maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לחטיפי צ'יפס בריאים וטעימים

בפעמים בהן אנו חושקים בנשנוש קל כדי להפיג את הרעב, הן בשעות הצהריים והן בשעות הערב, הפעולה הכי פשוטה היא לפתוח חטיף של צ'יפס לדוגמה, שלרוב מכיל רכיבים שאינם בריאים. החדשות הטובות הן שניתן להכין צ'יפס ביתי, פריך ומשובח מרכיבים מזינים הרבה יותר, ועדיין ליהנות מטעם נהדר ומתחושת שובע, ותוכלו לעשות זאת בקלות באמצעות 6 המתכונים הבאים.

מתכון לצ'יפס סלק עם מטבל יוגורט

כשאתם שומעים שקית צ'יפס נפתחת, אתם בטח מתפתים מהר מאוד לקחת ביס מחתיכה אחת לפחות, אך תוכלו לאכול כאוות נפשכם חטיפי "צ'יפס" בריאים הרבה יותר אם תכינו אותם בעצמכם, ובונוס נוסף הוא שתכינו אותם מדברים מפתיעים שאינם תפוחי אדמה. כשתטעמו את צ'יפס הסלק לא תבינו איך טרם ניסיתם להכין אותו בעבר. כמו כן, בזכות השילוב של הסלק האפוי עם מטבל היוגורט, תוכלו ליהנות מטעם פריך ונהדר. 

לחצו כאן כדי ללמוד כיצד להכין 6 מתכונים לחטיפי צ'יפס בריאים וטעימיםביניהם צ'יפס מקישואים, גזר, בטטה, קייל ותפוחים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לצ'יפס סלק:
סלק - 4-6 יחידות (לא מבושלים, פרוסים דק)
שמן קנולה - 2 כפות (או כל שמן צמחי אחר)
מלח - 1 כפית
רכיבים למטבל יוגורט:
מלח - 1 כפית
כוסברה - 2 כפות (קצוצה דק)
אופן הכנת הצ'יפס סלק:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. הכניסו אל תוך קערה את חתיכות הסלק, הוסיפו שמן וכפית מלח, וערבבו היטב עד שהסלק יהיה ספוג בשמן ומתובל במלח. preperation
  3. הניחו ניירות אפייה בתוך 2 תבניות, ופזרו את חתיכות הסלק המתובלות.
  4. הכניסו את התבניות לתנור, אפו במשך 15 דקות, ולאחר מכן הפכו את חתיכות הסלק ואפו במשך 15-10 דקות נוספות, או עד שהסלק יתייבש ויהיה פריך.
אופן הכנת המטבל יוגורט:
  1. להכנת המטבל הכניסו אל תוך קערה יוגורט, אבקת קארי, כפית מלח וכוסברה וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מתכון לצ'יפס קישואים אפוי

מעבר לעובדה שטעמו של הקישוא עדין וערב לחך, כל כך פשוט להכין את החטיף הבריא והמזין הזה. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לצ'יפס קישואים:
ספריי שמן - לשימון התבנית
שמן זית - 1 כף
מלח - ¼ כפית
אבקת שום - ¼ כפית (לא חובה)
אופן הכנת הצ'יפס קישואים:
  1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
  2. שמנו באמצעות ספריי השמן 2 תבניות אפייה.
  3. פרסו את הקישואים באלכסון לפרוסות דקות כמה שאפשר. לאחר מכן הכניסו אותם לקערה גדולה יחד עם שמן, מלח ואבקת שום וערבבו היטב, כך שהקישואים יספגו היטב את כל הרכיבים.
  4. סדרו את הקישואים בשכבה אחת בתבניות האפייה, והכניסו לתנור. הפכו אותם על הצד השני לאחר 10 דקות, ולאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל-150 מעלות, ואפו עד לקבלת קישואים חומים ופריכים, כ-15 דקות לערך. preperation
  5. הניחו בזהירות את הקישואים המוכנים על גבי ניירות מגבת, והשאירו אותם מכוסים בטמפרטורת החדר במשך מספר שעות.

מתכון לצ'יפס גזר כבוש

ברגע שתחושו בשילוב הטעמים הנפלא של הגזר יחד עם הפלפל והדבש, לא תאמינו שלא הכנתם את המתכון הנהדר הזה קודם לכן! 

זמן הכנה: 12 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לצ'יפס גזר:
חומץ לבן - ½ כוס
מים - ½ כוס
דבש - 6 כפות
שן שום - 1 (קלופה וטחונה)
כורכום - ½ כפית
אופן הכנת הצ'יפס גזר:
  1. חתכו את הגזרים באלכסון לפרוסות דקות. preperation
  2. הכניסו את הגזרים אל תוך סיר עם מים, ובשלו אותם עד שיתרככו מעט, 4-3 דקות לערך. לאחר מכן, שטפו אותם תחת מים קרירים על מנת לעצור את פעולת הבישול. סננו את המים והעבירו את הגזרים אל תוך כלי מתאים לאחסון.
  3. כעת הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו חומץ, מים, דבש, שום, כורכום ופלפל צ'ילי, ערבו היטב והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן הורידו את עוצמת הלהבה לנמוכה ובשלו במשך 5 דקות נוספות.
  4. צקו את תערובת החומץ על הגזרים דרך מסננת, עד שהם יהיו מכוסים לגמרי. אחסנו את הגזרים במקרר במשך מספר שעות או למשך הלילה, ותזכו בחטיפי צ'יפס נהדרים.

מתכון לצ'יפס בטטה מתובל

בפעם הבאה שאתם מארחים חברים תוכלו להציע להם את החטיף הבריא והטעים הזה, שללא ספק יהפוך לגולת הכותרת של המפגש.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לצ'יפס בטטה:
בטטה - 350 גר' (קלופה)
ספריי שמן - לשימון התבנית
כמון - ½ כפית (טחון)
סוכר - ¼ כפית
אבקת צ'ילי - ¼ כפית
מלח - ¼ כפית
אופן הכנת הצ'יפס בטטה:
  1. חממו את התנור מראש ל-190 מעלות.
  2. פרסו את הבטטות לפרוסות דקות, רססו בשמן 2 תבניות אפייה, וסדרו עליהן את פרוסות הבטטה בשכבה אחת. רססו מעט שמן גם על חלקן העליון של הבטטות. preperation
  3. הכניסו את התבניות לתנור ואפו במשך 7 דקות, או עד שהבטטות יתחילו להשחים מעט. כעת, הפכו את הבטטות על צדן השני והחזירו לתנור עד שישחימו קלות, 10-7 דקות לערך.
  4. הכניסו אל תוך קערה קטנה כמון, סוכר, אבקת צ'ילי ומלח וערבבו היטב. כשהבטטות תהיינה מוכנות, צקו את תערובת הכמון על הבטטות, והגישו.

מתכון לצ'יפס קייל ופפריקה מעושנת

אם אתם או ילדיכם נרתעים מעט מטעמו של הקייל בסלט, בהחלט תזכו להעריך אותו מחדש לאחר שתנסו את המתכון הטעים והבריא הזה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לצ'יפס קייל:
קייל - צרור
שמן זית - ¼ כוס
מלח - ½ כפית
אופן הכנת הצ'יפס קייל:
  1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
  2. הסירו את השורש המחוספס של עליי הקייל, שטפו היטב את העלים וקרעו אותם לחתיכות גדולות.
  3. הכניסו לקערה גדולה את חתיכות הקייל, שמן זית ופפריקה, וערבבו היטב כך שעלי הקייל יספחו את הרכיבים.
  4. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, פזרו בה את עלי הקייל המצופים ואפו במשך 30 דקות תוך שאתם הופכים את עלי הקייל על צדם כל 10 דקות. preperation
  5. תבלו את צ'יפס הקייל במלח, והגישו.

מתכון לצ'יפס תפוחי עץ וקינמון

אם אתם חושקים בחטיף פריך, פשוט להכנה בטעם מתקתק ועדין, המתכון הזה מתאים במיוחד בשבילכם.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לצ'יפס תפוח:
סוכר - 3 כפות
קינמון - 2 כפות
אופן הכנת הצ'יפס תפוח:
  1. חממו את התנור מראש ל-90 מעלות.
  2. פרסו את התפוחים לחתיכות דקות והניחו שכבה אחת על שתי תבניות אפייה שמרופדות בנייר אפייה. preperation
  3. פזרו מעל כל חתיכות התפוחים סוכר וקינמון, ואפו בתנור במשך שעה וחצי. יש להפוך את חתיכות התפוחים מידי פעם. לבסוף, כבו את התנור והניחו לצ'יפס התפוחים להתקרר במשך שעה נוספת.
  4. תוכלו להגיש את צ'יפס התפוחים כשהוא חם או לאחסן אותו בכלי אטום.
מקור: טליה.כ
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: