maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק גזר וקוקוס

אם חפצה נפשכם במנה מפנקת בעלת טעמים עשירים ונפלאים, אתם מוכרחים לנסות את המרק הזה. לא רק שהוא פשוט להכנה, המרקם המיוחד שלו יפתיע אתכם ויעורר לכם את כל החושים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק גזר וקוקוס
רכיבים למרק גזר וקוקוס:
חמאה - ¼ כוס (ללא מלח)
גזרים - 450 גר' (קלופים וקצוצים)
בצל - 1 (בינוני קצוץ)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
חלב קוקוס - 400 גר' (לא ממותק)
רוטב צ'ילי חריף - 2 כפות (תוכלו לבחור את הכמות לפי רצונכם)
כוסברה - להגשה (עלים טריים)
אופן הכנת המרק גזר וקוקוס:
  1. המיסו את החמאה בתוך סיר גדול על אש בינונית–גבוהה. הוסיפו גזרים, בצל, מלח ופלפל, ערבבו מידי פעם ובשלו במשך 20-15 דקות, עד שהגזרים יתרככו. preperation
  2. בזמן שאתם מערבבים, הוסיפו חלב קוקוס ורוטב צ'ילי והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את האש, ערבבו מידי פעם עד שהירקות יתרככו, כ-45-40 דקות לערך.
  3. הסירו את הסיר מהאש והניחו למרק להתקרר מעט. העבירו את המרק לבלנדר וערבבו את התערובת עד שתהפוך לסמיכה.
  4. העבירו את התערובת הסמיכה אל סיר נקי, דללו עם מעט מים עד שיתקבל המרקם הרצוי בו אתם מעוניינים, טעמו את המרק ובמידת הצורך הוסיפו מעט פלפל ומלח.
  5. צקו את המרק לקערות, קשטו אותן עם מעט עלי כוסברה והגישו. במידה ותרצו מרק חריף יותר, הוסיפו צ'ילי חריף.
מקור: טובה ק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: