maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכוני חצילים מקוריים וטעימים במיוחד!

 חציל הוא חומר גלם טעים וקל להפליא, שיכול להשתלב כמעט בכל מנה עקב יכולתו לספוג את הטעמים בעת תהליך ההכנה ולהתאים את עצמו באופן נפלא והרמוני לכל הרכיבים שיושבים בתוך הצלחת. לא משנה אם אתם מעוניינים להכין מנות צלויות, אפויות או מטוגנות, צמחוניות או בשריות, עיקריות או צדדיות, עם 6 מתכוני החצילים הבאים גם אתם תוכלו להפוך את הרכיב המוכר מן המטבח הישראלי לכוכב של הערב, ולהציע לאורחים שלכם טעמים שיפתיעו אפילו אתכם.
 

1. רולטיני חצילים עם פרמז'ן

כשרוצים להציג את החציל בתור הנושא של ארוחת הערב, רולטיני יכול להיות הבחירה הקלאסית. הרולטיני הגיע אלינו הישר מהמטבח האיטלקי ומקדיש את עצמו באופן מוחלט לחציל, כשהוא מתאפיין בגלילי חצילים ממולאים בגבינה ועגבניות - רכיבים קלאסיים דומיננטיים במטבח האיטלקי. 

רכיבים

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 חצילים פרוסים
  • 1 כפית מלח 
  • ½ כפית פלפל
  • ½1 כוסות עגבניות מרוסקות
  • 2 ביצים
  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפיות אורגנו
  • 2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
  • ½ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
תמונה של גלילי חציל ממולאים גבינה יחד עם רוטב עגבניות

אופן ההכנה

1. חממו את התנור לטמפרטורה של 230 מעלות.

2. בינתיים, רפדו תבנית בנייר אפייה והברישו אותו בשמן.

3. סדרו את פרוסות החציל באופן שווה לאורך התבנית, הפכו כל פרוסה וכסו את שני צדיה בשמן שעל נייר האפייה.

4. פזרו ½ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל על פרוסות החציל והכניסו לתנור לאפייה של כ-12 דקות עד שיתרככו וישחימו מעט.

5. הוציאו את התבנית מן התנור והפחיתו את הטמפרטורה ל-200 מעלות.

6. בינתיים, פזרו באופן שווה ½ כוס עגבניות מרוסקות בתבנית אפייה נוספת.

7. בקערה נפרדת, הקציפו 2 ביצים יחד עם גבינת ריקוטה, כוס אחת של גבינת מוצרלה ו-½ כפית מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. 

8. הניחו בין 2 ל-3 כפות מן התערובת בקצה פרוסות החציל האפויות, גלגלו והניחו בתבנית אפייה. חזרו על הפעולה עבור כל פרוסות החציל.

9. העבירו את גלילי פרוסות החציל מתבנית האפייה אל התבנית שמכילה את העגבניות המרוסקות.

10. כעת, פזרו באופן שווה את העגבניות המרוסקות, גבינת המוצרלה והפרמז'ן שנותרו.

11. הכניסו את התבנית לתנור ואפו בין 20-25 דקות עד להתכת הגבינה.

12. הוציאו מן התנור, הניחו למנה להתקרר כ-5 דקות והגישו!

2. חציל מוקפץ עם טופו

חציל מוקפץ עם טופו הוא מנה סינית המשלבת טעמים מתקתקים וחריפים הלקוחים הישר מן המטבח הסיני המסורתי, ומשתלבת נהדר כתוספת על אורז. היו מוכנים לכך שגם חובבי הבשר המושבעים ייאלצו להתוודות בפניכם על טעמה המצוין. 

רכיבים

  • 1 כוס אורז לבן
  • ½ כוס רוטב הויסין
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 1 כפית קורנפלור (עמילן תירס)
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 450 גרם טופו
  • 1 חציל חתוך לקוביות קטנות
  • 4 בצלים ירוקים פרוסים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל צ'ילי פרוס גס
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כוס עלי בזיליקום טריים וחתוכים גס
תמונה של קערה עם חציל וטופו באורז

אופן ההכנה

1. בשלו את האורז בסיר והניחו בצד.

2. ערבבו בקערה את רוטב ההויסין יחד עם חומץ האורז ועמילן התירס עד לקבלת תערובת אחידה.

3. בינתיים, חממו כף שמן קנולה אחת במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.

4. לאחר שהשמן התחמם, הוסיפו את הטופו, ערבבו כ-10 דקות עד להשחמתו והעבירו לקערה נפרדת. 

5. הוסיפו למחבת את 3 כפות השמן הנותרות והמתינו לחימומו.

6. הוסיפו למחבת את החצילים, הבצל הירוק והצ'ילי הפרוס, והוסיפו ½ כפית מלח.

7. הקפיצו את התערובת שנוצרה כ-8 דקות עד שהחציל יתרכך, ואז הוסיפו את תערובת ההויסין שהכנתם מבעוד מועד.

8. ערבבו במשך כ-2 דקות עד להתעבות הרוטב והניחו למנה להתקרר מעט.

9. בעת ההגשה, פזרו את התערובת על גבי האורז וקשטו אותה עם עלי בזיליקום טריים, שיוסיפו המון טעם ורעננות למנה. בתיאבון!

3. מתאבן חצילים בציפוי שקדים פריך ומרינדה

בניגוד למגוון המתכונים להכנת תבשילי חצילים כמנות עיקריות מקוריות, מנות צדדיות ומתאבנים המבוססים על חצילים מציבים בפנינו אתגר גדול עוד יותר בשאלה כיצד ניתן לשלב במנה טעמים חדשים ומפתיעים. עם ציפוי השקדים והמרינדה הפשוטה הבאה, אין ספק שתשיגו את המטרה!

רכיבים

  • 2 חצילים פרוסים
  • 1 כוס שקדים גרוסים
  • ½2 כפיות מלח
  • ½1 כפיות פלפל
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 4 כפות שמן זית
  • 10 כפות רסק עגבניות
  • ½ כוס מים
  • 2 כפיות אורגנו
  • 1 כפית בזיליקום קצוץ
תמונה של פרוסות חציל דקות עם שקדים מפוררים ורוטב עגבניות
פרוסות חציל לפני אפייה

אופן ההכנה

1. חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.

2. על נייר אפייה משומן היטב, הניחו את פרוסות החציל, פזרו עליהן באופן שווה 1 כפית מלח ואפו בתבנית אפייה במשך 10 דקות.

3. בינתיים, בקערה נפרדת, ערבבו את השקדים יחד עם 1 כפית מלח, ½ כפית פלפל ושום.

4. עם תום האפייה, הברישו מעט שמן זית על פרוסות החציל ופזרו את תערובת השקדים על שני צדיהן של הפרוסות.

5. החזירו לתנור ואפו במשך 30 דקות - 15 דקות מכל צד עד להשחמת תערובת השקדים.

6. לצורך הכנת המרינדה, חממו 2 כפות שמן זית בסיר ובשלו את רסק העגבניות, תוך שאתם מוסיפים בהדרגה חצי כוס מים על אש בינונית-גבוהה.

7. כשהתבשיל מגיע לרתיחה, הוסיפו מעט מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו למשך כדקה נוספת.

8. כעת, הוסיפו את האורגנו והבזיליקום הקצוץ ובשלו למשך כ-5 דקות עד שהמרינדה תתעבה.

9. עם תום אפיית החצילים תוכלו להוסיף את המרינדה כמטבל נהדר בצד!

4. חזה עוף וחציל בנוסח ים תיכוני

המטעמים הנהדרים בהם מתאפיין המטבח של אגן הים התיכון לא רק עושים שימוש נפלא בחציל כחומר גלם נבחר, אלא גם עוטפים אותו בתערובות של תבלינים, ירקות ובשרים שהופכים את המנה לארוחה נהדרת ואתכם למארחים מושלמים!

רכיבים

  • 3 חצילים קלופים וחתוכים לרצועות
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 חתיכות חזה עוף ללא עצמות חתוכים לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 בצל קצוץ לקוביות
  • ½ כוס מים
  • 2 כפיות אורגנו
  • 2 כפית מלח 
  • 1 כפית פלפל 
חזה עוף עם חצילים בתבנית אפייה
 
 

אופן ההכנה

1. הרתיחו מים מומלחים קלות בסיר והשרו בהם את רצועות החצילים למשך כחצי שעה.

2. עם תום הבישול, סננו את החצילים מן המים והניחו להם להצטנן כ-3 דקות.

3. חממו כף שמן במחבת על אש בינונית וטגנו את החצילים עד שישחימו קלות.

4. כעת, הוסיפו עוד 2 כפות שמן, ולאחר שיתחמם טגנו את הבצל הקצוץ עד להזהבתו והוסיפו את חזה העוף.

5. לאחר שחזה העוף הלבין, הוסיפו 2 כפות רסק עגבניות ו-¼ כוס מים, הנמיכו את עוצמת האש לקטנה ובשלו במשך 10-15 דקות.

6. לאחר קבלת תערובת אחידה, הניחו את רצועות החציל על תבנית אפייה וצקו על הפרוסות את התערובת לספיחת הטעמים.

7. על התערובת פזרו באופן שווה אורגנו, מלח ופלפל וכסו את התבנית ברדיד אלומיניום.

8. אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות.

9. לאחר האפייה, הוציאו את התבנית, הסירו את נייר האלומיניום והגישו!

5. חציל פיקנטי עם כרובית ובזיליקום

חציל פיקנטי עם כרובית ובזיליקום הוא מתכון צמחוני פשוט וקל, שממחיש יותר מכל את הפתגם "כל המוסיף גורע". אל תתנו לפשטותה של המנה להטעות אתכם, שכן למרות שהיא כמעט ולא פוגעת בצורתם המקורית של חומרי הגלם, היא בהחלט תגנוב את ההצגה, בין שתגישו אותה כמנה עיקרית ובין שכתוספת מעל האורז!

רכיבים

  • 1 כפית מלח
  • 2 שיני שום גדולות וקצוצות דק
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר טרי
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפיות רוטב קארי אדום
  • 2 חצילים חתוכים לאורכם לפלחים
  • 450 גרם פרחי כרובית
  • 2 כוסות נבטים
  • ½ כוס עלי בזיליקום שטופים וחתוכים גס
  • ½ כוס מים
צלחת הגשה עם כרובית, חצילים ונבטים
 
כרובית וחציל במצב הגולמי הראשוני שלהם על קרש חיתוך

אופן ההכנה

1. חממו את התנור מראש ל-230 מעלות.

2. ערבבו בקערה את השום יחד עם הג'ינג'ר, 3 כפות מהשמן, הקארי, ½ כוס המים ו-1 כפית מלח עד לקבלת תערובת אחידה.

3. במחבת, חממו 2 כפות שמן נוספות, הוסיפו את החצילים ופרחי הכרובית והקפיצו במשך כ-5 דקות.

4. כעת, הוסיפו את התערובת וטגנו במשך כחצי שעה.

5. הניחו את התערובת על צלחת ופזרו עליה מעט נבטים ועלי בזיליקום טריים לקישוט ולטעם.

6. באפשרותכם להכין מצע של אורז ולהניח עליו את התערובת המטוגנת, או לחילופין להגיש את המנה כפי שהיא.

6. תבשיל בקר וחצילים

אם אתם מחפשים דרך לגוון שתשבור את טעמיו הקלאסיים של תבשיל הבקר שלכם, חציל הוא רכיב נהדר ללוות אתו את התבשיל הן בשל יכולתו לספוח את טעמיו וניחוחותיו הבשרניים של הבקר והן בשל היותו חומר גלם מעולה להסמכת ציר הבקר.

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 600 גרם כתף בקר חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ כפית ג'ינג'ר
  • ½ כפית קינמון טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 800 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 חצילים פרוסים גס
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • ½ כוס מים
צלחת ובה בקר וחצילים

אופן ההכנה

1. חממו שתי כפות שמן זית בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.

2. הוסיפו את הבשר ובשלו במשך כ-8 דקות עד להשחמה קלה.

3. כעת, הוסיפו את השום, הקינמון, הכורכום, הכמון והפפריקה והמשיכו לבחוש במשך כדקה.

4. הוסיפו את העגבניות יחד עם ½ כוס מים אל התערובת, בחשו מעט והמתינו עד לרתיחת התבשיל.

5. לאחר שהתבשיל רתח, הנמיכו את הלהבה לאש נמוכה, כסו את הסיר במכסה והמשיכו בבישול איטי במשך כשעה.

6. בזמן הבישול, חממו את השמן הנותר על מחבת והוסיפו את החצילים, כשאתם מטגנים אותם מכל צד במשך כ-6 דקות או עד להזהבה.

7. עם תום שעת הבישול, הסירו את מכסה הסיר ובשלו את התערובת במשך 20 דקות נוספות או עד לריכוכו המלא של הבשר.

8. הוסיפו את החצילים אל התבשיל ותבלו במלח ופלפל.

9. המשיכו לבשל תוך כדי בחישה במשך 4 דקות נוספות.

10. המתינו כ-5 דקות עד להתקררות המנה והגישו.

 

מקור: Alan Benson, allrecipesjessicainthekitchenRick Coxepicuriousbetsylife

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: