header

שבלולי תפוח אדמה – מאפה בוסני

הבלקן הוא חבל ארץ השופע כל טוב מבחינת מאכלים – ומאפה תפוח האדמה הזה הוא ללא ספק אחד מן הטעימים ביותר שניתן למצוא בחלק הזה של העולם. הוא לא מסובך ומורכב מדי להכנה במטבחכם, והוא ללא ספק יכול להפוך לכוכב של כל ארוחת ערב או אירוח שאתם מארגנים, אם תפעלו על פי הוראות ההכנה שלו.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
שבלולי תפוח אדמה – מאפה בוסני מקור תמונה: SBS
רכיבים למילוי תפוחי אדמה:
שמן צמחי - 1 כף
בצל חום יבש - 1 (קצוץ דק)
תפוחי אדמה - 660 גרם
מלח - ½ כפית
רכיבים לשבלולי בצק:
שמן צמחי - ½ כוס (125 מ"ל)
גרגירי שומשום - קורט (לפיזור מעל, אפשרי)
יוגורט חלק טבעי - 1 גביע (לקישוט מלמעלה)
פלפל שחור טחון - קורט (להגשה)
אופן הכנת המילוי תפוחי אדמה:
  1. חממו תנור לחום של 190 מעלות; הברישו תבנית אפייה גדולה עם מעט שמן.
  2. להכנת המילוי, חממו את השמן בסיר קטן ובשלו בו את הבצלים על להבה בינונית למשך 5-8 דקות או עד שהם מתרככים. לאחר הבישול העבירו אותם לקערה בינונית והניחו בצד.
  3. קלפו את תפוחי האדמה ולאחר מכן השתמשו במנדולינה לחיתוך ירקות כדי לפרוס אותם לפרוסות דקות בעובי של 7 מילימטר. לאחר מכן השתמשו בסכין כדי לקצוץ את הפרוסות דק. הוסיפו את תפוחי האדמה הקצוצים לקערה עם הבצלים והניחו בצד.
אופן הכנת השבלולי בצק:
  1. הערימו זה על זה את עלי הפילו בסמוך למשטח העבודה שלכם וכסו אותם במגבת מטבח רטובה מעט, כדי למנוע מהם להתייבש.
  2. קחו דף פילו אחד והניחו אותו לפניכם כאשר הצלע הארוכה שלו היא הקרובה אליכם, והברישו אותו במעט שמן.
  3. כסו את דף הפילו שהברשתם בשמן בדף נוסף, והברישו גם אותו במעט שמן. פזרו כ-⅓ כוס ממילוי תפוח האדמה לאורך הצלע הארוכה של דף הפילו הסמוכה אליכם, כ-3 סנטימטר מן הצלע ו-3 סנטימטר מכל אחד מקצוות הדף.
  4. קפלו את קצוות הבצק ואז גלגלו אותו לכדי צורת גליל, וסגרו והדקו את קצותיו. כעת עצבו את גליל הפילו הממולא לצורת שבלול והניחו בתבנית האפייה.
  5. הברישו את הפילו הממולא במעט שמן ופזרו עליו גרגירי שומשום, אם ברצונכם להשתמש בהם.
  6. חזרו על סדר הפעולות הזה עם כל שאר דפי הפילו ומילוי תפוחי אדמה – עד ליצירת 8 שבלולים בתבנית בסך הכל.
  7. אפו בתנור שחיממתם מראש למשך 30 דקות או עד שהבצק הופך לפריך ומזהיב והמילוי מתבשל כהלכה. הגישו חם עם מעט יוגורט טבעי ופלפל שחור גרוס מעל. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.