maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 גרסאות אפויות ובריאות למאכלים מטוגנים

 אם חשבתם ששניצל או לביבה אפשר לאכול רק כשהם ספוגים בשמן, בזמן שכל הבית מריח מטיגון והקלוריות העודפות הולכות ומצטברות, תתכוננו להיות מופתעים. 7 המתכונים הבאים מציגים גרסאות חדשות, מרעננות, בריאות וכמובן טעימות, למאכלים שאנו רגילים לטגן בשמן. פשוט חממו את התנור והתחילו לאפות את המאכלים האהובים האלה בקלות רבה. בתאבון!

1. נאגט'ס חזה עוף אפויים

המתכון הזה שובר את מיתוס השניצל המטוגן ומציג גרסה אפויה וקלילה לחתיכות חזה העוף העסיסיות שעטופות בפירורי לחם קראנצ'יים ופיקנטיים שיעשו לכם כיף בפה בכל ביס.

 

רכיבים:

  • ½ ק"ג חזה עוף פרוס לשניים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מים
  • ½1 כוסות של פירורי לחם יפניים (פנקו)
  • פפריקה
  • קורט אורגנו
  • קורט תימין יבש
  • קורט צ'ילי יבש גרוס
  • מלח 
  • פלפל שחור
  • 2 כפות מיונז
  • 2 כפיות דבש
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • חצי כפית מיץ לימון
 
הוראות הכנה:
  • חממו את התנור מראש ל-220 מעלות, הניחו נייר אפייה על תבנית והניחו אותה בצד.
  • חתכו את חזה העוף לקוביות קטנות, בערך בגודל של נגיסה.
  • בקערה גדולה שימו את חתיכות העוף ותבלו אותן בחצי כפית פפריקה, מלח ופלפל וערבבו היטב. 
  • טרפו היטב את הביצים עם המים בצלוחית עד ליצירת בלילה. 
  • פזרו את פירוריי הלחם על צלחת שטוחה, הוסיפו חצי כפית פפריקה נוספת, את האורגנו, התימין, הצ'ילי היבש ומלח ופלפל שחור לפי הטעם. ערבבו היטב בעזרת הידיים.
  • טבלו את חתיכות העוף בתוך בלילת הביצה ולאחר מכן עטפו אותן בפירורי הלחם והניחו על תבנית האפייה בצורה שווה.
  • הזליפו מעל מעט שמן זית והכניסו לתנור שחומם מראש למשך 10-12 דקות.
  • בזמן האפייה הפכו את חתיכות העוף מצד לצד לבישול אחיד. 
 
להכנת המטבל:
ערבבו היטב את המיונז, הדבש, מיץ הלימון, החרדל, ואם יש צורך גם מלח ופלפל שחור לפי הטעם. 
 

2. אגרולים אפויים במילוי ירקות 

את האגרולים מטגנים לרוב כשהם "שוחים" לגמרי בשמן, וזאת כדי שיהפכו לפריכים, אבל המתכון הבא יפתיע אתכם עם אגרולים פריכים וטעימים במילוי ירקות מעולה, ללא הטיגון המיותר.  

מתכונים למאכלים אפויים      מתכונים למאכלים אפויים
 
רכיבים:
  • שמן קנולה
  • 1 כוס בצל ירוק, קצוץ
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כפית שום קצוץ
  • 4 כוסות כרוב לבן, מגורר
  • 2 כוסות נבטי שעועית מש
  • 1 כוס גזר מגורר או פרוס לרצועות דקות
  • 1 כוס קולורבי חתוך לרצועות דקות
  • 1 כוס פטריות שיטאקה פרוסות
  • 2 כפות רוטב סויה (למילוי)
  • 1 כפית מלח 
  • שמן שומשום 
  • 20 ניירות אורז  
  • 1 ביצה להדבקת נייר האורז (או 1 כף קורנפלור + 1 כף מים)
  • ⅓ כוס חומץ אורז 
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1 כף קטשופ
  • 1 כפית רוטב סויה (לרוטב)
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 4 כפות מים
 
אופן ההכנה:
 
להכנת המילוי:
  • חממו 2 כפות שמן במחבת גדולה וטגנו על אש גבוהה את הבצל הירוק, הזנגביל והשום. ערבבו היטב כ-2 דקות בערך. 
  • הוסיפו את הכרוב, נבטי השעועית, הגזר והקולורבי למחבת, וטגנו עד שהכרוב מתחיל להתרכך. 
  • הוסיפו את הפטריות, ערבבו וטגנו למשך דקה נוספת. 
  • הכניסו 2 כפות רוטב סויה לקערה קטנה יחד עם מלח ושמן השומשום, וערבבו היטב עד שנוצרת תערובת נוזלית אחידה.
  • צקו את התערובת למחבת עם הירקות וערבבו יחד עד שהירקות מכוסים באופן שווה. 
  • כבו את האש ושפכו את הנוזלים העודפים מהמחבת (ניתן להעזר במסננת).
 
להכנת הרולים:
  • חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
  • הניחו על משטח העבודה נייר אורז אחד כשפינה אחת שלו מצביעה לכיוונכם. 
  • פזרו 2-3 כפות של מילוי ירקות על המלבן ממש מתחת לקו האופקי המחבר את הפינה הימנית והשמאלית של הדף. 
  • קחו את הפינה הקרובה אליכם וקפלו אותה מעל המלית, גלגלו את המלבן קדימה כדי שהמילוי יהיה עטוף לחלוטין בנייר אורז, אך אל תגלגלו אותו עד סוף הנייר. 
  • קפלו את הפינה הימנית והשמאלית בכיוון המרכז במהודק, אבל לא הדוק מדי כדי שהנייר לא יתפרק, והמשיכו לגלגל עד שנותרת פינה אחת לא מקופלת, בערך 2 סנטימטרים מהמילוי. 
  • טבלו את האצבע או מברשת בתוך הביצה או תערובת הקורנפלור והמים (כף קורנפלור + כף מים), המשמשת כ"דבק" שישמור על צורת הרול, ומרחו בעזרתה את הקצוות של הפינה האחרונה. מיד לאחר מכן גלגלו את הרול עליה, כדי שתעטוף אותו. 
  • רפדו תבנית בנייר אפייה וסדרו את הרולים ברווחים שווים. 
  • הברישו את החלק העליון של כל אגרול עם מעט שמן.
  • אפו במשך 10 דקות, ולאחר מכן הפכו את הרולים והמשיכו לאפות עוד 10 דקות. 
  • הוציאו מתנור והגישו עם רוטב חמוץ מתוק. 
 
להכנת הרוטב:
  • ערבבו את חומץ האורז, הסוכר החום, הקטשופ ורוטב הסויה בסיר קטן והביאו לרתיחה. 
  • בקערה קטנה ערבבו את 2 כפיות הקורנפלור ו-4 כפות המים עד שתיווצר בלילה חלקה והוסיפו לתוך הרוטב הרותח. 
  • ערבבו היטב עד שהרוטב יתעבה, בערך 10 שניות, הסירו מהאש והניחו בצד להתקרר. 

 

3. מקלות גבינת מוצרלה מצופים

כבר אין סיבה לרגשות אשמה מאכילת מקלות הגבינה העסיסיים האלה, משום שבתהליך האפייה בתנור הם יהפכו למעדן ללא שומנים עודפים.

מתכונים למאכלים אפויים
 
רכיבים:
  • 12 מקלות גבינת מוצרלה דלת שומן
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס קמח
  • ½ כוס פירורי לחם
  • ½ כוס פירורי לחם יפניים (פנקו)
  • 3 כפיות גבינת פרמזן
  • ½ 1 כפות פטרוזיליה יבשה
  • שמן זית
 
אופן ההכנה:
  • חתכו את מקלות המוצרלה באמצע כך שיתקבלו 24 מקלות קצרים. 
  • הניחו אותם על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה והקפיאו במשך 15 דקות.
  • בינתיים, בקערה קטנה, טרפו היטב את שתי הביצים ובקערה שטוחה אחרת שפכו את הקמח. בתוך קערה שטוחה שלישית ערבבו את פירורי לחם, גבינת הפרמזן והפטרוזיליה. 
  • הוציא את מקלות המוצרלה מהמקפיא וגלגלו אותם בקמח, לאחר מכן טבלו אותם בתערובת הביצה, גלגלו אותם שוב בקמח וטבלו אותם בחזרה בביצה ולבסוף גם בתערובת פירורי הלחם עד לקבלת ציפוי מלא מכל הצדדים. 
  • הניחו את המקלות על תבנית מכוסה בנייר אפייה, עטפו אותו בנייר נצמד והכניסו בחזרה למקפיא למשך 30 דקות. (אם אתם מכינים את המקלות זמן רב לפני האפייה, שימו אותה בכלי פלסטיק אטום כדי שלא יקפאו לגמרי וייהרסו).
  • חממו את התנור ל-200 מעלות וכאשר התנור חם, הכניסו את תבנית מקלות המוצרלה לתנור אך לפני זה זלפו מעל מעט שמן זית (ניתן לרסס גם בספריי שמן).
  • אפו במשך 4-5 דקות, הפכו את המקלות והמשיכו לאפות לעוד 4-5 דקות נוספות. הגישו חם עם הרוטב האהוב עליכם לטבילה.

4. לביבות כרישה וקישוא אפויות  

לביבות הכרישה המסורתיות מקבלות טוויסט והופכות לבריאות יותר וגם מתוחכמות יותר עם גבינת הצ'דר שמוסיפה להם טעם מעושן ועשיר.

מתכונים למאכלים אפויים
 
רכיבים:
  • 2  קישואים בגודל בינוני, מגוררים
  • 1 כרישה קטנה, קצוצה דק
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס גבינת צ'דר מגוררת
  • 6 שיני שום 
  • 1 ביצה
  • 3 כפות קמח 
  • ½ כוס יוגורט רגיל
  • 12 עלי נענע קצוצים דק
  • ½ כפית דבש
  • ¼ כפית מלח
 
אופן ההכנה:
  • הכינו את הרוטב על ידי ערבוב היוגורט, הנענע, הדבש והמלח בקערה קטנה. הניחו את הקערה במקרר עד שהלביבות יהיו מוכנות.
  • חממו תנור ל-200 מעלות. 
  • עטפו את שיני השום על קליפתן בנייר כסף והכניסו לתנור למשך 20 דקות. 
  • הוציאו מהתנור ולאחר ששיני השום התקררו הסירו מהן את נייר האלומיניום ואת הקליפה וקצצו אותן דק. 
  • אם יש לכם מעבד מזון, קצצו בו את הקישואים ואת הכרישה לחתיכות קטנות אך לא קצוצות מדי. אם אין מעבד מזון ניתן לגרר את הקישואים בפומפייה ולקצוץ דק את הכרישה.
  • שימו את הקישואים והכרישה הקצוצים בתוך מסננת עם קערה מתחת. פזרו מעל את המלח, ערבבו היטב עם הידיים והניחו את המסננת עם הקערה במקרר. תנו  לתערובת להגיר נוזלים לתוך למשך שעתיים לפחות. 
  • חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  • העבירו את הקישואים והכרישה לקערה גדולה והוסיפו את השום הקצוץ. 
  • בקערה קטנה טרפו היטב את הביצה וצקו אותה לתוך תערובת הקישואים יחד עם הקמח וגבינת הצ'דר.
  • צרו לביבות מהתערובת, הניחו על תבנית האפייה ואפו במשך 12 דקות.
  •  לאחר מכן, הוציאו בזהירות את התבנית, הפכו את הלביבות ואפו שוב כ-12 עד 15 דקות נוספות עד שהקצוות של הלביבות פריכות והן יהיו יבשות מבפנים (ניתן לבדוק זאת בעזרת קיסם).

5. ירקות אפויים בטמפורה

בלילת הטמפורה שבדרך כלל מטוגנת בשמן עמוק, עוטפת במתכון זה את הירקות בציפוי אוורירי אשר שומר על עסיסיותם בזמן האפייה בתנור ובכך משדרגת את טעמם.  

מתכונים למאכלים אפויים
 
רכיבים:
  • 10 פטריות שמפיניון
  • 1 בטטה בינונית קלופה, חתוכה לקוביות גדולות
  • ½ כרובית חתוכה לפרחים קטנים
  • 1 חציל בינוני חתוך לקוביות גדולות
  • 2 קישואים קלופים חתוכים לקוביות גדולות 
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח 
  • פלפל שחור
  • 1 ביצה
  • ¾ כוס קמח
  • ⅛ כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס מי קרח
 
אופן ההכנה
 
להכנת בלילת הטמפורה:
  • שפכו את כוס מי הקרח לקערה גדולה, הוסיפו את הביצה והקציפו היטב.
  • הוסיפו את הקמח ואת הסודה לשתייה וערבבו היטב בעזרת מטרפה. השתדלו שלא להקציף את התערובת יותר מדי.
  • כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו אותה למקרר למשך הזמן שאתם מכינים את הירקות.
 
להכנת הירקות:
  • חממו מראש תנור לחום של 230 מעלות.
  • חתכו את הירקות לקוביות, לפי הכתוב בתיאור הרכיבים, הניחו בקערה גדולה, הוסיפו מלח, פלפל שחור ואת השמן זית וערבבו היטב. 
  • רפדו תבנית בנייר אפייה, הוציאו את בלילת הטמפורה מהתנור וטבלו כל קובייה של ירק בתוך הבלילה. נערו מעט להסרת עודפים והניחו על התבנית. המשיכו בפעולה זו עד שכל הירקות יהיו מצופים בבלילה ומסודרים בתבנית. הקפידו שבין הירקות יהיה רווח מספיק. 
  • הזליפו מעל הירקות מעט שמן זית ואפו בתנור למשך כ-20 עד 30 דקות.
  • הערה: ניתן לבחור ירקות על פי ההעדפה האישית שלכם לטבילה בטמפורה.

 

6. סמוסות אפויות במילוי תפוחי אדמה

הסמוסות האלה בגרסתם האפויה הבריאה והמעולה, ייקחו אתכם למסע קולינרי בהודו, עם שלל התבלינים והריחות שהיא מביאה עימה.
 
מתכונים למאכלים אפויים

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח
  • 4 כפות שמן קנולה 
  • 5-6 כפות מים
  • 1 כפית זרעי קימל (לא חובה)
  • מלח לפי הטעם
  • 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • ¾ כוס אפונה קפואה 
  • 2 פרוסות של ג'ינג'ר טרי, כתוש
  • ¼ פלפל ירוק חריף כתוש
  • ⅛ כפית קינמון
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • ½ כפית זרעי שומר טחונים
  • ½ כפית כמון טחון
  • 1 הל ירוק טחון 
  • 1 שום כתוש
  • ¼ כפית צ'ילי יבש טחון 
  • ½ כף שמן זית
 
אופן ההכנה
 
להכנת הבצק:
  • שימו בקערה את הקמח, זרעי הקימל והמלח, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את 4 כפות השמן וערבבו שוב. 
  • הוסיפו שתי כפות מים והתחילו ללוש את הבצק. הוסיפו בהדרגה את שאר כפות המים והמשיכו ללוש עד ליצירת מרקם חלק של בצק. במידת הצורך יש להוסיף עוד כפות מים. 
  • כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו בצד למשך 30-40 דקות.
 
להכנת המילוי:
  • שימו את האפונה ואת תפוחי האדמה במים רותחים ובשלו אותם עד שיתרככו לגמרי. 
  • לאחר הבישול סננו את המים, קלפו בזהירות את תפוחי האדמה וקצצו אותם לקוביות קטנות.  
  • הוסיפו את כל התבלינים לתוך קערה יחד עם תפוחי האדמה, וערבבו היטב.
  • במחבת רחבה שימו את הג'ינגר הכתוש, הפלפל החריף הכתוש והשום וטגנו ב-1/2 כף שמן עד שניחוח הג'ינג'ר ייעלם. 
  • לאחר מכן הוסיפו את האפונה וטגנו במשך כדקה. הוסיפו את תפוחי האדמה וטגנו במשך 2-3 דקות נוספות תוך ערבוב תמידי. 
  • הסירו מהאש והניחו לתערובת להתקרר. 
 
למילוי הבצק:
  • חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
  • הכינו בין 6-7 כדורי בצק קטנים מגוש הבצק הגדול. כל כדור יש לרדד ליצירת עיגול שטוח. 
  • חצו כל עיגול באמצע ועל השול החתוך שלו מרחו מעט מים.
  • חברו בין שתי קצוות העיגול והדקו אותם ליצירת קונוס. מלאו כל קונוס במילוי תפוחי האדמה והאפונה וסגרו את קצותיו בעזרת האצבעות.
  • רפדו תבנית בנייר אפייה, סדרו את הסמוסות בצורה שווה על התבנית וחממו אותן למשך 30-35 דקות עד שהן יזהיבו. 

7. צ'יפס בטטה בקארי

לא רק שמדובר בגרסה אפויה ומנצחת לאחד המאכלים המטוגנים האהובים ביותר, הצ'יפס, אלא שהמנה הזו עשויה כולה מבטטה נימוחה ומתקתקה ומצופה בתיבול עשיר ומקורי אשר ילהיב את בלוטות הטעם שלכם.
 
מתכונים למאכלים אפויים
 
רכיבים:
  • 1 בטטה קלופה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 חלבון ביצה
  • ½ כפית אבקת קארי
  • ¼ כפית כמון טחון
  • ¼ כפית כורכום טחון
  • ¼ כפית צ'ילי טחון יבש
  • ½ כפית מלח
אופן ההכנה:
  • חממו את התנור ל-200 מעלות.
  • חתכו את הבטטה לפרוסות ומהן חתכו רצועות דקות וארוכות. 
  • הניחו את מקלות הבטטה על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה וזלפו מעל את שמן הזית. 
  • בקערה בינונית, הקציפו את חלבון הביצה עד שייווצר קצף יציב ואוורירי. הוסיפו את אבקת הקארי, הכמון, הכורכום והצ'ילי והקציפו שוב. צקו את תערובת הביצה על מקלות הבטטה וערבבו אותם בעדינות.
  • הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך כ-40 דקות, עד שמקלות הבטטה ישחימו ויהיו פריכים.
  • הגישו עם המטבל האהוב עליכם.

 

מקור: שירלי ס.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: