maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

16 מתכונים קלים וטיפים לשימוש במעבד מזון

כשאני חושבת על העבודה במטבח לפני המצאת מעבד המזון, קשה לי להאמין כמה שעות בזבזתי על בחישה, הקצפה וגרירה, וכמה כלים נאלצתי לשטוף לאחר כל הכנה של מנה פשוטה. מעבד המזון מאפשר לנו לא רק לחסוך בזמן, אלא גם ליצור ממרחים ותערובות שפעם כלל לא היינו מעלים על דעתנו להכין בבית. אז אילו מאכלים יומיומיים אפשר להכין בקלות במעבד המזון? לפניכם 16 רעיונות וגם כמה מתכונים נהדרים. 

1. סלסה מהירה לאורחים 

האורחים בדרך אבל חסר לכם עוד איזה נשנוש שיעשה להם שמח בפה? אין בעיה! טחנו יחד עגבניות, פלפלים, פלפל חריף וכוסברה, ותוך שניות אחדות תקבלו סלסה טרייה שכיף לטבול בה נאצ'וס או קרקרים. 
מתכונים במעבד מזון
 

2. פסטו משובח 

בזכות מעבד המזון, הכנת פסטו ביתי הפכה למשחק ילדים: טחנו יחד 3 כוסות עלי בזיליקום טריים, 3 שיני שום, ½ כוס צנוברים, ½ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת, ½ כוס שמן זית וקורט מלח. 
מתכונים במעבד מזון

3. פירורי עוגיות לעוגה

מתכונים במעבד מזון
זקוקים לתחתית של פירורים לעוגה שלכם? טחנו במעבד המזון עוגיות או ביסקוויטים שיהפכו לפירורים טעימים. את אלו מערבבים עם כף אחת של חמאה מומסת ומשטחים בתבנית. לא תשמעו כל תלונה אם תבחרו לפזר קצת פירורים גם מעל העוגה.
מתכונים במעבד מזון

4. מיונז ביתי טעים במיוחד

מתכונים במעבד מזון
 
אחרי שתכינו מיונז ביתי תתקשו לחזור לאכול את המיונז התעשייתי, ובזכות מעבד המזון ההכנה שלו תהפוך לקלה למדי: ערבבו במעבד המזון 2 חלמונים, כף מיץ לימון טרי, ¼ כף חרדל ו-¼ כף מלח עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן צקו בהדרגתיות ¾ כוס שמן זית עד שהתערובת תהפוך לסמיכה. תוכלו לשמור את המיונז במקרר עד 4 ימים. 
מתכונים במעבד מזון

5. גלידה רכה מבננות ושוקולד אגוזים

מתכונים במעבד מזון
יש דבר פשוט וטעים יותר מזה? פרוסות בננה קפואות וממרח שוקולד אגוזים (אותו תוכלו להכין בעצמכם) - שני מרכיבים בלבד, שבזכות מעבד המזון יוצרים תוך שניות קינוח שכולם יזללו בהנאה.
מתכונים במעבד מזון

6. חמאת בוטנים ביתית ובריאה

100 אחוז בוטנים, ללא חומרים משמרים, מלח או סוכר. נשמע טוב, נכון? קחו בבוטנים לא מומלחים וטחנו אותם עד שהמרקם הגרגירי יהפוך לקרמי. כל שנותר לכם לעשות זה להתענג על הממרח הטעים הזה! תוכלו להכין אותו גם בשילוב עם אגוזים אחרים. 
מתכונים במעבד מזון

7. ממרח אבוקדו מענג

עליכם להצטייד באבוקדו אחד, ½ כוס או גביע גבינת שמנת, קצת עשבי תיבול קצוצים ושן שום אחת. טחנו את כל הרכיבים במשך מספר דקות במעבד המזון. כעת, הניחו בצלחת לחם טרי, ביצה רכה ואת ממרח האבוקדו כמובן, ויש לכם ארוחת ערב מושלמת. 

מתכונים במעבד מזון

8. קמח נטול גלוטן משיבולת שועל

ברגע שתטחנו שיבולת שועל תקבלו קמח שימושי מאוד, שניתן להוסיף הן לקציצות ופשטידות והן למאפים מתוקים. נסו את המתכון הבא, ותוכלו ליהנות מפנקייק בננה מצוין! חשוב לזכור שלמרות ששיבולת שועל אינה מכילה גלוטן, עדיין יש להימנע ממנה אם אתם חולי צליאק.
מתכונים במעבד מזון
רכיבים:
  • 2 בננות בינוניות בשלות מאוד מעוכות 
  • 2 כפות שמן קוקוס או חמאה מומסת
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח שיבולת שועל שהכנתם בעצמכם
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית קינמון טחון 

הוראות הכנה:

1. ערבבו בשתי קערות את החומרים הרטובים והיבשים בנפרד, ולאחר מכן אחדו אותם לתערובת אחת. 

2. הניחו את התערובת בצד למשך 10 דקות. 

3. הניחו מחבת על להבה בינונית-נמוכה והמיסו בה חמאה. לאחר מכן, הוסיפו ¾ כוס מהתערובת שהכנתם. טגנו במשך 4-3 דקות עד שבועות קטנות יופיעו בקצה הפנקייק, ואז הפכו אותו לצדו השני לעוד דקה וחצי-שתיים, או עד שיזהיב בתחתית. הכינו עוד פנקייקים עד סיום התערבות, והגישו אותם חמים. 

מתכונים במעבד מזון

9. תפוחי אדמה מגוררים ללביבות

מתכונים במעבד מזון
בין שאתם מכינים לביבות או קציצות ירק, חסכו זמן וסיכון לפציעת הידיים וגררו תפוחי אדמה במעבד המזון. זה יקצר לכם מאוד את זמן הכנת הלביבות, ושיטה זו נכונה גם לגירור ירקות קשים אחרים כמו זוקיני, גזר או בטטה.
מתכונים במעבד מזון

10. חומוס ביתי עם טוויסט

מתכונים במעבד מזון
מי צריך חומוס תעשייתי מלא בשומן וחומרים משמרים כשיש תחליף נהדר ופשוט להכנה? מעבד המזון הוא כלי העזר המושלם להכנת חומוס ביתי, בריא וטעים, במיוחד אם מוסיפים לו פלפל אדום או תוספת אחרת שתצבע אותו בצבע משגע ותוסיף לו טעם נהדר. טחנו בפולסים 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים, 2-3 שיני שום, ½ כפית כמון, ½ פלפל אדום או כל ירק אחר שאתם אוהבים ו- ½ כוס טחינה גולמית עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו קורט מלח או יותר לפי טעמכם והמשיכו לטחון עד לקבלת המרקם הרצוי.
מתכונים במעבד מזון

11. פירורי לחם 

מתכונים במעבד מזון
פירורי לחם הם מהמוצרים השימושיים ביותר במטבח, אבל חבל להוציא כסף על כאלה מוכנים כשאפשר להכין אותם בקלות רבה בבית. זו גם דרך מעולה לנצל שאריות של לחם ישן שהתייבש. חתכו את הלחם לחתיכות גסות, הכניסו למעבד המזון ועבדו בפולסים קצרים עד שהתערובת תהיה פירורית. גודל הפירורים תלוי בטעמכם האישי. 
מתכונים במעבד מזון

12. מרק גספצ'ו קר

מתכונים במעבד מזון
מדובר במנה טעימה ובריאה שמתאימה בדיוק לימים החמים שבהם אנו מצויים. מה אתם צריכים? קצצו 5 עגבניות, מלפפון, פלפל אדום ובצל סגול והעבירו אותם למעבד המזון. הוסיפו 2 שיני שום ו-2 פרוסות לחם עבות (טרי או יבש) וטחנו הכול. 
מתכונים במעבד מזון

13. בשר טחון

מצד אחד עדיף לטחון את הבשר בבית, הן מבחינת הבריאות והן מבחינת הטעם, ומצד שני בדרך כלל אין חשק לתפעל ולנקות מטחנת בשר ידנית וישנה. מעבד המזון מאפשר לכם לטחון בשר בקלות, כך שאף אחד לא יחכה יותר מדי להמבורגר או לקציצות שתכינו ממנו. 
מתכונים במעבד מזון

14. פלאפל ביתי שנחטף במהירות

מתכונים במעבד מזון
אין צורך לעמוד בתור בדוכן הפלאפל השכונתי, כי תוכלו להכין את המנה האהובה במהירות בביתכם! איך עושים את זה? טוחנים יחד כוס גרגרי חומוס יבשים שהושרו לפחות 12 שעות במים (או גרגרי חומוס מקופסת שימורים ללא הנוזלים), 2 פרוסות לחם או חלה שהושרו במים ונסחטו, 3 שיני שום, 1 בצל לבן חתוך, 1 צרור פטרוזיליה טרייה, 1 צרור כוסברה טרייה, ½ כפית סודה לשתייה, 1 כפית כמון, ½ כפית מלח, 2 כפות טחינה גולמית ו-1 כף שמן זית. את הכדורים שנוצרו אתם יכולים לטגן בשמן עמוק או לאפות בתנור במשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.
מתכונים במעבד מזון

15. בצק פריך לפאי או לקיש

לפני שהיה לי מעבד מזון תמיד הייתי מתעצלת להכין תחתית בצק בעצמי, אבל עכשיו זה נהיה כל כך קל, שחבל לוותר על זה. יתרונות נוספים לשימוש במעבד המזון הם שבצק פריך מצריך עיבוד קצר, כך שתוכלו להכין במהירות את הפאי והקיש שאתם רוצים.  

רכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

  • ½1 כוסות קמח (175 גרם)
  • כף סוכר
  • קורט מלח
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 חלמון
  • 2 כפות מים קרים מאוד

הוראות הכנה:

1. ערבבו בפולסים קצרים את הקמח, המלח והסוכר, הוסיפו את החמאה והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת פירורית. 

2. הוסיפו את החלמון והמים וערבבו במשך מספר שניות נוספות עד לקבלת בצק (אפשר להוסיף עוד קצת מים אם הוא יבש מדי). 

3. צרו מהבצק כדור, עטפו בניילון ושימו במקרר למשך שעה לפני הרידוד. 

מתכונים במעבד מזון

16. חטיף קוקוס-תמרים בריא

גם לכם נמאס לשמוע את הילדים מבקשים ממתקים? נצלו את מעבד המזון כדי להכין להם (וגם לכם) חטיפים טעימים ובריאים שהם יאהבו. חטיף קוקוס-תמרים הוא דוגמה לממתק ביתי נפלא שתוכלו להכין בעזרת מעבד המזון שלכם. מה אתם צריכים? 10 תמרי מג'הול מגולענים, ⅛ כוס שקדים או אגוזי מלך, 14 גרם שבבי קוקוס לא ממותק, קורט קינמון וכל תוספת שתיראה לכם מתאימה. טחנו הכול יחד, צרו מהתערובת "אצבעות" או כדורים והניחו במקרר למשך מספר שעות. 
מתכונים במעבד מזון

מעבד מזון מאפשר לכם להתנסות במגוון של חומרים ומרקמים במטבח. מה שפעם הצריך עלי ומכתש - לוקח היום שניות ספורות; את הזמן שפעם היינו מקדישים לטחינה מייגעת אפשר לחסוך היום בזכותו בקלות. אני מקווה שקיבלתם פה כמה רעיונות חדשים ושיהיה לכם בהצלחה ובתיאבון!

מקור: גלי.ב
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: