maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 קינוחים בריאים במיוחד

כשבא משהו מתוק - קינוחים וגלידות

כמו שאתם וודאי יודעים, אין דרך טובה יותר לסיים ארוחה דשנה מאשר עם קינוח מתוק וטעים, הבעיה היא שלא תמיד הקינוחים האלה הם הבחירה הבריאה ביותר. בעזרת 5 המתכונים הבאים, תוכלו להכין קינוחים בריאים וטעימים - הילדים לעולם לא יבחינו בהבדל!

 

עוגיות שוקולד ללא שוקולד

שמעתם נכון, את עוגיות השוקולד הבאות מכינים ללא שוקולד כלל, ועם זאת, הן מתוקות וטעימות להפליא.
 
מרכיבים
  • כוס שעועית שחורה, מבושלת
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאת אגוזים (חמאת בוטנים, שקדים, או כל סוג אחר)
  • 2 כפות חלב (מומלץ להשתמש בתחליפי חלב צמחיים כגון חלב סויה או אורז)
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 5 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 כפית קינמון
  • כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח ים
הכנה
  • חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות ושטפו היטב את השעועית במים קרים.
  • ערבבו במערבל מזון את השעועית, שמן הזית, חמאת האגוזים והחלב. ערבלו את המרכיבים עד שהמחית מקבלת מרקם חלק.
  • הוסיפו למחית השעועית את הסוכר, הקקאו, הקינמון, המלח ואבקת האפייה. ערבלו שוב עד להגעה למרקם אחיד.
  • סדרו נייר אפייה על תבנית מתאימה, וצרו באמצעות כף 12-16 ערימות קטנות של מחית. עצבו את המחית לצורת עוגייה שטוחה ועגולה.
  • אפו את העוגיות במשך 20 דקות, לעוגיות אמור להיות מרקם מעט רך עם ההוצאה מהתנור, אך הן יתקשו בזמן הקירור.
קינוח בריא

 

 

פודינג בטטה ושוקולד

זוהי גרסה יותר קלילה ואוורירית של גנש השוקולד המפורסם. טעמו של הפודינג רק הופך למיוחד יותר הודות לתוספת הבטטה המתוקה.
 
מרכיבים
  • כוס מחית בטטה צלויה (צלו בטטה בחום של 200 מעלות, ומעכו היטב)
  • 1/4 כוס אבקת קקאו, לא ממותקת
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1/4 כוס חלב שקדים (ניתן להשתמש גם בחלב אורז)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
הכנה
  • ערבבו את כל המרכיבים במעבד מזון, עד להגעה למרקם אחיד וחלק.
  • קררו את התערובת במשך שעה במקרר.
קינוח בריא

 

 

עוגיות זוקיני ממולאות קרם

אלה הם חטיפים רכים, טעימים, מתוקים ובעיקר מפתיעים. הילדים לא יאמינו שהעוגיות הטעימות האלה עשויות למעשה מקישוא!

מרכיבים

לעוגיות

  • 1/4 כוס חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס רסק תפוחים, לא ממותק
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • ביצה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • כוס קישוא מגורר (למדוד לאחר סחיטת הנוזלים)
  • כוס שיבולת שועל
  • כוס קמח
  • כפית קינמון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
 

לקרם

  • 2 כפות חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 100 גר' גבינת שמנת דלת שומן
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל

 

 

 

 

הכנה
  • חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  • טרפו בקערה את החמאה והסוכרים במשך 2 דקות. הוסיפו את הביצה וטרפו שוב, ולאחר מכן הוסיפו את תצית הוניל וטרפו.
  • בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח, הקינמון, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. הוסיפו את האבקות לקערת המרכיבים הרטובים וערבבו היטב.
  • הוסיפו את הקישוא המגורר ואת שיבולת השועל וערבבו היטב. כסו את הקערה והניחו במקרר למשך שעה, או עד שהבצק יציב.
  • סדרו נייר אפייה על תבנית מתאימה, וצרו מהתערובת עוגיות קטנות ועגולות. אפו במשך 10 דקות, והניחו לעוגיות להתקרר.
  • בזמן שהעוגיות מתקררות, נכין את הקרם - ערבבו את החמאה, הגבינה, אבקת הסוכר והוניל בקערה גדולה. טרפו היטב עד להגעה למרקם אוורירי.
  • העבירו את הקרם לשקית זילוף, וזלפו אותה בין שתי עוגיות. שמרו את העוגיות במקרר.
קינוח בריא

 

מאפינס לימון מתקתקים

מתכון נפלא זה מכיל את זרעי הצ'יה, המוכרים כאחד המזונות הבריאים ביותר בעולם.
 
מרכיבים
  • 3/4 כוס קמח קוקוס (ניתן להשתמש גם בתערובת של קמח טפיוקה וקמח קוקוס)
  • כף זרעי צ'יה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • 3 ביצים
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • כפית תמצית וניל
הכנה
  • חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  • ערבבו יחד את הקמח, הסודה לשתייה, זרעי הצ'יה והמלח.
  • בקערה נפרדת, טרפו יחד את שמן הקוקוס, חלב הקוקוס, הביצים, סירופ המייפל, מיץ הלימון, גרידת הלימון ותמצית הוניל.
  • קפלו יחד את המרכיבים הרטובים והיבשים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • העבירו את הבלילה לתבניות מאפינס מתאימות, ואפו במשך 30 דקות, או עד שראש המאפינס נצבע בחום-זהוב. הניחו למאפינס להתקרר.
קינוח בריא

 

 

סורבה אפרסקים ובזיליקום

זוהי ללא ספק הדרך המרעננת ביותר לסיים ארוחה דשנה. קינוח קליל בעל טעם ייחודי ומפתיע.
 
מרכיבים
  • כוס סוכר
  • כוס מים
  • 8 עלי בזיליקום טריים
  • 4 אפרסקים בשלים, קלופים ומגולענים
הכנה
  • חממו סיר קטן עם המים, הסוכר והבזיליקום, הביאו לרתיחה, והמשיכו לבשל על אש קטנה במשך 10 דקות, עד להמסה מוחלטת של הסוכר. הניחו לסירופ להתקרר, וסננו ממנו את העלים.
  • העבירו את הסירופ יחד עם האפרסקים לבלנדר והפעילו אותו עד ליצירת מרקם חלק ואחיד.
  • העבירו את התערובת לקערת מתכת, והניחו במקפיא למשך 6 שעות.
  • הקפידו לטרוף את התערובת כל 30 דקות, כדי להגיע למרקם הסורבה הרצוי.
קינוח בריא
 
מקור: דפנה כרמי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: