maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לגלידה מטוגנת בציפוי דגני בוקר

עוד בסוף המאה ה-19 אנשים נהנו מגלידה מטוגנת, אולם המקור של המנה הייחודית הזו אינו ידוע. הפינוק הנהדר הזה נראה בלתי אפשרי – גלידה קפואה שנשארת שלמה בתוך שמן רותח??? אך זה עובד בצורה מושלמת והטעם פשוט נהדר. קל מאוד להכין את המנה הזו בבית ואתם מוזמנים ללמוד כיצד בעזרת המדריך הבא:

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 16
רמת קושי: קל
מתכון לגלידה מטוגנת בציפוי דגני בוקר מקור תמונה: wikihow
רכיבים לגלידה מטוגנת:
גלידה - 1 קג' (בטעם לבחירתכם)
דגני בוקר - 750 גר' (מרוסקים, לבחירתכם)
קמח - ½ כוס
שמן צמחי - לטיגון
קינמון - לטבילה ( ו/או סוכר - לא חייב)
דבש - לזיגוג (או קרמל, סילאן, סירופ שוקולד - לא חובה)
אופן הכנת הגלידה מטוגנת:
  1. הכינו 2 מגשי אפייה עם נייר אפייה והניחו אותם במקפיא למשך חצי שעה עד שעה לפני שאתם מתכננים להכין את הגלידה המטוגנת.
  2. לאחר שעבר הזמן, הוציאו את מגשי האפייה מהמקפיא וצקו עליהם כדורי גלידה בגודל אגרוף קטן. הניחו על כל מגש כמה כדורים שיכנסו בו מבלי לגעת אחד בשני.
  3. הכניסו את מגשי האפייה שוב למקפיא למשך חצי שעה עד שעתיים.
  4. קחו 3 קערות ומלאו כל אחת מהן בנפרד בקמח, ביצים טרופות ופירורי דגנים. בשלב זה תוכלו להוסיף לדגנים מעט קינמון וסוכר.
  5. הוציאו את כדורי הגלידה מהמקפיא וצפו אותם בחומרים שבקערות: צפו אותם היטב בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בדגנים.
  6. החזירו את כדורי הגלידה למגשי האפייה והכניסו אותם שוב למקפיא למשך שעתיים לפני הטיגון.
  7. כעבור שעתיים, חממו מחבת עם שכבה דקה של שמן עד לסף רתיחה. הניחו את כדורי הגלידה במחבת, 2 בכל פעם כדי לא להפחית יותר מדי את הטמפרטורה של השמן. טגנו את כדורי הגלידה עד שהם מזהיבים מכל צדיהם.
  8. הגישו את כדורי הגלידה כל עוד הם חמים, מומלץ עם סירופ שוקולד, דבש, סילאן או קרמל.
מקור: נטלי.ג
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר