maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מאכלי עדות לפסח מטובי הבשלנים ברשת

 חג הפסח מביא עמו מדי שנה את המאכלים המסורתיים והייחודיים שנעשים רק בתקופתו, בין אם אלו נעשים לכבוד סעודת הסדר ובין אם בעקבות המצווה להימנע מאכילת חמץ. לקראת החג שייערך בקרוב, אספנו עבורכם 6 מתכונים של טובי הבשלנים והאופים ברשת, אשר כוללים מאכלי עדות שונים לפסח שעוברים מדור לדור, החל ממזרח אירופה ועד לצפון אפריקה. מאכלים אלו מסמלים את החג, מעצימים את האווירה המיוחדת ששוררת בו וממלאים את הבית בריחות משכרים של בישול.
מתכון לבשר שוק טלה בשרמולה אלג'יראי של פסקל פרץ-רובין

לכבוד החג החלטתי לתת לכם הצצה אל תוך המטבח האלגי'רי העדין והלא כל כך מוכר. על מנת להכיר מקרוב את מטעמי המטבח האלגי'רי בחרתי לעלות לירושלים לפגישה ובישול עם השף אבי לוי ואימו מירי, שסיפרו לי בגעגוע על סבתא רחל ועל ארוחת ליל הסדר האלג'יראית שלהם, וכיצד המנות המסורתיות התערבבו בארץ והושפעו ממטבחי השכנים. אחת מהמנות האלג'יראיות המעניינות שיש בפסח היא שוק טלה במשרה שרמולה. לאחר שטובלים את השוק במשרה פיקנטי, מכניסים אותה לתנור למשך שעתיים, כדי שהבשר יתרכך. אפשר להשתמש באותו משרה גם לדגים.

למתכונים נוספים "מהפורטל הקולינרי של פסקל" 

מתכון לבשר שוק טלה בשרמולה אלג'יראי של פסקל פרץ-רובין מקור תמונה: שרית גופן
רכיבים לשוק טלה:
שוק טלה - ½2 קג'
כוסברה - ½ כוס (קצוצה)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
פלפל שאטה - 1 כפית (גרוס)
כמון - 2 כפות
מיץ לימון - ½ כוס (סחוט טרי )
שמן זית - ½ כוס
שום - 2 כפות (כתוש)
דבש - 1 כף
מים - ¼ כוס (חמים)
מתכון לקציצות פרסה ובשר של שי-לי ליפא

זה אולי המאכל שהכי מסמל עבורי בית וגם חגים. בכל ראש השנה ופסח אמא שלי מטגנת כמות ענקית של קציצות, והן נחטפות עוד לפני ארוחת  החג (לפעמים ישר מהמחבת). הסוד שלהן הוא במינון: המון פרסה ומעט בשר ופירורי לחם (או קמח מצה) וגם טיגון עדין רק עד הזהבה קלה, שאולי  בא על חשבון הפריכות החיצונית, אבל הטעם הבצלי המתקתק - משגע. החלק הקשה במתכון הוא ניקוי הכרישה, כי היא מחביאה בתוכה חול.  הכי נוח לחצות את הגבעולים לאורכם, לפתוח מעט את השכבות, להניח בקערת מים גדולה לכמה דקות ואחר כך לשטוף בהרבה מים זורמים. סוד  ההצלחה של המתכון הוא בסחיטה יסודית של הפרסה לאחר הבישול- כך הקציצות יוצאות יציבות ובעלות טעם מרוכז וטוב יותר. 

למתכונים נוספים מהאתר "על השולחן"

רכיבים לקציצות פרסה:
פרסה - ½1 קג' (משקל נקי, חצויה לאורכה, חתוכה למקטעים ושטופה היטב)
בשר בקר טחון - 300 גר' (טרי)
קמח מצה - ⅓ כוס (או פירורי לחם)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
שמן - לטיגון
מתכון לקובה שיפטה של בתיה דורון

לקובה מהסוג הזה קוראים בכורדית קובה שיפטה. אני מכינה אותם כל השנה אך בפסח הן מקבלות תוספת ייחודית - עלי מנגולד. תהליך ההכנה דורש עבודה, אבל שווה כל ביס ומסיבה זו אני תמיד מכינה כמות גדולה ומקפיאה. את המילוי של הקובה עדיף להכין מראש, זו גם הסיבה שאצל הכורדים השבת מתחילה כבר מיום ראשון. אפשר להכין את הקובה ללא גם ללא מילוי הבשר.

למתכונים נוספים מהבלוג ''אוכל כשר, כורדי ומזרחי''

רכיבים למילוי בשר:
בשר טחון - 1 קג'
סלרי - ½ חבילה (שטוף וקצוץ)
בצלים - 2-3 (גדולים קצוצים)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
פלפל צ'ילי - 1 כפית
רכיבים למעטפת של הקובה:
אורז פרסי - 1 קג' (או יסמין, עדיפות ליסמין)
בשר טחון - ½ קג'
פפריקה מתוקה - 4 כפות (גדושות)
מלח - לפי הטעם
רכיבים למרק:
עלי מנגולד - 1 חבילה (שטופים וחתוכים לקוביות)
רסק עגבניות - 4-5 כפות (גדושות)
סוכר - 1 כף
מלח - לפי הטעם
מתכון לבובל'ה של מינה מהבלוג "ביסים"

בובל'ה הוא זכרון חג שחקוק היטב בליבי, אז הייתי עומדת במטבח של סבתא מינה ומקציפה חלבון בצלחת רחבה עם מזלג. מתכון פולני שסבתא העבירה לנו מאמא שלה, כזה שבטח הולך דורות אחורה. אפילו חמותי זוכרת את המאכל הזה מילדותה ובשם הזה, כך שישנן הוכחות לקיומו ביקום. לשמחתי, הילדים שלי אוהבים את זה נורא וכך משתמר לו המנהג של הכנת בובל'ה בחג הפסח! חשבו על זה כעל פנקייק פסחי.

למתכונים נוספים מהבלוג "ביסים"

מתכון לבובל'ה של מינה מהבלוג "ביסים" מקור תמונה: bissim
רכיבים לבובל'ה:
ביצה - 1
סוכר - 1 כפית
קמח מצה - 1 כפית
מתכון לבלינצ'ס הכשרים לפסח של שפרה

בלינצ'ס אמנם מזוהה בביתנו במיוחד בחג השבועות אבל כמובן שאפשר להנות ממנו לכל אורך השנה. לכבוד חג הפסח, רציתי להכין עלי בלינצ'ס "אמיתיים" ולא להשתמש במצות ולכן, השתמשתי בשלושה סוגי קמחים: קמח אורז, קמח תפו"א וקמח תופח כשר לפסח, כדי ליצור עלה בלינצ'ס נעים וטעים בפה. בגלל הקמח התופח העלים רכים ומאוד נעימים למאכל, קמח האורז נותן טעם מיוחד וקמח תפו"א הוא די נייטרלי. אנחנו אוהבים לטגן מעט את העלים, אך הם גם טעימים מאוד כפי שהם.

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח של שפרה"

מתכון לבלינצ'ס הכשרים לפסח של שפרה מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לחביתיות:
קמח אורז - ⅓ כוס
מים - 1 כוס
שמן קנולה - 2 כפות
רכיבים למלית גבינה:
גבינת ריקוטה - 250 גר' (למריחה)
גבינה לבנה - 125 גר' (5%, חצי חבילה)
סוכר - 4 כפות
תמצית וניל - ½ כפית
קינמון - קורט
מתכון לשוקולד לבן בצורת פירמידות, במילוי קרם תותים של ענבל

ענבל מבלוג האפייה "פיית העוגיות" שידרגה את צורתו של הקינוח הקלאסי - קרם התותים, לפירמידות של שוקולד לבן, כך שישתלב נהדר עם סיפור יציאת מצרים. אם אתם לחוצים בזמן לקראת ערב החג, תוכלו להכין קינוח נפלא ומרשים זה בקלות, תוך חצי שעה. את המתכון ניתן להכין בגרסה חלבית וגם פרווה, לפי המרכיבים המצויינים בהמשך.

למתכונים נוספים מהבלוג "פיית העוגיות"

 

מתכון לשוקולד לבן בצורת פירמידות, במילוי קרם תותים של ענבל מקור תמונה: the-cookie-fairy
רכיבים לציפוי שוקולד:
תבנית סיליקון - 2 (בצורת משולשים)
שוקולד לבן - 400 גר'
רכיבים לקרם תות:
תותים - 250 גר' (+ 12 תותים קטנים)
סוכר - 80 גר' (להפחית או להוסיף לפי הטעם ולפי חמיצות התותים)
ליקר תפוזים - 1 כף (לא חובה)
ג'לטין - 7 גר' (½2 כפיות שטוחות)
חלב - ¼ כוס (או מים)
שמנת מתוקה - 250 מ"ל (או שמנת צמחית לגרסת הפרווה של הקינוח)
רכיבים לבסיס:
עוגיות לפסח - 400 גר'
סוכר - 100 גר'
חמאה - 120 גר'
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: