maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון קל לרצועות תפוחי אדמה פריכות

המתכון הזה ישתלב נהדר בארוחת ערב (חלבית, למי ששומר כשרות) או אפילו כנשנוש נהדר בזכות עצמו. רצועות תפוחי האדמה, בניחוח הבצלצלים והטימין יפתיעו אתכם לטובה, הן בטעם והן בפשטות ההכנה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון קל לרצועות תפוחי אדמה פריכות
רכיבים לתפוחי אדמה:
חמאה - 3 כפות (מומסת)
שמן זית - 3 כפות
תפוחי אדמה - 2 קג' (אדומים וקלופים)
בצל - 4 (פרוסים עבה לאורכם)
צ'ילי אדום - ½-1 כפית (לפי הטעם - לא חובה)
מלח גס - לפי הטעם
טימין - 8 גבעולים
אופן הכנת התפוחי אדמה:
  1. חממו את התנור לחום של 190° מעלות.
  2. בקערה קטנה, ערבבו את החמאה והשמן יחדיו, והברישו תחתית של תבנית אפיה.
  3. בעזרת סכין חדה, פרסו את תפוחי האדמה לרוחבם, לפרוסות דקות מאוד, וסדרו אותם בצורה אנכית לתבנית, כשלרוחבם פזורים הבצלים.
  4. פזרו מלח ופתיתי צ'ילי (במידת הצורך) והברישו עם שאר תערובת החמאה.
  5. אפו כ-60 דקות, הוסיפו טימין, והמשיכו לאפות עד שתפוחי האדמה מבושלים וחלקם העליון פריך, זמן מוערך של כ-35 דקות נוספות.
מקור: קובי ל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: