maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכוני חצילים מקוריים וטעימים במיוחד!

  חציל הוא חומר גלם טעים וקל להפליא, שיכול להשתלב כמעט בכל מנה עקב יכולתו לספוג את הטעמים בעת תהליך ההכנה ולהתאים את עצמו באופן נפלא והרמוני לכל הרכיבים שיושבים בתוך הצלחת. לא משנה אם אתם מעוניינים להכין מנות צלויות, אפויות או מטוגנות, צמחוניות או בשריות, עיקריות או צדדיות, עם 6 מתכוני החצילים הבאים גם אתם תוכלו להפוך את הרכיב המוכר מן המטבח הישראלי לכוכב של הערב, ולהציע לאורחים שלכם טעמים שיפתיעו אפילו אתכם.
 

מתכון לגלילות חצילים ממולאות בגבינה

כשרוצים להציג את החציל בתור הנושא של ארוחת הערב, רולטיני יכול להיות הבחירה הקלאסית. הרולטיני הגיע אלינו הישר מהמטבח האיטלקי ומקדיש את עצמו באופן מוחלט לחציל, כשהוא מתאפיין בגלילי חצילים ממולאים בגבינה ועגבניות - רכיבים קלאסיים דומיננטיים במטבח האיטלקי. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: epicurious
רכיבים לגלילי חציל:
שמן זית - 4 כפות
חצילים - 2 (פרוסים)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
עגבניות - ½1 כוסות (מרוסקות)
אורגנו - 2 כפיות
גבינת מוצרלה - 2 כוסות (מגורדת)
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגוררת)
אופן הכנת הגלילי חציל:
  1. חממו את התנור לטמפרטורה של 230 מעלות.
  2. בינתיים, רפדו תבנית בנייר אפייה והברישו אותו בשמן.
  3. סדרו את פרוסות החציל באופן שווה לאורך התבנית, הפכו כל פרוסה וכסו את שני צדיה בשמן שעל נייר האפייה.
  4. פזרו ½ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל על פרוסות החציל והכניסו לתנור לאפייה של כ-12 דקות עד שיתרככו וישחימו מעט.
  5. הוציאו את התבנית מן התנור והפחיתו את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
  6. בינתיים, פזרו באופן שווה ½ כוס עגבניות מרוסקות בתבנית אפייה נוספת.
  7. בקערה נפרדת, הקציפו 2 ביצים יחד עם גבינת ריקוטה, כוס אחת של גבינת מוצרלה ו-½ כפית מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. הניחו בין 2 ל-3 כפות מן התערובת בקצה פרוסות החציל האפויות, גלגלו והניחו בתבנית אפייה. חזרו על הפעולה עבור כל פרוסות החציל.
  9. העבירו את גלילי פרוסות החציל מתבנית האפייה אל התבנית שמכילה את העגבניות המרוסקות.
  10. כעת, פזרו באופן שווה את העגבניות המרוסקות, גבינת המוצרלה והפרמז'ן שנותרו.
  11. הכניסו את התבנית לתנור ואפו בין 20-25 דקות עד להתכת הגבינה.
  12. הוציאו מן התנור, הניחו למנה להתקרר כ-5 דקות והגישו!
 

מתכון לחציל מוקפץ עם טופו

חציל מוקפץ עם טופו הוא מנה סינית המשלבת טעמים מתקתקים וחריפים הלקוחים הישר מן המטבח הסיני המסורתי, ומשתלבת נהדר כתוספת על אורז. היו מוכנים לכך שגם חובבי הבשר המושבעים ייאלצו להתוודות בפניכם על טעמה המצוין. 

