maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכונים נפלאים בצורת פרחים שונים

 תוכניות הבישול המגוונות שמשודרות ללא הפסק בטלוויזיה, תמיד מצליחות לעורר בי השראה וגורמות לי לחשוב על צורות הגשה חדשות שידהימו את האורחים והמשפחה שלי. הפעם החלטתי להוסיף למאכלים השגרתיים נופך פרחוני, ובזמן ההכנה הופתעתי לגלות עד כמה ילדיי הקטנים השתוקקו לעזור לי ליצור את המראה המופלא ולאחר מכן גם לאכול מהמנה בהנאה רבה. 7 המתכונים הפרחוניים שלפניכם הם בהחלט תענוג לעיניים, והחדשות הטובות הן שכל אחד מכם יכול להכין אותם בקלות וליהנות מטעמם הנהדר.
מתכון למאפה קישואים וגזר

ברגע שהמאפה הצבעוני הזה מונח על שולחן האוכל, כל העיניים נישאות לכיווני והאורחים שואלים בסקרנות: "האם זה אכיל?" זה אכן אכיל, עד כדי כך שאני כבר מכינה 2 מאפים מראש, בתקווה שיישאר מעט גם בשבילי. המתכון שלפניכם ללא ספק יגרור תגובות דומות גם מהאורחים שלכם, נסו ותראו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לבסיס:
בצק עלים - 1 יחידה (מרודד)
רכיבים למילוי:
גבינת מוצרלה - 130 גר' (חתוכה לקוביות)
אורגנו - 1 כף (טרי)
שמן זית - 2 כפות (כתית)
מלח - לפי הטעם
אגוז מוסקט - קורט (טחון)
גבינת פרמז'ן - 80 גר' (מגוררת)
רכיבים לפרחי ירקות:
גזרים - 4 (בצבעים שונים)
זרעי פשתן - מעט (אפשר מכל סוג. חמנייה, צ'יה וכדומה)
אופן הכנת הבסיס:
  1. חממו מראש תנור אפייה ל-180°.
  2. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה עגולה, לאחר מכן הניחו את בצק העלים בתוך התבנית, פזרו מעליו מעט זרעים (כדי שלא יתפח) ואפו בתנור במשך 15-20 דקות.
  3. הסירו את הזרעים והניחו לבצק להתקרר. preperation
אופן הכנת המילוי:
  1. ערבבו ביצים, אגוז מוסקט, גבינת ריקוטה ופרמז'ן בקערה.
  2. לאחר מכן, הוסיפו לקערה קוביות של גבינת מוצרלה, מעט מלח (לפי הטעם) ואורגנו.
  3. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
אופן הכנת הפרחי ירקות:
  1. חתכו את הקישואים והגזרים לרצועות לאורכם. הניחו את כל החתיכות בקערה וחממו במיקרוגל במשך דקה אחת, כך שהמרקם של הירקות יהיה רך וגמיש למדי.
  2. פזרו את המילוי שהכנתם על בסיס המאפה באופן שווה.
  3. גלגלו מהירקות צורה של ורד ומקמו בתוך המאפה. מומלץ שהצורה תהיה כמה שיותר הדוקה.
  4. חזרו על התהליך ומלאו את המאפה במגוון של וורדים צבעוניים בצורת ספירלה.
  5. הגבירו את חום התנור ל-190°.
  6. הברישו את הוורדים במעט שמן זית ואפו במשך 50 דקות.
טיפ השף:
התחילו למקם את הוורדים ממרכז התבנית והתקדמו כלפי חוץ.
 

2. זר תותים

המתכון הפשוט הבא הוא תוספת נהדרת לשולחן. בכל ארוחה חגיגית ילדיי מחכים בקוצר רוח שאכין אותו, ולאחרונה גם הפקדתי בידיהם של ילדיי הבוגרים את המשימה הפשוטה. כדי להשלים את המראה תוכלו גם להמיס מעט שוקולד ולטבול קלות את הזר.

מתכונים בצורת פרחים

הוראות הכנה:

1. מומלץ להשתמש בתותים שאינם רכים. כמו כן, כדאי להלביש את התות על שיפוד מעץ (או מקל סוכריה) לפני שאתם מבצעים את התהליך. 
2. מקמו את התות על גבי השיפוד, כשהעלים פונים כלפי מטה.
3. התחילו לחתוך את התות מהקצה התחתון שלו כדי ליצור מעין עלי כותרת. חשוב שלא לחתוך עד הסוף. לאחר מכן, הפרידו מעט את עלה הכותרת מהפרי בעזרת סכין.
4. חזרו על התהליך כ-5 פעמים סביב הבסיס של התות.
5. עברו לשכבה השנייה וחזרו על התהליך, כך שעלה הכותרת שאתם יוצרים יהיה ממוקם בין שני עלי כותרת שכבר קילפתם בבסיסו של התות.
6. חזרו על התהליך שוב ושוב עד שתגיעו לקצה העליון של תות.
7. לסיום, השתמשו שוב בסכין או באצבע כדי להפריד את עלי הכותרת מהפרי, על מנת להעניק לו מראה יותר חי ופורח.
מתכון לעוגיות עם תפוחים

אני לא בשלנית מקצועית ואף פעם לא התקרבתי לקינוחים מורכבים, אבל כשראיתי את המתכון הבא ידעתי שאני פשוט חייבת לנסות אותו! "פרח" התפוח הזה הוא מאפה קטן עם טעם משגע ולמרות שהוא נראה מורכב, למעשה קל מאוד להכין אותו והתוצאה היא תענוג לעיניים ולפה. אם אני הצלחתי להכין את הקינוח הזה אני בטוחה שגם אתם תצליחו, ושהמשפחה שלכם תטרוף את פרחי התפוח ותהנה מהם בדיוק כמו המשפחה שלי. אז אם אתם מחפשים מתכון מקורי וחגיגי לקינוח, שיסיים את ארוחת חג השבועות שלכם, המשיכו לקרוא וגלו כמה זה פשוט.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לשושנת תפוחים:
תפוחי עץ - 2 (שטופים, אדומים אבל אפשר כל צבע שרוצים)
לימון - ½
מים - 2 כפות
בצק עלים - 6 (או בצק פילו, רצועות)
קמח - מעט (לקימוח משטח העבודה)
אבקת סוכר - לבזיקה, לפני ההגשה
קינמון - מעט
אופן הכנת השושנת תפוחים:
  1. תחילה יש לחתוך את תפוחי העץ לחצי, להוציא עם סכין או כף את הליבה ולחתוך לפרוסות דקות. preperation
  2. כשסיימתם לחתוך את תפוחי העץ קחו קערת זכוכית גדולה (או כלי אחר שאפשר להכניס למיקרוגל), מלאו אותה במים וסחטו פנימה חצי לימון ללא הזרעים.
  3. הפרידו קלות את פרוסות התפוחים, העבירו אותן לקערה עם מי הלימון והכניסו אותה למיקרוגל למשך 3 דקות על עוצמה מרבית. בסיום החימום השאירו את תפוחי העץ בתוך הקערה עם הנוזלים ובהמשך תהליך ההכנה עוד נחזור אליהם. preperation
  4. בזמן הזה אתם יכולים להתחיל בהכנת בסיס הבצק של המאפה. התחילו בהכנסת שלוש כפות של ריבת אפרסק (או טעם אחר שאהוב עליכם) ושתי כפות מים לכלי זכוכית קטן. הכניסו למיקרוגל למשך דקה וערבבו עד שתתקבל תערובת אחידה. preperation
  5. פרסו את הבצק שלכם על משטח מקומח ורדדו אותו קלות בעזרת מערוך. חלקו את הדף ל-6 רצועות כאשר כל אחת מהן תהייה בסיס ל"פרח". preperation
  6. סננו את שארית הנוזלים מהקערה עם תפוחי העץ ומי הלימון ותנו לפרוסות להתייבש במשך כמה רגעים. על כל רצועת בצק מרחו בצורה אחידה מתערובת הריבה שלכם והתחילו לסדר עליה את פרוסות תפוחי העץ כך שיבלטו מעל הרצועה, כפי שניתן לראות בתמונה. preperation
  7. פזרו מעט קינמון מעל תפוחי העץ, קפלו את רצועת הבצק כלפי מעלה כך שתכסה את הרצועות, הדקו היטב והתחילו לגלגל את הפרח שלכם. preperation
  8. הדקו היטב את קצה הבצק שנותר בסיום הגלגול, הכניסו את המאפה לתבנית קאפקייקס וחזרו על התהליך עם 5 רצועות הבצק הנותנות. preperation
  9. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות, למשך 40-45 דקות.
  10. פרחי התפוח שלכם מוכנים וכעת כל מה שנותר לעשות הוא לפזר אבקת סוכר לפי הטעם, ובמידת הצורך לקחת זוג קיסמים ולעזור לפרחים "להיפתח" כל עוד הבצק חם. preperation
 
מתכון קל ללחם שושנים

בעזרת המתכון הנפלא הזה תוכלו לפנק את המשפחה שלכם בלחם שושנים אוורירי וטעים שניתן לשלב בקלות עם כל ממרח או מטבל.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים ללחם שושנים:
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר - 1 כף (או דבש)
חלב - 250 מ"ל ( רותח. כ-¼1 כוסות)
קמח - 500 גר'
מלח - 1 כפית
ביצים - 2 (טרופות)
שמן זית - 2 כפות
חומץ - 1 כפית (או מיץ לימון)
חמאה - 100 גר' (מומסת בטמפרטורת החדר)
חלב - 2 כפות (נוספות, לא רותח)
אופן הכנת הלחם שושנים:
  1. בקערה קטנה המיסו את הסוכר או הדבש והשמרים עם 100 מ"ל חלב רותח. כסו את הקערה והניחו במקום חם למשך 10 דקות על מנת שהתערובת תתפח.
  2. בקערה נפרדת נפו את הקמח, ערבבו אותו עם מלח וצרו גומה באמצע.
  3. לתוך הגומה הוסיפו את הביצים הטרופות, 150 מ"ל חלב רותח, שמן זית, חומץ או מיץ לימון ואת תערובת השמרים שהכנתם קודם לכן.
  4. ערבבו את התערובת בעזרת מערבל עד ליצירת בצק שאינו דביק.
  5. הניחו את הבצק על משטח מקומח קלות ולושו כ-10 דקות עד שהוא יתרכך.
  6. הניחו את הבצק בקערה משומנת, כסו עם מגבת והניחו במקום חמים למשך שעה כדי שהבצק יתפח לפי 2 מגודלו.
  7. העבירו את הבצק למשטח מקומח, חלקו אותו ל-2 חלקים שווים ולאחר מכל חלקו כל חלק ל-4 (8 חתיכות בצק בסך הכל).
  8. צרו מכל חתיכה צורה של מלבן בעובי 3-5 מ"מ והברישו אותם בחמאה.
  9. הניחו מלבן אחד על השני וגלגלו אותם לצורת גליל או לחמנייה. חזרו על הפעולה 4 פעמים. preperation
  10. חתכו כל גליל ל-3 חלקים באופן הבא: חתכו את שני הקצוות של כל גליל כך שיהיו באורך של כחצי ס"מ. הניחו את החתיכות בצד ואת החלק האמצעי שנותר חתכו ל-4 משולשים.
  11. חממו את התנור מראש על 180°.
  12. שמנו תבנית אפייה גדולה וסדרו במרכז התבנית את כל המשולשים בצורת עיגול, כשהחיבורים נמצאים כלפי מטה והשטח החלק כלפי מעלה.
  13. סדרו את הגלילים באמצע כך שימלאו את כל העיגול שיצרתם ויצרו מעין שושנים. כסו עם מגבת והניחו את הבצק במקום חמים על מנת שיתפח שוב למשך 30-40 דקות.
  14. בינתיים הקציפו חלמון עם 2 כפות חלב והברישו את התערובת על הבצק (ניתן לפזר גם מעט שומשום).
  15. אפו את הבצק במשך 10 דקות, לאחר מכן הורידו את טמפרטורה ל-160° ואפו שוב עד להזהבה במשך 10-20 דקות.
  16. לסיום, הברישו את הלחם עם מעט חמאה מומסת, כסו את התבנית והמתינו שהלחם יתקרר (10-15 דקות).
טיפ השף:
אם ברצונכם לזרז את תהליך ההתפחה, הכניסו את הבצק לתנור בטמפרטורה של 40°, הניחו קערית עם מים רותחים בתחתית התנור וזמן ההתפחה יתקצר פלאים.

. קישוטי אננס

לא תמיד אני מצליחה למצוא את הזמן להשקיע ולקשט את העוגיות או המאפים שהכנתי לכבוד שולחן הקינוחים, אך הכנת קישוטי האננס שלפניכם היא פתרון מהיר ומצויין שיחסוך גם לכם זמן יקר. הקישוט הפרחוני והפשוט הזה לא רק יפייפה, אלא גם ישדרג כל קינוח ללא מאמץ.

מתכונים בצורת פרחים

הוראות הכנה:

1. קחו אננס טרי, קלפו אותו וחתכו אותו לפרוסות בעובי של ½1 ס"מ.
2. הניחו את הפרוסות על גבי מגבת נייר שעל קרש חיתוך לייבוש.
3. הניחו את הפרוסות על נייר אפייה ואפו בתנור במשך 30 דקות על 105°.
4. הפכו את פרוסות האננס ואפו שוב במשך 30-40 דקות עד שהחתיכות יהיו יבשות. ליצירת מראה מעוקל תוכלו לאפות את הפרוסות בתוך תבנית אפייה למאפינס.
5. הוציאו את תבנית האפייה, מקמו את הפרוסות על גבי העוגיות ולחצו מעט עד מנת להדק אותם.
מתכון למאפינס פרחוני

עד כה רוב הפרחים שהכנתי היו שושנים או ורדים, אז החלטתי לגוון ולחשוב על מתכון פרחוני חדש. בדרך כלל אני משתמשת במילוי של ריבת לימון שהכנתי מבעוד מועד, אך המתכון הנפלא הזה ללא ספק יכול להתאים לכל ריבה שמוצאת חן בעיניכם ותוכלו לשלב בו מגוון של ריבות בצבעים שונים וליצור פרחים ססגוניים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפרחים:
בצק פריך - 1 חבילה (כ-450 גר' קנוי או ביתי)
ריבת לימון - 1 צנצנת (או כל טעם שתבחרו)
אבקת סוכר - 1 כף (לבזיקה)
חותכן עוגיות - 1 (בצורת פרח)
אופן הכנת הפרחים:
  1. רדדו את הבצק למלבן בעובי של כ-½ ס''מ.
  2. השתמשו בחותכן עוגיות והכינו מהבצק צורות של פרחים. preperation
  3. מקמו את הצורות בתבנית המאפינס ודחפו בעדינות את הבצק לתוך כל גומה.
  4. סדרו את עלי הכותרת באופן הבא: הצמידו בעדינות כל עלה כותרת שני למרכז הצורה ולאחר מכן סדרו אותן חזרה כלפי חוץ (היעזרו בתמונה המצורפת).
  5. חממו מראש את התנור על 220°.
  6. בעזרת מזלג נקבו את תחתית המאפינס מספר פעמים, לאחר מכן אפו בתנור במשך 5-7 דקות, עד להזהבתם.
  7. הוציאו את המאפינס בעדינות מהתבנית והניחו על צלחת. הכניסו לתוך הגומות ריבת לימון (או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים). כמובן שאפשר לשלב כמה ריבות וליצור מראה חגיגי וצבעוני במיוחד.
  8. לסיום, פזרו מעל החמניות מעט אבקת סוכר והגישו.
טיפ השף:
צרו מגוון טעמים וצבעים על ידי מילוי סוגי ריבה שונים.
מתכון לקיש תרד וגבינות

מאפה נהדר שמשלב בין תרד ובין גבינות הוא אחד המאכלים האהובים עלי, לא רק בשל הסגולות הבריאותיות של התרד, אלא גם הודות לטעמו הנפלא. לאחר מעט מחשבה, החלטתי לשדרג את המראה של המנה בעזרת תבניות אלומיניום קטנות ועגולות שחתכתי ל-4 עלי כותרת ועיצבתי בצורה של פרח. בהחלט קל ופשוט ואפשר לבקש מאחד הילדים שיעשה זאת תמורת הטעימה הראשונה. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למלית:
תרד - 280 גר' (סחוט מנוזלים)
חלב - ⅓ כוס
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגוררת)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגוררת)
גבינת שמנת - 85 גר'
בצל - ½ כוס (חתוך דק. לבן, סגול או ירוק)
מלח - ¼ כפית
רכיבים לבצק :
קמח - ½2 כוסות
חמאה - 230 גר' (חתוכה לקוביות קטנות)
מלח - 1 כפית
מי קרח - ¼-½ כוס
רכיבים לפרחים:
בצק קיש - כל הבצק שהכנו
אופן הכנת המלית:
  1. ערבבו בהדרגה את הביצים עם גבינת השמנת (כל ביצה בנפרד), הוסיפו חלב, מלח ופלפל וערבבו בשנית. לאחר מכן, הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו שוב.
אופן הכנת הבצק :
  1. ערבבו בקערה את הקמח והמלח והוסיפו את קוביות החמאה.
  2. הוסיפו בהדרגה את מי הקרח וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
  3. חלקו את הבצק לשתי חתיכות, הניחו על משטח פלסטיק.
  4. כסו את הבצק והניחו במקרר למשך שעה.
אופן הכנת הפרחים:
  1. חממו מראש את התנור ל-220°.
  2. הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו את בצק הקיש לעובי של כ-½ ס''מ וקירצו עיגול בקוטר גדול יותר מגודל התבנית.
  3. הצמידו לתבניות הפרחים (להכנת התבנית חתכו ל-4 חלקים תבנית עגולה וקטנה מאלומיניום וחברו את הקצוות בצורת פרח).
  4. סדרו את הפרחים בתבנית אפייה, מלאו אותם בתערובת שהכנתם ואפו במשך 20 דקות. לאחר מכן, הניחו בצד לקירור.
  5. הפרידו בזהירות כל מאפה מהתבנית, הניחו את הקיש על גבי נייר אפייה והחזירו לתנור למשך 5-10 דקות כדי שהצדדים יתקשו מעט ויקבלו צבע.
  6. הוציאו מהתנור, הניחו לקיש להתקרר כ-10 דקות והגישו.
מקור: ענת ש.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: