maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 דרכי הגשה מקוריות ומפתיעות לגלידה משפחתית

 לרובנו, במיוחד במהלך חודשי הקיץ החמים, יש לפחות קופסה אחת של גלידה במקפיא אשר רק מחכה שמישהו יפתח אותה וייהנה מהמתיקות שיש לה להציע. אך אם מאסתם בקערה פשוטה עם כדור או שתיים של גלידה, או שאתם רוצים להכיר דרכים מקוריות ובלתי נשכחות להגשת גלידה לילדים או לאורחים, לפניכם 8 הצעות שישדרגו את הגלידה המשפחתית הפשוטה ויהפכו אותה לפינוק מיוחד במינו שאיש לא יישאר אדיש אליו.

1. סנדוויץ' גלידה מדונאט / קרואסון / וופלים

כמעט כולם אוהבים "סנדוויץ' גלידה" שהוכן בעזרת צמד עוגיות מתוקות ולמרות שבדרך כלל צריך לקנות אחד כזה או להכין עוגיות עבורו, תוכלו להכין לעצמכם סנדוויץ' גלידה בקלות ובמהירות גם ממאכלים שאולי לא העליתם מעולם על דעתכם, כמו למשל דואנטים, קרואסונים או וופלים. פשוט חצו את המאכל לשניים, שימו בתוכו כף או שתיים של גלידה והגישו (במקרה של הוופלים פשוט השתמשו בהם כמו בפרוסות לחם).
דרכי הגשה מקוריות לגלידה משפחתית

מתכון לכריך מתוק של גלידה מדגני בוקר ומרשמלו

אם בכל זאת אתם רוצים להכין סנדוויץ' גלידה קלאסי יותר אבל לא לוותר על אלמנט ההפתעה, הנה רעיון שאיש לא היה מעלה על דעתו ושילדיכם ישמחו מאוד לטעום. בעזרת המדריך הבא תוכלו ללמוד כיצד להכין סנדוויץ' גלידה בפשטות מדגני בוקר, ועם תוספת קטנה של מרשמלו תקבלו פינוק שילדיכם פשוט יתענגו עליו.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לסנדוויץ' גלידה:
חמאה - 3 כפות
מיני מרשמלו - 280 גר'
תמצית וניל - 1 כפית
מלח - ½ כפית
דגני בוקר - 4 כוסות (לבחירתכם)
גלידה - 300 גר' (בטעם לבחירתכם)
אופן הכנת הסנדוויץ' גלידה:
  1. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה ורססו אותו בתרסיס שמן.
  2. הניחו סיר גדול על להבה בעוצמה בינונית וחממו יחדיו את החמאה, המרשמלו, תמצית והווניל והמלח, כ-5 דקות עד שכולם נמסים. ערבבו במשך כל הזמן, ובסופו של זמן הבישול הסירו את הסיר מהאש ושפכו פנימה את דגני הבוקר. ערבבו עד שתתקבל תערובת עבה שקשה לערבב אותה.
  3. העבירו את התערובת לתבנית האפייה בבת אחת ושטחו אותה כמה שניתן. התערובת תהיה דביקה, אך המשיכו לשטח אותה עד כמה שתוכלו.
  4. תנו לתערובת להצטנן במשך 5 דקות ולאחר מכן חתכו ממנה צורות של עיגולים בעזרת חותכן עוגיות.
  5. מלאו כל זוג עיגולים ב-¼-⅓ כוס גלידה ליצירת סנדוויץ' והגישו. ניתן לאחסן את העוגיות בכלי אטום למשך מספר ימים.
 

3. בר הגשה עם תוספות

אם הגיעו אורחים לביתכם וברצונכם לפנק אותם בדרך מרעננת במיוחד, אתם מוזמנים להשתמש ברעיון המקסים הבא: הגישו לכל אורח כוס עם גלידה, והניחו על השולחן המרכזי צלוחיות שמלאות בתוספות נהדרות, כמו למשל אגוזים, מיני מרשמלו, פירות חתוכים, חטיפי שוקולד, סוכריות עדשים, שברי עוגיות וכל תוספת מתוקה וקטנה אחרת. אל תשכחו להציע גם תוספות לזיגוג, כמו למשל דבש, סילאן, סירופ מייפל או קצפת.
דרכי הגשה מקוריות לגלידה משפחתית

מתכון לשוקו גלידה

אין כמו שילוב מתוק ומפנק של קר וחם, וכדור או שניים של גלידה קפואה בתוך כוס של שוקו מהביל זה אחד הקינוחים המושלמים לכל עונה בשנה. אם אתם מחפשים דרך מיוחדת להגיש את הפינוק הזה לאורחים או לילדים שלכם, נסו את המדריך הפשוט הבא שיגרום לכוס פשוטה עם שוקו חם וגלידה להפוך למנה שרואים רק במסעדות!

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: cleobuttera
רכיבים לשוקו-גלידה:
אבקת שוקו - 2 כפות גדושות
בוטנים - 3 כפות (או אגוזי מלך, קצוצים)
שוקולד - 45 גר' (לבחירתכם)
גלידה - 250 גר' (בטעם לבחירתכם)
אופן הכנת השוקו-גלידה:
  1. המיסו את השוקולד בשיטת בן מארי, על ידי הנחתו בסיר בתוך סיר גדול יותר עם מים רותחים.
  2. העבירו את השוקולד לצלחת שטוחה וצרו ממנו עיגול עם מעט נפח. על צלחת אחרת פזרו את פירורי הבוטנים. preperation מקור תמונה: cleobuttera
  3. הכניסו כף או שתיים של גלידה לכוס, ומזגו לתוכה שוקו חם.
  4. כדי לשדרג את הפינוק עוד יותר תוכלו להוסיף נגיעה של קצפת מעל לשוקו-גלידה ולהגיש.

מתכון להכנת גביע גלידה ביתי

זוהי אחת הדרכים הקלאסיות ביותר להגשת גלידה, ויש שיגידו גם הטובה ביותר. אם תמיד רציתם ללמוד כיצד להכין בעצמכם גביע לגלידה, זו ההזדמנות שלכם.

זמן הכנה: 2 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לגביע גלידה:
סוכר - ½ כוס
חמאה - 55 גר' (מומסת וקרה)
חלב - 3 כפות
תמצית וניל - ½ כפית
קמח לבן - ⅓ כוס
מלח - ⅛ כפית
שמן צמחי - 3 כפות
אופן הכנת הגביע גלידה:
  1. הקציפו יחדיו את הביצים והסוכר בקערה גדולה.
  2. הוסיפו לקערה את החמאה, החלב ותמצית הווניל והמשיכו לערבב.
  3. הוסיפו לקערה בהדרגה את הקמח והמלח וערבבו עד שתתקבל תערובת חלקה. התערובת צריכה להיות דלילה – תוכלו להוסיף עוד חלב אם צריך.
  4. הניחו מחבת על להבה בינונית והברישו עליה מעט שמן.
  5. שפכו לתוך המחבת כרבע כוס מהתערובת שהכנתם וסובבו אותה כדי לגרום לתערובת לתפוס צורה מעוגלת.
  6. כשתחתית עיגול הבצק משחים ומזהיב, הפכו אותו והמשיכו לטגן עד שגם הצד השני יקבל צבע שחום-זהוב.
  7. הסירו את עיגול הבצק שיצרתם מהמחבת וגלגלו אותו בזריזות לצורת קונוס בעודו חם. צבטו את קצה הקונוס כדי לסגור אותו. כדי להקל על התהליך, תוכלו להכין לעצמכם קונוס מקרטון, להקיף אותו בנייר אלומיניום, לשמן מעט את הנייר ולגלגל את הבצק ישירות עליו.
  8. הניחו את הגביע שיצרתם על רשת קירור עד שיתקשה, וחזרו על התהליך עם שאר התערובת.

מתכון לצלוחיות משוקולד לקינוחים מתוקים

את הצלוחיות האלה אתם תיהנו להכין וכל אורח וילד ישמחו לאכול, משום שהן עשויות משוקולד! תוכלו אפילו להכין אותן יחד עם ילדיכם, שללא ספק ייהנו מהתהליך ההכנה המקורי שעושה שימוש בבלונים.

זמן הכנה: 7 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: צילום מסך מיוטיוב
רכיבים לצלוחיות שוקולד:
שמן צמחי - 1 כף
בלונים מנופחים - 10 (מומלץ להשתמש בבלוני מים, אשר מתאימים בגודלן לקערות אישיות)
אופן הכנת הצלוחיות שוקולד:
  1. שימו את השוקולד צ'יפס בקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל ושפכו לתוכה את השמן הצמחי.
  2. חממו את השוקולד במיקרוגל במשך 30 שניות, ערבבו וחזרו על התהליך עד שהשוקולד נמס כולו. אם המרקם של השוקולד אינו נוזלי מספיק לאחר מספר פעמים, הוסיפו עוד קצת שמן צמחי.
  3. הזליפו מעט מהשוקולד על גבי נייר אפייה שעל תבנית אפייה וצרו עיגולים בגודל 3-4 ס"מ, שישמשו כבסיס של קערות השוקולד. preperation מקור תמונה: צילום מסך מיוטיוב
  4. כעת טבלו את הבלונים בשוקולד עד שהוא עוטף אותם בצורת קערה. ודאו שאתם עושים זאת כדקה אחרי שהוצאתם את השוקולד מהמיקרוגל, ולא הבלונים יתפוצצו מהחום. לאחר מכן הניחו את הבלונים על בסיס השוקולד שיצרתם על נייר האפייה. preperation מקור תמונה: צילום מסך מיוטיוב
  5. הכניסו את הבלונים למקרר למשך 5 דקות כדי שהשוקולד יתקשה, ולאחר מכן פוצצו את הבלונים והסירו אותם ממרכז הקערות. השתמשו במרית כדי לנתק את הקערות מתבנית האפייה מבלי לשבור אותן, מלאו בגלידה והגישו!

מתכון לגלידה מטוגנת בציפוי דגני בוקר

עוד בסוף המאה ה-19 אנשים נהנו מגלידה מטוגנת, אולם המקור של המנה הייחודית הזו אינו ידוע. הפינוק הנהדר הזה נראה בלתי אפשרי – גלידה קפואה שנשארת שלמה בתוך שמן רותח??? אך זה עובד בצורה מושלמת והטעם פשוט נהדר. קל מאוד להכין את המנה הזו בבית ואתם מוזמנים ללמוד כיצד בעזרת המדריך הבא:

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 16
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: wikihow
רכיבים לגלידה מטוגנת:
גלידה - 1 קג' (בטעם לבחירתכם)
דגני בוקר - 750 גר' (מרוסקים, לבחירתכם)
קמח - ½ כוס
שמן צמחי - לטיגון
קינמון - לטבילה ( ו/או סוכר - לא חייב)
דבש - לזיגוג (או קרמל, סילאן, סירופ שוקולד - לא חובה)
אופן הכנת הגלידה מטוגנת:
  1. הכינו 2 מגשי אפייה עם נייר אפייה והניחו אותם במקפיא למשך חצי שעה עד שעה לפני שאתם מתכננים להכין את הגלידה המטוגנת.
  2. לאחר שעבר הזמן, הוציאו את מגשי האפייה מהמקפיא וצקו עליהם כדורי גלידה בגודל אגרוף קטן. הניחו על כל מגש כמה כדורים שיכנסו בו מבלי לגעת אחד בשני.
  3. הכניסו את מגשי האפייה שוב למקפיא למשך חצי שעה עד שעתיים.
  4. קחו 3 קערות ומלאו כל אחת מהן בנפרד בקמח, ביצים טרופות ופירורי דגנים. בשלב זה תוכלו להוסיף לדגנים מעט קינמון וסוכר.
  5. הוציאו את כדורי הגלידה מהמקפיא וצפו אותם בחומרים שבקערות: צפו אותם היטב בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בדגנים.
  6. החזירו את כדורי הגלידה למגשי האפייה והכניסו אותם שוב למקפיא למשך שעתיים לפני הטיגון.
  7. כעבור שעתיים, חממו מחבת עם שכבה דקה של שמן עד לסף רתיחה. הניחו את כדורי הגלידה במחבת, 2 בכל פעם כדי לא להפחית יותר מדי את הטמפרטורה של השמן. טגנו את כדורי הגלידה עד שהם מזהיבים מכל צדיהם.
  8. הגישו את כדורי הגלידה כל עוד הם חמים, מומלץ עם סירופ שוקולד, דבש, סילאן או קרמל.

מתכון לגלידה עם ציפוי פריך

אם אתם לא רוצים לטגן את הגלידה שלכם, אך בכל זאת מעוניינים ליהנות מכדורי גלידה מצופים ופריכים ממש כמו בסעיף הקודם, תוכלו להכין לעצמכם גרסה שונה של הגלידה המטוגנת, שלמעשה לא כוללת טיגון כלל. את המנה הזו תוכלו לשמור במקפיא אחרי הכנתה, כך שתוכלו להגיש אותה מתי שרק תרצו.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: shewearsmanyhats
רכיבים לגלידה בציפוי פריך:
פירורי בייגלה - ½ כוס (קודם רסקו ולאחר מכן מדדו)
סוכר חום - 2 כפות
קינמון - ½ כפית
גלידה - 2 כוסות (בטעם לבחירתכם)
סילאן - לזיגוג ( או סירופ שוקולד, דבש, קרמל, לא חובה)
אופן הכנת הגלידה בציפוי פריך:
  1. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה.
  2. בקערה קטנה, ערבבו יחדיו את פירורי הבייגלה, הסוכר החום והקינמון.
  3. צרו כדורים מהגלידה וכסו כל אחד מהם בתערובת הבייגלה.
  4. הניחו את כדורי הגלידה על מגש האפייה, כסו והכניסו למקפיא למשך כשעתיים לפני ההגשה (תוכלו לשמור את הגלידה במקפיא גם למשך מספר שבועות). לפני ההגשה, זָלְפוּ מעל לכדורים דבש, קרמל, סילאן או סירופ שוקולד.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: