maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק ברוקולי וגבינת צ'דר מוקרם

אם ילדיכם מסרבים בתוקף לטעום ברוקולי, תוכלו להכין להם את מרק הברוקולי והצ'דר המוקרם, הם ישכחו מקיומו של הירק וייהנו ממנה משביעה, טעימה ומהנה במיוחד.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק ברוקולי וגבינת צ'דר מוקרם
רכיבים למרק ברוקולי:
חמאה - 6 כפות (בטמפרטורת החדר)
ברוקולי - 1 קג' (חתוך - חתכו את הפרחים והגזעים בנפרד)
בצל - 1 (קצוץ)
שיני שום - 2 (טחונות)
טרגון - 1 כפית
שמנת מתוקה - 1 כוס
קמח - 3 כפות
גבינת צ'דר - 2 כוסות (מגורדת)
אופן הכנת המרק ברוקולי:
  1. המיסו 3 כפות חמאה בתוך סיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, הוסיפו גזעי ברוקולי ובצל, ובשלו אותם עד שהבצל יהפוך שקוף למחצה, כ-6 דקות לערך. הוסיפו שום וטרגון ובשלו במשך דקה נוספת. לאחר מכן הוסיפו את ציר הירקות והביאו את הסיר לרתיחה.
  2. המשיכו לבשל עד שהברוקולי יתרכך, כ-15 דקות לערך, הוסיפו שמנת וערבבו היטב.
  3. ערבבו בקערה קטנה את 3 כפות החמאה הנותרות יחד עם קמח. הוסיפו את התערובת למרק וערבבו היטב.
  4. הוסיפו את פרחי הברוקולי וערבבו עד שהמרק יקבל מרקם סמיך ופרחי הברוקולי יהיו רכים, כ-5 דקות לערך. הסירו את הסיר מהאש והניחו לו להתקרר. preperation
  5. הפעילו את התנור וכוונו אותו למצב צלייה. הניחו קעריות שמתאימות לתנור על תבנית אפייה, צקו את המרק לקערות, פזרו ⅓ כוס גבינת צ'דר על כל מנה וצלו אותן עד שהגבינה תימס, 4 דקות לערך. המתינו שהקערות יתקררו מעט והגישו.
מקור: טובה ק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר