maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים טעימים במיוחד עם תפוחי עץ

אצלי במשפחה, אמא שלי תמיד קונה יותר מדי תפוחים לקראת תקופת חגי תשרי. הרי כולם אוהבים ורוצים לאכול תפוח בדבש, אך בסופו של דבר היא נשארת עם שקית ענקית ומלאה בתפוחי עץ שאף אחד כמעט לא נגע בהם במהלך הארוחה הנהדרת שהכינה, וגם לא ממש אחריה. אז מה עושים עם כל התפוחים שנשארו לנו מראש השנה? ובכלל אילו מטעמים מגוונים ניתן להכין מהפרי האהוב הזה? 6 המתכונים האלה יתנו לכם כמה רעיונות נהדרים למנות טעימות ומתוקות במיוחד שתוכלו להכין מתפוחי עץ.

 

1. פרוסות תפוחים מקורמלות

תפוח מקורמל הוא אחד הפינוקים המתוקים שכולם אוהבים, ובמתכון הזה תשמשו בסוכריות טופי קרמל שיהפכו את תהליך ההכנה שלו לפשוט ומהיר במיוחד.

מתכונים מתפוחים

מצרכים:

  • 4 תפוחי עץ חתוכים ללא הליבה
  • 2 ליטר מים + 2 כפיות מים
  • 1 כפית מלח
  • 20 סוכריות טופי קרמל
  • ¼ כוס בוטנים קלויים וממולחים

אופן ההכנה:

  • מלאו קערה גדולה ב-2 ליטרים של מים וערבבו בתוכם 2 כפיות מלח.
  • השרו את חתיכות התפוחים במי המלח למשך 5 דקות על מנת שלא ישחירו, סננו את המים ושמרו את חתיכות התפוחים בשקית אטומה. הוציאו ממנה כמה שיותר אוויר שניתן – ניתן לשמור אותם כך במקרר למשך 2-3 ימים.
  • כשאתם מוכנים להגיש את החטיף, מלאו קערה למיקרו בסוכריות הקרמל ו-2 כפיות מים והכניסו אותה למיקרוגל למשך 20-30 שניות. לאחר מכן ערבבו עד שהתערובת הופכת לחלקה.
  • הזליפו את הקרמל על חתיכות התפוחים, פזרו עליהם מיד את הבוטנים והגישו.
 

2. טבעות פאנקייק תפוחים

דמיינו לעצמכם שאתם יכולים להפוך טבעות תפוחים לפאנקייקים מפנקים ברגע. הטוויסט המעניין הזה למתכון הפאנקייקים הרגילים הוא כל כך קל להכנה, והתוצאה ערבה לחיך עד שתרצו להכין את כל הפאנקייקים שלכם בצורה כזו מהרגע שתטעמו את הביס הראשון.

מתכונים מתפוחים

מצרכים:

  • 4-5 תפוחי עץ
  • ¼1 כוסות קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה:

  • נפו יחדיו את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסוכר, והוסיפו לתערובת את החלב, הביצה והשמן.
  • ערבבו את הכל עד שיתקבל מרקם חלק.
  • הוציאו את הליבה של התפוחים וחתכו אותם במאוזן לטבעות בעובי של כחצי ס"מ.
  • טבלו את הטבעות בבלילה ודאגו שהן מכוסות בה היטב.
  • טגנו את טבעות התפוחים במחבת עד שהן מזהיבות מ-2 הצדדים.
  • הגישו יחד עם סירופ מייפל.
 

3. תפוחים אפויים מלאים בדגנים

שדרגו את מנת שיבולת השועל שלכם על ידי הגשתה בתוך תפוחים חלולים אפויים בתנור. אם תאכלו את המנה הזו בבוקר, שילוב שיבולת השועל והתפוחים יספק לכם מספיק סיבים לכל היום.

מתכונים מתפוחים

מצרכים:

  • 4 תפוחי עץ
  • ¼ כוס סוכר חום (בהיר או כהה)
  • ¼ כוס שיבולת שועל
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • קמצוץ ציפורן טחונה
  • 1 כף חמאה, מחולקת ל-4
  • 1 כוס מים חמים
  • אופציות לתוספות: גרידת לימון או תפוזים, ג'ינג'ר מגורד, צימוקים או כל פרי יבש אחר, אגוזים קצוצים או חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

  • חממו תנור מראש מ-190 מעלות.
  • הסירו את הליבה מהתפוחים וצרו בתוכם חלל שאותו ניתן למלא.
  • ערבבו יחדיו את הסוכר החום, שיבולת השועל, הקינמון, אגוז המוסקט, הציפורן וכל תוספת אחרת שבחרתם להוסיף למתכון. 
  • חלקו את התערובת בין התפוחים ומלאו את כולם היטב.
  • הניחו את התפוחים על תבנית אפייה עמוקה והניחו על כל תפוח חתיכה קטנה של חמאה. 
  • שפכו לתוך תבנית האפייה את המים וכסו אותה בצורה רפויה עם נייר אלומיניום.
  • אפו למשך 20 דקות והסירו את נייר האלומיניום. 
  • המשיכו לאפות עד שהתפוחים נהיים רכים והסוכר החום נמס והפך לסירופ (20-30 דקות).
  • כדי לבדוק אם התפוחים מוכנים, דקרו אחד מהם עם מזלג. אם המזלג נכנס בצורה חלקה ללא שום התנגדות והקליפה מקומטת, התפוחים מוכנים.
  • תוכלו להגיש את המנה עם יוגורט, ואף לשמור אותה במקרר למשך שבוע ולחמם אותה במיקרוגל כשתרצו לאכול ממנה.
 

4. רוטב סלסה-תפוחים מתקתק

אם אתם רוצים להוסיף מעט מתיקות מיוחדת לרוטב הסלסה שלכם, עקבו אחר המתכון הבא. תוכלו להשתמש ברוטב גם למריחה על לחם מרוב שהוא טעים ומפנק.

מתכונים מתפוחים

מצרכים:

  • ¼ כוס חומץ תפוחים
  • 3 כוסות תפוחים קלופים וקצוצים
  • ½ כוס בצל קצוץ
  • 2 פלפלים חריפים קצוצים (הסירו את הזרעים אם ברצונכם להכין רוטב פחות חריף)
  • ½ גמבה אדומה קצוצה
  • ¼ כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כף דבש
  • ½ שן שום קצוצה
  • ½ כפית כמון
  • ¼ כפית פלפל קאיין טחון

אופן ההכנה:

  • הניחו סיר על אש בחום בינוני-גבוה והוסיפו לתוכו את חומץ התפוחים, התפוחים, הבצל, הפלפלים החריפים, הגמבה האדומה, הכוסברה, הדבש, השום, הכמון ופלפל הקאיין. 
  • הביאו את הסיר לרתיחה והנמיכו את עוצמת האש.  
  • בשלו את התערובת עד שהיא מתעבה והסירו את הסיר מהאש.
  • כדי לאחסן את הרוטב בצנצנת, הניחו אותה בקערת מים חמים למשך מספר דקות ולאחר מכן העבירו אליה את רוטב הסלסה. מומלץ להשאיר מרווח של 1 וחצי ס"מ בין הרוטב למכסה. 
  • הניחו את הצנצנת שוב במים רותחים למשך 15 דקות.
  • הסירו את הצנצנת מהמים ותנו לה להתקרר. המכסה אמור להיות כעת מהודק וזה ישמור על הטריות של הרוטב לזמן רב.
 

5. חטיף "צ'יפס" תפוחים

אם אתם רוצים להכין חטיף בריא לכם או לילדיכם שיחליף את הצ'יפס הקנוי בשקית, תוכלו להכין את החטיף המתוק האפוי הזה, שטעים וממכר לא פחות. 

מתכונים מתפוחים

מצרכים:

  • 3 תפוחי עץ
  • מעט קינמון טחון
  • מעט סוכר

אופן ההכנה:

  • חממו על 2 תבניות אפייה נייר אפייה סיליקון.
  • חתכו את התפוחים לחתיכות דקות כמה שניתן בצורה מאוזנת והניחו אותן על משטח האפייה בצורה מסודרת.
  • פזרו מעל חתיכות התפוחים מעט קינמון וסוכר לפי הטעם.
  • אפו את 2 המשטחים בתנור למשך שעה, הפכו את התפוחים ואפו למשך שעה עד שעה וחצי נוספות. 
  • כבו את התנור והשאירו את חתיכות התפוחים בפנים להתקררות למשך שעה. זה יגרום להם להיות פריכים יותר.
  • ניתן לאחסן את צ'יפס התפוחים בכלי אטום למשך שבוע.
 

6. גרניטה תפוחים מרעננת

אם אתם מחפשים מנה מרעננת ליום חם, הגרניטה המתוקה הזו היא המתכון המושלם. תוכלו להגיש אותה גם כקינוח שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו.

מתכונים מתפוחים

מצרכים:

  • 4 כוסות מיץ תפוחים 
  • 1 תפוח אדום מקולף ללא הליבה, קצוץ
  • 1 תפוח ירוק מקולף ללא הליבה, קצוץ
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה:

  • הכניסו את כל המרכיבים לסיר והביאו אותו לרתיחה.
  • ערבבו את תוכן הסיר ובשלו עד שהתפוחים מתרככים, 10-15 דקות.
  • הסירו את הסיר מהאש ותנו לתערובת להתקרר.
  • העבירו את התערובת לבלנדר והפעילו אותו עד שהיא הופכת לחלקה.
  • שפכו את התערובת לתבנית אפייה עמוקה והכניסו אותה למקפיא למשך 1-3 שעות, עד שתהיה חצי קפואה. גרדו בעדינות את התערובת עם מזלג בכל 30 דקות.
  • הגישו בכוס או בקערה.
 

 

מקור: עינת ריבה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: