header

מתכון לחלה ממולאת באגוזים וקינמון

רובנו נסכים כי אין כמו הריחות העולים ממאפיות שונות ובעיקר בימי שישי כאשר אופים את החלות לכבוד ערב שבת, כנראה שיש סיבה טובה למה כל כך הרבה אנשים נוהרים לבתי המאפה כדי להשיג לעצמם את החלה המושלמת. כעת, על מנת שלא תצטרכו לעמוד ולהמתין בתורים הארוכים, אנו רוצים להכיר לכם את המתכון המופלא לחלה מתוקה עם אגוזים וקינמון שתפתיע את כל בני המשפחה ותגרום לכם לוותר על החלות הרגילות שאתם קונים בכל שבוע.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחלה ממולאת באגוזים וקינמון מקור תמונה: completelydelicious
רכיבים לבצק החלה:
חלב - ½ כוס (118 מ"ל - ניתן להמיר במים או מים מעורבבים עם שמנת צמחית)
דבש - ¼ כוס (85 גרם)
חמאה - ½ כוס (113 גרם - ניתן להמיר במרגרינה בטעם חמאה)
קמח - 3 כוסות (360 גרם)
מלח - 1 כפית
קינמון - ½ כפית (טחון)
שמרים - ¼2 כפיות (יבשים)
ביצים - 2 (גדולות)
רכיבים למילוי והרכבה:
חמאה - ½ כוס (113 גרם, בטמפרטורת החדר - או מרגרינה)
סוכר חום - ¾ כוס (160 גרם, ניתן להמיר בסוכר לבן)
אגוזי מלך - 2 כוסות (226 גרם, מפוררים גס)
קינמון - 1 כפית (טחון)
ביצה - 1 (להברשה)
מים - 1 כפית (להברשה)
אופן הכנת בצק החלה:
  1. ערבבו את החלב, הדבש והחמאה בסיר קטן על אש בינונית עד שהחמאה תימס, לאחר מכן כבו את הלהבה והניחו לתערובת להתקרר.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה, ערבבו 2 כוסות קמח, מלח, קינמון ושמרים.
  3. הוסיפו לקערת המיקסר תוך כדי ערבוב את תערובת החלב עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. הוסיפו 2 ביצים, אחת בכל פעם ולאחריהן את כוס הקמח הנותר בהדרגה (במינונים נמוכים) כך שהוא ישתלב בתערובת בצורה אחידה.
  5. המשיכו ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות עד שהוא חלק וגמיש, אם הוא דביק מדי, יש צורך להוסיף מעט קמח.
  6. הוציאו את הבצק מקערת המיקסר אל קערה משומנת קלות, כסו אותה בניילון נצמד, הניחו אותה בצד לשעה, או עד להכפלת הנפח של הבצק. לאחר מכן, הכו בעדינות את הבצק ולושו אותו בשנית.
אופן הכנת מילוי והרכבה:
  1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, או בעזרת מיקסר ידני, ערבבו את החמאה, הסוכר, האגוזים והקינמון עד לקבלת מרקם גבישי ואחיד.
  2. כעת, חלקו את הבצק ל-3 חתיכות שוות; מקמו חתיכה אחת על משטח עבודה מקומח ורדדו את הבצק למלבן בגודל 30X15 סנטימטרים. preperation מקור תמונה: completelydelicious
  3. מרחו שליש מהתערובת על הבצק המרודד וגלגלו אותו לכדי נקניק והניחו בצד, עשו זאת גם לשתי חתיכות הבצק הנותרות.
  4. את שלושת נקניקי הבצק הממולאים, קשרו ביחד לצמה, הניחו בתבנית עם נייר אפייה ועטפו בניילון נצמד. השאירו את החלה שיצרתם בצד למשך כ-30-40 דקות לתפיחה שנייה. preperation מקור תמונה: completelydelicious
  5. בזמן זה, חממו תנור ל-180 מעלות, ולאחר תפיחת החלה, טרפו ביצה יחד עם כפית מים והברישו אותה בנדיבות.
  6. הכניסו את החלה לתנור ואפו כ-35-40 דקות או עד לקבלת גוון זהוב, הוציאו את התבנית עם החלה החוצה ותנו לה להתקרר מעט לפני הגשה.
טיפ השף:
מומלץ לאכול את החלה ביום שנאפתה, אך היא טובה לאכילה גם עד 3-4 ימים מיום האפייה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.