maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לרוטב סלסה-תפוחים מתקתק

אם אתם רוצים להוסיף מעט מתיקות מיוחדת לרוטב הסלסה שלכם, עקבו אחר המתכון הבא. תוכלו להשתמש ברוטב גם למריחה על לחם מרוב שהוא טעים ומפנק.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לרוטב סלסה-תפוחים מתקתק
רכיבים לרוטב:
חומץ תפוחים - ¼ כוס
תפוחים - 3 כוסות (קלופים וקצוצים)
בצל - ½ כוס (קצוץ)
פלפלים חריפים - 2 (קצוצים - הסירו את הזרעים אם ברצונכם להכין רוטב פחות חריף)
פלפל אדום - ½ (מתוק, קצוץ)
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה)
דבש - 1 כף
שן שום - ½ (קצוצה)
כמון - ½ כפית
פלפל קאיין - ¼ כפית (טחון)
אופן הכנת הרוטב:
  1. הניחו סיר על אש בחום בינוני-גבוה והוסיפו לתוכו את חומץ התפוחים, התפוחים, הבצל, הפלפלים החריפים, הגמבה האדומה, הכוסברה, הדבש, השום, הכמון ופלפל הקאיין.
  2. הביאו את הסיר לרתיחה והנמיכו את עוצמת האש.
  3. בשלו את התערובת עד שהיא מתעבה והסירו את הסיר מהאש.
  4. כדי לאחסן את הרוטב בצנצנת, הניחו אותה בקערת מים חמים למשך מספר דקות ולאחר מכן העבירו אליה את רוטב הסלסה. מומלץ להשאיר מרווח של 1 וחצי ס"מ בין הרוטב למכסה.
  5. הניחו את הצנצנת שוב במים רותחים למשך 15 דקות.
  6. הסירו את הצנצנת מהמים ותנו לה להתקרר. המכסה אמור להיות כעת מהודק וזה ישמור על הטריות של הרוטב לזמן רב.
מקור: עינת ריבה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: