maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים לעוגיות כשרות לפסח ומפנקות במיוחד

בכל שנה כשפסח מגיע, אחת הדאגות העיקריות שלנו, מעבר לניקיונות ועיסוק הילדים, היא מה נאכל לנוכח המחסור בחמץ. לרוב הארוחות שבמהלך היום אנחנו בדרך כלל מוצאים פתרונות, ולעתים זו אף הזדמנות מצוינת לפתוח בדיאטה ולהשיל מעלינו את כל הפחמימות המזיקות, אך מה עושים במקרה של קינוחים ובפרט עוגיות? לשם כך אספנו עבורכם 5 מתכונים מושלמים לעוגיות של מיטב הבשלניות שברשת. בחג הזה לא תצטרכו להתפשר על עוגיות קנויות ויבשות, כי אתם תכינו בעצמכם את מנות הפינוק שתגישו לאורחים שלכם. חג שמח וטעים!
מתכון לעוגיות שקדים ופקאן ללא קמח של הדס כהן

אם אתם מעוניינים להכין מתכון קליל לעוגיות בפסח עם מצרכים שכבר כנראה יש לכם בבית, תוכלו לנסות את עוגיות השקדים והפקאן של הדס כהן. רק 10 דקות הכנה ו-20 דקות בתנור, שלאחריהן תקבלו קינוח פרווה נהדר וכשר לפסח.

 

למתכונים נוספים מהבלוג ''בשמלה אדומה ושתי כפות''

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: foodblog
רכיבים לעוגיות שקדים:
שקדים - 30 גר' (מולבנים)
פקאן - 100 גר' (קצוץ)
סוכר וניל - 10 גר' (שקית אחת)
אבקת סוכר - ¼ כוס
שוקולד מריר - 25 גר' (לא חובה)
אופן הכנת העוגיות שקדים:
  1. ערבבו את סוכר הווניל יחד עם החלבון באמצעות מטרפה עד להטמעה של סוכר הווניל.
  2. חממו את התנור מראש ל-160 מעלות.
  3. הוסיפו את אבקת הסוכר והמשיכו לערבב עד שלא נותרים גושים. preperation מקור תמונה: foodblog
  4. הוסיפו את האגוזים.
  5. ערבבו את העיסה כולה עם כף, עד שתקבלו עיסה אחידה שבה כל האגוזים מצופים בבלילה. preperation מקור תמונה: foodblog
  6. צרו את העוגיות על ידי הנחת כף מהתערובת על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
  7. שטחו את התערובות שהנחתם לצורת עוגיות שטוחות, אך לא יותר מדי. אל תדאגו אם יש "חורים" בעוגיות ואם הן אינן מלאות בצפיפות באגוזים. במהלך האפייה החלבון והסוכר יגבשו את התערובת והאגוזים לא ייפרדו ממנה. preperation מקור תמונה: foodblog
  8. הכניסו את התבנית לתנור למשך כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מומלץ להשגיח על העוגיות בעת האפייה על מנת לוודא שלא ישרפו.
  9. חכו להצטננות מוחלטת של העוגיות, הפרידו אותן מנייר האפייה והעבירו לכלי אטום לאחסון. preperation מקור תמונה: foodblog
  10. ניתן לשדרג את צורת ההגשה של העוגיות ולזלף מעליהן שוקולד מריר מומס. על מנת לעשות זאת, הכניסו 25 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות, אל תוך שקית סנדוויצ'ים וסגרו היטב. הכניסו את השקית לתוך כוס מים רותחים והמתינו להמסה.
  11. חתכו חור קטן בתחתית השקית וזלפו מעל לעוגיות את השוקולד. להבדיל, תוכלו לטבול חצי מכל עוגייה בשוקולד. preperation מקור תמונה: foodblog
טיפ השף:
* תוכלו להחליף את אבקת הסוכר בתחליף סוכר המיועד לאפייה כדי לחסוך בקלוריות.
* ממולץ להכפיל מראש את כמות העוגיות משום שהן יחטפו במהירות.
* כמות האגוזים היא 1 ורבע כוסות. היחס של 1 כוס פקאן ורבע כוס שקדים טעים להדס, אך אפשר לשחק עם היחסים איך שרוצים או לוותר על אחד מהאגוזים.
מתכון לעוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס מהבלוג "Pink Vegan"

המתכון הזה לעוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס הוא האהוב על הדס, ולוקח רק חצי שעה להכין אותו. הוא גם כשר לפסח וגם טבעוני, כך שכל אחד יוכל ליהנות מהתוצאה הנהדרת שלו במהלך החג ללא מגבלה.

למתכונים נוספים מהבלוג "Pink Vegan"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: pinkhadas
רכיבים לעוגיות קוקוס :
פתיתי קוקוס - 2 כוסות
שמן קוקוס - ¼ כוס (נוזלי)
רסק תפוחים - 2 כפות (גדושות)
סוכר חום - ½ כוס
מלח - קורט
תמצית וניל - ½ כפית
אופן הכנת העוגיות קוקוס :
  1. חממו את התנור מראש ל-170 מעלות.
  2. ערבבו יחדיו את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס, ולאחר מכן הוסיפו את השוקולד צ'יפס וערבבו לעיסה אחידה.
  3. צרו מהעיסה כדורים בעזרת כף, גלגלו בכל כדור בידיים, הניחו על נייר אפייה שעל גבי תבנית אפייה ולחצו מעט על העוגיות, על מנת שיקבלו צורה של עוגייה ולא של כדור.
  4. הכניסו את העוגיות לתנור למשך כ-15 דקות. לאחר מכן חכו שיתקררו לחלוטין ותוכלו ליהנות מטעמן המתוק (מומלץ לאכול אותן כשהן קרות). ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום עד שבוע במקרר. preperation מקור תמונה: pinkhadas
מתכון לעוגיות בוטנים ביתיות

בשביל המתכון הפשוט הזה לא תצטרכו יותר מ-3 מרכיבים, והוא מושלם לא רק בפסח, אלא גם עבור כל יום בשנה. בסוף תהליך ההכנה תקבלו עוגיות פריכות ומענגות שלא תאמינו עד כמה פשוט היה להכין אותן.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Brian Schwenk Follow
רכיבים לעוגיות בוטנים:
חמאת בוטנים - 1 צנצנת (גרוסים)
סוכר - ½1 כוסות
אופן הכנת העוגיות בוטנים:
  1. מערבבים את המצרכים יחד בקערה בינונית עד לתערובת אחידה.
  2. מכניסים את הקערה למקרר ל-10 דקות.
  3. במקביל, מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
  4. מוציאים את הבלילה מהמקרר ויוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ (אפשר להרטיב מעט את כפות הידיים בזמן הכנת העיגולים, כדי להימנע ממרקם דביק ).
  5. ממקמים את הכדורים במרחק 2 ס"מ זה מזה ומשטחים אותם באמצעות מזלג (ניתן לשטח בצורת שתי וערב)
  6. מכניסים לתנור ל-5 דקות בלבד!
  7. כאשר העוגיות זהובות, מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר על השיש.
מתכון לעוגיות שוקולד פאדג' רכות ועסיסיות של דליה מאיר

את המתכון הזה תכינו תוך רבע שעה והוא יניב עוגיות דחוסות וצמיגיות שמענג ללעוס, כל זאת ללא טיפה אחת של שמן או קמח. אתם פשוט לא תאמינו לתוצאה של תהליך ההכנה הזריז הזה.

למתכונים נוספים מהבלוג ''קסמים מתוקים ומענגים''

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: shonlysweets
רכיבים לעוגיות פאדג' :
אבקת סוכר - 300 גר' (3 שקיות של 100 גרם)
מלח - ¼ כפית
אבקת נס קפה - 1 כפית
אבקת קקאו - 100 גר'
חלבונים מביצים גדולות - 3 (מומלץ להשתמש בחלבונים בטמפרטורת החדר)
תמצית וניל - 2 כפיות
אופן הכנת העוגיות פאדג' :
  1. חממו את התנור מראש ל-170 מעלות.
  2. ערבבו ביחד בקערה את המצרכים היבשים: סוכר, מלח, אבקת נס קפה ואבקת קקאו.
  3. הוסיפו את שאר הרכיבים וערבבו עד שתתקבל תערובת אחידה. גם כשהעיסה הופכת למעט קשה לערבוב, אל תוותרו ותמשיכו – ניתן להשתמש במיקסר במידת הצורך. preperation מקור תמונה: shonlysweets
  4. צקו תלוליות בעזרת כף (מומלץ להשתמש בכף גלידה) והניחו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. preperation מקור תמונה: shonlysweets
  5. הכניסו את העוגיות לתנור ואפו במשך 8 דקות, או עד שפני העוגיות מבריקות וסדוקות (היזהרו מאפיית יתר). בסיום האפייה העוגיות עשויות להיראות רכות מדי, אך הן יתייצבו מהר. preperation מקור תמונה: shonlysweets
טיפ השף:
כדי לגוון את המתכון תוכלו להוסיף למצרכים היבשים גם 2 כוסות שוקולד צ'יפס או עד 2 כוסות אגוזים גרוסים. במידה שבחרתם להוסיף את אחת מהתוספות, יש להאריך את זמן האפייה ב-2 דקות נוספות.
מתכון לחטיפי שוקולד ממולאים מרציפן מהבלוג "Pink Vegan"

את החטיף המושלם הזה בדרך כלל מכינים עם חמאת בוטנים, אך להדס לא היה מהממרח האהוב בבית, ולכן היא נאלצה לאלתר. התוצאה יצאה מעולה, ואחרי שתטעמו את העוגיות יתכן שתתאהבו בעצמכם.

למתכונים נוספים מהבלוג "Pink Vegan"

זמן הכנה: חסר
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: pinkhadas
רכיבים לחטיפי שוקולד:
שוקולד מריר - 100 גר' (80% מוצקי קקאו)
שמן קוקוס - 2 כפות
מרציפן - ¼ כוס (מתכון בהמשך)
רכיבים למרציפן:
סירופ מייפל - ⅛ כוס (45 גר' או אגבה)
תמצית שקדים - מעט (⅛ כפית, לא חובה)
אופן הכנת החטיפי שוקולד:
  1. המיסו את השוקולד בבן מארי (סיר בתוך סיר) עם שמן הקוקוס.
  2. שימו כפית וחצי מהשוקולד המומס בתוך גביעי נייר ודאגו לשטח את השוקולד היטב. הכניסו למקפיא למשך כ-5 דקות על מנת שהשוקולד יתמצק.
  3. כעת הכינו את המרציפן לפי המתכון המצורף.
  4. הוציאו את הגביעים מהמקפיא והניחו חצי כפית מרציפן מעל לשכבת השוקולד שקפאה. שטחו היטב ודאגו להשאיר מעט מקום על מנת שתוכלו "לסגור" את הגביע בשכבת שוקולד עליונה.
  5. מעל למרציפן שימו 2 כפות שוקולד או יותר עד שכל המרציפן יתכסה ושכבת השוקולד תהיה מיושרת.
  6. הכניסו למקפיא למשך כ-15 דקות להתקשות, לאחר מכן העבירו לקופסה אטומה ושמרו במקרר עד לשבוע. preperation מקור תמונה: pinkhadas
אופן הכנת המרציפן:
  1. ערבבו בקערה את השקדים הטחונים, המייפל או האגבה ותמצית השקדים.
טיפ השף:
* ניתן להשתמש בכל מילוי אחר לעוגיות, כמו למשל חמאת בוטנים, ממרחי פירות ואפילו ריבות.
* מומלץ להסיר את עטיפת גביעי הנייר לפני ההגשה.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: