header

מתכון לבצק פילו

בבצק הפילו משתמשים בעיקר במטבח הים תיכוני ובמטבח הבלקני, ומכינים ממנו סוגים שונים של בורקסים, פשטידות ומאפים. בצק הפילו הוא האח החורג של בצק העלים, כאשר שניהם טעימים מאוד ואת שניהם מרבית האנשים מעדיפים לקנות מוכנים מהסופר, אבל אם תבחרו להשקיע קצת זמן, בצק הפילו הביתי שלכם יהפוך לכוכב הארוחה. בעוד שסודו של בצק העלים טמון בכמויות החמאה הגדולות שבו, להכנת בצק הפילו משתמשים דווקא בשמן זית, שהוא בריא יותר לגוף ואף מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם שונות. לא פחות חשוב מכך, היעדר החמאה ומיעוט השומנים שבו הופכים את הבצק הנפלא הזה לדיאטטי באופן יחסי, מה שיאפשר לכם ליהנות מבורקס ללא רגשות אשם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לבצק פילו מקור תמונה: Sibella
רכיבים לבצק פילו:
קמח - 550 גר' (4 כוסות)
מלח - 1 כפית
מים פושרים - ⅓1 כוסות
שמן זית - ¼ כוס
אופן הכנת הבצק פילו:
  1. ערבבו את הקמח והמלח בקערה. preperation מקור תמונה: wikihow
  2. הוסיפו את המים והשמן ולושו היטב את התערובת במשך 10-15 דקות, עד לקבלת מרקם חלק.
  3. עטפו את הבצק בניילון נצמד והשאירו אותו כשעה בטמפרטורת החדר. (בשלב זה, ניתן לעטוף חלק מהבצק ולשמור במקרר עד לשבוע ימים, אך יש להביא אותו לטמפרטורת החדר לפני שימוש).
  4. חלקו את הבצק ל-12 חלקים שווים וצרו מהם כדורים קטנים. כסו במגבת את כל הכדורים שאינכם עובדים איתם באותו הרגע כדי שהבצק לא יתייבש. preperation מקור תמונה: wikihow
  5. קחו כדור בצק ועצבו אותו לצורת ריבוע, קמחו מעט את משטח העבודה ורדדו את ריבוע הבצק לעלה בגודל של 15X15 ס"מ.
  6. קמחו שוב את המשטח וגלגלו את הבצק על גבי המערוך. הקפידו לאחוז בבצק משני צדיו.
  7. פרסו שוב את הבצק, הפעם על צידו השני, על גבי המשטח המקומח תוך כדי הפעלת לחץ.
  8. רדדו שוב. כעת על הבצק להיות בגודל משוער של 30X25 ס"מ.
  9. המשיכו לקמח את המשטח, לגלגל את הבצק על גבי המערוך ולמתוח אותו עד שיהיה דק כעלה ויגיע לגודל משוער של 35X45 ס"מ. preperation מקור תמונה: wikihow
  10. כשהעלה מוכן, רצוי לייבש אותו מעל סדין דק.
  11. חזרו על שלבים 5-10 עם יתר כדורי הבצק. שימו לב שהכדורים שממתינים בצד לא מתייבשים.
  12. הניחו את העלה הראשון על תבנית משומנת, מרחו עליו מעט שמן זית והניחו עליו את העלה הבא. חזרו על הפעולה הזו עם יתר עלי הבצק.
  13. הוסיפו מילוי או חיתכו את הבצק לאיזו צורה שתרצו, ולאחר מכן אפו אותו בתנור בהתאם למתכון אותו אתם מכינים.
מקור: רננה פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.