maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לקינוחי בננות שיצליחו לפתות כל אחד ואחת מכם

בילדותי ציפיתי בשקיקה לרגע בו תסתיים הארוחה ויניחו את הקינוחים על השולחן, ובניגוד לשאר הילדים תמיד העדפתי את הקינוחים עם הפירות, ובמיוחד עם הבננות. היום אני כבר יודעת שהפרי המתוק והטעים הזה מלא באשלגן וויטמינים שחיוניים לתפקוד הלב, ולכן תמיד דואגת לפנק את האורחים עם קינוח אחד או שניים שכזה. אני שמחה להציג בפניכם את 6 המתכונים האהובים ביותר על משפחתי שמכילים את הפרי האהוב, והם ללא ספק יצליחו לחתום כל ארוחה בהצלחה. 

1. מאפינס בננות ושיבולת שועל שימתיק את היום

כיום, אין כמעט מי שלא שמע על מאפינס  עוגיות אישיות בטעמים נפלאים שמהוות קינוח נפלא וטעים לכל המשפחה. המתכון הנפלא הזה ימתיק לכם את היום הודות למרכיבים הנהדרים שהוא מכיל כמו רסק תפוחים, קינמון ובעיקר בננה, מה שישאיר בכם טעם של עוד.
קינוחי בננות
 
מרכיבים:
  • 2 כוסות קמח שיבולת שועל מלא
  • כוס קמח חיטה
  • 1 בננה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם רסק תפוחים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית קינמון

 

הוראות הכנה:
1. חממו את התנור מראש על 160 מעלות.
2. ערבבו את רסק התפוחים והסוכר בקערה גדולה, הוסיפו 2 ביצים וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד שמזכיר משחה.
3. מעכו את הבננה בעזרת מזלג עד לקבלת מחית, הוסיפו לתערובת וערבבו היטב.
4. נפו את שני סוגי הקמח והוסיפו אותם לתערובת, יחד עם אבקת האפייה והקינמון.
5. ערבבו את כל הרכיבים יחד וצרו עיסת בצק עבה. מרחו מעט שמן על פני תבנית מאפינס, חלקו את הבצק לחתיכות והכניסו אותן לתבנית.
6. אפו את המאפינס במשך 35-25 דקות לערך, ובסופן השתמשו בקיסם כדי לבדוק אם הבצק מוכן. אם הבצק אינו עשוי היטב, המשיכו לאפות עוד מספר דקות.
 

2. לחם בננות טעים וקל להכנה

לחמים מתוקים הם תוספת נפלאה לשולחן הקינוחים, והמתכון הנהדר הזה ללחם בננות הוא פשוט וקל להכנה. החלק הטוב ביותר בקינוח הוא שבכל פעם שאני אופה אותו לא נשאר ממנו אף לא פירור אחד. נסו ותראו בעצמכם...
קינוחי בננות
מרכיבים:
  • 2 כוסות קמח
  • ¾ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 2 בננות 
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 110 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס סוכר חום
  • 2 ביצים גדולות
  • 50 מ"ל שוקולד מריר מומס

 

הוראות הכנה:
1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
2. בקערה בינונית ערבבו קמח, סודה לשתייה ומלח, ובקערה נפרדת מעכו היטב את הבננות וערבבו את המחית יחד עם תמצית הווניל.
3. בקערה נוספת ערבבו עם מערבל במהירות בינונית את החמאה והסוכר עד שהתערובת מקבלת מרקם אוורירי, כ-3 דקות.
4. הוסיפו בהדרגה לתערובת השנייה את הביצים וערבבו היטב.
5. הוסיפו לסירוגין את הקמח ואת תערובת הבננות וערבבו בעזרת מערבל במהירות איטית (מומלץ שהקמח ייכנס ראשון לתערובת וגם אחרון).
6. לאחר שיצרתם את הבצק, חלקו אותו ל-6 תבניות צרות וארוכות (תבניות לחם) והניחו בתנור (ניתן גם להשתמש בתבנית ארוכה אחת).
7. אפו את הלחם במשך 35-30 דקות, והיעזרו בקיסם כדי לבדוק אם הלחם מוכן. אם הוא אינו עשוי היטב, המשיכו לאפות עוד מספר דקות.
8. לסיום זלפו מעט שוקולד מריר מעל הלחם והגישו.
 

3. פודינג מפנק עם בננה וקוקוס 

לעיתים אני מבחינה שנשארו לי כמה בננות שאף אחד לא רוצה לקלף ולאכול, ובעזרתן אני מכינה את הפודינג המפנק והטעים הזה, שמכיל בין שכבותיו הרבה דברים מתוקים וטובים שמשפרים את התחושה שלי לאורך כל היום.

קינוחי בננות
מרכיבים:
  • 2 כוסות של שברי ביסקוויט מתוק
  • 2 כפיות סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 1 חבילת פודינג
  • ¾1 כוסות חלב
  • 2 בננות בגודל בינוני
  • 2 כוסות קצפת
  • ½ כוס שבבי קוקוס
 
הוראות הכנה:
1. חממו את התנור מראש על 190 מעלות.
2. טחנו את שברי הביסקוויטים במעבד מזון, הוסיפו חמאה, ערבלו עד לקבלת מרקם של משחה ואפו בתנור עד להזהבה, כ-15 דקות. 
3. הניחו לבצק להתקרר במשך 30 דקות. לאחר מכן הקציפו את הפודינג יחד עם החלב ומרחו על שכבת הבצק.
4. חתכו את הבננות לעיגולים והניחו על הפודינג. על חתיכות הבננה מרחו את הקצפת ופזרו מעליה את שבבי הקוקוס.
5. כסו את הפודינג בעדינות והכניסו למקרר למשך שעתיים.
 

4. מקלות שוקולד בננה שכל ילד יתפתה לטעום

הקינוח הנהדר הזה אהוב במיוחד בקרב ילדים! אז אם האורחים שלכם מודיעים לפתע שהם מגיעים יחד עם ילדיהם, המתכון הקליל הזה הוא פתרון נהדר לזמן הקצוב שנותר לכם כדי להציל את המצב ולהפתיע עם קינוח שאף ילד לא יוכל לסרב לו.
קינוחי בננות
 
מרכיבים:
  • בננות
  • שוקולד מריר (75% קקאו לפחות)
  • אגוזים טחונים לבחירתכם
 
הוראות הכנה:
1. הכניסו את הבננות למקפיא למשך 40-30 דקות.
2. המיסו את השוקולד בעזרת שיטת בן-מארי, כשהשוקולד נמצא בקערה או סיר שמונחים על סיר שמלא במים, המונח על להבה נמוכה-בינונית.
3. הוציאו את הבננות מהמקפיא והשחילו אותן על שיפוד.
4. צפו את הבננות בשוקולד המומס ומעליהן פזרו את האגוזים הטחונים. מומלץ לבצע את השלב הזה במהירות לפני שהשוקולד יתקשה.
 

5. עוגה מתוקה עם בננות ופקאן 

עוגות בננה מהוות קינוח מוצלח וקל להכנה שתמיד מצליח לגרוף מחמאות מכולם, וגם המתכון הנפלא הזה לעוגת בננות מתוקה בציפוי פקאן לא חוטאת למציאות. המתכון כה מוצלח עד שלפעמים הייתי מכינה אותו גם כשלא היו לי אורחים בבית ופשוט התחשק לי להתפנק עם פרוסה טעימה בעצמי.
קינוחי בננות
מרכיבים לציפוי הפקאן:
  • ⅓ כוס סוכר חום
  • ¼ כוס קמח
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 30 גרם חמאה
  • ⅔ כוס פקאן
 
מרכיבים לעוגה:
  • ⅓1 בננות 
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • קינמון טחון (לפי הטעם - לא חובה)
  • ½ כפית מלח
  • 110 גרם חמאה או מרגרינה
  • ¾ כוס סוכר חום
  • ½ כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
קינוחי בננות
הוראות הכנה לציפוי:
1. בקערה בינונית שלבו את הסוכר, הקינמון והקמח.
2. חתכו את החמאה לקוביות וערבבו בתוך התערובת היבשה עד ליצירת מרקם של פירורים.
3. הוסיפו את הפקאן, ערבבו והניחו בצד.
 
הוראות הכנה לעוגה:
1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות ושמנו תבנית אפיה בגודל 20x30.
2. בקערה קטנה ערבבו בננות, מיץ לימון ותמצית וניל. 
3. בקערה נפרדת ערבבו קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח וכסו עם ניילון נצמד.
4. בקערה גדולה, ערבבו במערבל במהירות בינונית חמאה, סוכר חום וסוכר לבן עד לקבלת מרקם קליל וקרמי. הוסיפו בהדרגה את הביצים וערבבו היטב.
5. הוסיפו בהדרגה את הקמח ותערובת הבננות, כאשר יש להתחיל עם הקמח ולסיים איתו גם כן. ערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק.
6. העבירו את העיסה לתבנית שהכנתם מראש, פזרו אותה באופן שווה ומעליה צקו את ציפוי הפקאן שהכנתם קודם לכן.
7. אפו בתנור במשך 30-25 דקות, והיעזרו בקיסם כדי לקבוע אם הבצק מוכן. אם הוא אינו עשוי היטב, המשיכו לאפות עוד מספר דקות, והגישו צונן.

6. ריבת בננות עם ריח משכר

הכנת ריבה תמיד מזכירה לי את סבתא שלי, שנהגה לבשל סיר גדול ומבעבע של ריבה עם ריח משכר ומתוק שהורגש בכל חלקי הבית. בניגוד למה שסבתי תמיד טענה, ריבות אינן קשות להכנה וכל אחד יכול לעשות אותן, והמתכון הנפלא והפשוט הזה בהחלט מוכיח זאת...
קינוחי בננות
מרכיבים:
  • 5 בננות
  • 850 גרם אננס מקופסת שימורים (כולל הסירופ)
  • 25 גרם קוקוס טחון
  • 2 לימונים
  • 3 כוסות סוכר
 
הוראות הכנה:
1. פרסו את הבננות לחתיכות קטנות.
2. חתכו את האננס לחתיכות והניחו אותן בסיר יחד עם הסירופ.
3. הוסיפו לסיר סוכר ומיץ מ-2 לימונים (הוסיפו עוד סוכר אם יש צורך). לאחר מכן הוסיפו קוקוס טחון וחתיכות בננה והביאו לרתיחה תוך כדי בחישה, על להבה בינונית-גבוהה.
5. הנמיכו את עוצמת האש ובשלו במשך 10 דקות.
6. הסירו את הסיר מהאש, הכניסו את התערובת לבלנדר לאחר שתתקרר מעט וערבלו עד ליצירת תערובת חלקה.
7. החזירו את התערובת לסיר ובשלו שוב עד שהריבה תקבל מרקם עבה.
8. את הריבה תוכלו להעביר לצנצנת זכוכית ולאחסן במקרר, עד חודש ימים. 
 
מקור: רונית ל.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: