maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

12 הצעות הגשה ועיצובים שיהפכו את האוכל שלכם לחגיגה

 כמה פעמים יצא לכם לנסות לשחזר מנה שאכלתם בבית קפה או מסעדה ולגלות שלמרות שכל המרכיבים נמצאים שם, היא לא ממש מגרה כמו זו ששילמתם עליה? הסיבה לכך טמונה כמעט תמיד בהגשה – העיניים שלנו אוכלות ראשונות והן מעוררות בנו את רוב הציפייה והתאווה למנה. לכן כשהאוכל שאנחנו מכינים בבית נראה רגיל, נדוש או משעמם גם בלוטות הטעם שלנו מגיבות בהתאם... אם אתם רוצים להתחיל להפתיע את האורחים, להרשים את בני הבית ואפילו לגרום לילדים לאכול דברים שהם מסרבים בכל תוקף לגעת בהם, הגעתם למקום המתאים: אלו הן 12 הצעות ההגשה ועיצובי המזון שיעוררו בכל אחד עניין ותאווה. 
 

1. מעונן חלקית - קינוח ג'לי וקצפת

את הקינוח המעוצב הבא כדאי להכין למישהו שאתם אוהבים עד השמיים ובחזרה. אף שהוא פשוט מאוד ומורכב רק מקצפת וג'לי, המראה שלו שמיימי תרתי משמע, והוא בהחלט נותן את אפקט ה-וואו!
 
רכיבים:
  • 2 אריזות ג'לי מהיר הכנה בטעם אוכמניות (או בטעם אחר ובצבע כחול)
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כוסות קרח
  • 2 כוסות שמנת להקצפה
  • ¼ כוס סוכר
עיצוב מזון והצעות הגשה: קינוח קצפת וג'לי בצורת עננים
 

אופן ההכנה:

1. הקציפו את השמנת המתוקה בקערה בעזרת מטרפה חשמלית והוסיפו לה בהדרגה את הסוכר עד להגעה למרקם סמיך ויציב. בסיום הכניסו את הקצפת לקירור.

2. מזגו 2 כוסות מים רותחים לקערה, הוסיפו את 2 אריזות אבקת הג'לי לתוכה וערבבו היטב. 

3. הוסיפו את קוביות הקרח לקערת הג'לי כדי לזרז את תהליך התגבשותו. 

4. ערבבו את הקרח עם הג'לי במשך כ-5 דקות רצופות עד להתמצקותו, והסירו שאריות קרח שטרם נמסו. שימו לב שמרקם הג'לי שתקבלו לא יהיה דומה לזה שתשיגו בהכנה רגילה במקרר, אלא ג'לי שניתן לגרוף חלקים ממנו בעזרת כף.

6. הניחו לפניכם כוסות שקופות ויפות בהן תרצו להגיש את הקינוח, והתחילו להרכיב אותו במזיגה של הג'לי והקצפת לסירוגין, מבלי לערבב בין השניים. כדי להשיג את מרקם העננים, הקפידו להניח את הקצפת צמוד לדפנות הכוס והקינוח שלכם מוכן!

2. פריחת הנקניקיות - צורת הגשה נפלאה לביצים ונקניקיות

רוב הילדים אוהבים לאכול נקניקיות וחלקם גם נהנים לקבל אותן חתוכות לעיגולים בתוך חביתה טעימה. הם בוודאי ישמחו לראות את השילוב שבין ביצי עין לנקניקיות פרוסות מקבל צורה מקורית של פרח יפה ומגרה במיוחד.
עיצוב מזון והצעות הגשה: נקניקיות עם ביצי עין בצורת פרח
רכיבים (כמספר הסועדים):
  • נקניקיות 
  • ביצים 
  • גבעולי עשבי תבלין, עלים לקישוט
עיצוב מזון והצעות הגשה: נקניקיות עם ביצי עין בצורת פרח - שלבי הכנה
 

אופן ההכנה:

1. חצו נקניקיה לאורכה לחצי, ופרסו בעזרת סכין חדה חריצים לאורכה של הנקניקייה עד לעומק ⅔ מרוחבה.

2. חברו את קצוות הנקניקייה הפרוסה לצורת עלי כותרת של פרח והניחו על מחבת משומנת קלות על כיריים דולקות.

3. היעזרו בקיסם, מזלג או רינג כדי לייצב את צורת הפרח, ומזגו לחור במרכזו ביצה אחת כדי ליצור ביצת עין במרכז פרח הנקניקייה.

4. אפשרו לנקניקייה ולביצת העין להתגבש יחדיו ולהתבשל במשך מספר דקות, עד להתקשות החלמון.

5. הוציאו את הפרחים שנוצרו לכלי הגשה, קשטו בגבעול של עשב תבלין ועלים נקיים כפי שמוצג בתמונה והילדים כבר יבואו לשולחן לבד.

3. בקיעת האפרוחים - עיצוב מקסים של ביצים קשות

ביצה קשה היא כנראה המאכל הפשוט ביותר להכנה, ובזכות כך הפכה למרכיב שגרתי בארוחות הערב של הרבה משפחות. בשל זמינותה הרבה היא עלולה להפוך למעט משעממת וזו הסיבה שאנחנו חייבים מדי פעם לשדרג אותה ולהפוך אותה למנה מקורית כמו זאת שלפניכם.
 
רכיבים:
  • ביצים (כמספר הסועדים)
  • גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות וקצרות
  • גרגרי פלפל גרוס
עיצוב מזון והצעות הגשה: ביצים קשות בצורת אפרוחים

אופן ההכנה:

1. בשלו ביצים במים רותחים כדי להכין ביצה קשה (בין 10-13 דקות) וקלפו את הביצים לאחר קירור קצר.

2. השתמשו בסכין חדה כדי ליצור חתך היקפי בצורת זיג זג במרכז כל ביצה, כאשר אתם מקפידים להכניס את הסכין רק עד לעובי חלבון הביצה.

3. הסירו בזהירות את החלק העליון של החלבון וחשפו החלמון.

4. הניחו את הביצה בכלי הגשה (לא מומלץ להשתמש בקרטון הביצים), והוסיפו לחלבון שתי חתיכות גזר ליצירת שפתיים, ושני גרגרי פלפל גרוס ליצירת עיניים.

5. הגישו את הביצים המוכנות, עם החצי העליון של החלבון לצדן, והציגו את האפרוחים הבוקעים והטעימים שלכם בשמחה. 

4. זרועות תמנון - הצעת הגשה לגמבה ומטבל

המאמץ לשלב כמה שיותר ירקות בתזונה שלנו ושל ילדינו לא מפסיק לעולם, אך אפשר להתמודד איתו בקלות בעזרת המנה הבאה. אין ספק שהמראה המתוק הזה יעודד את הילדים להרים "זרוע" פריכה של תמנון עם מטבל טעים ולאכול בהנאה.
 
רכיבים:
  • 2 גמבות בצבע לבחירתכם
  • מטבל גבינה או טחינה, או ממרח אחר לטעמכם שתוכלו למצוא במגוון מתכוני מטבלים
  • טבעות זיתים שחורים או ירוקים
עיצוב מזון והצעות הגשה: פלפל חתוך כתמנון במטבל גבינה

אופן ההכנה:

1. חתכו גמבה אחת לרצועות (ללא העוקץ והגרעינים) ואת הגמבה השנייה חתכו בחלקה העליון, נקו את תכולתה, וצרו בעזרת סכין 2 עיגולים בגודל טבעת זית, קרוב לבסיסה.

2. הכניסו 2 טבעות זיתים לחורים שיצרתם.

3. הניחו את המטבל בקערת הגשה, מקמו במרכזה את הגמבה עם חורי העיניים בצורה הפוכה, הוסיפו את זרועות התמנון מסביב והגישו לשולחן.

5. יער הפטריות המופלא - שילוב מקורי של ביצה ועגבנייה

הפטרייה האדומה בעלת השם המסובך "אמניטה מוסכריה" היא אמנם רעילה למאכל, אבל המראה המושך שלה העניק לה את הכינוי "אמנית הזבובים". אנחנו מכירים אותה בעיקר מהאגדות, שם היא מופיעות בדרך כלל בליווי ננס, אבל בקלות רבה אפשר להפוך אותה לחלק מכל ארוחה ולצורך כך תצטיידו רק ב-4 רכיבים שככל הנראה כבר יש לכם בבית.
 
רכיבים:
  • 4 ביצים קשות שבושלו מראש
  • 2 עגבניות קטנות חתוכות לחצי לרוחבן, ומרוקנות מתכולתן
  • 1 גבעול בצל ירוק חתוך לחתיכות של כ-3 סנטימטר
  • כף שמנת חמוצה / גבינה לבנה
עיצוב מזון והצעות הגשה: ביצים קשות ועגבניות מוגשים כפטרייה מהאגדות

אופן ההכנה:

1. הניחו את הביצים על צלחת הגשה – הסירו חתיכה קטנה מבסיסן במקרה שתצטרכו לייצבן בעמידה.

2. הניחו על כל ביצה חצי עגבנייה וקשטו אותה בנקודות של שמנת חמוצה או גבינה לבנה.

3. פזרו את חתיכות הבצל על צלחת הגשה והנה לכם יער פטריות מופלא. 

6. מטאטא מכשפה - דרך מקורית להגיש מתאבני גבינה

למכשפות שטסות על מטאטא אמנם יש שם רע, אבל יכול להיות שהן פשוט לא הובנו עד היום כהלכה כי חטיף המכשפות הבא דווקא גורם לאנשים לחייך בשמחה. השילוב שבין מקלות בייגלה לגבינת מוצרלה הוא כזה שכל ילד ומבוגר ישמח לאכול ממנו במסיבה.
 
רכיבים (כמספר הסועדים):
  • מקלות בייגלה מלוחים 
  • פרוסות גבינת מוצרלה, חתוכות לחצי
  • עירית
עיצוב מזון והצעות הגשה: מקלות בייגלה עם פרוסות מוצרלה בצורת מטמטא

אופן ההכנה:

חתכו בעזרת סכין חדה את החלק התחתון של חצאי פרוסות המוצרלה לרצועות דקות.

כרכו את חצאי פרוסות המוצרלה סביב החלק התחתון של מקלות הבייגלה, וקשרו אותן בעזרת חתיכת עירית.

העמידו את מקלות המטאטא במגש על הצד של גבינת המוצרלה, והגישו לאורחים שלכם ש"יעופו" על העיצוב והטעם של המנה.

7. פיראטיח – ספינת הפיראטים שכולה אבטיח

האבטיח הוא כנראה פרי הקיץ הישראלי האהוב ביותר, והרבה כבר נכתב ונאמר על הדרך הנכונה לבחור את האבטיח המושלם ולעצב אותו בשלל דרכים מקוריות. החידוש הבא מגיע בדמות אבטיח פיראטים, שלא רק שהוא איננו שגרתי, אלא הוא גם די משעשע ויצליח למשוך מבוגרים וילדים כאחד אל השלל ששודדי הים שמו בתוכו.

עיצוב מזון והצעות הגשה: אבטיח במילוי כדורי אבטיח וענבים מעוצב כספינת פיראטים
רכיבים:
  • אבטיח מוארך /אליפטי
  • ענבים אדומים / כל פרי לטעמכם
  • שיפודי עץ
  • חבל דק
  • טוש שחור
עיצוב מזון והצעות הגשה: אבטיח במילוי כדורי אבטיח וענבים מעוצב כספינת פיראטים - שלבי הכנה

אופן ההכנה:

1. חיתכו את האבטיח לחצי לאורכו והסירו חתיכה מלבנית מאמצע חלקו העליון, משני צדיו.

2. רוקנו את האבטיח בעזרת כף גלידה או כף פריזיאן ושמרו על כדורי האבטיח שנוצרו בקערה נפרדת.

3. השתמשו בקליפה מחציו השני של האבטיח כדי ליצור מפרשים – גלפו אותם וחרטו עליהם צורות של פסים ודגל גולגולת של פיראטים.

4. הכניסו לתוך האבטיח המרוקן את כדורי האבטיח שיצרתם יחד עם ענבים או פירות אחרים לבחירתכם.

5. שפדו את המפרשים על שיפודי עץ והציבו אותם בעמידה כתורן, בתוך האבטיח.

6. החדירו שיפוד עץ לעוקץ האבטיח וקשרו את השיפוד לתרנים שהכנתם, בעזרת החבל הדק.

7. בעזרת טוש, ציירו קווי מתאר של עיגולים שישמשו כחלונות על קליפת האבטיח, וגלפו אותם באמצעות סכין קטנה. עכשיו הספינה שלכם מוכנה לשוט להגשה במרכז השולחן.

8. מר קראב - קרואסון עם ירקות שילדים אוהבים

אוכל מחייך הוא כזה שילדים אוהבים לקבל, ואם נעניק לו גם שם חמוד של דמות מתכנית ילדים מפורסמת, כמו "מר קראב", הם יתלהבו ממנו ויאכלו אותו בהנאה. את הקרואסון הנדרש למתכון הבא כדאי לרכוש ללא מילוי מתוק, כך שישתלב עם הירקות שלצדו והמילוי שתכינו עבורו, אם תבחרו בכך.
 
רכיבים:
  • קרואסון ללא מילוי, עדיף קרואסון חמאה מלוח
  • גזר גמדי
  • טבעות זיתים שחורים או ירוקים
  • בייבי מוצרלה
  • חצאי פרוסות צנונית
  • מעט גבינת שמנת / גבינה מותכת
  • פלפל אדום חתוך לצורת צבתות
  • קיסמי שיניים מעץ
עיצוב מזון והצעות הגשה: קרואסון עם ירקות, מעוצב כסרטן

אופן ההכנה:

1. הניחו את הקרואסון על צלחת – תוכלו לחצות אותו ולמלא אותו בגבינה או ממרח מלוח אחר לבחירתכם.

2. הניחו 3 גזרים גמדיים מכל צד של הקרואסון.

3. הצמידו 2 טבעות זיתים על 2 כדורי בייבי מוצרלה בעזרת 2 קיסמי שיניים ושפדו אותם על הקרואסון ליצירת עיניים.

4. הצמידו חצי פרוסת צנונית לחלקו האמצעי של הקרואסון בעזרת מעט גבינה מותכת או גבינת שמנת שתדביק בין החלקים.

 5. הצמידו את צבתות הפלפלים לשני קצוות הקרואסון והסרטן שלכם מוכן לצאת מהמחילה הישר אל הבטן של הילדים. 

9. גליצנית - קינוח גלידה במיוחד לילדים

חובה להודות שרק למראה מנת הגלידה החייכנית הזאת, עולה חשק לצלול לתוך התענוג הקריר והמתוק הזה. אם עד היום התרגלנו לגביעי גלידה ששימשו אותנו ככלי הגשה, הפעם אנחנו הופכים את הסיפור בהתאם לרוח של המנה, ומגישים את גביע הגלידה ככובע מחודד של ליצן.
 
רכיבים:
  • סירופ שוקולד
  • גלידת וניל
  • מעט חלב
  • סוכריות עדשים בצבע אדום
  • גביעי גלידה
עיצוב מזון והצעות הגשה: גלידת מילקשייק עם גביע גלידה הפוך, מעוצבת כליצן

אופן ההכנה:

1. מזגו סירופ שוקולד לתחתית ודפנות כוס הגשה.

2. הוסיפו לכוס גלידה שדוללה בבלנדר עם מעט חלב ליצירת מרקם של מילק שייק.

3. הוסיפו מעל המילקשייק כדור גלידה וציירו בעזרת מעט סירופ השוקולד פה מחייך ועיניים.

4. הוסיפו סוכריה צבעונית אחת למרכז כדור הגלידה ליצירת אף.

5. הניחו את גביע הגלידה על כדור הגלידה, כך שהחלק המחודד יפנה כלפיי מעלה, והוסיפו גם קשית צבעונית.

10. שוט מרשמלו - דרך מתוקה להגיש ולשתות ליקרים

התענוג הבא מיועד למבוגרים שרוצים להרים כוסית בדרך שהם מעולם לא חשבו עליה... כוסות השוט המפתיעות האלו שעשויות ממרשמלו צלוי משתלבות נפלא עם ליקרים של שמנת, קפה ושוקולד, אז למה שלא תנסו להפתיע את האורחים שלכם בצורת ההגשה המקורית והמתוקה הזאת?
 
רכיבים:
  • ליקר שמנת / קפה שוקולד
  • מרשמלו לבן
עיצוב מזון והצעות הגשה: מרשמלו צלוי המשמש ככוס שוט לליקר

אופן ההכנה:

1. נעצו מזלג במרשמלו וצלו אותו מעל כיריים דולקות מכל צדדיו מלבד מחלקו העליון.

2. בעזרת מזלג נוסף הורידו את המרשמלו הצלוי לצלחת והניחו לשקע להיווצר בחלקו העליון באופן טבעי, תוך כדי תהליך הקירור.

3. לאחר שהכנתם מספר חתיכות מרשמלו צלויות על צלחת הזמינו את האורחים לצדכם, מזגו את הליקר לתוכן ושתו כמה שיותר מהר. המרשמלו נוטה להתפרק לאחר מספר שניות אז כדאי שתהיו מהירים. לחיים!

11. עוגת ההפתעות - טריק פשוט שמשדרג כמעט כל עוגה

יש משהו בעוגת השוקולד הפשוטה שטעמה מזכיר לנו את הילדות, ולכן היא עדיין מככבת בחגיגות יום ההולדת שלנו, אבל גם היא זקוקה לפעמים לזריקת ריענון בדמות מצבור עדשי שוקולד, סוכריות ומרשמלו שנכנסים לתוכה. את אותה הפתעה תוכלו כמובן ליישם עם כל עוגת ספוג שאתם אוהבים ולקבל קינוח אהוב על מבוגרים וילדים כאחד. 
 
רכיבים:
  • עוגת ספוג על פי מתכון שאתם אוהבים
  • עדשי שוקולד / סוכריות / מרשמלו
  • שבלונת מספרים
עיצוב מזון והצעות הגשה: עוגת יום הולדת עם הפתעה של עדשי שוקולד בפנים

אופן ההכנה:

1. חיתכו את המספרים מהשבלונה המצורפת לפי גיל יום ההולדת של החוגג.

2. הניחו את השבלונה על העוגה ועברו על היקפה בעזרת סכין חדה כדי לסמן את גבולותיה.

3. היעזרו בכף כדי לרוקן את תכולת העוגה באזור שסימנתם ומלאו אותו בעדשי שוקולד, סוכריות או מרשמלו לבחירתכם.

12. כוורת הדבורים - עיצוב מיוחד לעוגות דבש

מי מאתנו לא אוהב לשחק בניילון פצפצים ולפוצץ את בועות האוויר שלו? אך רגע לפני שאתם עושים בו שמות ומשליכים אותו לפח, דעו שהניילון הזה יכול להיות בעל שימוש עיצובי לעוגת הדבש הבאה שלכם. ניילון הבועות יכול להעניק דוגמה של כוורת אמתית לעוגה האהובה, וירמוז יחד עם הדבורים המתוקות על תכולתה המתוקה.
עיצוב מזון והצעות הגשה: עוגת דבש מקושטת בדוגמת כוורת ודבורים
רכיבים:
  • עוגת דבש מכוסה בקרם סמיך דוגמת אינסטנט פודינג ריבת חלב 
  • ניילון בועות
  • ממרח תמרים / חצאי תמרים
  • פרוסות שקדים
  • שוקולד לבן – לקישוט
עיצוב מזון והצעות הגשה: עוגת דבש מקושטת בדוגמת כוורת ודבורים - שלבי הכנה

אופן ההכנה:

1. לאחר כיסוי העוגה בקרם, הניחו עליו את ניילון הבועות והכניסו את העוגה למקרר להתייצבות.

2. להכנת הדבורים צרו בידכם צורות אליפטיות מממרח התמרים ליצירת גוף הדבורה או לחילופין היעזרו בחצאי תמרים. הוסיפו שתי פרוסות שקדים לגוף הדבורה ליצירת כנפיים, וקשטו אותה בפסים בעזרת שוקולד לבן שהמסתם והכנסתם לשקית זילוף קטנה.

3. לאחר התייצבות הקרם, הסירו בזהירות את ניילון הבועות מהעוגה, והניחו על דוגמת הכוורת שנוצרה לכם את הדבורים הקטנות שהכנתם.

מקור התמונות: yumfinds, c2mind, noticias24carabobo, chefdepaprika, instructables, leaf, refurbished, fabartdiy, olgasflavorfactory

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: