maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

דרכים מקוריות ומדליקות לחיתוך ועיצוב אבטיח

 אין דבר שמסמל יותר את הקיץ הישראלי מאשר אבטיח מתוק וקריר ביום שמשי חם, אבל למרות שהוא כל כך אהוב ונפוץ, עדיין יש רבים שמתקשים לחתוך ולהגיש אותו בקלות. בכתבה הבאה תמצאו מקבץ הצעות הגשה יצירתיות, טיפים יעילים לחיתוך, מתכונים ואפילו מדריך קצר שיעזור לכם לבחור את האבטיח המושלם, הכל כדי שתוכלו ליהנות מאחד מהפינוקים הטובים ביותר של הקיץ!
 
קילוף והגשה של אבטיח
 

1. בחירת אבטיח

הגשת האבטיח המושלם מתחילה הרבה לפני שמגיעים למטבח ומרימים סכין. כשאתם בסופר או אצל הירקן ואתם מנסים לבחור איזה אבטיח לקחת אתכם, כדאי שתזכרו את הטיפים הבאים. אמנם לא מדובר במדע מדויק, אבל עם הזמן אתם תלמדו כיצד לזהות את הפרי המתוק והבשל ביותר.

  • תחילה, הבדיקה המתבקשת: מבחן הרעש. אבטיח טוב לרוב ישמיע צליל חלול וברור כאשר תדפקו עליו. צליל הד עמום לרוב מרמז על אבטיח בשל מדי שכדאי להימנע ממנו או לאכול כמה שיותר מהר.
  • בנוסף לדפיקה המתבקשת כדאי גם לבדוק את קשיחותו הכללית של הפרי. אם האבטיח מוצק ובעל גוון מבריק זהו עוד סימן לכך שבידיכם בחירה מנצחת. אבטיח דהוי הוא לרוב תוצר של אחסון ממושך.
  • שיטה נוספת לבדיקת אבטיחים היא בבחינת העוקץ או הפטמה של הפרי. בעבר היה נהוג לחשוב שמידת בשלותו של האבטיח קשורה להתייבשות העוקץ, אבל היום רוב ה"מומחים" כבר יגידו לכם שעדיף לחפש "פטמה" קטנה שמאפיינת את הפירות הטעימים יותר.
  • בסופו של דבר הדרך הטובה ביותר לחרוץ את גזר דינו של האבטיח היא במבחן הטעם, אז אל תתביישו לבקש מהירקן טעימה קטנה שניתן לחתוך בקלות מקצה האבטיח מבלי לפגום בו.

2. מקלות אבטיח

שיטת החיתוך וההגשה הזאת אולי דורשת קצת אימון, אך הדבר ללא ספק משתלם כשרואים כמה קל ונוח לאכול אבטיח בצורה הזו. מדובר בטריק מושלם ומהיר להכנת אבטיח כשבאים אורחים רבים, והיות שלא מפרידים את האבטיח מקליפתו, ניתן להשתמש בה כידית אחיזה נוחה וחסכונית!
  • אם קניתם אבטיח שלם יש להתחיל בחיתוכו לחצי.
 
  • כעת הפכו את האבטיח כך שבשר הפרי החשוף יהיה מונח על קרש החיתוך שלכם, וחיתכו אותו לשורות ברוחב של כמה ס"מ על פי העדפתכם.
 
  • סובבו את קרש החיתוך וחיזרו על הפעולה כדי לקבל דוגמת משבצות. אם אתם מתקשים להחזיק את פרוסות האבטיח במקומן ניתן להיעזר בחוט קשירה דק.
 
  • נגבו את הנוזלים העודפים מסביב לאבטיח והגישו את קרש החיתוך לשולחן. כל אורח יוכל לקחת לעצמו "מקל" אבטיח בקלות וללא מאמץ.

לחצו כאן לצפייה בסרטון המקור

3. מנגל אבטיח

אם חשוב לכם שצורת ההגשה של האבטיח שלכם תהייה גם שימושית וגם יצירתית ויש לכם כמה דקות פנויות, הרעיון הבא פשוט מושלם עבורכם. הכינו מראש כף גלידה או כלי דומה, שיפודי עץ ומבחר פירות אהובים כדי להכין קינוח מעוצב שלא ישאיר אף אורח אדיש. לחצו כאן כדי ללמוד איך להכין אבטיח מעוצב בצורת מנגל.
 
קילוף והגשה של אבטיח
 

4. שייק אבטיח טבעי

אם אתם מרגישים הרפתקנים במיוחד ואתם רוצים להכין שייק אבטיח במינימום מאמץ ומקסימום סטייל, זאת השיטה שאתם צריכים להכיר. מה צריך להכין? סכין, מקדחה וקולב מתכת ישן שאפשר לפרק. נשמע מוזר? צפו בסרטון הבא וגלו את הטריק להכנת שייק קייצי וטבעי בתוך פחות מ-30 שניות!
 
 

5. פיצת אבטיח

רוצים להפתיע את החברים ובני המשפחה שלכם? הזמינו אותם לבוא לשולחן האוכל ולטעום מהפיצה הקיצית שלכם! מדובר למעשה בשיטת הגשה שדורשת קצת מאמץ, שכן יש לחתוך את האבטיח לפרוסות עגולות במקום לפלחים. החדשות הטובות הן שאחרי שחתכתם את האבטיח, תוכלו לקשט כל "משולש" בתוספות כמו: פירות, עלי נענע, קוקוס מיובש ואף גבינה בולגרית או פטה מפוררת. התוצאה פשוט נפלאה ומעוררת תיאבון! לחצו כאן כדי להכיר עוד סידורי פירות וירקות קלים ומרשימים.
 
 
6. קרטיב אבטיח
אם יש דבר שמסמל יותר את ימי הקיץ החמים מפרוסת אבטיח מתוק, זה כנראה קרטיב קרח קפוא ומרענן. בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין לעצמכם קרטיב טבעי שמשלב את הטעם המתוק של האבטיח עם פיקנטיות מפתיעה. 
 
מרכיבים
  • 3 כוסות של אבטיח חתוך לקוביות
  • 2 עגבניות
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים (חלפיניו) קטנים, פרוסים לטבעות דקות
 
הכנה
  • קלפו את העגבניות וחתכו את האבטיח לקוביות קטנות.
  • העבירו את העגבניה והאבטיח למעבד מזון. הפעילו את מעבד המזון עד שהירקות ירוסקו לגמרי.
  • סננו את רסק האבטיח והעגבניה כדי להסיר את החתיכות הגדולות. אם אתם רוצים, תוכלו להחזיר לאחר מכן חלק מהחתיכות למיץ המסונן בשביל המרקם.
  • הוסיפו את הפלפלים למיץ האבטיח והעגבניה והניחו את המיץ במקרר למשך שעה.
  • לאחר ההמתנה, העבירו את המיץ עם הפלפלים לתבניות מתאימות והקפיאו במשך 7-10 שעות.
 
 
קילוף והגשה של אבטיח
 

7. קיפוד אבטיח

ולסיום, אני רוצה לשתף אתכם הצעת הגשה שזכתה למחיאות כפיים סוערות משני הקטנים שלי (הישג מכובד לכל הדעות) שכיף להכין וגם כיף לאכול בלי לדאוג ל"הרס" היצירה. אם אתם סומכים על הילדים שלכם עם סכינים, הם יכולים אפילו לעזור לכם בהכנת ה"קיפוד" הזה, וגם אם לא הם יכולים לעזור בעיצוב הפנים שלו.
 
קילוף והגשה של אבטיח
  • התחילו בחיתוך דק מאוד של אחד מצדדי האבטיח בלי לפגוע בבשר הפרי, מספיק כדי שהוא יוכל לשכב באופן יציב.
  • כעת קחו סכין חד ובצעו חיתוך בערך בקו ה-¾ אורך של האבטיח ובחצי מגובהו (בשכיבה) כך שתקבלו צורה של מעין תיבה.
קילוף והגשה של אבטיח
  • חיתכו לקוביות את תוכן שני חצאי האבטיח שחתכתם ורוקנו אותם באמצעות כף. יש להשתדל שבשר האבטיח יהיה חתוך לקוביות יפות, אך אין הכרח להקפיד על המלצה זו.
  • עכשיו הגיע הזמן לקשט! קחו סכין קטנה או כלי דומה אחר ופסלו "קוצים" מחודדים לאורך כל דפנות האבטיח.
קילוף והגשה של אבטיח
 
קילוף והגשה של אבטיח

  • השתמשו בזוג קיסמים כדי להכין מעמד ל"אף", שהוא למעשה פיסת קליפה חתוכה עם ענב, אוכמנייה או דובדבן נעוצים בקצה.
קילוף והגשה של אבטיח
 
קילוף והגשה של אבטיח
  • קחו עוד 4 קיסמים והשתמשו בהם כדי להצמיד לאבטיח זוג עיניים ואוזניים מפיסות קליפה, והקיפוד עוד שנייה מוכן. 
  • העבירו בחזרה לתוך האבטיח את הקוביות החתוכות ונעצו בתוכן קיסמים כדי להקל על ההגשה ולהשלים את המראה הקוצני של אבטיח הקיפוד המקורי שלכם. 
קילוף והגשה של אבטיח
 

אם אתם רוצים לקחת את ה"קיפוד" מחוץ לבית, אפשר לדחות את השלב האחרון ולקחת בקופסה את האבטיח החתוך עד לזמן ולמקום שבו תרצו להגיש את המנה. אני מבטיחה לכם שאף אחד לא יהיה אדיש ליצירה המיוחדת שלכם!

מקור התמונות: Harsha K R

 

מקור: שני ר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: