header

מתכון לרוטב צ'ילי מתוק

רוטב הצ'ילי התאילנדי הגיע לארצנו וכבש את המטבחים ברגע. כך תוכלו להכין את הרוטב הטעים בעצמכם.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לרוטב צ'ילי מתוק
רכיבים לרוטב צ'ילי-מתוק:
חומץ אורז - ½ כוס (אפשר גם חומץ לבן)
סוכר לבן - ½ כוס
מים - ¼ כוס
יין שרי - 2 כפות (לבישול)
שיני שום - 3 (כתושות)
צ'ילי - 1-2 כפות (גרוס)
קורנפלור - ½1 כפות (מומסות ב-4 כפות מים קרירים.)
אופן הכנת הרוטב צ'ילי-מתוק:
  1. בסיר, הביאו את כל המרכיבים, פרט לתערובת הקורנפלור, לרתיחה עדינה.
  2. הנמיכו את האש לבינונית והניחו לסיר לבעבע במשך 10 דקות, או עד שנפח הנוזלים יורד לחצי.
  3. הנמיכו את האש לקטנה, הוסיפו את תערובת הקורנפלור וערבבו עד ליצירת מרקם אחיד. המשיכו לערבב עוד כ-2 דקות.
  4. כבו את האש ותקנו את התיבול, הוסיפו סוכר או צ'ילי במקרה הצורך.
  5. רוטב הצ'ילי ישאר טרי במשך 2-3 חודשים.
מקור: נעמי בלוך
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.