maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלט דגים בגריל בנוסח ניסואז

אל תתנו לרשימת המצרכים הארוכה להטעות אתכם, מאחר שאת הסלט הזה תוכלו להכין בקלות ובמהירות! נסו אותו ולא תתחרטו... 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט דגים בגריל בנוסח ניסואז מקור תמונה: feastingathome
רכיבים למרינדת דגים:
שמן זית - ¼ כוס
שיני שום - 6 (טחונות)
חרדל - 1 כף
מלח גס - ¾ כפית (8 גר')
פלפל שחור - לפי הטעם
גרידת לימון - מ-1 לימון
רכיבים לרוטב:
מיץ לימון - ½ כוס
גרידת לימון - מ-1 לימון
בצל אדום - ½ כוס (קצוץ)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
חרדל - 2 כפיות
מלח גס - ¾ כפית (8 גר')
פלפל שחור - לפי הטעם
צלפים - 2 כפות
פלפל אדום - ½ כוס (קלוי)
זיתי ניסואז - ¼ כוס (או קלמטה מגולענים)
טימין - 1 כף (עלים קצוצים דק)
רכיבים למנה:
דגים - 680 גר' (170 גר' לכל חתיכה) (מותאמים לגריל לפי בחירתכם, כדוגמת סלמון, טונה, בס וכדומה)
שעועית לבנה - 850 גר' (מבושלת ומסוננת, אפשר מקופסת שימורים)
תערובת חסה - 200 גר'
אופן הכנת המרינדת דגים:
  1. ערבבו את כל הרכיבים של מרינדת הדגים בקערה בינונית והשרו בפנים את חתיכות הדגים למשך שעה וחצי לכל הפחות, כשמומלץ להשרות למשך לילה שלם. preperation מקור תמונה: feastingathome
אופן הכנת הרוטב:
  1. הכניסו את כל הרכיבים של הרוטב לקערה בינונית, הוסיפו את הפלפלים הקלויים, הצלפים והזיתים וערבבו היטב.
אופן הכנת המנה:
  1. הניחו סיר גדול עם מים על להבה בינונית-גבוהה, המליחו מעט את המים, בשלו את השעועית הירוקה וערבבו מדי פעם. יש לבשלה עד שתתרכך מעט, ולאחר מכן להשרות אותה בקערה גדולה של מי קרח ולסנן אותם (בישול לבן).
  2. הכינו את הדג על גריל או על מחבת גריל, עד שיבושל במידת העשייה הרצויה.
  3. כעת הרכיבו את הסלט: הניחו בתחתית הקערה את תערובת החסה והוסיפו כף אחת מהרוטב שהכנתם קודם לכן. לאחר מכן, הוסיפו את השעועית, צקו מעט ממרינדת הדגים ומשארית הרוטב, והניחו את הדגים. קשטו עם עגבניות שרי ותוכלו לסחוט לימון על הדגים, אם זה רצונכם.
מקור: שרה.י
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר