maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

רולדת ג'ירפה שווייצרית - מתכון לקינוח פראי!

המתכון הזה ייקח את הקינוחים שלכם לרמה חדשה. למדו כיצד להכין רולדה מיוחדת בדפוס של ג'ירפה.

רולדת ג'ירפה שווייצרית - מתכון לקינוח פראי!

 

רכיבים

למתכון 3 חלקים עיקריים: 2 עיסות ליצירת הבצק ותערובת נוספת ליצירת הדפוס של הג'ירפה.

בצק:

חלק 1

3 חלמוני ביצה
15 גרם סוכר
60 מ"ל מים
40 מ"ל שמן
72 גרם קמח
חצי כפית תמצית וניל
8 גרם אבקת קקאו


 

חלק 2

3 חלבוני ביצה
50 גרם סוכר
1/4 כפית אבקת קרם טרטר


דפוס:

חלבון ביצה
2 כפיות סוכר
כפית קמח
2 כפות מהתערובת המוכנה של חלק 1


הוראות הכנה

א. הכנת התבנית
שרטטו בעזרת עיפרון הדפס ג'ירפה על נייר אפייה והניחו אותו בתבנית. תוכלו להדפיס עותק של עור הג'ירפה, להניח מתחת לנייר האפייה ולשרטט לפי הדפוס (לא לשכוח להסיר את הדף שהדפסתם אחרי שנייר האפייה מוכן).

לאחר מכן הניחו מעל נייר האפייה המשורטט גיליון נוסף של נייר אפייה ושמחו אותו היטב בשמן. חשוב להקפיד על שימון טוב כדי שהמאפה לא יידבק.

ב. הכנת חלק 1 של הבצק
טרפו את חלמוני הביצה באמצעות מערבל מזון. תוך כדי הוסיפו את הסוכר, לאחר מכן את תמצית הוניל, המים והשמן. ערבלו היטב את התערובת. לבסוף, הוסיפו את הקמח. עדיין אל תוסיפו את אבקת הקקאו. המשיכו לערבל עד שמתקבל מרקם קרמי. קחו 2 כפות מהתערובת המוכנה והניחו בצד, זה ישמש אתכם להכנת תערובת הדפוס.


ג. הכנת הדפוס
באמצעות מערבל מזון ערבלו חלבון ביצה עד להקצפה ואז הוסיפו בהדרגה ובאיטיות 2 כפיות סוכר תוך כדי הקצפה. המשיכו לערבל עד קבלת מרקם יציב. כעת הוסיפו את 2 כפות התערובת ששמרתם מחלק 1 של הבצק ואחר כך כפית קמח. ערבלו היטב את התערובת.

את תערובת הדפוס המוכנה הכניסו לשקית זילוף והתחילו להזליף על נייר האפייה על פי הדפוסים ששירטתם. כשהדפוס מוכן, אפו בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך דקה אחת והוציאו מהתנור.

רולדת ג'ירפה שווייצרית - מתכון לקינוח פראי!

ד. הכנת חלק 2 של הבצק
באמצעות מערבל מזון, ערבלו 3 חלבוני ביצה ורבע כפית אבקת קרם טרטר עד שמתקבל מרקם קצפי. לאחר מכן הוסיפו באיטיות ובהדרגתיות 50 גרם סוכר והקציפו עד שהתערובת מקבלת מרקם יציב.


ה. צביעת חלק 1 של הבצק
הוסיפו את הקקאו לחלק 1 של הבצק וערבבו בעדינות באמצעות מרית.


ו. חיבור בין שני חלקי הבצק
הוסיפו את חלק 2 של הבצק (אותו הכנתם בסעיף ד) לחלק 1 של הבצק (אליו הוספתם כבר את הקקאו).  בצעו זאת ב-3 מנות שוות, כשאתם מערבבים בעדינות באמצעות מרית אחרי כל מנה שהוספתם. הקפידו שלא לערבב יתר על המידה כדי לא להוציא את האוויר מהבועות.

רולדת ג'ירפה שווייצרית - מתכון לקינוח פראי!

ז. מזיגת התערובת הסופית על הדפוס
לאחר שחיברתם בין 2 חלקי הבצק, מזגו אותו אל התבנית, על הדפוס שיצרתם קודם לכן. השתמשו במרית על מנת להחליק וליישר את שטח העיסה. דפקו קלות את התבנית על השיש כדי להדק את העיסה. לאחר מכן, הכניסו לתנור למשך 14 דקות בחום של 190 מעלות.

ח. הוצאת העוגה
לאחר האפייה, הוציא את העוגה מהתנור והעבירו בעדינות למגש, כך שדפוס הג'ירפה פונה מעלה. הסירו בזהירות את נייר האפייה, וודאו שהדפוס לא מתקלף יחד עימו.

רולדת ג'ירפה שווייצרית - מתכון לקינוח פראי!

ט. גלגול הרולדה
באמצעות סכין משוננת, הסירו את 4 הקצוות של העוגה. הכינו נייר אפייה והפכו עליו את העוגה כך שדפוס הג'ירפה פונה מטה. פזרו שכבת מילוי על העוגה. זו יכולה להיות ריבה, ממרח לוטוס, נוטלה, שוקולד. תערובת מומלצת: ערבבו 160 גרם קצפת משמנת מתוקה עם 15 גרם סוכר ודובדבנים משומרים.

לאחר שמרחת את המילוי לבחירתכם, גלגלו בעדינות את העוגה לרולדה. עטפו בנייר האפייה את הרולדה על מנת לקבע אותה והכניסו למקרר למשך שעה.

רולדת ג'ירפה שווייצרית - מתכון לקינוח פראי!

 

תקציר בתמונות:

רולדת ג'ירפה שווייצרית - מתכון לקינוח פראי!

באותו אופן שיצרתם את דפוס הג'ירפה, תוכלו ליצור דפוסים שונים כיד הדמיון הטובה עליכם, כמו זברה, פירות, חיות, שמות וכן הלאה.

בתיאבון!

רולדת ג'ירפה שווייצרית - מתכון לקינוח פראי!
 
מקור: חנה מנצור
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: