header

מתכון לעוגת רולדה עם הדפס פראי במיוחד

המתכון הזה ייקח את הקינוחים שלכם לרמה חדשה. למדו כיצד להכין רולדה מיוחדת בדפוס של ג'ירפה.

למתכון 3 חלקים עיקריים: 2 עיסות ליצירת הבצק ותערובת נוספת ליצירת הדפוס של הג'ירפה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת רולדה עם הדפס פראי במיוחד
רכיבים לבצק - חלק 1:
סוכר - 15 גר'
מים - 60 מ"ל
שמן - 40 מ"ל
קמח - 72 גר'
תמצית וניל - ½ כפית
אבקת קקאו - 8 גר'
רכיבים לדפוס:
סוכר - 2 כפיות
קמח - 1 כפית (+ 2 כפות מהתערובת המוכנה של חלק 1)
רכיבים לבצק - חלק 2:
סוכר - 50 גר'
קרם טרטר - ¼ כפית (אבקה)
אופן הכנת הבצק - חלק 1:
  1. טרפו את חלמוני הביצה באמצעות מערבל מזון.
  2. הוסיפו את הסוכר תוך כדי ערבול,
  3. לאחר מכן הוסיפו את תמצית הווניל, המים והשמן. ערבלו היטב את התערובת.
  4. לבסוף, הוסיפו את הקמח. עדיין, שימו לב: אל תוסיפו עדיין את אבקת הקקאו.
  5. המשיכו לערבל עד שמתקבל מרקם קרמי.
  6. קחו 2 כפות מהתערובת המוכנה והניחו בצד, זה ישמש אתכם להכנת תערובת הדפוס.
אופן הכנת הדפוס:
  1. באמצעות מערבל מזון ערבלו חלבון ביצה עד להקצפה.
  2. הוסיפו בהדרגה ובאיטיות 2 כפיות סוכר תוך כדי הקצפה.
  3. המשיכו לערבל עד קבלת מרקם יציב.
  4. כעת הוסיפו את 2 כפות התערובת ששמרתם מחלק 1 של הבצק ואחר כך כפית אחת של קמח. ערבלו היטב את התערובת.
  5. את תערובת הדפוס המוכנה הכניסו לשקית זילוף והתחילו לזלף על נייר האפייה על פי הדפוסים ששירטתם (במידה והכנתם שבלונה).
  6. כשהדפוס מוכן, אפו בתנור שחומם מראש ל-170° מעלות, למשך דקה אחת והוציאו מהתנור. preperation
אופן הכנת הבצק - חלק 2:
  1. באמצעות מערבל מזון, ערבלו 3 חלבוני ביצה ו-¼ כפית אבקת קרם טרטר עד שמתקבל מרקם קצפי.
  2. לאחר מכן הוסיפו באיטיות ובהדרגתיות 50 גר' סוכר והקציפו עד שהתערובת מקבלת מרקם יציב. preperation
  3. ציבעו את החלק ה-1 של הבצק (לאחר שלקחתם ממנו את 2 הכפות לדפוס) על ידי הוספת הקקאו, ערבבו בעדינות באמצעות מרית.
  4. אחדו את שני חלקי הבצק (חלק 1 וחלק 2) בשלוש פעימות אגב עירבוב ידני עדין למניעת הוצאת האויר מהבלילה.
  5. לאחר שחיברתם בין 2 חלקי הבצק, מזגו אותו אל התבנית, על הדפוס שיצרתם קודם לכן. השתמשו במרית על מנת להחליק וליישר את שטח העיסה. דפקו קלות את התבנית על השיש כדי להדק את העיסה. לאחר מכן, הכניסו לתנור למשך 14 דקות בחום של 190° מעלות.
  6. לאחר האפייה, הוציא את העוגה מהתנור והעבירו בעדינות למגש, כך שדפוס הג'ירפה פונה מעלה.
  7. הסירו בזהירות את נייר האפייה, וודאו שהדפוס לא מתקלף יחד עימו. preperation
  8. באמצעות סכין משוננת, הסירו את 4 הקצוות של העוגה.
  9. הכינו נייר אפייה והפכו עליו את העוגה כך שדפוס הג'ירפה פונה מטה.
  10. פזרו שכבת מילוי על העוגה. זו יכולה להיות ריבה, ממרח לוטוס, נוטלה, שוקולד. תערובת מומלצת: ערבבו 160 גר' קצפת משמנת מתוקה עם 15 גר סוכר ודובדבנים משומרים.
  11. לאחר שמרחת את המילוי לבחירתכם, גלגלו בעדינות את העוגה לרולדה. עטפו בנייר האפייה את הרולדה על מנת לקבע אותה והכניסו למקרר למשך שעה. preperation
  12. באותו אופן שיצרתם את דפוס הג'ירפה, תוכלו ליצור דפוסים שונים כיד הדמיון הטובה עליכם, כמו זברה, פירות, חיות, שמות וכן הלאה. preperation
טיפ השף:
הכינו הדפס על נייר אפייה והניחו אותו בתבנית, שמנו את נייר האפייה היטב בשמן כדי שהמאפה לא יידבק.
מקור: חנה מנצור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.