header

מתכון למרק ברוקולי וגבינת צ'דר מוקרם

אם ילדיכם מסרבים בתוקף לטעום ירקות ירוקים, תוכלו להכין להם את מרק הברוקולי והצ'דר המוקרם הזה - אז הם ישכחו לגמרי מקיומו של הירק וייהנו ממנה משביעה, טעימה ומהנה במיוחד.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק ברוקולי וגבינת צ'דר מוקרם
רכיבים למרק ברוקולי:
חמאה - 6 כפות (בטמפרטורת החדר, מחולקות)
ברוקולי - 1 קג' (חתוך - חתכו את הפרחים והגבעולים בנפרד)
בצל - 1 (קצוץ)
שיני שום - 2 (טחונות)
טרגון - 1 כפית
שמנת מתוקה - 1 כוס
קמח - 3 כפות
גבינת צ'דר - 2 כוסות (מגורדת)
אופן הכנת המרק ברוקולי:
  1. המיסו 3 כפות חמאה בתוך סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו גבעולי ברוקולי ובצל, ובשלו אותם עד שהבצל יהפוך שקוף למחצה, כ-6 דקות לערך. הוסיפו שום וטרגון ובשלו במשך דקה נוספת. לאחר מכן הוסיפו את ציר הירקות והביאו את הסיר לרתיחה.
  2. המשיכו לבשל עד שהברוקולי יתרכך, כ-15 דקות לערך, הוסיפו שמנת וערבבו היטב.
  3. ערבבו בקערה קטנה את 3 כפות החמאה הנותרות יחד עם קמח. הוסיפו את התערובת למרק וערבבו היטב.
  4. הוסיפו את פרחי הברוקולי וערבבו עד שהמרק יקבל מרקם סמיך ופרחי הברוקולי יהיו רכים, כ-5 דקות לערך. הסירו את הסיר מהלהבה והניחו לו להתקרר. preperation
  5. הפעילו את התנור וכוונו אותו למצב צלייה. הניחו קעריות שמתאימות לחימום בתנור על תבנית אפייה, צקו את המרק לקערות, פזרו ⅓ כוס גבינת צ'דר על כל מנה וצלו אותן עד שהגבינה תימס, 4 דקות לערך. המתינו שהקערות יתקררו מעט והגישו.
מקור: טובה ק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.