maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

עוגת הפתעה לאירועים מיוחדים

אין כמו עוגה כדי לחגוג אירועים מיוחדים כגון ימי הולדת או חגים, אבל כשמכינים שוב ושוב את אותה עוגת השוקולד, אפילו הקינוח האהוב ביותר מתחיל להימאס. בעזרת המדריך הבא תלמדו כיצד להכין עוגה צבעונית, מיוחדת, מקורית ובעיקר, מפתיעה!

 

שלב 1

הכניסו לקערה אחת – 4 ביצים, 2 כוסות קמח, שקית אבקת אפייה, כפית תמצית וניל, כוס סוכר, 3/4 כוס שמן  וכוס חלב. לחילופין, תוכלו להשתמש בתערובת קנויה לעוגות. ערבבו במעבד מזון או ביד עד לקבלת בצק. (בהדגמה המצולמת משתמשים בכמות חומר המספיקה לשתי עוגות).

 

שלב 2

את הבצק חלקו לכמות שווה בין 5 קערות שונות. הוסיפו צבע מאכל שונה לכל אחת מהקערות, ערבבו את הבצק עם הצבע עד שהוא נצבע לגמרי. 
 

 

שלב 3

קחו כל אחד מהבצקים השונים והכניסו אותם אחד אחד לשקיות זילוף נפרדות, או לשקיות אוכל. הזליפו את הבצקים אחד אחרי השני על תבנית עם נייר אפייה. השאירו חצי מהתערובת של כל צבע לכיסוי העוגה. המטרה היא ליצור שכבה מקושקשת של בצק צבעוני.

 

שלב 4

לאחר שסיימתם להזליף את כל הבצק, טפחו את התבנית על השיש כדי לשחרר כיסי אוויר כלואים וליישר את השכבה.

 

שלב 5

הכניסו את התבנית לתנור מחומם ואפו אותה במשך 20 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהיא מוכנה (ניתן לבדוק מדי פעם אם העוגה עשויה מבפנים).

 

שלב 6

לאחר שהעוגה התקררה חתכו את השכבה השרופה העליונה בעזרת סכין או מסור מיתר לעוגה.
 

שלב 7

בחרו תבנית עוגיות בצורה אותה תרצו להחביא בתוך העוגה, וחתכו כמה שיותר פרוסות מהעוגה שלכם באותה צורה. חתכו מהצורות את הבסיס החום בצדה השני. לאחר שחתכתם את כל הצורות, הקפיאו אותן.
 
רעיון מקורי אחד הוא לחתוך את השכבה הצבעונית בצורת מספר, ולהכין עוגת יום הולדת מושלמת.
 

שלב 8

קחו תבנית אינגליש קייק עבור העוגה האמיתית, רפדו אותה בנייר כסף, כשהקצוות בולטים החוצה כדי למנוע מהעוגה להישפך.
 

שלב 9

הכינו תערובת לעוגה כמו שעשיתם בשלב 1, ומלאו בסיס לעוגה (בערך בגובה של חצי אצבע). המתינו שתי דקות שהתערובת תתייבש בתבנית.
 

שלב 10

מרחו פס נוסף של תערובת רכה, והטביעו שורה של הצורות הצבעוניות בתוכה. ייתכן שאת הצורות הקיצונות תצטרכו לחתוך באופן שייכנס במדויק לתבנית.
 

שלב 11

מלאו את התבנית בשאר התערובת ואפו את העוגה בתנור במשך 20 דקות נוספות. הוציאו אותה, תנו לה להתקרר, ומרחו עליה שכבה נוספת של תערובת טרייה. הכניסו למקרר.
 

שלב 12

לאחר האפייה, צפו את העוגה בשכבה נוספת של תערובת טרייה, והכניסו לקירור.

 

שלב 13

הוציאו את הבצק הצבוע שנשאר משלב 2. גלגלו נחש מכל צבע וחברו אותם יחד. לושו את הבצק המעורבב והשטיחו אותו עם מערוך עד לקבלת משטח דק וגדול שמספיק לכסות עוגה שלמה.

 

שלב 14

פרסו את המשטח על העוגה. לחצו עם האצבעות בקצוות וגזרו עם מספריים את העודפים. החליקו בעזרת האצבע את הפינות.
 

הגישו את העוגה. יום הולדת שמח!

 
מקור: דינה טל
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: