header

מתכון לחלה קלועה מדלעת, ג'ינג'ר ושוקולד

חלה היא אחד מסוגי הלחמים האהובים ביותר, ואם ברצונכם לנסות מתכון חדש וייחודי, פשוט נסו את המתכון הבא שילמד אתכם להכין חלה יפיפייה ומתוקה בשלושה צבעים שתתקשו להפסיק לאכול. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחלה קלועה מדלעת, ג'ינג'ר ושוקולד מקור תמונה: rachelhowdenblog
רכיבים לחלת דלעת, ג'ינג'ר ושוקולד:
שמרים יבשים - 4 כפיות
מים חמים - ⅔1 כוסות
קמח - 5 כוסות (רצוי קמח ללחם)
סוכר - ¾ כוס
מלח - ½1 כפיות
חלב - 4 כפיות
חמאה - 5 כפיות (רכה)
להברשת הצמה - 1 ביצה טרופה מעורבבת ב-1 כף מים
לחלק השוקולד - ½1 כפיות אבקת קקאו מעורבבת ב-1 כף מים
לחלק הג'ינג'ר - 1 כפית ג'ינג'ר מגורר,1 כפית ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
לחלק הדלעת - כמה כפות דלעת מעוכה (בשלו חתיכת דלעת קטנה ומעכו אותה)
קינמון - קורט
אגוז מוסקט - קורט
אופן הכנת החלת דלעת, ג'ינג'ר ושוקולד:
  1. בקערה, המיסו את השמרים בתוך המים החמים והניחו בצד ל-5 דקות. לאחר מכן הוסיפו 2 כוסות קמח והוסיפו את הסוכר והמלח. ערבבו, והוסיפו עוד 2 כוסות קמח, את החלב והביצים. לאחר ערבוב קל הוסיפו את כוס הקמח האחרונה ואת החמאה.
  2. לושו את הבצק עד שיהיה גמיש וחלק.
  3. חלקו את הבצק לשלושה, והוסיפו לכל חלק - שוקולד, ג'ינג'ר או דלעת - את המרכיבים הייחודיים לו.
  4. העבירו כל חלק לקערה משומנת נפרדת, כסו בניילון והניחו להתפחה כשעתיים או עד שכל בצק יתפח פי ½1 מגודלו המקורי.
  5. חממו את התנור ל-200 מעלות.
  6. גלגלו כל חלק בצק ל"חבל", העבירו את שלושת החבלים לנייר אפייה על תבנית ושזרו מהם "צמה".
  7. הברישו את הצמה בביצה הטרופה, והכניסו לתנור למשך 20 דקות או עד השחמה. לאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל-175 מעלות והמשיכו לאפות לעוד 30 דקות עד שנקישה על הלחם תעלה קול חלול.
מקור: גלי.ב.ד
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.