maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

16 טיפים גאוניים למטבח שחייבים להכיר

  למרות שרבים מאיתנו היו רוצים בכך, כישורי הבישול של מרביתנו לא משתווים לאלו של בשלנים או שפים שנכנסים למטבח מדי יום ויוצרים מטעמים מיוחדים. כנראה שמרביתנו גם לא נהיה מומחים לבישול, אך אין זה אומר שאנחנו לא צריכים לדעת טיפים חכמים במיוחד שיעזרו לנו במטבח. כדי לעזור לכם במשימה, אספנו עבורכם 16 טיפים לבישול והכנות במטבח שיקלו לכם על החיים וילמדו אתכם כמה טריקים שגם גדולי השפים משתמשים בהם. 
 
טיפים למטבח: קערת פירות לצד כלי מטבח תלויים
 

1. שברו ביצים בצורה הנכונה

אם גם אתם נוהגים לשבור ביצים לתוך קעריות – מומלץ לכם להפסיק עם המנהג הזה. שבירת ביצים בתוך קערות, בייחוד אם יש בהן רכיבים נוספים, מקשה על הוצאת חתיכות של קליפה במקרים שהן נופלות לתוך התערובת. במקום זאת, שברו ביצים על משטחים שטוחים, כמו צלחות, וכך תוכלו להוציא שברי קליפה סוררים בקלות אם אכן יהיו כאלה.

2. הכינו רוטב לסלט בקלות

לכל אחד מאיתנו יש לפחות צנצנת ריבה אחת במקרר, והיא יכולה לשמש להכנת רוטב טעים ומפתיע לסלטים. כאשר הריבה נגמרת ונשאר מעט ממנה על חלקה הפנימי של הצנצנת, אל תמהרו לזרוק אותה. במקום זאת, הוסיפו לה כמויות שוות של חומץ/מיץ לימון ושמן וכן מלח ופלפל. סגרו את הצנצנת, שקשקו היטב והנה – הכנתם רוטב וויניגרט טעים לסלט בניחוח מיוחד של הפרי שממנו הוכנה הריבה.
טיפים למטבח: צלחת עם סלט ירקות וסכו"ם לצידה

3. קראו הערות למתכונים כדי לבשל טוב יותר

בעידן המודרני רבים מאיתנו פונים לאינטרנט כדי להכין מתכונים שונים שנמצאים בו באתרים ובלוגים למיניהם. כשאתם עושים זאת, אל תקראו רק את המתכון אלא גם את התגובות של אנשים שניסו אותו. שם תוכלו לגלות האם המתכון אכן מוצלח, כיצד ניתן לשדרג אותו וטעויות של אחרים שתוכלו להימנע מהן.

4. הבשילו פירות במהירות

רכישה של פירות שלא בשלים לחלוטין מאפשרת לשמור עליהם לאורך זמן, אך לעתים אנו רוצים לאכול פרי בשל ועסיסי, מה שדורש הבשלה מזורזת. כדי לעשות זאת, הכניסו כמה מהפירות שקניתם לתוך שקית נייר פשוטה יחד עם בננה. הבננה תגרום להבשלה מהירה של הפירות, ואתם תוכלו ליהנות מהם כמו שאתם אוהבים.
טיפים למטבח: סרטון על הכנסת בננה ופירות לשקית נייר
 

5. הכניסו בשרים למרינדה בזמן הנכון

השריית בשרים במרינדה מאפשרת להם לספוח טעמים נפלאים, אך לא תמיד מומלץ לעשות זאת לפני הכנתם. אם אתם מכינים רצועות בשר בקר דקות יחסית, הכניסו אותן למרינדה למשך 10 דקות לאחר שתכינו אותן, ולא לפני. באופן הזה הבשר יספוג טעמים בזמן קצר לעומת השריה מוקדמת שלו, ואתם תיהנו ממנות בשר עשירות במיוחד.

6. הוציאו מרירות מעלים ירוקים

ישנם ירקות עליים נפלאים בעלי סגולות בריאותיות רבות, כמו ארוגולה או קייל, שבגלל מרירותם הטבעית, רבים נמנעים מלאכול אותם. כדי להוציא את המרירות הזו, השרו את הירקות העליים בקערה עם מי קרח במקרר למשך שעה, הוציאו, ייבשו היטב ותאכלו בהנאה.
טיפים למטבח: עלי קייל בתוך קערה עם מים

7. השתמשו בלימון במקום במלח לתיבול

מנות עשירות, כמו קדירות או תבשילים, אהובות על כולנו, וכדי להפוך אותן למושלמות כל מה שצריך זה כמה טיפות של מיץ לימון. כדי להוסיף לתבשילים הללו תוספת טעם נפלאה, וותרו על חלק מהמלח במתכון והשתמשו במקום זאת במיץ לימון שיוסיף ניחוח וטעם מיוחדים למנה שלכם.

8. הוציאו גרעיני אבוקדו מהפרי בקלות

בשרו הנימוח של האבוקדו הוא ללא מתחרים, אך רבים פוגמים בו כשהם נאבקים עם הגרעין העיקש שנמצא בפרי. במקום זאת, חצו את האבוקדו לשניים, נעצו בחוזקה סכין חדה במרכז הגרעין, סובבו מעט והגרעין כבר יישלף החוצה בקלות.
טיפים למטבח: סרטון של נעיצת סכין בגרעין של אבוקדו והוצאתו

9. הכינו עוף פריך בקלות

עוף צלוי שלם מהווה מנה אהובה במיוחד, בעיקר בתקופת החגים, ותוכלו להפוך אותו לטעים מאי פעם עם הטיפ הבא: המליחו את העוף מכל צדדיו והכניסו אותו למקרר למשך לילה לפחות. כשעה לפני הצלייה שלו, הוציאו את העוף מהמקרר, תבלו כרצונכם והכניסו לתנור. המלח עוזר לרכך את בשר העוף וגם להפוך את עורו לפריך במיוחד, כך שהמנה תככב בשולחן שלכם בכל ארוחה.

10. הוציאו גזעי כרוב במהירות

חיתוך של כרוב יכול להיות מעייף כאשר מנסים לחתוך סביב הגזע הקשיח שנמצא בתחתית שלו, אך זה לא חייב להיות כך. כדי לשלוף את הגזע הזה בקלות, הטיחו בחזקה את תחתית הכרוב על משטח קשה, מה שיגרום להיפרדות של הגזע מהעלים ויאפשר לכם להפריד אותם זה מזה בקלות.
טיפים למטבח: סרטון על הטחת כרוב על קרש עץ והוצאת הגזע בתחתיתו

11. השחימו בצל במחצית מהזמן

בצל מקורמל משמש להכנה של מנות רבות, ולעתים לא תמיד יש זמן לחכות שהוא ישחים עד שנשתמש בו. כדי לקצר את זמן ההשחמה של בצלים בחצי, הוסיפו להם קמצוץ אבקה סודה לשתייה שתחיש את התהליכים ותעזור לכם להשיג את הבצל המקורמל שאתם רוצים.

12. העשירו טעמים של לחמים ועוגות

הכנה של לחמים ועוגות שונות עם תבלינים טחונים כמו קינמון או ציפורן מעשירה אותם, ולכן מומלץ להוסיף אותם באופן הנכון. כשאתם מכינים מתכוני עוגות או לחמים, הקציפו את החמאה יחד עם התבלינים הרצויים, ולאחר מכן המשיכו במתכון כרגיל. השומן שבחמאה מפזר את התבלינים בצורה טובה יותר, מה שמדגיש את טעמם והופך את התוצר הסופי לטעים מאין כמוהו.
טיפים למטבח: קערה עם חמטה טרופה

13. אפו נכון עם קמחים ללא דגנים

אנשים רבים כיום סובלים מאי סבילות לגלוטן, מה שמצריך שימוש בקמחים ללא דגנים, כמו קמח קוקוס, שקדים ועוד. מנות שמכינים עם קמחים מסוג זה הן כבדות לעתים, אך ניתן לפתור את הבעיה בקלות. אם אתם מכינים מתכון עם קמח ללא דגנים יחד עם ביצים, הפרידו אותן והקציפו את החלבונים, מה שיגרום לתוצר להיות קליל ואוורירי יותר.

14. הכינו שיבולת שועל טעימה יותר

שיבולת שועל עם פירות יבשים היא טעימה, בריאה ומזינה ולכן זה לא מפתיע שאנשים רבים בוחרים בה כארוחת בוקר. כדי לשדרג את המנה הזו עוד יותר, הכניסו את הפירות היבשים לתוך הכלי עם שיבולת השועל לפני הוספת חלב או מים חמים, ולא אחרי. באופן הזה הפירות היבשים יתבשלו, יתרככו ויהיו עסיסיים וטעימים.
טיפים למטבח: קערת זכוכית עם שיבולת שועל, אגוזים ופירות יבשים

15. העשירו מנות פסטה בלי גבינות

כדי להעשיר מנות פסטה שונות, אתם לא תמיד צריכים להשתמש בשמנת או גבינות מכבידות. במקום זאת, הוסיפו ביצה טרופה לסיר של פסטה חמה ומסוננת ומעט ממי הפסטה וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את הרוטב שהכנתם לפני כן וערבבו את הפסטה שוב עם מעט מלח ופלפל. מרקם הביצה יעשיר את מנת הפסטה בלי תוספת של שומן שיש בגבינות שונות, ויאפשר לכם ליהנות ממנות בריאות יותר של המאכל האהוב.

16. היפטרו מחריפות של פלפלים באצבעותיכם

עורנו רגיש לחריפות של פלפלים שונים, וכדי לנטרל אותה, כל מה שאתם צריכים זה לימון. פשוט סחטו את המיץ של פרי ההדר על האצבעות שלכם לאחר חיתוך של פלפלים, והחומציות של הלימון תעזור לכם להיפטר מהצריבה שלהם.
טיפים למטבח: סרטון על סחיטת לימון על אצבעות

מקור: youtube, womenshealthmag.com, buzzfeed.com, רחבי הרשת

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: