maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

לחמים צבעוניים לאפייה ביתית שירשימו את כל הנוכחים

 קשה למצוא ריח משכר יותר מלחם טרי שנאפה בתנור ומי שכבר ניסה לאפות לחם בבית, גילה שזה דווקא די קל, ויותר מזה - ממכר. בא לכם לשדרג את הלחם הביתי למשהו שיגרום לבני המשפחה ולאורחים להגיד "וואו"? הכניסו בו צבע! המתכונים הבאים יעזרו לכם להכין לחמים צבעוניים ומגרים, שבנוסף למראם היפה, הם גם מועשרים בטעם ובבריאות הודות לירקות והתבלינים שתוסיפו להם. בסוף הכתבה תמצאו גם רעיונות ללחם מתוק וללחם פרחוני וחגיגי במיוחד. בתיאבון!  
מתכון לחלה מיוחדת ב-3 צבעים

אמנם התרגלתם לחלה הרגילה של שבת, אך הגרסה הצבעונית הבאה תככב בשולחן שלכם בכל שבוע! שלושת צבעי הסתיו היפיפיים של החלה הופכים אותה לכמעט יפה מדי לחיתוך, אך תתקשו לעמוד בפיתוי כאשר תראו אותה על השולחן...

recipe מקור תמונה: diy-enthusiasts
רכיבים לחלה צבעונית:
תרד - 200 גר'
קמח - 960 גר'
מים - ¼1 כוסות לערך
מלח - ½1 כפית
שמן צמחי - 60 מ"ל
דלעת - 350 גר' (כתושה)
שומשום - לקישוט (אפשר לזרות גם קימל/קצח)
 
מתכון מיוחד ללחם סלק סגלגל

הלחמים שנמכרים בשנים האחרונות שינו את פניהם מן הקצה אל הקצה עם תוספות מיוחדות, וכעת גם אתם תוכלו ליהנות מגירסה מיוחדת למאפה האהוב עם המתכון הבא ללחם סלק סגלגל וטעים במיוחד. 

recipe מקור תמונה: heghineh
רכיבים ללחם סלק:
מים חמים - ¾ כוס
חלב - ½ כוס
סלקים בינוניים - ½2 (קלופים)
קמח - ½3 כוסות
שמן זית - 2 כפות
מלח - 1 כף
סוכר - 1 כפית
 
מתכון לחלה קלועה מדלעת, ג'ינג'ר ושוקולד

חלה היא אחד מסוגי הלחמים האהובים ביותר, ואם ברצונכם לנסות מתכון חדש וייחודי, פשוט נסו את המתכון הבא שילמד אתכם להכין חלה יפיפייה ומתוקה בשלושה צבעים שתתקשו להפסיק לאכול. 

recipe מקור תמונה: rachelhowdenblog
רכיבים לחלת דלעת, ג'ינג'ר ושוקולד:
שמרים יבשים - 4 כפיות
מים חמים - ⅔1 כוסות
קמח - 5 כוסות (רצוי קמח ללחם)
סוכר - ¾ כוס
מלח - ½1 כפיות
חלב - 4 כפיות
חמאה - 5 כפיות (רכה)
להברשת הצמה - 1 ביצה טרופה מעורבבת ב-1 כף מים
לחלק השוקולד - ½1 כפיות אבקת קקאו מעורבבת ב-1 כף מים
לחלק הג'ינג'ר - 1 כפית ג'ינג'ר מגורר,1 כפית ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
לחלק הדלעת - כמה כפות דלעת מעוכה (בשלו חתיכת דלעת קטנה ומעכו אותה)
קינמון - קורט
אגוז מוסקט - קורט
מתכון ללחם מערבולת של סלק ותרד

עיצובים מיוחדים למאפים כבר מזמן לא שמורים לעוגות בלבד, כפי שמוכיח "לחם המערבולת" במתכון הבא שנראה כמו קינוח מתקתק, אך טומן בחובו הפתעה טעימה ויפה כאחד. 

recipe מקור תמונה: ambrosiasoulfulcooking
רכיבים ללחם מערבולת:
קמח מלא - 2 כוסות
קמח לבן - 2 כוסות
שמרים יבשים - ½2 כפיות
שמן - 3 כפות
מלח - 1 כף
מחית סלק - 4 כפות (סלק בינוני שבושל ונמעך לפירה)
מחית תרד - 4 כפות (חופן עלי תרד שבושלו ורוסקו עם קצת מים למחית חלקה)
סוכר - 4 כפות
מים חמים - 1 כוס
קמח תירס - 1 כף (לקימוח תבנית הלחם)

הערות כלליות להכנת הלחמים 

אתם תמיד יכולים להוסיף לקערת הלישה קצת מים אם אתם מרגישים שהבצק יבש מדי, או קצת קמח אם אתם מרגישים שהבצק דביק מדי. הוסיפו רק כף-שתיים מזה או מזה, המשיכו ללוש וראו אם אתם צריכים להוסיף עוד.

על המתכונים הללו תוכלו לעשות וריאציות שונות ולהשתמש במרכיבים שונים לקבלת צבעים מגוונים. להכנת מחית ירקות, בשלו ירק כלשהו ואז אם אפשר מעכו אותו לפירה חלק או רסקו אותו בבלנדר/מעבד מזון עם מעט מים עד שתתקבל מחית חלקה. את הדבר האחרון אפשר לעשות גם עם עשבי תיבול (במקרה זה הוסיפו כמה כפות מים לפני הריסוק). בשימוש בתבלינים מערבבים כפית תבלין בכף מים לפני שמוסיפים אותו לבצק. 

לחם מעוצב

רעיונות למרכיבים לצבעים שונים: 

  • אדום: סלק, פלפל, ממרח עגבניות מיובשות, פפריקה מתוקה.
  • כתום-צהוב: דלעת, בטטה, כורכום.
  • ירוק: תרד, ברוקולי, עשבי תיבול, טפנד זיתים ירוקים, פסטו.
  • לחם מתוק: קקאו, ג'ינג'ר מגורר ו/או מסוכר, ממרח שוקולד, וניל (תמצית ו/או מקל מגורר), תותים, דלעת, קינמון, דבש, רסק תפוחים, גרידת לימון/תפוז, פירות יער.

 

 
מקור: גלי.ב.ד
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: