maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

12 טיפים גאוניים למטבח מפי שפים

  אחד הבילויים האהובים ביותר על רבים מאיתנו הוא יציאה למסעדות ואכילה של מטעמים שונים ששפים או בשלנים הכינו עבורנו. עם כל ביס אנו מתענגים על הטעמים ומייחלים שיכולנו לבשל כמותם, אך למרבה השמחה זה לא קשה כמו שאנו חושבים לעתים, שכן יש כמה טיפים פשוטים ששפים משתמשים בהם באופן תדיר ועוזרים להם להכין מאכלים טעימים במיוחד שכולם אוהבים. כדי שגם אתם תוכלו לבשל כמו שפים, נסו את 12 הטיפים הבאים של שפים לעבודה במטבח ולבישול שיקלו עליכם ויאפשרו לכם להיות הבשלנים המומחים של הבית.
 
בובה של שף משופם עם מצקת ביד אחת, כובע שף על הראש ומחווה של שביעות רצון בידו השנייה
 

1. השתמשו בשני ניירות אפייה בשביל אפייה אחידה

תנורים ביתיים נוטים להתחמם בצורה לא אחידה, מה שגורם למאכלים שונים להיות אפויים למחצה בחלק אחד ושרופים בחלקם השני. כדי לפתור את הבעיה, שימו לב ובדקו תחילה איזה אזור של התנור הוא הבעייתי – העליון או התחתון. אם למשל אתם אופים עוגיות והן נשרפות בתחתית, כנראה שחלקו התחתון של התנור מתחמם יתר על המידה, אך ניתן לתקן את המצב הזה בקלות. בפעם הבאה שאתם אופים עוגיות או כל דבר אחר, הניחו אותו ראשית על נייר אפייה ועל תבנית כרגיל, והוסיפו מעליו או מתחתיו רשת שעליה מונח נייר אפייה נוסף. במקרה של תנור שחורך את חלקם התחתון של מאפים, הניחו את הרשת עם נייר האפייה בשלב אחד מתחת לתבנית של העוגיות, וכך תבטיחו שהן יהיו אחידות בטעמן, מרקמן וצבען.

2. חתכו שום לפני שאר הרכיבים

כשאתם מכינים תבשילים ומאכלים שונים עם שום, חתכו אותו לפני שאתם חותכים את שאר הרכיבים. בשום ישנה חומצה הנקראת חומצה אליצינית, שלוקח לה 10 דקות להתחיל לפעול מרגע החיתוך, ולכן כדאי לחתוך אותו מבעוד מועד. החומצה הזו מיטיבה מאוד עם הגוף, ולכן כדי שהיא לא תתנדף לחלל החדר עם החיתוך, הניחו את השום החתוך או הקצוץ בקערה קטנה ומזגו מעליו מעט שמן זית. כשתצטרכו להשתמש בשום, הוסיפו אותו עם השמן למחבת או כלי הבישול, ותוכלו ליהנות מטעמו הנפלא ומיתרונותיו הבריאותיים.
כותש שום מונח ליד שיני שום

3. הוסיפו סויה לבשרים לפני הכנתם

רטבים רבים שמשמשים להשריית בשר או למריחה עליו מכילים רוטב סויה שיש בו רכיבים שמקנים לו טעם "אוממי" – אחד מסוגי הטעמים הקיימים. בפעם הבאה שתכינו בשר על האש או אפילו תצלו אותו בתנור, הוסיפו לתיבול רוטב סויה, ועסו אותו היטב בבשר. הרוטב יחדור לתוך הבשר ויעניק לו את טעם האוממי הנפלא שלא ניתן להשיג באמצעות תבלינים אחרים.

4. הוסיפו תיבול לחמאה שלכם

על טוסט, בחביתה או עם תפוחי אדמה צלויים – אין כמו חמאה כדי להעשיר את טעמם של המאכלים הפשוטים וגם המורכבים ביותר. טעמה הממכר של החמאה עלול להוביל לשימוש מופרז בה, אך תוכלו לקצץ בו וגם להוסיף טעם למגוון מאכלים על ידי הכנה של חמאה מתובלת. עשו זאת על ידי חימום של כמות החמאה שאתם רוצים לתבל בסיר בינוני עד שהיא תימס והוספה של הרכיבים שאתם רוצים להשיג את טעמם, כמו טימין, שום, גרידת לימון ועוד, בכמות הניראת בעיניכם. הסירו את הסיר מהלהבה, ערבבו קלות והעבירו לכלי אטום. את החמאה המתובלת ניתן לשמור במקרר עד שלושה שבועות, אך רוב הסיכויים שהיא תיגמר עוד לפני כן...
חצי כיכר לחם עם חמאה מתובלת לצידו

5. המירו שמנת מתוקה במחית כרובית

דרך נפלאה נוספת להפחית את השימוש ברכיבים שומניים, כמו שמנת מתוקה, היא שימוש במחית כרובית. תוכלו להכין את המחית בקלות על ידי אידוי של פרחי כרובית ומעיכתם עם מזלג או מעבד מזון ליצירת פירה אחיד במרקמו. את המחית הזו תוכלו להוסיף למגוון מאכלים כמו פסטות, ירקות מוקרמים וכל מאכל אחר שדורש שמנת מתוקה או תוסף שומני אחר. טעמה של הכרובית מתעדן בעת האידוי, ולכן היא לא משתלטת על המאכלים ולא משפיעה על טעמם לרעה, והיא אפילו תוסיף לתזונה שלכם סיבים תזונתיים וויטמינים רבים שגופכם זקוק להם. לחצו כאן כדי לגלות מתכונים מקוריים וטעימים של כרובית.
 
 

6. החליפו מרכיבים שומניים בלאבנה

יש מגוון גדול של מאכלים שדורשים הכנה עם רכיבים שומניים כמו: שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ועוד, אך רבים ממירים אותם ביוגורט טבעי כדי להפחית את כמויות השומן. אם אתם רוצים להעשיר את המנות שלכם עוד יותר ולהוסיף להן מרקם אוורירי וטעם נפלא, השתמשו בלאבנה לא מתובל במקום יוגורט. אתם יכולים להשתמש בלאבנה כדי להחליף חלק מהחמאה במתכונים של מאפים, להוסיף לחות לעוגות בחושות ולהכין לחמניות אווריריות מאין כמוהן עם לאבנה במקום שמנת, חמאה או חלק מהשמן הרשומים במתכונים.
צלחת עם גלגל לבנה מונחת על שולחן עץ

7. אל תקלפו את הירקות והפירות

במתכונים רבים יש דרישה לקלף פירות וירקות לפני השימוש בהם, ולמרבה הצער כולנו דבקים בסעיפים הללו. קליפות של פירות וירקות מכילות סיבים תזונתיים, הן טעימות במיוחד ומוסיפות פריכות למאכלים רבים, ולכן חבל לזרוק אותן לפח. בפעם הבאה שאתם מכינים עוף צלוי עם תפוחי אדמה, או כשאתם רוצים לצלות בטטה או גזר, השאירו את הקליפה שלהם! אתם תרוויחו כך לא רק סיבים תזונתיים ומינרלים, אלא גם ממד נוסף של טעם ומרקם טבעי שאין שני לו. 

8. הוסיפו שמן/חמאה בסוף הבישול

אם אתם צריכים להוסיף מעט חמאה או שמן למאכל מסוים, אל תעשו זאת באמצע הבישול, אלא בסופו. הוסיפו כפית של שמן או חמאה למנות שאתם מכינים בצורה אחידה כך שהם יהיו על פני השטח, והסירו את המאכל מהלהבה. ברגע שתתחילו לאכול, בלוטות הטעם שלכם יפגשו את הטעם הנימוח של החמאה או השמן עם רמזים לטעמו של התבשיל, מה שייצור חגיגה של טעמים ומרקמים שתרצו לשחזר בכל פעם מחדש. 
סלמון צלוי על עשבי תיבול וקוביית חמאה נמסה מעליו

9. אזנו טעמים עם חומץ

חומץ בן יין מאפשר לאזן טעמים של מאכלים רבים בצורה נפלאה, אך גם חומץ לבן רגיל או חומץ בלסמי יעשו את העבודה. כשאתם מכינים תבשילים או קדירות בשר, מעט חומץ ידגיש את טעמם ויעניק לארוחה ניחוח מיוחד. מלבד זאת, חומץ יעזור לנטרל מליחות יתר של מאכלים שהכנסתם לתוכם יותר מדי מלח בטעות. כשאתם טועמים תבשיל כזה או אחר שהכנתם וטעמו מלוח מדי, פשוט הוסיפו לו מעט חומץ בלסמי, טעמו שוב והמשיכו כך עד שהמליחות תנוטרל.
 

10. הכינו שמן כורכום להעשרת טעמים של תבשילים

כורכום הוא תבלין מדהים שמעניק טעם עשיר למאכלים רבים, ועל ידי הכנה של שמן כורכום טבעי תוכלו ליהנות מטעמו וגם מיתרונותיו הבריאותיים הרבים. כדי להכין שמן מסוג זה חממו 1 כוס שמן קוקוס בסיר קטן והכניסו לתוכו חתיכה קלופה של שורש כורכום באורך ½2 ס"מ. חממו את השמן עם הכורכום על להבה נמוכה במשך חצי שעה, הסירו מהאש, הוציאו את השורש, והכניסו את השמן למקרר לאחר צינון. בשמן הכתום הזה תוכלו להשתמש להכנה של תפוחי אדמה צלויים, תבשילי בשר ואפילו מרקים שצריכים תוספת צבע וטעם. לחצו כאן כדי ללמוד עוד על יתרונותיו הבריאותיים של הכורכום.
שורשי כורכום חתוכים על מגש עץ

11. הפחיתו את דמעות הבצל

כל מי שחתך אי פעם בצל יודע כמה זה מתסכל כשהעיניים מתמלאות בדמעות שקשה לשלוט עליהן, אך יש לכך פיתרון פשוט במיוחד. כדי שתגדעו את מעגל הדמעות, קלפו את הקליפה החומה של הבצל והשרו אותו במים במשך 10 דקות. המים מנטרלים רכיב בשם פרופנתיאל גופרי חמצני שהופך לחומצה גופרתית במגע עם עינינו, אשר גורמת לצריבה הנודעת לשמצה. במהלך 10 הדקות בהן מושרה הבצל במים, המולקולות הללו מנוטרלות, ואתם יכולים לחתוך את הבצל בלי חשש לצריבת העיניים.

12. המירו בצל לבן בבצל ירוק

מלבד הדמעות שהוא גורם להן, אנשים רבים לא אוהבים בצל גם בגלל טעמו החזק. במיוחד עבור אנשים כאלו אתם יכולים להשתמש בטיפ של המומחים שממירים את הפקעת הלבנה בבצלים ירוקים מוארכים בהכנתם של מאכלים שונים. טעמו של הבצל הירוק עדין הרבה יותר מטעמו של בצל לבן, וניתן להכין באמצעותו מאכלים רבים שיהיו טעימים ונטולי דמעות עבור כל מי שיטעם מהם.
 
מקור תמונה: Leslie Seaton

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: