maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לדלעת ערמונים ממולאת בקינואה

טעמה של דלעת הערמונים הוא מתוק, בדומה לבטטה ולדלורית (אשר גם בה ניתן להשתמש במתכון זה), ומומלץ לגוון באמצעותה את ארוחות הצהריים. הקינואה ידועה בטעמה האגוזי והשילוב בין הרכיבים האלו במתכון שלפניכם יוצר חגיגה לחך.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לדלעת ערמונים ממולאת בקינואה
רכיבים לדלעת ערמונים במילוי קינואה:
דלעת ערמונים - 4 חתיכות (או דלוריות)
גזר - ½ כוס (קצוץ)
בצל - ½ כוס (קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
מים - ½ כוס
קינואה - 2 כוסות (מבושלת)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
טימין - ½ כפית (קצוץ)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
גבינת צ'דר - ¾ כוס (מגורדת)
אופן הכנת הדלעת ערמונים במילוי קינואה:
  1. חתכו את החלק העליון של כל דלעת ערמונים ולאחר מכן שטפו אותן היטב.
  2. הניחו את החצאים התחתונים והגדולים יותר על 2 תבניות אפייה ומלאו את התבנית ב-½2 ס"מ מים. חממו בנפרד כל תבנית כ-15 דקות במיקרוגל.
  3. חממו מראש את התנור על 180 מעלות.
  4. חממו מחבת על אש בינונית-גבוהה ורססו בספריי השמן. הוסיפו גזר, בצל ושום, וטגנו אותם במשך 2 דקות.
  5. הוסיפו ½ כוס מים והביאו את המים לרתיחה.
  6. הורידו את החום לבינוני וכסו את המחבת עם מכסה במשך 8 דקות או עד שהגזר יהיה רך.
  7. הוסיפו את הקינואה, הפטרוזיליה, התימין, המלח והפלפל, ערבבו והוסיפו ½ כוס גבינה.
  8. הכניסו לכל דלעת ערמונים כוס של תערובת הקינואה והוסיפו מעל 1 כפית של גבינת צ'דר. הניחו אותן בתבנית אפייה וסגרו עם הראשים שהוסרו בהתחלה.
  9. הכניסו את תבנית האפייה לתנור למשך 20 דקות ולאחר מכן הסירו בזהירות את החלק העליון מכל דלעת חמה, העבירו את התנור למצב צלייה בחום גבוה והשאירו את התבנית בתנור עד שהגבינה תזהיב.
מקור: דניאל פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: