maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מדריך מתכונים לעוגות יום הולדת מושקעות במיוחד

אף אורח לא יתווכח עם כך שעוגה טובה היא מרכזו של כל יום הולדת או מסיבה משמחת אחרת. אם גם אתם מעוניינים לאפות עוגה שכולם ידברו עליה אבל נגמרו לכם הרעיונות, מדריך המתכונים הבאים יאפשרו לכם לשמח את חתן או כלת השמחה בקלות עם עוגות צבעוניות ומפתיעות במיוחד! רק אל תופתעו שאיש לא יאמין שהכנתם אותן לגמרי לבד...

עוגת "סמאש קייק"

עוגות צבעוניות אלה הפכו לפופולאריות מאוד בימי הולדת של קטנטנים, שכן הן לא רק טעימות ויפות, אלא משמשות רבים כרקע לצילומים בזמן שהילדים טועמים ונהנים מהן. אם גם אתם מעוניינים בזכרון מהנה מיום ההולדת של הילדים או הנכדים בזמן שהם עצמם יהנו מהאפשרות החד פעמית לאכול עוגה עם הידיים, העוגה הזו היא בשבילכם! במקום לרכוש עוגת "סמאש קייק" מלאה בצבעי מאכל, הכינו עוגה שכזו בעצמכם, עם ציפוי טבעי וטעים.

עוגות יום הולדת
 
 
רכיבים:
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס חמאה מרוככת
  • 4 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח
  • ½ 3 כפיות אבקת אפיה
  • ½ 1 כוסות חלב 
לזיגוג:
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • פרי או ירק כתחליף טבעי לצבע מאכל אדום-ורוד (4-5 חתיכות פטל או תות שדה, או 1 גמבה)

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור ל-180 מעלות.
 
2. ערבלו את הסוכר והחמאה באמצעות מערבל במשך 5-8 דקות. הוסיפו לתערובת את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, והמשיכו לערבל. לבסוף, הוסיפו את תמצית הוניל.
 
עוגות יום הולדת
 
 
3. ערבבו את הקמח ואבקת האפייה בקערה נפרדת, והוסיפו את התערובת היבשה יחד עם החלב לבלילה שכבר הכנתם. הקציפו עד לשילוב של שתי התערובות.
 
4. צקו את התערובת המשולבת לשתי תבניות אפייה עגולות וגבוהות.
 
5. אפו בין 30 ל-40 דקות, או עד שקיסם שמוכנס לעוגות יוצא יבש.
 
6. הוציאו את העוגות ואפשרו להן להתקרר.
 
עוגות יום הולדת
 
 
7. כעת הכינו את הזיגוג ומרחו שכבה ממנו בין שתי העוגות. 
 
לצורך הכנת הזיגוג:
  • טחנו היטב את הפרי או הירק שבחרתם במערבל במזון.
  • בשלו את התערובת הטחונה במחבת ללא מכסה למשך מספר דקות, על מנת לצמצם נוזלים. 
  • סננו את הפרי באמצעות מסננת, כך שיוותר נוזל סמיך ללא חתיכות פרי.
  • הקציפו יחד את כל שאר רכיבי הזיגוג, עד שהבלילה הופכת להיות חלקה. הוסיפו את נוזלי התערובת הטחונה וערבבו שוב.
עוגות יום הולדת
 
 
8. כעת צרו צורות על גבי העוגות שלכם באמצעות מזלף. על מנת להקל על התהליך, הניחו את השקית בתוך צנצנת ומלאו אותה בזיגוג שהכנתם. לצורך יצירת צורת ורדים, הזליפו על העוגה באמצעות מעגלים קטנים. המשיכו כך עד שתכסו את העוגה מכל צידיה.
 
עוגות יום הולדת
 

עוגת ה"סמאש קייק" שלכם מוכנה. אפשרו לקטנטנים לטעום, ליהנות ולהצטלם איתה! אתם יכולים להוסיף את שמות הילדים או את גילם על גבי העוגה באמצעות בריסטולים הקשורים לחוטים צבעוניים, אותם תעמידו על העוגה בעזרת קשים.

עוגות יום הולדת
 

עוגת שם מפתיעה

עוגת השם הבאה היא עוגת הפתעה אישית במיוחד, שמאפשרת להוסיף את שם חתן יום ההולדת מצידה החיצוני, אבל בנוסף גם להחביא אותו בפנים כך שיתגלה רק בעת החיתוך. עוגת השם מורכבת למעשה מעוגה חיצונית ומ-2 עוגות פנימיות מוארכות (בתבנית "אינגליש קייק") שמהן בנוי השם, כך שתהליך ההכנה נחלק למספר חלקים בהתאם. העוגה הבאה מורכבת מטעמי וניל ואוכמניות, אולם חשוב לציין שניתן להכין כל עוגה במגוון צבעים (שוקו-וניל, פירות וכולי), בהתאם לרצונכם. 

עוגות יום הולדת
 
 
רכיבים:
 
ל-2 עוגות אותיות וניל-אוכמניות תזדקו ל:
  • 200 גרם חמאה מרוככת
  • ½ 1 כוסות סוכר 
  • 2 שקיקי סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • ½ 2 כוסות קמח תופח 
  • 1 גביע אשל
  • ⅓ 1 כוס אוכמניות קפואות
לעוגה החיצונית:
  • 200 גרם חמאה מרוככת
  • ½ 1 כוסות סוכר (300 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • ½ 2 כוסות קמח תופח 
  • 1 גביע שמנת חמוצה 
 
אופן ההכנה:
 
שלב א': הכנת עוגות וניל-אוכמניות (מהן יורכבו השמות)
 
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
 
2. מחממים את הפטל הקפוא בסיר על אש בינונית. כשהפטל מתחמם, מתחילים למעוך אותו לכדי יצירת עיסה. מסירים את העיסה מהאש ומסננים בעזרת מסננת.
 
3. במערבל מזון מעבדים חמאה, סוכר וסוכר וניל במהירות בינונית עד ליצירת עיסה. מוסיפים ביצים, קמח, שמנת חמוצה ואת רסק האוכמניות.
 
4. יוצקים את התערובת לתוך תבנית אפייה, ואופים כ-50 דקות.
 
5. לאחר שהעוגה מוכנה, מרכיבים את האותיות לשם: חותכים את העוגה ל-2 שכבות לאורך על מנת לקבל אותיות שאינן עבות מדי, וחורצים את האותיות הרצויות בעוגה באמצעות חותכני עוגיות.
 
עוגות יום הולדת
 
 
שלב ב': הכנת עוגת הוניל החיצונית
 
1. מכינים את רכיבי עוגת הוניל החיצונית לפי סעיפים 1-5 (ללא אפייה עדיין!)
 
2. משטחים כחצי מהתערובת בתבנית משומנת, שעליה יעמדו האותיות שלנו.
 
3. מכניסים את האותיות כך שיעמדו בצורה ישרה בתוך הבלילה.
 
עוגות יום הולדת
 
4. "מחביאים" את האותיות בשאר התערובת, מכניסים את תבנית האפייה לתנור ואופים כשעה. הכניסו קיסם לעוגה מפעם לפעם על מנת לבדוק שהעיסה לא רטובה.
 
5. לאחר שהעוגה מוכנה, ניתן לחרוץ אותיות ולהוסיף גם מצידה החיצוני, או לקשט אותה בכל דרך אחרת שתהיו מעוניינים בה. 
 
עוגות יום הולדת
 

עוגת השמות מוכנה! הוסיפו קישוטים לפי רצונכם, וחתכו אותה לאחר כיבוי הנרות. האורחים שלכם יתרשמו מההפתעה הטעימה!

עוגות יום הולדת
 
 
עוגת קונפטי צבעונית
 
כיוון שרובנו לא מעודדים את ילדינו לצרוך סוכר מיותר לאורך השנה, מהווים ימי הולדת הזדמנות יוצאת דופן להוסיף צבע וטעם לחגיגה. עוגת הקונפטי הבאה, הכוללת סוכריות צבעוניות מבפנים ומבחוץ, היא הפתעה משמחת שגם הורים וגם ילדים ישמחו לנסות.
 
עוגות יום הולדת
 
 
מרכיבים:
  • ¼ 2 כוסות קמח עוגה
  • 1 כף אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ 1 כוסות חמאה
  • 4 חלבוני ביצה
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית לימון
  • ½ כוס סוכריות צבעוניות
לציפוי העוגה:
  • 1 חבילת אבקת סוכר
  • תמצית וניל 
  • 2-3 כפות מים רותחים
הוראות:
 
1. מקציפים יחד את החמאה וחלבוני הביצה.
 
2. מוסיפים את שאר רכיבי העוגה לקערה באופן הדרגתי, עד שהבלילה הופכת לאחידה. לבסוף מוסיפים את חצי כוס הסוכריות הצבעוניות (אנחנו מעוניינים לשמר אותם בשלמותם ולא להפוך אותם לרסק). 
 
עוגות יום הולדת
 
 
3. יוצקים את הבלילה לתבניות משומנות ומקומחות, ואופים בחום של 200 מעלות במשך 30-35 דקות. מאפשרים לעוגה להתקרר.
 
עוגות יום הולדת
 
 
4. לצורך הציפוי, מערבבים מעט מים רותחים עם חבילת אבקת סוכר ותמצית וניל, עד אשר מקבלים עיסה סמיכה אותה מורחים על העוגה.
 
עוגות יום הולדת
 

עוגת 14 שכבות

לא מדובר בטעות! העוגה הבאה שיוצאת רכה, אסתטית ומעוררת תאבון, היא עוגה מרשימה במיוחד בת 14 שכבות דקות, שכל אחד מהאורחים ירצה לטעום. ניתן כמובן לשנות ולהתאים את המתכון בהתאם לצורך, על מנת שיכלול את כמות השכבות המבוקשת והנחוצה לכם. 

עוגות יום הולדת
 
 
רכיבים:
  • 300 גרם חמאה
  •  ½ 2 כוסות סוכר
  •  3 ביצים
  •  2 כפיות וניל
  •  ½ 4 כוסות קמח
  •  1 כפית מלח
  •  2 כפיות אבקת סודה
  •  4 כפיות אבקת אפיה
  •  2 כוסות חלב 
לציפוי הקקאו:
  •  5 כוסות סוכר
  •  ⅓ כוס אבקת קקאו 
  •  100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  •   ½ 2 כוסות חלב 
  •  2 כפיות תמצית וניל

הוראות הכנה:

1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.

2. הקציפו יחד חמאה וסוכר, והוסיפו אל התערובת את הביצים, החלב ותמצית והניל.

3. בקערה נפרדת ערבבו בין הקמח, אבקת האפייה, הסודה והמלח, ואחדו בין התערובות.
 
4. כעת הכינו את התבניות לצורך האפייה: באפשרותכם למלא מספר תבניות חד פעמיות כמספר השכבות שאתם זקוקים להן, או להכין מספר תבניות קטן יותר ולהחליף את התוכן שלהן כל פעם.
 
עוגות יום הולדת
 
5. צקו את התערובת המוכנה אל תוך כל תבנית, ואפו אותה במשך כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב. כאשר העוגה מוכנה, הוציאו אותה בקלות מהתבנית על ידי הפיכתה על צלחת והשתמשו בה לצורך אפיית השכבה הבאה.
 
6. לצורך הכנת הציפוי:
  • ערבבו את כל הרכיבים למעט תמצית הווניל במחבת, ואפשרו לתערובת לרתוח במשך מספר דקות.
  • הוסיפו את תמצית הווניל לתערובת והמשיכו לבשל אותה על אש קטנה ב-10 דקות נוספות. 
  • כעת מרחו בין כל שתי שכבות מספר כפיות מהציפוי שלכם.
עוגות יום הולדת
 

7. לאחר שהערמתם את כל השכבות זו על גבי זו, שפכו את הציפוי שנותר לכם על גבי העוגה ומרחו שכבה נוספת שלו גם על צדדיה.

עוגות יום הולדת
 

עוגת השכבות שלכם מוכנה! פרסו אותה באמצעות סכין חד, והגישו לאורחים. יום הולדת שמח ובתאבון!

עוגות יום הולדת
 
מקור: יערה פ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: