maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כך תתקנו טעויות בישול בקלי קלות!

 
זה קורה גם לבשלנים מנוסים: מספר רגעים של שקיעה במחשבות, חוסר תשומת לב לשלבי המתכון או סתם חוסר מזל, והופ - התבשיל מקדיח, העוגה נשרפת והרוטב מלוח מדי. אז מה עושים במקרה של "פאשלה" כזאת? מתברר שלא תמיד צריך לזרוק לפח ולהתחיל מחדש. 17 הטיפים הקטנים שלפניכם יעזרו לכם להציל מנות שבעבר חשבתם שהן אבודות, אבל מהיום תוכלו להפוך אותן בחזרה למאכלים נהדרים שתוכלו להגיש בגאווה לחברים ולבני המשפחה.
 
תיקון טעויות בישול
 

 

1. פסטה שבושלה יתר על המידה

פסטה אמורה להיות מבושלת עד לרמה שעדיין יש לנגוס בה (אל דנטה), אך אם תשכחו אותה על הגז היא עלולה להפוך ל"סמרטוטית מדי". מה לעשות בפסטה שעברה בישול יתר? הקפיצו אותה קלות עם מעט שמן זית עד שהיא תתקשה מעט וכך תצילו את הפסטה וגם תעניקו לה מרקם ייחודי.
 
תיקון טעויות בישול
 

 

2. רוטב חמוץ מדי

אתם טועמים מהרוטב ומעווים את הפרצוף - מתברר שהוא חמוץ מדי. מה לעשות? קורט סודה לשתייה או חצי כפית סוכר יעזרו לאזן את הטעמים ולהוריד מהחמיצות. ערבבו היטב ובדקו את הרוטב עד שתגיעו לטעם הרצוי.

 

 

3. התבשיל מתוק מדי

מתוק זה טעים, אבל יותר מדי מתוק זה כבר לא נעים. הוספתם לתבשיל או לבלילה יותר מדי סוכר? קצת מיץ לימון או כמה טיפות חומץ במהלך או אחרי הבישול יעזרו להפחית מהמתיקות.

תיקון טעויות בישול
 

 

4. התבשיל מלוח מדי

קל מאוד לטעות בכמות המלח שמוסיפים לתבשיל. אם חסר, אפשר להוסיף עוד, אבל איך אפשר להציל תבשיל מלוח מדי? הפתרון פשוט: הוספת מים לסיר. קחו בחשבון שיהיה עליכם להמשיך לבשל עד שהם יתאדו, אז אל תוסיפו יותר מדי. אפשרות נוספת, למשל במקרה של רטבים, היא הוספת קצת סוכר או דבש.

 

5. החסה "התעלפה"

שכחתם מהחסה ועכשיו היא "חצי מעולפת"? השרו את עלי החסה למשך 20 דקות בקערת מים קרים (רצוי עם קרח) שהחמצתם עם חצי לימון סחוט או כף חומץ. שימו לב! הטיפול הזה לא יעזור הרבה לחסה שכבר כמעט והפכה לרקובה, אבל הוא בחלט יכול לתת לעלי חסה שטרם הגיעו למצב זה הזדמנות נוספת להיכנס למנה שלכם.
 
 

 

6. העוגה נחרכה

כמה מעצבן: בתנור נאפית לה עוגה, האורחים תכף מגיעים ואז אתם מגלים שהיא נחרכה מלמעלה ומהצדדים או שבזמן ההוצאה מהתבנית למגש היא נשברת. לא קרה כלום! בעזרת סכין גדולה וחדה הסירו בעדינות את השכבה השרופה ו"גלחו" גם את החלקים השרופים מהצדדים. הכינו ציפוי סמיך וצפו את העוגה מכל צדדיה לפני ההגשה. הציפוי הסמיך יכול לשמש גם להדבקת חלקי עוגה שנשברו.  

תיקון טעויות בישול
 

 

7. פני השטח של העוגה אינם שווים או שהעוגה נשברה

ומה לעשות אם פני שטח העוגה אינם שווים בגובהם? קפלו נייר מגבת לריבוע עבה, ובעדינות לחצו אותו על "הגבעות" בעוד העוגה עדיין חמה. אתם גם תמיד יכולים ליישר את פני שטח העוגה בעזרת סכין ואז לצפות אותה או להפוך אותה כך שהחלק החתוך יהיה למטה. 

תיקון טעויות בישול
 

 

8. ירקות מבושלים מדי

בישלתם את הירקות יותר מדי? ירקות "סמרטוטיים" לא יהפכו בחזרה לפריכים, אך ניתן להפוך אותם למשהו אחר: מעכו אותם עם מעט מלח ושמן זית או חמאה עד שתקבלו פירה ירקות שיהיה תוספת נהדרת לכל מנה. אפשרות אחרת היא להעביר אותם לסיר, להוסיף כף אבקת מרק ומים לכיסוי ולבשל כמה דקות. אחר כך רסקו את התערובת בעזרת בלנדר יד והרי לכם מרק ירקות סמיך. 
 
תיקון טעויות בישול
 

 

9. אוכל חריף מדי

אתם טועמים מהתבשיל והפה עולה באש! מתברר שידכם הייתה קלה מדי על הפפריקה החריפה, הפלפל או הצ'ילי... אבל תבשיל חריף עדיין אפשר להציל בעזרת מספר כפות חלב, יוגורט או שמנת - במהלך או אחרי הבישול - שיאזנו את החריפות. אם הדבר יוצר עבורכם בעיית כשרות, תוכלו לנסות ולהפחית מהחריפות בעזרת הוספה של חמאת בוטנים או ממרח אגוזים אחר, רק שקלו מראש אם תאהבו את השפעתם על הטעם.  

תיקון טעויות בישול
 

 

10. בצק מלוח מדי

אתם כבר מפנטזים על הקיש היפה או המאפה הנהדר שייצא לכם, ובינתיים מתברר שהבצק שהכנתם מלוח מדי. מה לעשות? הכינו כמות קטנה נוספת של הבצק לפי המתכון אך ללא המלח, ואז צוותו אותו לבצק המלוח ולושו אותם לבצק אחד. את הבצק העודף תוכלו לאחסן במקפיא או להשתמש בו להכנת מנה נוספת.

תיקון טעויות בישול
 

 

11. רוטב גושי 

הרוטב שלכם אמור להיות חלק ואחיד, אבל משום מה הוא יוצא לכם גושי מדי. למה? על כך בפעם אחרת, אבל בינתיים אל תשפכו אותו לכיור: אם מדובר בכמות גדולה רסקו אותה בתוך הסיר בבלנדר יד; אם מדובר בכמות קטנה נסו להקציף אותו בחוזקה בעזרת מקצף יד עד שידולל או העבירו אותו דרך מסננת והמשיכו לבשל.

תיקון טעויות בישול
 

 

12. אורז דביק מדי

לדעת להכין אורז זו אומנות, ואורז שיוצא יבש או דביק מדי הוא תסכול נפוץ במטבח (והדבר נכון גם לבישול דגנים אחרים). לאורז יבש מדי אפשר להוסיף מים ולהמשיך לבשל, אך מה עושים עם אורז דביק מדי? הוסיפו שמן (התחילו בכף וראו אם צריך עוד) וערבבו היטב לציפוי גרגרי האורז. 

תיקון טעויות בישול
 

 

13. תערובת ביצים שנקרשה

אתם מכינים קינוח, וממזגים בין בלילה חמה לתערובת ביצים. מתברר שהוספתם את הביצים לתערובת חמה מדי, ועכשיו יש בתערובת גושים קרושים. כדי להציל אותה, סננו אותה או רסקו אותה בבלנדר, ואז המשיכו כרגיל. 

תיקון טעויות בישול
 

 

14. קצף חלבונים שלא מתרומם או שנפל

קצף חלבונים אמור להיות ענן בהיר ותפוח, אבל מה אם המיקסר עובד כבר כמה דקות והחלבונים לא מתרוממים לקצף, או שהקצף עלה אך "נפל" חיש קל? העבירו את החלבונים לחימום מהיר מאוד (כמה שניות) במיקרוגל. הוסיפו קורט מלח או כמה טיפות חומץ ונסו שנית. הקפידו להוסיף סוכר בהדרגה. 

תיקון טעויות בישול
 

 

15. תחתית התבשיל נשרפה

תחתית התבשיל נחרכה בסיר? הפסיקו לערבב והסירו מהאש, מלאו קערה גדולה במים קרים מאוד (אפילו הוסיפו להם כמה קוביות קרח) והניחו בעדינות את הסיר בתוכה. אחרי כמה דקות תוכלו להעביר בעזרת כף את התבשיל ללא החלק השרוף לסיר אחר. 
 
תיקון טעויות בישול

 

 

16. עוגה שהתייבשה

אופס, שכחתם את העוגה כמה ימים מחוץ למקרר ומאז היא התייבשה והתקשתה. אל תוותרו עליה - עשו בה נקבים בעזרת שיפוד עץ, קיסם או מזלג, הזליפו לתוכם ליקר אלכוהולי או מיץ פירות או חלב, עטפו בניילון והשאירו כך יומיים. העוגה תחזור להיות לחה ועסיסית. דרך נוספת: עטפו את העוגה בניילון יחד עם פרוסה עבה של לחם טרי. לאחר יומיים הלחות של הלחם תעבור לעוגה. 

תיקון טעויות בישול
 

 

17. רוטב שהצטמצם יתר על המידה

חלק מהמתכונים דורשים מכם להכין רוטב ולצמצם אותו על האש, אבל מה לעשות אם בטעות צמצמתם את הרוטב יותר מדי? הפתרון המתבקש יהיה להוסיף לו נוזלים ולבשל אותו עוד כמה דקות, אך מכיוון שמים עלולים לדלל גם את טעמו המרוכז, הוסיפו במקומם ציר מרק, יין או שמנת, בהתאם לטעם הרוטב.
 
תיקון טעויות בישול
 

 

כאמור, טעויות במטבח קורות לכולם, אך בעזרת כמה פטנטים קטנים אפשר להציל תבשילים שונים כך שה"פאדיחה" לא תורגש בתוצאה הסופית. בישול נעים! 

מקור: עינת דביר
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: