maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לדג לבן בציפוי אריסה חריפה

רוטב האריסה שתכינו במתכון הבא משדרג את מנת הדג המסורתית ומקנה לה טעם ייחודי עם עקצוץ חריף בדיוק במידה הנכונה

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לדג לבן בציפוי אריסה חריפה מקור תמונה: wEnDy
רכיבים לאריסה:
פלפלים אדומים - 2 (חריפים)
זרעי כוסברה - 2 כפיות
זרעי כמון - 2 כפות
לימון כבוש - 2 כפות
שמן זית - 1 כוס
רסק עגבניות - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לדג :
פילה דג לבן - 4 יחידות (לברק, אמנון וכל דג אהוב אחר)
שמן צמחי - 2 כפות
אופן הכנת האריסה:
  1. הפעילו את הכיריים על חום בינוני ובעזרת מלקחיים הניחו את הפלפלים על הלהבה. הפכו אותם מספר פעמים במשך 6-8 דקות עד שהם ישחירו. קלפו את הפלפלים, הכניסו אותם לקערה, כסו בניילון נצמד והניחו בצד ל-15 דקות.
  2. על מחבת יבשה וחום בינוני, קלו את זרעי הכוסברה והכמון במשך 2 דקות. העבירו אותם למעבד מזון וטחנו במשך מספר שניות.
  3. הוסיפו למעבד המזון עם התבלינים לימון כבוש, שום, שמן זית, רסק עגבניות מלח ופלפל ועבדו לתערובת חלקה. preperation מקור תמונה: Michael Verhoef
אופן הכנת הדג :
  1. הניחו את חתיכות הדג בתוך קערה נמוכה ורחבה, מרחו עליהן ¾ מכמות רוטב האריסה והכניסו למקרר לשעה אחת לפחות לספיגת טעמים.
  2. חממו 2 כפות שמן צמחי במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הניחו עליה את חתיכות הדג וטגנו כ-3 דקות מכל צד.
  3. הוציאו את חתיכות הדג מהמחבת, העבירו אל צלחות הגשה ומרחו לצדן את שארית רוטב האריסה.
מקור: דוד כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: