maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים פשוטים למנות ראשונות עם מעט רכיבים

 פעמים רבות בהן הזמנתי בני משפחה או חברים להתארח בביתי, הבחנתי כי רבים מהם מתרוצצים לא מעט באזור המטבח, ומקווים שיצליחו למצוא נשנוש קל לפני תחילת הארוחה המיוחלת. זו הסיבה שהבנתי שכדאי להרגיע מעט את הבטן של האורחים, באמצעות מנות ראשונות פשוטות וטעימות שלא דורשות ממני יותר מדי רכיבים או הכנות. אני שמחה לשתף אתכם ב-7 המנות שזכו למספר רב של מחמאות, שאיתן תוכלו לשמח ולפנק את יקיריכם, בין שתחליטו לפתוח איתן ארוחה גדולה, או שתבחרו להגיש אותן כנשנושים נהדרים ובריאים לבני המשפחה. 
מתכון לפשטידות ברוקולי וגבינת צ'דר

אם מתחשק לכם חטיף מהיר וטעים בבוקר, באמצע היום או אפילו בלילה לפני השינה (כמוני), זהו המתכון המושלם בשבילכם. זרקו את הבמבה, הביסלי ושאר החטיפים ועברו לפשטידונת טעימה, שמושלמת גם עבור אירוח ואירועים מיוחדים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפשטידות ברוקולי:
ברוקולי - 1 כוס (מאודה וקצוץ)
מלח - לפי הטעם (אפשרי אך לא חובה)
פלפל שחור - לפי הטעם (אפשרי אך לא חובה)
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגורדת)
אופן הכנת הפשטידות ברוקולי:
  1. חממו את התנור ל-190 מעלות, ושפכו מעט שמן לתבנית אפייה של פשטידות או תבנית של עוגיות.
  2. בתוך קערה בינונית, שברו את הביצים, הוסיפו להם את הברוקולי וערבבו יחד (ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם).
  3. העבירו את העיסה מהקערה לתבנית ופזרו את גבינת הצ'דר באופן שווה.
  4. אפו למשך 15-12 דקות ובתיאבון!
 
מתכון לכנפיים מתובלות בגריל

בדרך כלל אנו נוהגים להכין כנפיים כחלק מתפריט מגוון של בשרים, אך עם זאת מדובר בדרך נהדרת להרגיע את בטנם של האורחים, עד שתגיע המנה העיקרית. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לכנפיים המתובלות:
כנפי עוף - 8 (כ-680 גר'. חתוכות לחצי, בנקודה שבה העצמות מתחברות)
שמן זית - 2 כפיות
פפריקה חריפה - 2 כפיות (אפשר גם פפריקה מתוקה או חצי חצי )
מרגרינה - 3 כפות (בטעם חמאה ללא מלח)
אופן הכנת הכנפיים המתובלות:
  1. חממו מחבת גריל על אש בינונית ושמנו אותה עם כפית שמן זית. (תוכלו גם להכין על המנגל).
  2. הכניסו לקערה גדולה כנפיים, כף שמן, כפית פפריקה וערבבו את הרכיבים היטב באמצעות הידיים.
  3. לאחר שהשמן והפפריקה נספגו היטב בכנפיים, הכניסו אותן אל תוך מחבת הגריל, וטגנו במשך 20 דקות, כשעליכם להפוך את הכנפיים פעם אחת, בהתאם לגוון שלהן.
  4. הכניסו אל תוך קערה מרגרינה וכפית פפריקה, הוסיפו את התערובת למחבת והמשיכו לטגן במשך דקה אחת נוספת. preperation
  5. סדרו את הכנפיים על צלחת, והגישו.
מתכון לקסדייה פורטבלו

מדובר במנה נהדרת שיכולה לשמש כמנת פתיחה, כארוחת ערב קלילה או כנשנוש בריא לאורחים כשלא מתקיימת סעודה. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לקסדייה פורטבלו:
פטריות פורטבלו - 4 (בינוניות, קצוצות דק)
שמן זית - 2 כפות
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת צ'דר - 220 גר' (מגוררת- 2 כוסות לערך)
אופן הכנת הקסדייה פורטבלו:
  1. הברישו את הפטריות בשמן (כף אחת), והוסיפו פלפל ומלח לפי הטעם.
  2. חממו מחבת גריל על להבה בינונית, העבירו אליה את הפטריות המתובלות וכסו את המחבת עם מכסה. טגנו את הפטריות על כל צד במשך 10-8 דקות.
  3. מרחו צד אחד של הטורטיות עם כפית השמן שנותרה. הכניסו את הפטריות המוכנות אל תוך הטורטיות, הוסיפו גבינת צ'דר לכל טורטייה וקפלו אותן לחצי כך שתוכלו לסגור אותן. preperation
  4. לאחר מכן, הכניסו את הטורטיות לתוך מחבת הגריל, כסו אותן עם מכסה וטגנו עד שהגבינה תימס והטורטיות יהפכו לפריכות, כ-3-1 דקות לכל צד לערך.
  5. לבסוף, סדרו את הטורטיות הממולאות על צלחת, והגישו כשהן חמות.
 
מתכון לתירס מקסיקני בגריל עם כוסברה

מנת הפתיחה הפשוטה הזו היא שדרוג נהדר לקלחי התירס הפשוטים, שתשמח ללא ספק את כל הטועמים. 

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לתירס:
קלחי תירס - 2 (כל קלח חתוך ל-6 חלקים)
שמן זית - 2 כפות
מלח גס - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה)
מיץ לימון - 1 כפית (סחוט טרי)
אופן הכנת התירס:
  1. הכניסו אל תוך קערה בינונית תירס, כף שמן, פלפל שחור ומלח, וערבבו אותם היטב. preperation
  2. הניחו מחבת משומנת עם כף שמן על להבה בינונית, העבירו אליה את קלחי התירס המתובלים וטגנו אותם עד שיתרככו במשך 12-10 דקות לערך.
  3. העבירו את התירס המבושל לקערה שהשתמשתם בה לאיחוד הרכיבים, הוסיפו כוסברה ומיץ לימון וערבבו בעדינות, עד שהרכיבים יתאחדו.
  4. לבסוף, הניחו את קלחי התירס הקטנים על צלחת הגשה, והגישו בעודם חמים.
מתכון לרביולי גבינה אפוי

מנת הפתיחה הבאה עומדת להפתיע את כל האורחים, כאשר הרביולי המוכר והאהוב זוכה לשדרוג, והוא מגיע אפוי ופריך היישר מהתנור. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרביולי גבינה:
פירורי לחם - 1 כוס
ביצים - 2 (טרופות)
מלח - 1 כפית
תרסיס שמן - מעט (לשימון התבנית)
אופן הכנת הרביולי גבינה:
  1. חממו את התנור מראש על 220 מעלות.
  2. רפדו תבנית אפייה עם נייר אפייה ורססו עליו מעט שמן.
  3. הניחו סיר מלא במים על להבה בינונית, הוסיפו מעט מלח והביאו את הסיר לרתיחה. הכניסו את הרביולי לסיר המים, והניחו להם להתבשל עד שיתרככו מעט, כ-5-3 דקות לערך. העבירו את הרביולי למסננת, והניחו להם להתקרר מעט.
  4. העבירו את פירורי הלחם לצלחת שטוחה, ספגו את הרביולי בביצה ולאחר מכן צפו אותם בפירורי הלחם והניחו על גבי תבנית האפייה. preperation
  5. אפו את הרביולי בתנור, ולאחר 6 דקות הפכו אותם לצדם השני ואפו במשך 6 דקות נוספות, או עד שיזהיבו.
  6. הניחו לרביולי להתקרר מעט, סדרו על צלחת והגישו.
טיפ השף:
לא חייב רק לאפות, תוכלו גם לטגן את הרביולי בשמן עמוק ולהגיש.
מתכון לפטריות ממולאות בפסטו וגבינה

פטריות השמפיניון טעימות ומספקות גם ללא כל תוספת, כך שיהיה לכם פשוט לדמיין עד כמה שהן נהדרות במילוי של פסטו עם עיטורי גבינת פרמז'ן, ופשוט עוד יותר להכין אותן.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפטריות הממולאות:
פסטו - ½ כוס
פירורי לחם - קורט (לא חובה, במידת הרצון)
גבינת פרמז'ן - 100 גר' (מגורדת)
צנוברים - 50 גר' (קלויים)
אופן הכנת הפטריות הממולאות:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
  2. הסירו בעדינות את רגלי הפטרייה מהפטריות, ונקו את הפטריות היטב.
  3. מלאו את הפטריות החלולות ברוטב פסטו והניחו קורט פירורי לחם מעל לרוטב הפסטו. preperation
  4. הכניסו את הפטריות לתנור למשך 15 דקות.
  5. לבסוף, הוסיפו מעט גבינת פרמז'ן וצנוברים קלויים מעל לכל פטריה, והגישו אותן חמות.
מתכון לחטיפי תפוח אדמה עם שמנת חמוצה וסלמון מעושן

אם תרצו להרשים את האורחים עם מנת פתיחה טעימה וייחודית, אל תהססו ונסו להכין את המנה המקסימה הבאה, שתזכה אתכם בשלל מחמאות ובהמון אהבה. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לחטיפי תפוח אדמה:
תפוחי אדמה - 180 גר' (קלופים)
סלמון מעושן - 50 גר' (פרוס דק)
קליפת לימון - 1 כף (מגורד)
שמנת חמוצה - ¾ כוס
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
אופן הכנת החטיפי תפוח אדמה:
  1. הניחו סיר גדול על להבה גבוהה, הכניסו אליו את תפוחי האדמה, כסו אותם במים קרים והביאו אותם לידי רתיחה. לאחר מכן הנמיכו את עצמת האש, כסו את הסיר ובשלו את תפוחי האדמה במשך 20 דקות. סננו את תפוחי האדמה והכניסו אותם למקרר למשך שעה, או עד שיתקררו.
  2. הכניסו אל תוך מעבד מזון שמנת חמוצה וקליפת לימון מגורדת, וערבלו אותם עד לקבלת תערובת אחידה. העבירו את התערובת לקופסה אטומה והניחו במקרר
  3. חממו את התנור על 220 מעלות, ושמנו 20 תבניות של מאפינס
  4. הניחו בתוך קערה את תפוחי האדמה המבושלים שהכנתם קודם לכן, הוסיפו מלח ומעכו אותם לכדי עיסה. כעת, רפדו כל תבנית של מאפין בכף של תערובת תפוחי האדמה, כך שכל תבנית תהייה מרופדת בתפוחי אדמה, מכל צדיה. preperation
  5. אפו את תבניות תפוחי האדמה במשך 25 דקות או עד לקבלת קצוות זהובים כהים. הניחו לתבניות תפוחי האדמה להתקרר במשך 10 דקות, ולאחר מכן הניחו אותן על תבנית אפייה שמרופדת במגבות נייר.
  6. הנמיכו את עצמת התנור ל-190 מעלות, הניחו את תבניות תפוחי האדמה בתבנית אפייה שמרודפת בנייר אפייה, ואפו אותם בתנור בין 8-6 דקות.
  7. העבירו בזהירות את תבניות תפוחי האדמה לצלחת, ובאמצעות כפית קטנה מלאו את התבניות בתערובת השמנת שהכנתם, קשטו עם רצועה של סלמון מעושן והגישו מיד.
בתיאבון!
מקור: דנה ת.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: