maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים לעוגיות כשרות לפסח ומפנקות במיוחד

בכל שנה כשפסח מגיע, אחת הדאגות העיקריות שלנו, מעבר לניקיונות ועיסוק הילדים, היא מה נאכל לנוכח המחסור בחמץ. לרוב הארוחות שבמהלך היום אנחנו בדרך כלל מוצאים פתרונות, ולעתים זו אף הזדמנות מצוינת לפתוח בדיאטה ולהשיל מעלינו את כל הפחמימות המזיקות, אך מה עושים במקרה של קינוחים ובפרט עוגיות? לשם כך אספנו עבורכם 5 מתכונים מושלמים לעוגיות של מיטב הבשלניות שברשת. בחג הזה לא תצטרכו להתפשר על עוגיות קנויות ויבשות, כי אתם תכינו בעצמכם את מנות הפינוק שתגישו לאורחים שלכם. חג שמח וטעים!
 
 
לחצו על התמונה של המנה המבוקשת על מנת לצפות במתכון
 
מתכוני עוגיות לפסח
 
 
 

 

1. עוגיות שקדים ופקאן כשרות לפסח של הדס כהן מהבלוג "בשמלה אדומה ושתי כפות"

אם אתם מעוניינים להכין מתכון קליל לעוגיות בפסח עם מצרכים שכבר כנראה יש לכם בבית, תוכלו לנסות את עוגיות השקדים והפקאן של הדס כהן. רק 10 דקות הכנה ו-20 דקות בתנור, שלאחריהן תקבלו קינוח פרווה נהדר וכשר לפסח.
עוגיות כשרות לפסח
מצרכים (לכ-15 עוגיות):
  • 30 גרם שקדים מולבנים
  • 100 גרם פקאן קצוץ
  • 1 חלבון ביצה
  • 10 גרם סוכר וניל (שקית אחת)
  • ¼ כוס אבקת סוכר
  • 25 גרם שוקולד מריר (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. חממו את התנור מראש ל-160 מעלות.
2. ערבבו את סוכר הווניל יחד עם החלבון באמצעות מטרפה עד להטמעה של סוכר הווניל.
3. הוסיפו את אבקת הסוכר והמשיכו לערבב עד שלא נותרים גושים.
4. הוסיפו את האגוזים.
עוגיות כשרות לפסח
5. ערבבו את העיסה כולה עם כף, עד שתקבלו עיסה אחידה שבה כל האגוזים מצופים בבלילה.
עוגיות כשרות לפסח
6. צרו את העוגיות על ידי הנחת כף מהתערובת על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
7. שטחו את התערובות שהנחתם לצורת עוגיות שטוחות, אך לא יותר מדי. אל תדאגו אם יש "חורים" בעוגיות ואם הן אינן מלאות בצפיפות באגוזים. במהלך האפייה החלבון והסוכר יגבשו את התערובת והאגוזים לא ייפרדו ממנה.
עוגיות כשרות לפסח
8. הכניסו את התבנית לתנור למשך כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מומלץ להשגיח על העוגיות בעת האפייה על מנת לוודא שלא ישרפו.
9. חכו להצטננות מוחלטת של העוגיות, הפרידו אותן מנייר האפייה והעבירו לכלי אטום לאחסון.
עוגיות כשרות לפסח
10. ניתן לשדרג את צורת ההגשה של העוגיות ולהזליף מעליהן שוקולד מריר מומס. על מנת לעשות זאת, הכניסו 25 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות, אל תוך שקית סנדוויצ'ים וסגרו היטב. הכניסו את השקית לתוך כוס מים רותחים והמתינו להמסה.
11. חתכו חור קטן בתחתית השקית והזליפו מעל לעוגיות את השוקולד. להבדיל, תוכלו לטבול חצי מכל עוגייה בשוקולד.
עוגיות כשרות לפסח
כמה הערות:
  • תוכלו להחליף את אבקת הסוכר בתחליף סוכר המיועד לאפייה כדי לחסוך בקלוריות.
  • הדס ממליצה להכפיל מראש את כמות העוגיות משום שהן יחטפו במהירות.
  • כמות האגוזים היא 1 ורבע כוסות. היחס של 1 כוס פקאן ורבע כוס שקדים טעים להדס, אך אפשר לשחק עם היחסים איך שרוצים או לוותר על אחד מהאגוזים.
עוגיות כשרות לפסח
 

2. עוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס טבעוניות וכשרות לפסח של הדס אריאל בלנקשטיין מהבלוג "Pink Vegan"

המתכון הזה לעוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס הוא האהוב על הדס, ולוקח רק חצי שעה להכין אותו. הוא גם כשר לפסח וגם טבעוני, כך שכל אחד יוכל ליהנות מהתוצאה הנהדרת שלו במהלך החג ללא מגבלה.
עוגיות כשרות לפסח
מצרכים:
  • 2 כוסות פתיתי קוקוס
  • ¼ כוס שמן קוקוס נוזלי
  • 2 כפות גדושות רסק תפוחים
  • ½ כוס סוכר חום
  • קורט מלח
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. חממו את התנור מראש ל-170 מעלות.
2. ערבבו יחדיו את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס, ולאחר מכן הוסיפו את השוקולד צ'יפס וערבבו לעיסה אחידה. 
3. צרו מהעיסה כדורים בעזרת כף, גלגלו בכל כדור בידיים, הניחו על נייר אפייה שעל גבי תבנית אפייה ולחצו מעט על העוגיות, על מנת שיקבלו צורה של עוגייה ולא של כדור.
הכניסו את העוגיות לתנור למשך כ-15 דקות. לאחר מכן חכו שיתקררו לחלוטין ותוכלו ליהנות מטעמן המתוק (מומלץ לאכול אותן כשהן קרות). ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום עד שבוע במקרר.
עוגיות כשרות לפסח

 

3. עוגיות בוטנים כשרות לפסח

בשביל המתכון הפשוט הזה לא תצטרכו יותר מ-3 מרכיבים, והוא מושלם לא רק בפסח, אלא גם עבור כל יום בשנה. בסוף תהליך ההכנה תקבלו עוגיות פריכות ומענגות שלא תאמינו עד כמה פשוט היה להכין אותן. לחצו כאן או על התמונה כדי לצפות במתכון לעוגיות הבוטנים
עוגיות כשרות לפסח
 

4. עוגיות שוקולד פאדג' כשרות לפסח של דליה מאיר מהבלוג "קסמים מתוקים ומענגים"

את המתכון הזה תכינו תוך רבע שעה והוא יניב עוגיות דחוסות וצמיגיות שמענג ללעוס, כל זאת ללא טיפה אחת של שמן או קמח. אתם פשוט לא תאמינו לתוצאה של תהליך ההכנה הזריז הזה.
עוגיות כשרות לפסח
מצרכים לכ-20 עוגיות:
  • 300 גרם אבקת סוכר (3 שקיות של 100 גרם)
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית אבקת נס קפה
  • 100 גרם אבקת קקאו
  • 3 חלבונים מביצים גדולות (גודל L) – מומלץ להשתמש בחלבונים בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. חממו את התנור מראש ל-170 מעלות.
2. ערבבו ביחד בקערה את המצרכים היבשים: סוכר, מלח, אבקת נס קפה ואבקת קקאו. 
3. הוסיפו את שאר הרכיבים וערבבו עד שתתקבל תערובת אחידה. גם כשהעיסה הופכת למעט קשה לערבוב, אל תוותרו ותמשיכו – ניתן להשתמש במיקסר במידת הצורך.
עוגיות כשרות לפסח
4. צקו תלוליות בעזרת כף (מומלץ להשתמש בכף גלידה) והניחו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. 
עוגיות כשרות לפסח
5. הכניסו את העוגיות לתנור ואפו במשך 8 דקות, או עד שפני העוגיות מבריקות וסדוקות (היזהרו מאפיית יתר). בסיום האפייה העוגיות עשויות להיראות רכות מדי, אך הן יתייצבו מהר.
טיפ: כדי לגוון את המתכון תוכלו להוסיף למצרכים היבשים גם 2 כוסות שוקולד צ'יפס או עד 2 כוסות אגוזים גרוסים. במידה שבחרתם להוסיף את אחת מהתוספות, יש להאריך את זמן האפייה ב-2 דקות נוספות.
עוגיות כשרות לפסח

5. חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן כשרים לפסח של הדס אריאל בלנקשטיין מהבלוג "Pink Vegan"

את החטיף המושלם הזה בדרך כלל מכינים עם חמאת בוטנים, אך להדס לא היה מהממרח האהוב בבית, ולכן היא נאלצה לאלתר. התוצאה יצאה מעולה, ואחרי שתטעמו את העוגיות יתכן שתתאהבו בעצמכם.
עוגיות כשרות לפסח
מצרכים לעוגיות:
  • 100 גרם שוקולד מריר 80%
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • ¼ כוס מרציפן

מצרכים למרציפן:

  • 60 גרם שקדים טחונים
  • ⅛ כוס סירופ מייפל או אגבה
  • ⅛ כפית תמצית שקדים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. המיסו את השוקולד בבן מארי (סיר בתוך סיר) עם שמן הקוקוס.
2. שימו כפית וחצי מהשוקולד המומס בתוך גביעי נייר ודאגו לשטח את השוקולד היטב. הכניסו למקפיא למשך כ-5 דקות על מנת שהשוקולד יתמצק.
3. כעת הכינו את המרציפן: ערבבו בקערה את השקדים הטחונים, המייפל או האגבה ותמצית השקדים.
4. הוציאו את הגביעים מהמקפיא והניחו חצי כפית מרציפן מעל לשכבת השוקולד שקפאה. שטחו היטב ודאגו להשאיר מעט מקום על מנת שתוכלו "לסגור" את הגביע בשכבת שוקולד עליונה. 
5. מעל למרציפן שימו 2 כפות שוקולד או יותר עד שכל המרציפן יתכסה ושכבת השוקולד תהיה מיושרת.
6. הכניסו למקפיא למשך כ-15 דקות להתקשות, לאחר מכן העבירו לקופסה אטומה ושמרו במקרר עד לשבוע. 
טיפ: ניתן להשתמש בכל מילוי אחר לעוגיות, כמו למשל חמאת בוטנים, ממרחי פירות ואפילו ריבות. מומלץ להסיר את עטיפת גביעי הנייר לפני ההגשה.
עוגיות כשרות לפסח

אוהבים לבשל ויש לכם מתכון מנצח שהייתם רוצים לשתף איתנו?

שלחו אותו לכתובת המייל support@baba-mail.co.il

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: