. בא לכם לשדרג את הלחם הביתי למשהו שיגרום לבני המשפחה ולאורחים להגיד "וואו"? הכניסו בו צבע! המתכונים הבאים יעזרו לכם להכין לחמים צבעוניים ומגרים, שבנוסף למראם היפה, הם גם מועשרים בטעם ובבריאות הודות לירקות והתבלינים שתוסיפו להם. בסוף הכתבה תמצאו גם רעיונות ללחם מתוק וללחם פרחוני וחגיגי במיוחד. בתיאבון!  

מתכון לחלה מיוחדת ב-3 צבעים

אמנם התרגלתם לחלה הרגילה של שבת, אך הגרסה הצבעונית הבאה תככב בשולחן שלכם בכל שבוע! שלושת צבעי הסתיו היפיפיים של החלה הופכים אותה לכמעט יפה מדי לחיתוך, אך תתקשו לעמוד בפיתוי כאשר תראו אותה על השולחן...

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: diy-enthusiasts
רכיבים לחלה צבעונית:
תרד - 200 גר'
קמח - 960 גר'
מים - ¼1 כוסות לערך
מלח - ½1 כפית
שמן צמחי - 60 מ"ל
דלעת - 350 גר' (כתושה)
שומשום - לקישוט (אפשר לזרות גם קימל/קצח)
אופן הכנת החלה צבעונית:
  1. חממו את התנור מראש על 220 מעלות.
  2. ערבבו את הקמח, השמרים והמלח, וחלקו את התערובת לשלוש קערות באופן שווה.
  3. רסקו את התרד בבלנדר יחד עם כחצי כוס מים והוסיפו לקערה אחת.
  4. רסקו את הפלפלים יחד עם כחצי כוס מים והוסיפו יחד עם הפפריקה לקערה שנייה.
  5. מעכו את הדלעת עם קצת מים (אין צורך בבלנדר) והוסיפו לקערה השלישית.
  6. בכל קערה אמור להיות בצק בצבע אחר, אותו עליכם ללוש קלות. לאחר מכן, כסו את הקערות בניילון והניחו במקום חמים להתפחה למשך שעה preperation מקור תמונה: spsmw
  7. כעבור שעה, גלגלו כל חתיכת בצק על משטח מקומח ל"חבל" ומוארך. כך שיתקבלו שלושה חבלים סך הכל.
  8. עתה הרכיבו את החלה: חברו את שלושת הגלילים בנקודה אחת ושזרו אותם בצורת צמה.
  9. השאירו להתפחה נוספת למשך כחצי שעה. לאחר מכן, הרטיבו מעט את החלק העליון, קשטו בזרעים והכניסו לתנור למשך 35-30 דקות. לבסוף, הניחו ללחם להתקרר מחוץ לתנור עד ההגשה.
 

מתכון מיוחד ללחם סלק סגלגל

הלחמים שנמכרים בשנים האחרונות שינו את פניהם מן הקצה אל הקצה עם תוספות מיוחדות, וכעת גם אתם תוכלו ליהנות מגירסה מיוחדת למאפה האהוב עם המתכון הבא ללחם סלק סגלגל וטעים במיוחד. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: heghineh
רכיבים ללחם סלק:
מים חמים - ¾ כוס
חלב - ½ כוס
סלקים בינוניים - ½2 (קלופים)
קמח - ½3 כוסות
שמן זית - 2 כפות
מלח - 1 כף
סוכר - 1 כפית
אופן הכנת הלחם סלק:
  1. הכינו מחית סלק: קצצו את הסלקים וטחנו במעבד מזון יחד עם חצי כוס חלב עד לקבלת מרקם חלק.
  2. ערבבו בקערה את השמרים, הסוכר והמים, והניחו בצד ל-5 דקות.
  3. ערבבו בקערה נפרדת את הקמח והמלח, הוסיפו לקערה את תערובת השמרים, מחית הסלק ושמן הזית וערבבו ביד קלות.
  4. לושו בעזרת הידיים או המיקסר את התערובת במשך 10 דקות או עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.
  5. העבירו את הבצק לקערה משומנת קלות, כסו והניחו במקום חמים להתפחה למשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  6. העבירו את הבצק לתבנית שמרופדת בנייר אפייה, "הכו" בו קצת להוצאת אוויר ועצבו בידיים לצורת כדור. כסו באופן רופף בניילון והניחו שוב בצד למשך 60-45 דקות, עד שהבצק שוב יכפיל את נפחו.
  7. חממו את התנור ל-190 מעלות, והכניסו אל תחתיתו (מתחת לרשת שעליה תשימו את תבנית האפייה) תבנית שטוחה המלאה בחצייה במים רותחים. על הלחם פזרו קצת קמח וחרצו צורת X.
  8. הכניסו את הבצק לתנור ואפו במשך 35-30 דקות. אחר כך הוציאו את הלחם והניחו לקירור מחוץ לתנור.
 

מתכון לחלה קלועה מדלעת, ג'ינג'ר ושוקולד

חלה היא אחד מסוגי הלחמים האהובים ביותר, ואם ברצונכם לנסות מתכון חדש וייחודי, פשוט נסו את המתכון הבא שילמד אתכם להכין חלה יפיפייה ומתוקה בשלושה צבעים שתתקשו להפסיק לאכול. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: rachelhowdenblog
רכיבים לחלת דלעת, ג'ינג'ר ושוקולד:
שמרים יבשים - 4 כפיות
מים חמים - ⅔1 כוסות
קמח - 5 כוסות (רצוי קמח ללחם)
סוכר - ¾ כוס
מלח - ½1 כפיות
חלב - 4 כפיות
חמאה - 5 כפיות (רכה)
להברשת הצמה - 1 ביצה טרופה מעורבבת ב-1 כף מים
לחלק השוקולד - ½1 כפיות אבקת קקאו מעורבבת ב-1 כף מים
לחלק הג'ינג'ר - 1 כפית ג'ינג'ר מגורר,1 כפית ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
לחלק הדלעת - כמה כפות דלעת מעוכה (בשלו חתיכת דלעת קטנה ומעכו אותה)
קינמון - קורט
אגוז מוסקט - קורט
אופן הכנת החלת דלעת, ג'ינג'ר ושוקולד:
  1. בקערה, המיסו את השמרים בתוך המים החמים והניחו בצד ל-5 דקות. לאחר מכן הוסיפו 2 כוסות קמח והוסיפו את הסוכר והמלח. ערבבו, והוסיפו עוד 2 כוסות קמח, את החלב והביצים. לאחר ערבוב קל הוסיפו את כוס הקמח האחרונה ואת החמאה.
  2. לושו את הבצק עד שיהיה גמיש וחלק.
  3. חלקו את הבצק לשלושה, והוסיפו לכל חלק - שוקולד, ג'ינג'ר או דלעת - את המרכיבים הייחודיים לו.
  4. העבירו כל חלק לקערה משומנת נפרדת, כסו בניילון והניחו להתפחה כשעתיים או עד שכל בצק יתפח פי ½1 מגודלו המקורי.
  5. חממו את התנור ל-200 מעלות.
  6. גלגלו כל חלק בצק ל"חבל", העבירו את שלושת החבלים לנייר אפייה על תבנית ושזרו מהם "צמה".
  7. הברישו את הצמה בביצה הטרופה, והכניסו לתנור למשך 20 דקות או עד השחמה. לאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל-175 מעלות והמשיכו לאפות לעוד 30 דקות עד שנקישה על הלחם תעלה קול חלול.

מתכון ללחם מערבולת של סלק ותרד

עיצובים מיוחדים למאפים כבר מזמן לא שמורים לעוגות בלבד, כפי שמוכיח "לחם המערבולת" במתכון הבא שנראה כמו קינוח מתקתק, אך טומן בחובו הפתעה טעימה ויפה כאחד. 

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: ambrosiasoulfulcooking
רכיבים ללחם מערבולת:
קמח מלא - 2 כוסות
קמח לבן - 2 כוסות
שמרים יבשים - ½2 כפיות
שמן - 3 כפות
מלח - 1 כף
מחית סלק - 4 כפות (סלק בינוני שבושל ונמעך לפירה)
מחית תרד - 4 כפות (חופן עלי תרד שבושלו ורוסקו עם קצת מים למחית חלקה)
סוכר - 4 כפות
מים חמים - 1 כוס
קמח תירס - 1 כף (לקימוח תבנית הלחם)
אופן הכנת הלחם מערבולת:
  1. בקערה גדולה ערבבו היטב באמצעות הידיים את חמשת המרכיבים הראשונים.
  2. המיסו 2 כפות סוכר בכוס המים החמים. במים אלה השתמשו ללישת הבצק, לפי הצורך.
  3. העבירו את מחית הסלק לקערית קטנה, הוסיפו לה כף סוכר והניחו בצד עד שהסוכר נמס.
  4. חזרו על התהליך עם מחית התרד.
  5. העבירו לקערה כוס מתערובת הקמח, הוסיפו את מחית הסלק ולושו במשך מספר דקות עד שהבצק יהפוך לגמיש ורך (זה הזמן להוסיף קצת מהמים החמים אם צריך).
  6. חזרו על התהליך עם כוס נוספת מתערובת הקמח ומחית התרד.
  7. לושו בצק משארית תערובת הקמח הלבנה שנשארה ובתוספת שארית המים החמים.
  8. כעת יש לכם 3 בצקים - בצבע לבן, ורוד וירוק. עצבו כל אחד בצורת כדור גדול וגלגלו כל אחד מהם בקערה משומנת קלות עד שיצופו בשמן.
  9. כסו את הקערות והניחו אותן במקום חמים למשך שעה או עד שהבצקים יכפילו את נפחם.
  10. "הכו" בשלושת הבצקים להוצאת אוויר ולושו כל אחד מהם שוב למשך כמה דקות. זכרו לשטוף ידיים כשאתם עוברים מבצק אחד לאחר כדי שהצבעים לא יתערבבו.
  11. קמחו את משטח העבודה, וחלקו את הבצק הלבן לשניים.
  12. עתה רדדו כל אחד מארבעת הבצקים שלפניכם למלבנים זהים עד כמה שאפשר במידותיהם (רצוי 30X10).
  13. הניחו את המלבנים זה על זה בסדר זה: לבן, ירוק, לבן, ורוד. הזליפו קצת מים בין כל שכבה. לאחר מכן, החלו לגלגל מהקצה הצר עד שיתקבל גליל קצר, עבה והדוק. צבטו את ה"תפרים" והקצוות כדי לסגור את הגליל. preperation מקור תמונה: ambrosiasoulfulcooking
  14. קמחו קלות תבנית לחם משומנת בקמח תירס והניחו עליה את הבצק. כסו והניחו במקום חמים לתפיחה נוספת למשך שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  15. חממו את התנור ל-190 מעלות ואפו את הלחם כ-25 דקות או עד שחלקו העליון של הלחם יזהיב ותחתיתו תשמע חלולה כשתקישו עליה. אם אתם מרגישים שהחלק העליון משחים, כסו אותו בנייר אלומיניום רופף. בתום האפייה הוציאו את הלחם להתקרר מחוץ לתנור, רצוי לכמה שעות.

הערות כלליות להכנת הלחמים 

אתם תמיד יכולים להוסיף לקערת הלישה קצת מים אם אתם מרגישים שהבצק יבש מדי, או קצת קמח אם אתם מרגישים שהבצק דביק מדי. הוסיפו רק כף-שתיים מזה או מזה, המשיכו ללוש וראו אם אתם צריכים להוסיף עוד.

על המתכונים הללו תוכלו לעשות וריאציות שונות ולהשתמש במרכיבים שונים לקבלת צבעים מגוונים. להכנת מחית ירקות, בשלו ירק כלשהו ואז אם אפשר מעכו אותו לפירה חלק או רסקו אותו בבלנדר/מעבד מזון עם מעט מים עד שתתקבל מחית חלקה. את הדבר האחרון אפשר לעשות גם עם עשבי תיבול (במקרה זה הוסיפו כמה כפות מים לפני הריסוק). בשימוש בתבלינים מערבבים כפית תבלין בכף מים לפני שמוסיפים אותו לבצק. 

לחם מעוצב

רעיונות למרכיבים לצבעים שונים: 

  • אדום: סלק, פלפל, ממרח עגבניות מיובשות, פפריקה מתוקה.
  • כתום-צהוב: דלעת, בטטה, כורכום.
  • ירוק: תרד, ברוקולי, עשבי תיבול, טפנד זיתים ירוקים, פסטו.
  • לחם מתוק: קקאו, ג'ינג'ר מגורר ו/או מסוכר, ממרח שוקולד, וניל (תמצית ו/או מקל מגורר), תותים, דלעת, קינמון, דבש, רסק תפוחים, גרידת לימון/תפוז, פירות יער.

 

 
מקור: גלי.ב.ד
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: