maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק פלפל קלוי ובטטה

דלקות פרקים פוקדות אנשים רבים במהלך חייהם, וישנם כאלו שסובלים מהן כבר מגיל צעיר. כדי להפחית את התהליכים הדלקתיים שגורמים לכאבים הנלווים לדלקות פרקים, חשוב לאכול מאכלים עשירים בנוגדי חמצון, כמו מתכון המרק שלפניכם. הבטטה וגם הפלפל הקלוי מכילים את הרכיבים החיוניים הללו שנלחמים ברדיקלים חופשיים ותורמים לבריאות התאים, מה שגורם להקלה בדלקות ובתסמינים הנלווים אליהן.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק פלפל קלוי ובטטה מקור תמונה: tasteandtellblog
רכיבים למרק בטטה ופלפל:
שמן זית - 2 כפות
בצלים - 2 (בינוניים, קצוצים)
בטטה - 4 כוסות (קלופה וחתוכה לקוביות)
פלפלים - 340 גר' (קלויים במידת החריפות הרצויה - ניתן לרכוש במרכולים, קצוצים)
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות, או ערבבו 4 כפיות אבקת מרק ב-4 כוסות מים)
כוסברה - 2 כפות (טרייה, קצוצה)
מיץ לימון - 1 כפית
גבינת שמנת - 110 גר'
תבלין כוסברה - 1 כפית (טחון)
כמון - 2 כפיות
מלח - 1 כפית
אופן הכנת המרק בטטה ופלפל:
  1. הכניסו לסיר גדול את שמן הזית וחממו אותו על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לסיר את הבצל וטגנו קלות עד שהוא יתרכך.
  2. הוסיפו לסיר פלפלים קלויים, מלח, כמון ותבלין כוסברה וטגנו יחד במשך 1-2 דקות.
  3. הוסיפו לסיר בטטה ומרק ירקות והביאו את המרק לרתיחה. הנמיכו את הלהבה וכסו את הסיר.
  4. בשלו את המרק עד שקוביות הבטטה יתרככו, במשך כ-10-15 דקות, כבו והוסיפו לו כוסברה טרייה ומיץ לימון וצננו קלות.
  5. הכניסו מחצית מהמרק למעבד מזון יחד עם גבינת השמנת והפעילו אותו עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.
  6. הכניסו את המחית בחזרה לסיר, ערבבו לקבלת מרקם אחיד, תבלו עם מלח במידת הצורך והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: