header

מתכון לקרפצ'יו טונה אלגנטי ופשוט

קרפצ'יו טונה היא אחת המנות האלגנטיות ביותר שניתן להכין בקלות ושמדגישות את טעמו העדין של דג טרי ואיכותי. פרוסות דקות במיוחד של טונה נאה נפרשות על הצלחת כמו שטיח אדמדם ומקושטות בעלי רוקט ירוקים, צנוברים קלויים וצלפים חמוצים שמוסיפים מרקם וטעם. מעל הכל מוסיפים כמה טיפות לימון ושמן זית איכותי, ונהנים מיצירת אומנות קולינרית פשוטה אך מרשימה. זאת מנת פתיחה מעולה לארוחה גדולה או נשנוש מיוחד לצד כוס יין, אך חשוב לזכור שאיכות המרכיבים היא סוד ההצלחה. בחרו בטונה איכותית טרייה ובשמן זית כתית מעולה, ולא תתאכזבו מהתוצאות!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לקרפצ'יו טונה אלגנטי ופשוט מקור תמונה: coleycooks.com
רכיבים לקרפצ'יו טונה:
נתח טונה - 220 גרם (רצוי מדג טרי ואיכותי)
עלי ארוגולה (רוקט) - 2 כוסות (דחוסות קלות)
מיץ לימון - 2 כפות + 1 כפית (מחולקות, רצוי מלימון טרי)
שמן זית - 1 כף + לקישוט
מלח ים גס - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
צלפים - 2 כפות (שטופים ומסוננים)
בצל שאלוט - 1 (קטן, קצוץ דק)
אופן הכנת קרפצ'יו טונה:
  1. הכניסו את נתח הטונה למקפיא למשך 30–60 דקות לפני תחילת ההכנה כדי להקשיח מעט את הדג ולהקל על החיתוך.
  2. בעזרת סכין חדה במיוחד פרסו בזהירות רבה את הטונה לאורך הסיבים, נגד כיוון השריר, לפרוסות דקות ככל האפשר. הקפידו שהפרוסות יהיו אחידות, וחתכו בתנועה אחת חלקה כדי לשמור על מרקם הדג.
  3. הניחו חלק מפרוסת טונה בין שני ניילונים נצמדים באורך הרצוי ושטחו בעדינות בעזרת פטיש בשר או מערוך, עד שהדג דקיק וכמעט שקוף.
  4. הסירו את שכבת הניילון העליונה, הרימו בעדינות והניחו את פרוסות הטונה על צלחת או מגש גדול, כשהן שטוחות וחופפות מעט זו מעל זו. חזרו על הרידוד והסידור עם כל הפרוסות.
  5. בקערה בינונית ערבבו את עלי הרוקט עם כפית מיץ לימון, כף שמן זית, מלח ופלפל.
  6. פזרו על הטונה את השאלוט הקצוץ, הצלפים, הצנוברים, מעט מלח ים ופלפל שחור. זלפו מעל את יתרת 2 כפות מיץ הלימון וכמות נדיבה של שמן זית כתית מעולה.
  7. הניחו גבעה קטנה של הרוקט במרכז הצלחת והגישו מיד, לצד פלחי לימון רעננים.
טיפ השף:
לאירוח ברמה של מסעדה, צננו את הצלחות במקרר או במקפיא כשעה לפני ההגשה. ניתן להכין את פרוסות הטונה מראש (עד 5 שעות לפני), לשמור מכוסות בניילון נצמד במקרר, ולתבל ממש לפני ההגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.