header

מתכון לחטיף סמוסות אפויות במילוי תפוחי אדמה

הסמוסות האלה בגרסתם האפויה הבריאה והמעולה, ייקחו אתכם למסע קולינרי בהודו, עם שלל התבלינים והריחות שהיא מביאה עימה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון לחטיף סמוסות אפויות במילוי תפוחי אדמה
רכיבים לבצק סמוסה:
קמח - 2 כוסות
שמן קנולה - 4 כפות
מים - 5-6 כפות
זרעי קימל - 1 כפית (לא חובה)
מלח - לפי הטעם
רכיבים למילוי ויצירת הסמוסות:
אפונה - ¾ כוס (קפואה)
ג'ינג'ר - 2 (טרי, כתוש)
פלפל ירוק חריף - ¼ (כתוש)
קינמון - קמצוץ (⅛ כפית)
פלפל שחור - קורט
זרעי כוסברה - 1 כפית (טחונים)
זרעי שומר - ½ כפית (טחונים)
כמון - ½ כפית (טחון)
הל ירוק - 1 (טחון)
שום - 1 (כתוש)
צ'ילי יבש - ¼ כפית ( טחון )
שמן זית - ½ כף
אופן הכנת הבצק סמוסה:
  1. שימו בקערה את הקמח, זרעי הקימל והמלח, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את 4 כפות השמן וערבבו שוב.
  2. הוסיפו שתי כפות מים והתחילו ללוש את הבצק. הוסיפו בהדרגה את שאר כפות המים והמשיכו ללוש עד ליצירת מרקם חלק של בצק. במידת הצורך יש להוסיף עוד כפות מים.
  3. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו בצד למשך 30-40 דקות.
אופן הכנת המילוי ויצירת הסמוסות:
  1. שימו את האפונה ואת תפוחי האדמה במים רותחים ובשלו אותם עד שיתרככו לגמרי.
  2. לאחר הבישול סננו את המים, קלפו בזהירות את תפוחי האדמה וקצצו אותם לקוביות קטנות.
  3. הוסיפו את כל התבלינים (קינמון, זרעי כוסברה ושומר, כמון, הל, פלפל שחור, צ'ילי יבש) לתוך קערה יחד עם תפוחי האדמה, וערבבו היטב.
  4. במחבת רחבה שימו את הג'ינגר הכתוש, הפלפל החריף הכתוש והשום וטגנו ב-1/2 כף שמן עד שניחוח הג'ינג'ר ייעלם.
  5. לאחר מכן הוסיפו את האפונה וטגנו במשך כדקה. הוסיפו את תפוחי האדמה וטגנו במשך 2-3 דקות נוספות תוך ערבוב תמידי.
  6. הסירו מהאש והניחו לתערובת להתקרר.
  7. חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
  8. הכינו בין 6-7 כדורי בצק קטנים מגוש הבצק הגדול. כל כדור יש לרדד ליצירת עיגול שטוח.
  9. חצו כל עיגול באמצע ועל השול החתוך שלו מרחו מעט מים.
  10. חברו בין שני קצוות העיגול והדקו אותם ליצירת קונוס. מלאו כל קונוס במילוי תפוחי האדמה והאפונה וסגרו את קצותיו בעזרת האצבעות.
  11. רפדו תבנית בנייר אפייה, סדרו את הסמוסות בצורה שווה על התבנית וחממו אותן למשך 30-35 דקות עד שהן יזהיבו.
מקור: שירלי ס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.