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Rick Cox
רכיבים לחציל מוקפץ:
אורז לבן - 1 כוס
רוטב הויסין - ½ כוס
חומץ אורז - 3 כפות
קורנפלור - 1 כפית (עמילן תירס)
שמן קנולה - 4 כפות
טופו - 450 גר'
חציל - 1 (חתוך לקוביות קטנות)
בצלים ירוקים - 4 (פרוסים)
שיני שום - 2 (קצוצות)
פלפל צ'ילי - 1 (טרי, קצוץ גס)
מלח - ½ כפית
עלי בזיליקום - ¼ כוס (טריים, חתוכים גס)
אופן הכנת החציל מוקפץ:
  1. בשלו את האורז בסיר והניחו בצד.
  2. ערבבו בקערה את רוטב ההויסין יחד עם חומץ האורז ועמילן התירס עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בינתיים, חממו כף שמן קנולה אחת במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  4. לאחר שהשמן התחמם, הוסיפו את הטופו, ערבבו כ-10 דקות עד להשחמתו והעבירו לקערה נפרדת.
  5. הוסיפו למחבת את 3 כפות השמן הנותרות והמתינו לחימומו.
  6. הוסיפו למחבת את החצילים, הבצל הירוק והצ'ילי הפרוס, והוסיפו ½ כפית מלח.
  7. הקפיצו את התערובת שנוצרה כ-8 דקות עד שהחציל יתרכך, ואז הוסיפו את תערובת ההויסין שהכנתם מבעוד מועד.
  8. ערבבו במשך כ-2 דקות עד להתעבות הרוטב והניחו למנה להתקרר מעט.
  9. בעת ההגשה, פזרו את התערובת על גבי האורז וקשטו אותה עם עלי בזיליקום טריים, שיוסיפו המון טעם ורעננות למנה. בתיאבון!

מתכון למתאבן מחצילים בציפוי שקדים

בניגוד למגוון המתכונים להכנת תבשילי חצילים כמנות עיקריות מקוריות, מנות צדדיות ומתאבנים המבוססים על חצילים מציבים בפנינו אתגר גדול עוד יותר בשאלה כיצד ניתן לשלב במנה טעמים חדשים ומפתיעים. עם ציפוי השקדים והמרינדה הפשוטה הבאה, אין ספק שתשיגו את המטרה!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: jessicainthekitchen
רכיבים למתאבן חצילים:
חצילים - 2 (פרוסים)
שקדים - 1 כוס (גרוסים)
מלח - ½2 כפיות
פלפל שחור - ½1 כפיות
שום - 2 כפיות (כתוש)
שמן זית - 4 כפות
רסק עגבניות - 10 כפות
מים - ½ כוס
אורגנו - 2 כפיות
בזיליקום - 1 כפית (קצוץ)
אופן הכנת המתאבן חצילים:
  1. חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. על נייר אפייה משומן היטב, הניחו את פרוסות החציל, פזרו עליהן באופן שווה 1 כפית מלח ואפו בתבנית אפייה במשך 10 דקות. preperation
  3. בינתיים, בקערה נפרדת, ערבבו את השקדים יחד עם 1 כפית מלח, ½ כפית פלפל ושום.
  4. עם תום האפייה, הברישו מעט שמן זית על פרוסות החציל ופזרו את תערובת השקדים על שני צדיהן של הפרוסות.
  5. החזירו לתנור ואפו במשך 30 דקות - 15 דקות מכל צד עד להשחמת תערובת השקדים.
  6. לצורך הכנת המרינדה, חממו 2 כפות שמן זית בסיר ובשלו את רסק העגבניות, תוך שאתם מוסיפים בהדרגה חצי כוס מים על אש בינונית-גבוהה.
  7. כשהתבשיל מגיע לרתיחה, הוסיפו מעט מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו למשך כדקה נוספת.
  8. כעת, הוסיפו את האורגנו והבזיליקום הקצוץ ובשלו למשך כ-5 דקות עד שהמרינדה תתעבה.
  9. עם תום אפיית החצילים תוכלו להוסיף את המרינדה כמטבל נהדר בצד!
 

מתכון לחזה עוף וחצילים

המטעמים הנהדרים בהם מתאפיין המטבח של אגן הים התיכון לא רק עושים שימוש נפלא בחציל כחומר גלם נבחר, אלא גם עוטפים אותו בתערובות של תבלינים, ירקות ובשרים שהופכים את המנה לארוחה נהדרת ואתכם למארחים מושלמים!

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לחזה עוף וחצילים:
חצילים - 3 (קלופים וחתוכים לרצועות)
שמן זית - 3 כפות
חזה עוף - 6 חצאים (ללא עצמות, חתוכים לקוביות)
רסק עגבניות - 2 כפות
בצל - 1 (קצוץ לקוביות)
מים - ½ כוס
אורגנו - 2 כפיות
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - 1 כפית
אופן הכנת החזה עוף וחצילים:
  1. הרתיחו מים מומלחים קלות בסיר והשרו בהם את רצועות החצילים למשך כחצי שעה.
  2. עם תום הבישול, סננו את החצילים מן המים והניחו להם להצטנן כ-3 דקות.
  3. חממו כף שמן במחבת על אש בינונית וטגנו את החצילים עד שישחימו קלות.
  4. כעת, הוסיפו עוד 2 כפות שמן, ולאחר שיתחמם טגנו את הבצל הקצוץ עד להזהבתו והוסיפו את חזה העוף.
  5. לאחר שחזה העוף הלבין, הוסיפו 2 כפות רסק עגבניות ו-¼ כוס מים, הנמיכו את עוצמת האש לקטנה ובשלו במשך 10-15 דקות.
  6. לאחר קבלת תערובת אחידה, הניחו את רצועות החציל על תבנית אפייה וצקו על הפרוסות את התערובת לספיחת הטעמים.
  7. על התערובת פזרו באופן שווה אורגנו, מלח ופלפל וכסו את התבנית ברדיד אלומיניום.
  8. אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות.
  9. לאחר האפייה, הוציאו את התבנית, הסירו את נייר האלומיניום והגישו!

מתכון פשוט לחציל פיקנטי עם כרובית ובזיליקום

חציל פיקנטי עם כרובית ובזיליקום הוא מתכון צמחוני פשוט וקל, שממחיש יותר מכל את הפתגם "כל המוסיף גורע". אל תתנו לפשטותה של המנה להטעות אתכם, שכן למרות שהיא כמעט ולא פוגעת בצורתם המקורית של חומרי הגלם, היא בהחלט תגנוב את ההצגה, בין שתגישו אותה כמנה עיקרית ובין שכתוספת מעל האורז!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: betsylife
רכיבים לחציל פיקנטי וכרובית:
מלח - 1 כפית
שיני שום גדולות - 2 (קצוצות דק)
ג'ינג'ר טרי - 1 כף (מגורר )
שמן זית - 5 כפות
חצילים - 2 (חתוכים לאורכם לפלחים)
כרובית - 450 גר' (פרחים )
נבטים - 2 כוסות
עלי בזיליקום - ½ כוס (שטופים וחתוכים גס)
מים - ½ כוס
אופן הכנת החציל פיקנטי וכרובית:
  1. חממו את התנור מראש ל-230 מעלות.
  2. ערבבו בקערה את השום יחד עם הג'ינג'ר, 3 כפות מהשמן, הקארי, ½ כוס המים ו-1 כפית מלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. במחבת, חממו 2 כפות שמן נוספות, הוסיפו את החצילים ופרחי הכרובית והקפיצו במשך כ-5 דקות. preperation מקור תמונה: betsylife
  4. כעת, הוסיפו את התערובת וטגנו במשך כחצי שעה.
  5. הניחו את התערובת על צלחת ופזרו עליה מעט נבטים ועלי בזיליקום טריים לקישוט ולטעם.
  6. באפשרותכם להכין מצע של אורז ולהניח עליו את התערובת המטוגנת, או לחילופין להגיש את המנה כפי שהיא.

מתכון לתבשיל בקר וחצילים

אם אתם מחפשים דרך לגוון שתשבור את טעמיו הקלאסיים של תבשיל הבקר שלכם, חציל הוא רכיב נהדר ללוות אתו את התבשיל הן בשל יכולתו לספוח את טעמיו וניחוחותיו הבשרניים של הבקר והן בשל היותו חומר גלם מעולה להסמכת ציר הבקר.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Alan Benson
רכיבים לתבשיל חצילים:
שמן זית - 2 כפות
כתף בקר - 600 גר' (חתוך לקוביות)
שיני שום - 2 (כתושות)
ג'ינג'ר - ½ כפית
קינמון - ½ כפית (טחון)
כורכום - 1 כפית
פפריקה - 1 כפית
כמון - 1 כפית
עגבניות - 800 גר' (חתוכות לקוביות)
חצילים - 2 (פרוסים גס)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מים - ½ כוס
אופן הכנת התבשיל חצילים:
  1. חממו שתי כפות שמן זית בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
  2. הוסיפו את הבשר ובשלו במשך כ-8 דקות עד להשחמה קלה.
  3. כעת, הוסיפו את השום, הקינמון, הכורכום, הכמון והפפריקה והמשיכו לבחוש במשך כדקה.
  4. הוסיפו את העגבניות יחד עם ½ כוס מים אל התערובת, בחשו מעט והמתינו עד לרתיחת התבשיל.
  5. לאחר שהתבשיל רתח, הנמיכו את הלהבה לאש נמוכה, כסו את הסיר במכסה והמשיכו בבישול איטי במשך כשעה.
  6. בזמן הבישול, חממו את השמן הנותר על מחבת והוסיפו את החצילים, כשאתם מטגנים אותם מכל צד במשך כ-6 דקות או עד להזהבה.
  7. עם תום שעת הבישול, הסירו את מכסה הסיר ובשלו את התערובת במשך 20 דקות נוספות או עד לריכוכו המלא של הבשר.
  8. הוסיפו את החצילים אל התבשיל ותבלו במלח ופלפל.
  9. המשיכו לבשל תוך כדי בחישה במשך 4 דקות נוספות.
  10. המתינו כ-5 דקות עד להתקררות המנה והגישו.

מתכון לביסקוטים שוקונענע טעימים ודלי קלוריות

עוגיות ביסקוטי הן אידאליות לטבילה במשקה חם או כקינוח קטן לאחר הארוחה. הגרסה הבאה לביסקוטים, שמכילה תמצית נענע, מביאה טוויסט מרענן למתכון הקלאסי של העוגיות האהובות האלה, שיתאימו לכל אדם שחובב משהו מתוק לצד הקפה שלו.
 
ערכים תזונתיים ליחידה: 82 קלוריות, 3 גרם שומן (2 גרם שומן רווי), 2 גרם חלבון, 1 גרם סיבים, 8 גרם סוכר, 55 מ"ג נתרן ו-144 גרם פחמימות.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Mike McCune
רכיבים ל- 24 ביסקוטים:
קמח - 1 כוס
סודה לשתייה - ½ כפית
אבקת קקאו - ⅓ כוס
מלח - ¼ כפית
סוכר חום - ½ כוס דחוסה
מים - ½ כוס
ביצה גדולה - 1 (גודל XL או 2 גודל M)
תמצית נענע - 1 כפית
שוקולד מריר - ¾ כוס (שבבים)
אופן הכנת ה- 24 ביסקוטים:
  1. חממו את התנור ל-175 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אלומיניום.
  2. בקערה גדולה, ערבבו בעזרת מטרפה קמח, סודה, אבקת קקאו ומלח.
  3. בקערה מיקסר נפרדת ערבבו סוכר חום, ביצה ומים במהירות גבוהה במשך 2 דקות. הוסיפו את תמצית הנענע וערבבו היטב.
  4. קפלו בעדינות את תערובת הקמח לתוך תערובת הביצים וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. הוסיפו את שבבי השוקולד וערבבו אותם פנימה.
  5. חלקו את הבצק לשלושה חלקים שווים. קמחו קלות הידיים ואת משטח העבודה וגלגלו כל חלק לגליל באורך 15 סנטימטר.
  6. הניחו את הגלילים על תבנית האפייה.
  7. הכניסו את התבנית לתנור למשך 35-40 דקות, או עד לקבלת גוון חום בהיר ומעט פריך מלמעלה.
  8. הוציאו את התבנית והניחו לביסקוטי להתקרר במשך כ-10 דקות.
  9. הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-135 מעלות.
  10. חתכו את מקלות הביסקוטי הארוכים לעובי של סנטימטר וחצי ושימו אותם על התבנית כשהם על צדם.
  11. הכניסו את העוגיות לתנור למשך 20 דקות נוספות או עד שהם יבשים וקשים למגע. הוציאו מהתנור והגישו.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: