maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לקינוחי בננות שיצליחו לפתות כל אחד ואחת מכם

בילדותי ציפיתי בשקיקה לרגע בו תסתיים הארוחה ויניחו את הקינוחים על השולחן, ובניגוד לשאר הילדים תמיד העדפתי את הקינוחים עם הפירות, ובמיוחד עם הבננות. היום אני כבר יודעת שהפרי המתוק והטעים הזה מלא באשלגן וויטמינים שחיוניים לתפקוד הלב, ולכן תמיד דואגת לפנק את האורחים עם קינוח אחד או שניים שכזה. אני שמחה להציג בפניכם את 6 המתכונים האהובים ביותר על משפחתי שמכילים את הפרי האהוב, והם ללא ספק יצליחו לחתום כל ארוחה בהצלחה. 

מתכון למאפינס בננות וקינמון

כיום, אין כמעט מי שלא שמע על מאפינס  עוגיות אישיות בטעמים נפלאים שמהוות קינוח נפלא וטעים לכל המשפחה. המתכון הנפלא הזה ימתיק לכם את היום הודות למרכיבים הנהדרים שהוא מכיל כמו רסק תפוחים, קינמון ובעיקר בננה, מה שישאיר בכם טעם של עוד.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למאפינס בננות:
קמח חיטה - 1 כוס
בננה - 1
רסק תפוחים - 100 גר'
סוכר - 2 כפות
אבקת אפייה - 2 כפיות
קינמון - ½ כפית
אופן הכנת המאפינס בננות:
  1. חממו את התנור מראש על 160 מעלות.
  2. ערבבו את רסק התפוחים והסוכר בקערה גדולה, הוסיפו 2 ביצים וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד שמזכיר משחה.
  3. מעכו את הבננה בעזרת מזלג עד לקבלת מחית, הוסיפו לתערובת וערבבו היטב.
  4. נפו את שני סוגי הקמח והוסיפו אותם לתערובת, יחד עם אבקת האפייה והקינמון.
  5. ערבבו את כל הרכיבים יחד וצרו עיסת בצק עבה. מרחו מעט שמן על פני תבנית מאפינס, חלקו את הבצק לחתיכות והכניסו אותן לתבנית.
  6. אפו את המאפינס במשך 35-25 דקות לערך, ובסופן השתמשו בקיסם כדי לבדוק אם הבצק מוכן. אם הבצק אינו עשוי היטב, המשיכו לאפות עוד מספר דקות.

מתכון קל ללחם בננות

לחמים מתוקים הם תוספת נפלאה לשולחן הקינוחים, והמתכון הנהדר הזה ללחם בננות הוא פשוט וקל להכנה. החלק הטוב ביותר בקינוח הוא שבכל פעם שאני אופה אותו לא נשאר ממנו אף לא פירור אחד. נסו ותראו בעצמכם...

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים ללחם בננות:
קמח - 2 כוסות
מלח - ¼ כפית
תמצית וניל - 2 כפיות
חמאה - 110 גר'
סוכר - ½ כוס
סוכר חום - ½ כוס
ביצים - 2 (גדולות)
שוקולד מריר - 50 גר' (מומס)
אופן הכנת הלחם בננות:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
  2. בקערה בינונית ערבבו קמח, סודה לשתייה ומלח, ובקערה נפרדת מעכו היטב את הבננות וערבבו את המחית יחד עם תמצית הווניל.
  3. בקערה נוספת ערבבו עם מערבל במהירות בינונית את החמאה והסוכר עד שהתערובת מקבלת מרקם אוורירי, כ-3 דקות.
  4. הוסיפו בהדרגה לתערובת השנייה את הביצים וערבבו היטב.
  5. הוסיפו לסירוגין את הקמח ואת תערובת הבננות וערבבו בעזרת מערבל במהירות איטית (מומלץ שהקמח ייכנס ראשון לתערובת וגם אחרון).
  6. לאחר שיצרתם את הבצק, חלקו אותו ל-6 תבניות צרות וארוכות (תבניות לחם) והניחו בתנור (ניתן גם להשתמש בתבנית ארוכה אחת).
  7. אפו את הלחם במשך 35-30 דקות, והיעזרו בקיסם כדי לבדוק אם הלחם מוכן. אם הוא אינו עשוי היטב, המשיכו לאפות עוד מספר דקות.
  8. לסיום זלפו מעט שוקולד מריר מעל הלחם והגישו.

מתכון לפודינג עם בננה וקוקוס

לעיתים אני מבחינה שנשארו לי כמה בננות שאף אחד לא רוצה לקלף ולאכול, ובעזרתן אני מכינה את הפודינג המפנק והטעים הזה, שמכיל בין שכבותיו הרבה דברים מתוקים וטובים שמשפרים את התחושה שלי לאורך כל היום.

זמן הכנה: 7 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפודינג בננה וקוקוס:
סוכר - 2 כפיות
חמאה - 50 גר'
פודינג - 80 גר' (1 חבילה)
חלב - ¾1 כוסות
קצפת - 2 כוסות
שבבי קוקוס - ½ כוס
אופן הכנת הפודינג בננה וקוקוס:
  1. חממו את התנור מראש על 190 מעלות.
  2. טחנו את שברי הביסקוויטים במעבד מזון, הוסיפו חמאה, ערבלו עד לקבלת מרקם של משחה ואפו בתנור עד להזהבה, כ-15 דקות.
  3. הניחו לבצק להתקרר במשך 30 דקות. לאחר מכן הקציפו את הפודינג יחד עם החלב ומרחו על שכבת הבצק.
  4. חתכו את הבננות לעיגולים והניחו על הפודינג. על חתיכות הבננה מרחו את הקצפת ופזרו מעליה את שבבי הקוקוס.
  5. כסו את הפודינג בעדינות והכניסו למקרר למשך שעתיים.

מתכון מקלות שוקולד בננה בציפוי שוקולד ואגוזים

הקינוח הנהדר הזה אהוב במיוחד בקרב ילדים! אז אם האורחים שלכם מודיעים לפתע שהם מגיעים יחד עם ילדיהם, המתכון הקליל הזה הוא פתרון נהדר לזמן הקצוב שנותר לכם כדי להציל את המצב ולהפתיע עם קינוח שאף ילד לא יוכל לסרב לו.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למקלות שוקולד בננה:
שוקולד מריר - 100 גר' (75% קקאו לפחות)
אגוזים - כ-50 גר' (טחונים לבחירתכם, לקישוט)
אופן הכנת המקלות שוקולד בננה:
  1. הכניסו את הבננות למקפיא למשך 40-30 דקות.
  2. המיסו את השוקולד בעזרת שיטת בן-מארי, כשהשוקולד נמצא בקערה או סיר שמונחים על סיר שמלא במים, המונח על להבה נמוכה-בינונית.
  3. הוציאו את הבננות מהמקפיא והשחילו אותן על שיפוד.
  4. צפו את הבננות בשוקולד המומס ומעליהן פזרו את האגוזים הטחונים. מומלץ לבצע את השלב הזה במהירות לפני שהשוקולד יתקשה.

מתכון לעוגת בננות ופקאן

עוגות בננה מהוות קינוח מוצלח וקל להכנה שתמיד מצליח לגרוף מחמאות מכולם, וגם המתכון הנפלא הזה לעוגת בננות מתוקה בציפוי פקאן לא חוטאת למציאות. המתכון כה מוצלח עד שלפעמים הייתי מכינה אותו גם כשלא היו לי אורחים בבית ופשוט התחשק לי להתפנק עם פרוסה טעימה בעצמי.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לציפוי פקאן:
סוכר חום - ⅓ כוס
קמח - ¼ כוס
קינמון - ¼ כפית (טחון)
חמאה - 30 גר'
פקאן - ⅔ כוס
רכיבים לעוגת בננה:
בננות - ⅓1
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
תמצית וניל - 2 כפיות
קמח - 2 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
קינמון - לפי הטעם (טחון, לא חובה)
מלח - ½ כפית
חמאה - 110 גר' (או מרגרינה)
סוכר חום - ¾ כוס
סוכר לבן - ½ כוס
אופן הכנת הציפוי פקאן:
  1. בקערה בינונית שלבו את הסוכר, הקינמון והקמח.
  2. חתכו את החמאה לקוביות וערבבו בתוך התערובת היבשה עד ליצירת מרקם של פירורים.
  3. הוסיפו את הפקאן, ערבבו והניחו בצד.
אופן הכנת העוגת בננה:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות ושמנו תבנית אפיה בגודל 20x30.
  2. בקערה קטנה ערבבו בננות, מיץ לימון ותמצית וניל. preperation
  3. בקערה נפרדת ערבבו קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח וכסו עם ניילון נצמד.
  4. בקערה גדולה, ערבבו במערבל במהירות בינונית חמאה, סוכר חום וסוכר לבן עד לקבלת מרקם קליל וקרמי. הוסיפו בהדרגה את הביצים וערבבו היטב.
  5. הוסיפו בהדרגה את הקמח ותערובת הבננות, כאשר יש להתחיל עם הקמח ולסיים איתו גם כן. ערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק.
  6. העבירו את העיסה לתבנית שהכנתם מראש, פזרו אותה באופן שווה ומעליה צקו את ציפוי הפקאן שהכנתם קודם לכן.
  7. אפו בתנור במשך 30-25 דקות, והיעזרו בקיסם כדי לקבוע אם הבצק מוכן. אם הוא אינו עשוי היטב, המשיכו לאפות עוד מספר דקות, והגישו צונן.

מתכון לריבת בננות

הכנת ריבה תמיד מזכירה לי את סבתא שלי, שנהגה לבשל סיר גדול ומבעבע של ריבה עם ריח משכר ומתוק שהורגש בכל חלקי הבית. בניגוד למה שסבתי תמיד טענה, ריבות אינן קשות להכנה וכל אחד יכול לעשות אותן, והמתכון הנפלא והפשוט הזה בהחלט מוכיח זאת...

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לריבת בננות:
אננס - 850 גר' ( מקופסת שימורים, כולל הסירופ)
קוקוס טחון - 25 גר'
סוכר - 3 כוסות
אופן הכנת הריבת בננות:
  1. פרסו את הבננות לחתיכות קטנות.
  2. חתכו את האננס לחתיכות והניחו אותן בסיר יחד עם הסירופ.
  3. הוסיפו לסיר סוכר ומיץ מ-2 לימונים (הוסיפו עוד סוכר אם יש צורך). לאחר מכן הוסיפו קוקוס טחון וחתיכות בננה והביאו לרתיחה תוך כדי בחישה, על להבה בינונית-גבוהה.
  4. הנמיכו את עוצמת האש ובשלו במשך 10 דקות.
  5. הסירו את הסיר מהאש, הכניסו את התערובת לבלנדר לאחר שתתקרר מעט וערבלו עד ליצירת תערובת חלקה.
  6. החזירו את התערובת לסיר ובשלו שוב עד שהריבה תקבל מרקם עבה.
  7. את הריבה תוכלו להעביר לצנצנת זכוכית ולאחסן במקרר, עד חודש ימים.
מקור: רונית ל.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: