maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים פשוטים למנות ראשונות עם מעט רכיבים

פעמים רבות בהן הזמנתי בני משפחה או חברים להתארח בביתי, הבחנתי כי רבים מהם מתרוצצים לא מעט באזור המטבח, ומקווים שיצליחו למצוא נשנוש קל לפני תחילת הארוחה המיוחלת. זו הסיבה שהבנתי שכדאי להרגיע מעט את הבטן של האורחים, באמצעות מנות ראשונות פשוטות וטעימות שלא דורשות ממני יותר מדי רכיבים או הכנות. אני שמחה לשתף אתכם ב-7 המנות שזכו למספר רב של מחמאות, שאיתן תוכלו לשמח ולפנק את יקיריכם, בין שתחליטו לפתוח איתן ארוחה גדולה, או שתבחרו להגיש אותן כנשנושים נהדרים ובריאים לבני המשפחה. 

 

1. מאפינס ברוקולי וגבינת צ'דר

למרות שאנו רגילים לאכול מאפינס מתוק כקינוח לחתימת הארוחה, ודאי תשמחו להכיר את מאפינס הברוקולי וגבינת הצ'דר שמשמשים כמנה ראשונה נפלאה, אשר ללא ספק יפתחו לכם ולאורחים שלכם את התיאבון. 

מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
רכיבים:
  • 4 ביצים טרופות
  • כוס ברוקולי מאודה קצוץ
  • ½ כוס גבינת צ'דר מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט שמן
מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 190 מעלות.

2. הזליפו מעט שמן בתוך 6 תבניות מאפינס. 

3. הניחו בתוך קערה קטנה ברוקולי, ביצים טרופות ובמידת הרצון מלח ופלפל לפי הטעם, וערבבו אותם היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

4. צקו את התערובת לתוך תבניות המאפינס, ופזרו מעליהן באופן שווה גבינת צ'דר.

5. אפו במשך 15-12 דקות, והגישו בעודם חמים.

 

2. כנפיים מתובלות בגריל 

בדרך כלל אנו נוהגים להכין כנפיים כחלק מתפריט מגוון של בשרים, אך עם זאת מדובר בדרך נהדרת להרגיע את בטנם של האורחים, עד שתגיע המנה העיקרית. 

מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
 רכיבים:
  • 8 כנפי עוף (680 גרם) חתוכות לחצי, בנקודה שבה העצמות מתחברות
  • 2 כפיות שמן זית
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה ללא מלח
מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
הוראות הכנה:

1. חממו מחבת גריל על אש בינונית ושמנו אותה עם כפית שמן זית. (תוכלו גם להכין על המנגל).

2. הכניסו לקערה גדולה כנפיים, כף שמן, כפית פפריקה וערבבו את הרכיבים היטב באמצעות הידיים. לאחר שהשמן והפפריקה נספגו היטב בכנפיים, הכניסו אותן אל תוך מחבת הגריל, וטגנו במשך 20 דקות, כשעליכם להפוך את הכנפיים פעם אחת, בהתאם לגוון שלהן. 

3. הכניסו אל תוך קערה מרגרינה וכפית פפריקה, הוסיפו את התערובת למחבת והמשיכו לטגן במשך דקה אחת נוספת.

4. סדרו את הכנפיים על צלחת, והגישו.

 

3. קסדייה פורטבלו 

מדובר במנה נהדרת שיכולה לשמש כמנת פתיחה, כארוחת ערב קלילה או כנשנוש בריא לאורחים כשלא מתקיימת סעודה. 

מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
רכיבים:
  • 4 פטריות פורטבלו בינוניות קצוצות דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל לפי הטעם
  • 8 טורטיות 
  • 220 גרם גבינת צ'דר מגוררת (2 כוסות לערך)
מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
הוראות הכנה:

1. הברישו את הפטריות בשמן (כף אחת), והוסיפו פלפל ומלח לפי הטעם. 

2. חממו מחבת גריל על להבה בינונית, העבירו אליה את הפטריות המתובלות וכסו את המחבת עם מכסה. טגנו את הפטריות על כל צד במשך 10-8 דקות. 

3. מרחו צד אחד של הטורטיות עם כפית השמן שנותרה. הכניסו את הפטריות המוכנות אל תוך הטורטיות, הוסיפו גבינת צ'דר לכל טורטייה וקפלו אותן לחצי כך שתוכלו לסגור אותן. לאחר מכן, הכניסו את הטורטיות לתוך מחבת הגריל, כסו אותן עם מכסה וטגנו עד שהגבינה תימס והטורטיות יהפכו לפריכות, כ-3-1 דקות לכל צד לערך. 

4. לבסוף, סדרו את הטורטיות הממולאות על צלחת, והגישו כשהן חמות. 

 

4. תירס מקסיקני בגריל עם כוסברה

מנת הפתיחה הפשוטה הזו היא שדרוג נהדר לקלחי התירס הפשוטים, שתשמח ללא ספק את כל הטועמים. 

מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
רכיבים: 
  • 2 קלחי תירס, כל קלח חתוך ל-6 חלקים
  • 2 כפות שמן זית
  • ¼ כפית מלח גס 
  • ¼ כפית פלפל שחור 
  • ¼ כוס כוסברה קצוצה
  • כפית מיץ לימון 
מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
הוראות הכנה:

1. הכניסו אל תוך קערה בינונית תירס, כף שמן, פלפל שחור ומלח, וערבבו אותם היטב.

2. הניחו מחבת משומנת עם כף שמן על להבה בינונית, העבירו אליה את קלחי התירס המתובלים וטגנו אותם עד שיתרככו במשך 12-10 דקות לערך.

3. העבירו את התירס המבושל לקערה שהשתמשתם בה לאיחוד הרכיבים, הוסיפו כוסברה ומיץ לימון וערבבו בעדינות, עד שהרכיבים יתאחדו.

4. לבסוף, הניחו את קלחי התירס הקטנים על צלחת הגשה, והגישו בעודם חמים.

 

5. רביולי גבינה אפוי

מנת הפתיחה הבאה עומדת להפתיע את כל האורחים, כאשר הרביולי המוכר והאהוב זוכה לשדרוג, והוא מגיע אפוי ופריך היישר מהתנור. 

מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
רכיבים:
  • כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים טרופות
  • כפית מלח
  • 420 גרם רביולי גבינה 
  • תרסיס שמן
מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 220 מעלות.

2. רפדו תבנית אפייה עם נייר אפייה ורססו עליו מעט שמן. 

3. הניחו סיר מלא במים על להבה בינונית, הוסיפו מעט מלח והביאו את הסיר לרתיחה. הכניסו את הרביולי לסיר המים, והניחו להם להתבשל עד שיתרככו מעט, כ-5-3 דקות לערך. העבירו את הרביולי למסננת, והניחו להם להתקרר מעט. 

4. העבירו את פירורי הלחם לצלחת שטוחה, ספגו את הרביולי בביצה ולאחר מכן צפו אותם בפירורי הלחם והניחו על גבי תבנית האפייה. 

5. אפו את הרביולי בתנור, ולאחר 6 דקות הפכו אותם לצדם השני ואפו במשך 6 דקות נוספות, או עד שיזהיבו. 

6. הניחו לרביולי להתקרר מעט, סדרו על צלחת והגישו. 

 

6. פטריות ממולאות בפסטו וגבינה

פטריות השמפיניון טעימות ומספקות גם ללא כל תוספת, כך שיהיה לכם פשוט לדמיין עד כמה שהן נהדרות במילוי של פסטו עם עיטורי גבינת פרמז'ן, ופשוט עוד יותר להכין אותן.

מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
רכיבים:
  • 450 גרם פטריות שמפיניון
  • ½ כוס פסטו
  • פירורי לחם (במידת הרצון)
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
  • 50 גרם צנוברים קלויים
מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.

2. הסירו בעדינות את רגלי הפטרייה מהפטריות, ונקו את הפטריות היטב. 

3. מלאו את הפטריות החלולות ברוטב פסטו והניחו קורט פירורי לחם מעל לרוטב הפסטו. 

4. הכניסו את הפטריות לתנור למשך 15 דקות.

5. לבסוף, הוסיפו מעט גבינת פרמז'ן וצנוברים קלויים מעל לכל פטריה, והגישו אותן חמות. 

 

7.  חטיפי תפוח אדמה עם שמנת חמוצה וסלמון מעושן

אם תרצו להרשים את האורחים עם מנת פתיחה טעימה וייחודית, אל תהססו ונסו להכין את המנה המקסימה הבאה, שתזכה אתכם בשלל מחמאות ובהמון אהבה. 

מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
רכיבים:
  • 180 גרם תפוחי אדמה קלופים
  • 50 גרם סלמון מעושן פרוס דק (¼ כוס)
  • כף קליפת לימון מגורד
  • ¾ כוס שמנת חמוצה
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
מנות ראשונות פשוטות וטעימות
 
הוראות הכנה: 

1. הניחו סיר גדול על להבה גבוהה, הכניסו אליו את תפוחי האדמה, כסו אותם במים קרים והביאו אותם לידי רתיחה. לאחר מכן הנמיכו את עצמת האש, כסו את הסיר ובשלו את תפוחי האדמה במשך 20 דקות. סננו את תפוחי האדמה והכניסו אותם למקרר למשך שעה, או עד שיתקררו.

2. הכניסו אל תוך מעבד מזון שמנת חמוצה וקליפת לימון מגורדת, וערבלו אותם עד לקבלת תערובת אחידה. העבירו את התערובת לקופסה אטומה והניחו במקרר.

3. חממו את התנור על 220 מעלות, ושמנו 20 תבניות של מאפינס. 

4. הניחו בתוך קערה את תפוחי האדמה המבושלים שהכנתם קודם לכן, הוסיפו מלח ומעכו אותם לכדי עיסה. כעת, רפדו כל תבנית של מאפין בכף של תערובת תפוחי האדמה, כך שכל תבנית תהייה מרופדת בתפוחי אדמה, מכל צדיה. 

5. אפו את תבניות תפוחי האדמה במשך 25 דקות או עד לקבלת קצוות זהובים כהים. הניחו לתבניות תפוחי האדמה להתקרר במשך 10 דקות, ולאחר מכן הניחו אותן על תבנית אפייה שמרופדת במגבות נייר. 

6. הנמיכו את עצמת התנור ל-190 מעלות, הניחו את תבניות תפוחי האדמה בתבנית אפייה שמרודפת בנייר אפייה, ואפו אותם בתנור בין 8-6 דקות. 

7. העבירו בזהירות את תבניות תפוחי האדמה לצלחת, ובאמצעות כפית קטנה מלאו את התבניות בתערובת השמנת שהכנתם, קשטו עם רצועה של סלמון מעושן והגישו מיד. 

 
בתיאבון!

 

מקור: דנה ת.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: