print header

מתכונים נפלאים בצורת פרחים שונים

 תוכניות הבישול המגוונות שמשודרות ללא הפסק בטלוויזיה תמיד מצליחות לעורר בי השראה וגורמות לי לחשוב על צורות הגשה חדשות שידהימו את האורחים והמשפחה שלי. לקראת הפרידה מימי הקיץ רציתי להכניס לביתי ולאוכל שאני מכינה קצת פריחה לפני ימי הסתיו האפורים, ובזמן ההכנה הופתעתי לגלות עד כמה ילדיי הקטנים רצו לעזור לי ולאחר מכן גם לאכול מהמנה בהנאה רבה. אני ממש לא מאשימה אותם כי 5 המתכונים הפרחוניים שלפניכם הם בהחלט תענוג לעיניים, והחדשות הטובות הן שכל אחד מכם יכול להכין אותם בקלות וליהנות מטעמם הנהדר. בנוסף ישנם 2 סידורי שולחן פרחוניים וטעימים שיוסיפו יופי והנאה לכלל הסועדים.
מתכון למאפה קישואים וגזר בעיצוב פרחוני

ברגע שהמאפה הצבעוני הזה מונח על שולחן האוכל, כל העיניים נישאות לכיווני והאורחים שואלים בסקרנות: "האם זה אכיל?". זה אכן אכיל, עד כדי כך שאני כבר מכינה 2 מאפים מראש, בתקווה שיישאר מעט גם בשבילי. המתכון שלפניכם ללא ספק יגרור תגובות דומות גם מהאורחים שלכם, נסו ותראו.

רכיבים לבסיס:
בצק עלים - 1 יחידה (מרודד)
רכיבים למילוי:
גבינת מוצרלה - 130 גר' (חתוכה לקוביות)
אורגנו - 1 כף (טרי)
שמן זית - 2 כפות (כתית)
מלח - לפי הטעם
אגוז מוסקט - קורט (טחון)
גבינת פרמז'ן - 80 גר' (מגוררת)
רכיבים לפרחי ירקות:
גזרים - 4 (בצבעים שונים)
זרעי פשתן - מעט (אפשר גם זרעים מכל סוג; חמנייה, צ'יה וכדומה)
מתכון לעוגיות עם תפוחים

אני לא בשלנית מקצועית ואף פעם לא התקרבתי לקינוחים מורכבים, אבל כשראיתי את המתכון הבא ידעתי שאני פשוט חייבת לנסות אותו! "פרח" התפוח הזה הוא מאפה קטן עם טעם משגע, ולמרות שהוא נראה מורכב, למעשה קל מאוד להכין אותו והתוצאה היא תענוג לעיניים ולפה. אם אני הצלחתי להכין את הקינוח הזה אני בטוחה שגם אתם תצליחו, ושהמשפחה שלכם תטרוף את פרחי התפוח ותהנה מהם בדיוק כמו המשפחה שלי. אז אם אתם מחפשים מתכון מקורי וחגיגי לקינוח שיסיים את ארוחת החג שלכם, המשיכו לקרוא וגלו כמה זה פשוט.

רכיבים לשושנת תפוחים:
תפוחי עץ - 2 (שטופים, אדומים, אבל אפשר כל צבע שרוצים)
לימון - ½
מים - 2 כפות
בצק עלים - 6 (או בצק פילו, רצועות)
קמח - מעט (לקימוח משטח העבודה)
אבקת סוכר - לבזיקה, לפני ההגשה
קינמון - מעט
מתכון קל ללחם שושנים

בעזרת המתכון הנפלא הזה תוכלו לפנק את המשפחה שלכם בלחם שושנים אוורירי וטעים שניתן לשלב בקלות עם כל ממרח או מטבל.

רכיבים ללחם שושנים:
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר - 1 כף (או דבש)
חלב - 250 מ"ל (רותח, כ-¼1 כוסות)
קמח - 500 גר'
מלח - 1 כפית
ביצים - 2 (טרופות)
שמן זית - 2 כפות
חומץ - 1 כפית (או מיץ לימון)
חמאה - 100 גר' (מומסת בטמפרטורת החדר)
חלב - 2 כפות (נוספות, לא רותח)
מתכון למאפינס פרחוני

עד כה רוב הפרחים שהכנתי היו שושנים או ורדים, אז החלטתי לגוון ולחשוב על מתכון פרחוני חדש. בדרך כלל אני משתמשת במילוי של ריבת לימון שהכנתי מבעוד מועד, אך המתכון הנפלא הזה ללא ספק יכול להתאים לכל ריבה שמוצאת חן בעיניכם ותוכלו לשלב בו מגוון של ריבות בצבעים שונים וליצור פרחים ססגוניים.

רכיבים לפרחים:
בצק פריך - 1 חבילה (כ-450 גר' קנוי או ביתי)
ריבת לימון - 1 צנצנת (או כל טעם שתבחרו)
אבקת סוכר - 1 כף (לבזיקה)
חותכן עוגיות - 1 (בצורת פרח)
מתכון לקיש תרד וגבינות

מאפה נהדר שמשלב בין תרד ובין גבינות הוא אחד המאכלים האהובים עלי, לא רק בשל הסגולות הבריאותיות של התרד, אלא גם הודות לטעמו הנפלא. לאחר מעט מחשבה, החלטתי לשדרג את המראה של המנה בעזרת תבניות אלומיניום קטנות ועגולות שחתכתי ל-4 עלי כותרת ועיצבתי בצורה של פרח. בהחלט קל ופשוט ואפשר לבקש מאחד הילדים שיעשה זאת תמורת הטעימה הראשונה. 

רכיבים למלית:
תרד - 280 גר' (סחוט מנוזלים)
חלב - ⅓ כוס
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגוררת)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגוררת)
גבינת שמנת - 85 גר'
בצל - ½ כוס (חתוך דק. לבן, סגול או ירוק)
מלח - ¼ כפית
רכיבים לבצק :
קמח - ½2 כוסות
חמאה - 230 גר' (חתוכה לקוביות קטנות)
מלח - 1 כפית
מי קרח - ¼-½ כוס
רכיבים לפרחים:
בצק קיש - כל הבצק שהכנו

סידורי שולחן צבעוניים

זר תותים

הקישוט הטעים והפשוט הבא הוא תוספת נהדרת לשולחן. בכל ארוחה חגיגית ילדיי מחכים בקוצר רוח שאכין אותו, ולאחרונה גם הפקדתי בידיהם של ילדיי הבוגרים את המשימה. כדי להשלים את המראה תוכלו גם להמיס מעט שוקולד ולטבול קלות את הזר בתוכו.

מתכונים בצורת פרחים: קישוט תותים

הוראות הכנה:

1. מומלץ להשתמש בתותים שאינם רכים. כמו כן, כדאי להלביש את התות על שיפוד מעץ (או מקל סוכרייה) לפני שאתם מבצעים את התהליך. 

2. מקמו את התות על השיפוד כשהעלים פונים כלפי מטה.

3. התחילו לחתוך את התות מהקצה התחתון שלו כדי ליצור מעין עלי כותרת. חשוב שלא לחתוך עד הסוף. לאחר מכן, הפרידו מעט את עלה הכותרת מהפרי בעזרת סכין.

4. חזרו על התהליך כ-5 פעמים סביב הבסיס של התות.

5. עברו לשכבה השנייה וחזרו על התהליך, כך שעלה הכותרת שאתם יוצרים יהיה ממוקם בין שני עלי כותרת שכבר קילפתם בבסיסו של התות.

6. חזרו על התהליך שוב ושוב עד שתגיעו לקצה העליון של התות.

7. לסיום, השתמשו שוב בסכין או באצבע כדי להפריד את עלי הכותרת מהפרי, על מנת להעניק לו מראה יותר חי ופורח.

קישוטי אננס

לא תמיד אני מצליחה למצוא את הזמן להשקיע ולקשט את העוגיות או המאפים שהכנתי לכבוד שולחן הקינוחים, אך הכנת קישוטי האננס שלפניכם היא פתרון מהיר ומצוין שיחסוך גם לכם זמן יקר. הקישוט הפרחוני והפשוט הזה לא רק יפה, אלא גם ישדרג כל קינוח ללא מאמץ.

מתכונים בצורת פרחים: קישוט אננס

הוראות הכנה:

1. קחו אננס טרי, קלפו אותו וחתכו אותו לפרוסות בעובי של ½1 ס"מ.

2. הניחו את הפרוסות על מגבת נייר ועל קרש חיתוך לייבוש.

3. לאחר הייבוש הניחו את הפרוסות על נייר אפייה ואפו בתנור למשך 30 דקות על 110 מעלות.

4. הפכו את פרוסות האננס ואפו שוב למשך 30-40 דקות עד שהחתיכות יהיו יבשות. ליצירת מראה מעוקל תוכלו לאפות את הפרוסות בתוך תבנית אפייה למאפינס.

5. הוציאו את תבנית האפייה, מקמו את הפרוסות על המאפה או הקינוח הרצוי ולחצו מעט עד מנת להדק אותן.

 

מקור: ענת ש.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו