maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לגלידת חמאת בוטנים ביתית

אין דבר מלהיב יותר מנשנוש גלידה קרה, ובמיוחד כשהיא עשירה בשכבות מפנקות של כל טוב. המתכון לגלידת חמאת הבוטנים הזו היא אחד הקינוחים הטעימים ביותר שתטעמו.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לגלידת חמאת בוטנים ביתית
רכיבים לגלידת חמאת בוטנים:
בוטנים מלוחים - 1 כוס (קלויים)
שוקולד - 12 יחידות (ממולא עם חמאת בוטנים, או מתכון לשוקולד במילוי חמאת בוטנים)
חמאת בוטנים - ¾ כוס
גלידת וניל - 1 קופסה
אופן הכנת הגלידת חמאת בוטנים:
  1. השאירו את הגלידה על השיש שתתרכך מעט, אך לא תימס. preperation
  2. קצצו את הבוטנים המלוחים לחתיכות גסות. אל תטחנו אותם דק מדי, בכל זאת, אנחנו רוצים את המרקם הפריך. preperation
  3. קצצו את יחידות השוקולד במילוי חמאת בוטנים לחתיכות קטנות וגסות. preperation
  4. בקערות נפרדות, חממו את סירופ השוקולד וחמאת הבוטנים כ-15 עד 20 שניות במיקרוגל. אנחנו לא רוצים שהם יהיו חמים, רק נוזליים מספיק. preperation
  5. הרכבת הקינוח:
    פזרו כף בוטנים קצוצים בתחתית כל אחת מ-8 הכוסות. preperation
  6. שימו בכל כוס שכבה ראשונה של גלידת וניל מרוככת, בגובה של כ-2 ס"מ. החליקו את הגלידה כך שתהיה שטוחה ותאפשר לצקת עוד שכבות מעל... preperation
  7. צקו לכל כוס כפית מסירופ השוקולד. ודאו שהוא מתפזר בצורה אחידה. preperation
  8. מעל סירופ השוקולד שימו כף נדיבה של בוטנים קצוצים כך שהשוקולד יהיה מכוסה כולו. preperation
  9. הוסיפו עוד כף של גלידת וניל על גבי הבוטנים הקצוצים. preperation
  10. כעת, שימו כף נדיבה של חמאת בוטנים והחליקו לשכבה שטוחה ואחידה. preperation
  11. מעל חמאת הבוטנים, פזרו חופן נדיב של שוקולד במילוי חמאת בוטנים קצוץ. preperation
  12. שימו שכבה אחרונה של גלידת וניל והחליקו באופן שווה. preperation
  13. לסיום, פזרו שכבה נוספת של בוטנים קצוצים והדקו כלפי מטה. הכניסו מקל ארטיק למרכז ולחצו אותו לכיוון התחתית, כך שיירד כמעט את כל הדרך. preperation
  14. הכניסו למקפיא למספר שעות עד שהגלידה תתקשה.
  15. הוציאו מהמקפיא, גזרו את הכוס בעזרת מספריים וקלפו בזהירות את הגלידה. preperation
  16. והרי לכם הקינוח המטריף - בתאבון! preperation
מקור: דפנה הלר-מלול
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: