maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכונים נפלאים בצורת פרחים שונים

תוכניות הבישול המגוונות שמשודרות ללא הפסק בטלוויזיה, תמיד מצליחות לעורר בי השראה וגורמות לי לחשוב על צורות הגשה חדשות שידהימו את האורחים והמשפחה שלי. הפעם החלטתי להוסיף למאכלים השגרתיים נופך פרחוני, ובזמן ההכנה הופתעתי לגלות עד כמה ילדיי הקטנים השתוקקו לעזור לי ליצור את המראה המופלא ולאחר מכן גם לאכול מהמנה בהנאה רבה. 7 המתכונים הפרחוניים שלפניכם הם בהחלט תענוג לעיניים, והחדשות הטובות הן שכל אחד מכם יכול להכין אותם בקלות וליהנות מטעמם הנהדר.

1. מאפה קישואים וגזר מלבלב

ברגע שהמאפה הצבעוני הזה מונח על שולחן האוכל, כל העיניים נישאות לכיווני והאורחים שואלים בסקרנות: "האם זה אכיל?" זה אכן אכיל, עד כדי כך שאני כבר מכינה 2 מאפים מראש, בתקווה שיישאר מעט גם בשבילי. המתכון שלפניכם ללא ספק יגרור תגובות דומות גם מהאורחים שלכם, נסו ותראו.
 
מתכונים בצורת פרחים
 

מרכיבים:

  • 1 יחידה בצק עלים מרודד
  • 350 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 ביצים
  • 80 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח (לפי הטעם)
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 1 כף אורגנו טרי
  • 130 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
  • 4 גזרים בצבעים שונים
  • 2 קישואים
  • מעט זרעים מכל סוג (חמנייה, פשתן וכדומה)

 

הוראות להכנת בסיס:

1. חממו מראש תנור אפייה ל-180°. 
2. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה עגולה, לאחר מכן הניחו את בצק העלים בתוך התבנית, פזרו מעליו מעט זרעים (כדי שלא יתפח) ואפו בתנור במשך 15-20 דקות.
3. הסירו את הזרעים והניחו לבצק להתקרר.
 
מתכונים בצורת פרחים
 

הוראות להכנת המילוי:

1. ערבבו ביצים, אגוז מוסקט, גבינת ריקוטה ופרמז'ן בקערה. 
2. לאחר מכן, הוסיפו לקערה קוביות של גבינת מוצרלה, מעט מלח (לפי הטעם) ואורגנו. 
3. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
 

הוראות להכנת הפרחים:

1. חתכו את הקישואים והגזרים לרצועות לאורכם. הניחו את כל החתיכות בקערה וחממו במיקרוגל במשך דקה אחת, כך שהמרקם של הירקות יהיה רך וגמיש למדי.
2. פזרו את המילוי שהכנתם על בסיס המאפה באופן שווה.
3. גלגלו מהירקות צורה של ורד ומקמו בתוך המאפה. מומלץ שהצורה תהיה כמה שיותר הדוקה. טיפ: התחילו למקם את הוורדים ממרכז התבנית והתקדמו כלפי חוץ.
4. חזרו על התהליך ומלאו את המאפה במגוון של וורדים צבעוניים בצורת ספירלה.
5. הגבירו את חום התנור ל-190°.
6. הברישו את הוורדים במעט שמן זית ואפו במשך 50 דקות.

2. זר תותים

המתכון הפשוט הבא הוא תוספת נהדרת לשולחן. בכל ארוחה חגיגית ילדיי מחכים בקוצר רוח שאכין אותו, ולאחרונה גם הפקדתי בידיהם של ילדיי הבוגרים את המשימה הפשוטה. כדי להשלים את המראה תוכלו גם להמיס מעט שוקולד ולטבול קלות את הזר.

מתכונים בצורת פרחים
 

הוראות הכנה:

1. מומלץ להשתמש בתותים שאינם רכים. כמו כן, כדאי להלביש את התות על שיפוד מעץ (או מקל סוכריה) לפני שאתם מבצעים את התהליך. 
2. מקמו את התות על גבי השיפוד, כשהעלים פונים כלפי מטה.
3. התחילו לחתוך את התות מהקצה התחתון שלו כדי ליצור מעין עלי כותרת. חשוב שלא לחתוך עד הסוף. לאחר מכן, הפרידו מעט את עלה הכותרת מהפרי בעזרת סכין.
4. חזרו על התהליך כ-5 פעמים סביב הבסיס של התות.
5. עברו לשכבה השנייה וחזרו על התהליך, כך שעלה הכותרת שאתם יוצרים יהיה ממוקם בין שני עלי כותרת שכבר קילפתם בבסיסו של התות.
6. חזרו על התהליך שוב ושוב עד שתגיעו לקצה העליון של תות.
7. לסיום, השתמשו שוב בסכין או באצבע כדי להפריד את עלי הכותרת מהפרי, על מנת להעניק לו מראה יותר חי ופורח.

3. פרח התפוח

המתכון הבא מיועד לכל אוהבי הבישול, גם המקצוענים וגם החובבנים. לחצו כאן כדי לעבור למתכון הנפלא והפשוט להכנת פרח התפוח.

מתכונים בצורת פרחים
 

4. לחם שושנים

בעזרת המתכון הנפלא הזה תוכלו לפנק את המשפחה שלכם בלחם שושנים אוורירי וטעים שניתן לשלב בקלות עם כל ממרח או מטבל.

מתכונים בצורת פרחים
 

מרכיבים:

  • 2 כפיות שמרים יבשים אינסטנט
  • 1 כף סוכר או דבש
  • 250 מ"ל חלב רותח (כוס ורבע לערך)
  • 500 גרם קמח
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ או מיץ לימון
  • 100 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות חלב נוספות (לא רותח)
  • 1 חלמון
מתכונים בצורת פרחים
 

הוראות להכנת הבצק:

1. בקערה קטנה המיסו את הסוכר או הדבש והשמרים עם 100 מ"ל חלב רותח. כסו את הקערה והניחו במקום חם למשך 10 דקות על מנת שהתערובת תתפח.
2. בקערה נפרדת נפו את הקמח, ערבבו אותו עם מלח וצרו גומה באמצע.
3. לתוך הגומה הוסיפו את הביצים הטרופות, 150 מ"ל חלב רותח, שמן זית, חומץ או מיץ לימון ואת תערובת השמרים שהכנתם קודם לכן.
4. ערבבו את התערובת בעזרת מערבל עד ליצירת בצק שאינו דביק.
5. הניחו את הבצק על משטח מקומח קלות ולושו כ-10 דקות עד שהוא יתרכך.
6. הניחו את הבצק בקערה משומנת, כסו עם מגבת והניחו במקום חמים למשך שעה כדי שהבצק יתפח לפי 2 מגודלו.
 

הוראות להכנת הפרחים:

1. העבירו את הבצק למשטח מקומח, חלקו אותו ל-2 חלקים שווים ולאחר מכל חלקו כל חלק ל-4 (8 חתיכות בצק בסך הכל).
2. צרו מכל חתיכה צורה של מלבן בעובי 3-5 מ"מ והברישו אותם בחמאה.
3. הניחו מלבן אחד על השני וגלגלו אותם לצורת גליל או לחמנייה. חזרו על הפעולה 4 פעמים.
4. חתכו כל גליל ל-3 חלקים באופן הבא: חתכו את שני הקצוות של כל גליל כך שיהיו באורך של כחצי ס"מ. הניחו את החתיכות בצד ואת החלק האמצעי שנותר חתכו ל-4 משולשים.
5. חממו את התנור מראש על 180°.
6. שמנו תבנית אפייה גדולה וסדרו במרכז התבנית את כל המשולשים בצורת עיגול, כשהחיבורים נמצאים כלפי מטה והשטח החלק כלפי מעלה.
7. סדרו את הגלילים באמצע כך שימלאו את כל העיגול שיצרתם ויצרו מעין שושנים. כסו עם מגבת והניחו את הבצק במקום חמים על מנת שיתפח שוב למשך 30-40 דקות.
8. בינתיים הקציפו חלמון עם 2 כפות חלב והברישו את התערובת על הבצק (ניתן לפזר גם מעט שומשום).
9. אפו את הבצק במשך 10 דקות, לאחר מכן הורידו את טמפרטורה ל-160° ואפו שוב עד להזהבה במשך 10-20 דקות.
10. לסיום, הברישו את הלחם עם מעט חמאה מומסת, כסו את התבנית והמתינו שהלחם יתקרר (10-15 דקות).

5. קישוטי אננס

לא תמיד אני מצליחה למצוא את הזמן להשקיע ולקשט את העוגיות או המאפים שהכנתי לכבוד שולחן הקינוחים, אך הכנת קישוטי האננס שלפניכם היא פתרון מהיר ומצויין שיחסוך גם לכם זמן יקר. הקישוט הפרחוני והפשוט הזה לא רק יפייפה, אלא גם ישדרג כל קינוח ללא מאמץ.

מתכונים בצורת פרחים

הוראות הכנה:

1. קחו באננס טרי, קלפו אותו וחתכו אותו לפרוסות בעובי של ½1 ס"מ.
2. הניחו את הפרוסות על גבי מגבת נייר שעל קרש חיתוך לייבוש.
3. הניחו את הפרוסות על נייר אפייה ואפו בתנור במשך 30 דקות על 105°.
4. הפכו את פרוסות האננס ואפו שוב במשך 30-40 דקות עד שהחתיכות יהיו יבשות. ליצירת מראה מעוקל תוכלו לאפות את הפרוסות בתוך תבנית אפייה למאפינס.
5. הוציאו את תבנית האפייה, מקמו את הפרוסות על גבי העוגיות ולחצו מעט עד מנת להדק אותם.

6. מאפינס פרחוני

עד כה רוב הפרחים שהכנתי היו שושנים או ורדים, אז החלטתי לגוון ולחשוב על מתכון פרחוני חדש. בדרך כלל אני משתמשת במילוי של ריבת לימון שהכנתי מבעוד מועד, אך המתכון הנפלא הזה ללא ספק יכול להתאים לכל ריבה שמוצאת חן בעיניכם ותוכלו לשלב בו מגוון של ריבות בצבעים שונים וליצור פרחים ססגוניים.

מתכונים בצורת פרחים
 

מרכיבים:

  • 1 בסיס מוכן לפאי
  • 1 צנצנת ריבת לימון
  • 1 כף אבקת סוכר
  • חותכן עוגיות בצורת פרח
  • תבנית למאפינס
מתכונים בצורת פרחים
 

הוראות הכנה:

1. השתמשו בחותכן עוגיות והכינו מהבצק צורות של פרחים.
2. מקמו את הצורות בתבנית המאפינס ודחפו בעדינות את הבצק לתוך כל גומה.
3. סדרו את עלי הכותרת באופן הבא: הצמידו בעדינות כל עלה כותרת שני למרכז הצורה ולאחר מכן סדרו אותן חזרה כלפי חוץ (היעזרו בתמונה המצורפת).
4. חממו מראש את התנור על 220°.
5. בעזרת מזלג נקבו את תחתית המאפינס מספר פעמים, לאחר מכן אפו בתנור במשך 5-7 דקות, עד להזהבתם.
6. הוציאו את המאפינס בעדינות מהתבנית והניחו על צלחת. הכניסו לתוך הגומות ריבת לימון (או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים). כמובן שאפשר לשלב כמה ריבות וליצור מראה חגיגי וצבעוני במיוחד.
7. לסיום, פזרו מעל החמניות מעט אבקת סוכר והגישו.

7. קיש תרד וגבינות פרחוני

מאפה נהדר שמשלב בין תרד ובין גבינות הוא אחד המאכלים האהובים עלי, לא רק בשל הסגולות הבריאותיות של התרד, אלא גם הודות לטעמו הנפלא. לאחר מעט מחשבה, החלטתי לשדרג את המראה של המנה בעזרת תבניות אלומיניום קטנות ועגולות שחתכתי ל-4 עלי כותרת ועיצבתי בצורה של פרח. בהחלט קל ופשוט ואפשר לבקש מאחד הילדים שיעשה זאת תמורת הטעימה הראשונה. 

מתכונים בצורת פרחים
 

מרכיבים:

  • 280 גרם תרד סחוט מנוזלים
  • 3 ביצים
  • ⅓ כוס חלב
  • ½ כוס גבינת צ'דר מגוררת
  • ¼ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 85 גרם גבינת שמנת
  • ½ כוס בצל חתוך דק (לבן, סגול או ירוק)
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל
 

מרכיבים לבצק:

  • ½2 כוסות קמח
  • 230 גרם חמאה (חתוכה לקוביות קטנות)
  • 1 כפית מלח
  • ¼-½ כוס מי קרח
מתכונים בצורת פרחים
 

הוראות להכנת הבצק:

1. ערבבו בקערה את הקמח והמלח והוסיפו את קוביות החמאה.
2. הוסיפו בהדרגה את מי הקרח וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
3. חלקו את הבצק לשתי חתיכות, הניחו על משטח פלסטיק ורדדו אותן עד לעובי הרצוי (בערך 2-3 מ"מ).
4. כסו את הבצק והניחו במקרר למשך שעה.
 

הוראות להכנת הפרחים:

1. ערבבו בהדרגה את הביצים עם גבינת השמנת (כל ביצה בנפרד), הוסיפו חלב, מלח ופלפל וערבבו בשנית. לאחר מכן, הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו שוב.
2. חממו מראש את התנור ל-220°.
3. הוציאו את הבצק מהמקרר והצמידו לתבניות הפרחים (להכנת התבנית חתכו ל-4 חלקים תבנית עגולה וקטנה מאלומיניום וחברו את הקצוות בצורת פרח).
4. סדרו את הפרחים בתבנית אפייה, מלאו אותם בתערובת שהכנתם ואפו במשך 20 דקות. לאחר מכן, הניחו בצד לקירור.
5. הפרידו בזהירות כל מאפה מהתבנית, הניחו את הקיש על גבי נייר אפייה והחזירו לתנור למשך 5-10 דקות כדי שהצדדים יתקשו מעט ויקבלו צבע.
6. הוציאו מהתנור, הניחו לקיש להתקרר כ-10 דקות והגישו.
 
בתיאבון!

 

מקור: ענת ש.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: