maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

לחמים צבעוניים לאפייה ביתית שירשימו את כל הנוכחים

 

 קשה למצוא ריח משכר יותר מלחם טרי שנאפה בתנור ומי שכבר ניסה לאפות לחם בבית, גילה שזה דווקא די קל, ויותר מזה - ממכר. בא לכם לשדרג את הלחם הביתי למשהו שיגרום לבני המשפחה ולאורחים להגיד "וואו"? הכניסו בו צבע! המתכונים הבאים יעזרו לכם להכין לחמים צבעוניים ומגרים, שבנוסף למראם היפה, הם גם מועשרים בטעם ובבריאות הודות לירקות והתבלינים שתוסיפו להם. בסוף הכתבה תמצאו גם רעיונות ללחם מתוק וללחם פרחוני וחגיגי במיוחד. בתיאבון!  
 
spsmw

חלה בשלושה צבעים

רכיבים: 
  • 200 גרם תרד
  • 960 גרם קמח
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • ¼1 כוסות מים לערך
  • ½1 כפית מלח
  • 60 מ"ל שמן צמחי
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 350 גרם דלעת כתושה
  • 2 פלפלים אדומים
  • לקישוט: קימל/שומשום/קצח
 
הוראות הכנה: 

1. חממו את התנור מראש על 220 מעלות. 

2. ערבבו את הקמח, השמרים והמלח, וחלקו את התערובת לשלוש קערות באופן שווה. 

3. רסקו את התרד בבלנדר יחד עם כחצי כוס מים והוסיפו לקערה אחת.

4. רסקו את הפלפלים יחד עם כחצי כוס מים והוסיפו יחד עם הפפריקה לקערה שנייה.

5. מעכו את הדלעת עם קצת מים (אין צורך בבלנדר) והוסיפו לקערה השלישית.

6. בכל קערה אמור להיות בצק בצבע אחר, אותו עליכם ללוש קלות. לאחר מכן, כסו את הקערות בניילון והניחו במקום חמים להתפחה למשך שעה. 

7. כעבור שעה, גלגלו כל חתיכת בצק על משטח מקומח ל"חבל" ומוארך. כך שיתקבלו שלושה חבלים סך הכל. 

8. עתה הרכיבו את החלה: חברו את שלושת הגלילים בנקודה אחת ושזרו אותם בצורת צמה. 

9. השאירו להתפחה נוספת למשך כחצי שעה. לאחר מכן, הרטיבו מעט את החלק העליון, קשטו בזרעים והכניסו לתנור למשך 35-30 דקות. לבסוף, הניחו ללחם להתקרר מחוץ לתנור עד ההגשה. 

diy-enthusiasts

לחם סלק

רכיבים: 
  • ¾ כוס מים חמים
  • ½ כוס חלב
  • ½2 סלקים בינוניים קלופים
  • ½3 כוסות קמח
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מלח
  • כפית סוכר
  • כף שמרים יבשים
 
הוראות הכנה: 

1. הכינו מחית סלק: קצצו את הסלקים וטחנו במעבד מזון יחד עם חצי כוס חלב עד לקבלת מרקם חלק.

2. ערבבו בקערה את השמרים, הסוכר והמים, והניחו בצד ל-5 דקות.

3. ערבבו בקערה נפרדת את הקמח והמלח, הוסיפו לקערה את תערובת השמרים, מחית הסלק ושמן הזית וערבבו ביד קלות. 

4. לושו בעזרת הידיים או המיקסר את התערובת במשך 10 דקות או עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. 

5. העבירו את הבצק לקערה משומנת קלות, כסו והניחו במקום חמים להתפחה למשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק יכפיל את נפחו. 

6. העבירו את הבצק לתבנית שמרופדת בנייר אפייה, "הכו" בו קצת להוצאת אוויר ועצבו בידיים לצורת כדור. כסו באופן רופף בניילון והניחו שוב בצד למשך 60-45 דקות, עד שהבצק שוב יכפיל את נפחו. 

7. חממו את התנור ל-190 מעלות, והכניסו אל תחתיתו (מתחת לרשת שעליה תשימו את תבנית האפייה) תבנית שטוחה המלאה בחצייה במים רותחים. על הלחם פזרו קצת קמח וחרצו צורת X. 

8. הכניסו את הבצק לתנור ואפו במשך 35-30 דקות. אחר כך הוציאו את הלחם והניחו לקירור מחוץ לתנור. 

לחמים צבעוניים
heghineh
 

צמת דלעת, ג'ינג'ר ושוקולד

רכיבים:
  • 4 כפיות שמרים יבשים
  • ⅔1 כוסות מים חמים
  • 5 כוסות קמח (רצוי קמח ללחם)
  • ¾ כוס סוכר
  • ½1 כפיות מלח
  • 4 כפיות חלב
  • 2 ביצים
  • 5 כפיות חמאה רכה
  • להברשת הצמה - 1 ביצה טרופה מעורבבת בכף מים
  • לחלק השוקולד: ½1 כפיות אבקת קקאו מעורבבות בכף מים
  • לחלק הג'ינג'ר: כפית ג'ינג'ר מגורר, כפית ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
  • לחלק הדלעת: כמה כפות דלעת מעוכה (בשלו חתיכת דלעת קטנה ומעכו אותה)
  • קורט קינמון
  • קורט אגוז מוסקט
 
הוראות הכנה:

1. בקערה, המיסו את השמרים בתוך המים החמים והניחו בצד ל-5 דקות. לאחר מכן הוסיפו 2 כוסות קמח והוסיפו את הסוכר והמלח. ערבבו, והוסיפו עוד 2 כוסות קמח, את החלב והביצים. לאחר ערבוב קל הוסיפו את כוס הקמח האחרונה ואת החמאה. 

2. לושו את הבצק עד שיהיה גמיש וחלק.

3. חלקו את הבצק לשלושה, והוסיפו לכל חלק - שוקולד, ג'ינג'ר או דלעת - את המרכיבים הייחודיים לו.

4. העבירו כל חלק לקערה משומנת נפרדת, כסו בניילון והניחו להתפחה כשעתיים או עד שכל בצק יתפח פי ½1 מגודלו המקורי. 

5. חממו את התנור ל-200 מעלות.

6. גלגלו כל חלק בצק ל"חבל", העבירו את שלושת החבלים לנייר אפייה על תבנית ושזרו מהם "צמה". 

7. הברישו את הצמה בביצה הטרופה, והכניסו לתנור למשך 20 דקות או עד השחמה. לאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל-175 מעלות והמשיכו לאפות לעוד 30 דקות עד שנקישה על הלחם תעלה קול חלול. 

לחמים צבעוניים
rachelhowdenblog

לחם מערבולות סלק ותרד

רכיבים: 
  • 2 כוסות קמח מלא
  • 2 כוסות קמח לבן
  • ½2 כפיות שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן 
  • כף מלח
  • 4 כפות מחית סלק (סלק בינוני שבושל ונמעך לפירה)
  • 4 כפות מחית תרד (חופן עלי תרד שבושלו ורוסקו עם קצת מים למחית חלקה)
  • 4 כפות סוכר
  • כוס מים חמים
  • כף קמח תירס לקימוח תבנית הלחם
 
הוראות הכנה:

1. בקערה גדולה ערבבו היטב באמצעות הידיים את חמשת המרכיבים הראשונים.

2. המיסו 2 כפות סוכר בכוס המים החמים. במים אלה השתמשו ללישת הבצק, לפי הצורך. 

3. העבירו את מחית הסלק לקערית קטנה, הוסיפו לה כף סוכר והניחו בצד עד שהסוכר נמס.

4. חזרו על התהליך עם מחית התרד.

5. העבירו לקערה כוס מתערובת הקמח, הוסיפו את מחית הסלק ולושו במשך מספר דקות עד שהבצק יהפוך לגמיש ורך (זה הזמן להוסיף קצת מהמים החמים אם צריך). 

6. חזרו על התהליך עם כוס נוספת מתערובת הקמח ומחית התרד. 

7. לושו בצק משארית תערובת הקמח הלבנה שנשארה ובתוספת שארית המים החמים. 

8. כעת יש לכם 3 בצקים - בצבע לבן, ורוד וירוק. עצבו כל אחד בצורת כדור גדול וגלגלו כל אחד מהם בקערה משומנת קלות עד שיצופו בשמן. 

9. כסו את הקערות והניחו אותן במקום חמים למשך שעה או עד שהבצקים יכפילו את נפחם. 

10. "הכו" בשלושת הבצקים להוצאת אוויר ולושו כל אחד מהם שוב למשך כמה דקות. זכרו לשטוף ידיים כשאתם עוברים מבצק אחד לאחר כדי שהצבעים לא יתערבבו. 

11. קמחו את משטח העבודה, וחלקו את הבצק הלבן לשניים. 

12. עתה רדדו כל אחד מארבעת הבצקים שלפניכם למלבנים זהים עד כמה שאפשר במידותיהם (רצוי 30X10).

13. הניחו את המלבנים זה על זה בסדר זה: לבן, ירוק, לבן, ורוד. הזליפו קצת מים בין כל שכבה. לאחר מכן, החלו לגלגל מהקצה הצר עד שיתקבל גליל קצר, עבה והדוק. צבטו את ה"תפרים" והקצוות כדי לסגור את הגליל. 

14. קמחו קלות תבנית לחם משומנת בקמח תירס והניחו עליה את הבצק. כסו והניחו במקום חמים לתפיחה נוספת למשך שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.

15. חממו את התנור ל-190 מעלות ואפו את הלחם כ-25 דקות או עד שחלקו העליון של הלחם יזהיב ותחתיתו תשמע חלולה כשתקישו עליה. אם אתם מרגישים שהחלק העליון משחים, כסו אותו בנייר אלומיניום רופף. בתום האפייה הוציאו את הלחם להתקרר מחוץ לתנור, רצוי לכמה שעות. 

לחמים צבעוניים
ambrosiasoulfulcooking
לחמים צבעוניים
ambrosiasoulfulcooking

לחם פרחוני

אם אתם מכינים לחם רגיל, לפני שאתם מכניסים את הבצק לתנור אתם מוזמנים "להדביק" עליו פרחים צבעוניים שהכנתם מחתיכת בצק שהפרשתם הצידה בעזרת חותכני עוגיות או סכין חדה. במקרה זה נצבעו הפרחים הצבועים בלבן, צהוב, ירוק וחום בעזרת קמח לבן, קמח תירס, קמח אפונה ירוק וקקאו בהתאמה, אך אתם יכולים לצבוע אותם גם בעזרת הרעיונות שלהלן. התוצאה תהיה מרשימה בכל מקרה.
 
thefreshloaf

הערות כלליות להכנת הלחמים 

אתם תמיד יכולים להוסיף לקערת הלישה קצת מים אם אתם מרגישים שהבצק יבש מדי, או קצת קמח אם אתם מרגישים שהבצק דביק מדי. הוסיפו רק כף-שתיים מזה או מזה, המשיכו ללוש וראו אם אתם צריכים להוסיף עוד.

על המתכונים הללו תוכלו לעשות וריאציות שונות ולהשתמש במרכיבים שונים לקבלת צבעים מגוונים. להכנת מחית ירקות, בשלו ירק כלשהו ואז אם אפשר מעכו אותו לפירה חלק או רסקו אותו בבלנדר/מעבד מזון עם מעט מים עד שתתקבל מחית חלקה. את הדבר האחרון אפשר לעשות גם עם עשבי תיבול (במקרה זה הוסיפו כמה כפות מים לפני הריסוק). בשימוש בתבלינים מערבבים כפית תבלין בכף מים לפני שמוסיפים אותו לבצק. 

 

רעיונות למרכיבים לצבעים שונים: 

  • אדום: סלק, פלפל, ממרח עגבניות מיובשות, פפריקה מתוקה.
  • כתום-צהוב: דלעת, בטטה, כורכום.
  • ירוק: תרד, ברוקולי, עשבי תיבול, טפנד זיתים ירוקים, פסטו.
  • לחם מתוק: קקאו, ג'ינג'ר מגורר ו/או מסוכר, ממרח שוקולד, וניל (תמצית ו/או מקל מגורר), תותים, דלעת, קינמון, דבש, רסק תפוחים, גרידת לימון/תפוז, פירות יער.
 

 

מקור: גלי.ב.ד
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: