maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני

כשבא משהו מתוק - קינוחים וגלידות

עשו לכם מנהג קבוע בבית: כאשר יש לכם בננות בשלות מדי, שקליפתן שחורה ואתם שוקלים לזרוק אותן - עשו מהן לביבות בננה טעימות. מאכל נפלא לפתוח איתו את הבוקר, לסיים איתו את היום, לנשנש כחטיף או להגיש כקינוח.
והן כ"כ קלות להכנה, שבאמת לא נשארה סיבה אחת שלא לעשות את זה.

מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני (בעריכה)

אז אם יש לכם בבית בננות מהסוג הזה, לא לזרוק! הן יועילו מאוד בהמשך!
 
מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני (בעריכה)

 

מצרכים:
3 בננות בשלות
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
חצי כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
רבע עד חצי כוס חלב


דרך ההכנה:

מקלפים ומועכים את הבננות הבשלות.

טורפים ביצה, סוכר, וניל, קינמון ואגוז מוסקט.

 

מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני (בעריכה)

לאחר מכן ערבבו את התערובת עם הבננות המעוכות.
 
מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני (בעריכה)

לבחוש היטב עד שהם שלובים יחד לחלוטין.
 
מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני (בעריכה)

כעת יש לנפות קמח אל תערובת הבננה והביצים.
 
מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני (בעריכה)

מערבבים את הכל ביחד.
אם הבלילה נראת סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלב. מומלץ להוסיף רבע עד חצי כוס חלב.

 
מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני (בעריכה)

מוסיפים שמן למחבת ומניחים על אש בינונית-גבוהה.
מניחים כפות של בלילת לביבות הבננה אל המחבת כשהשמן חם מספיק.

 
מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני (בעריכה)

הופכים ברגע שרואים את הקצוות מזהיבים.
 
מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני (בעריכה)

לסיום, יש לערבב סוכר וקינמון כדי ליצור סוכר-קינמון משלנו.
אותו מפזרים מעל הלביבות ברגע שהן מוכנות ועדיין חמות.

 
מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני (בעריכה)

מפזרים את סוכר הקינמון מלמעלה - ובתיאבון!
 
מתכון ללביבות בננה בנוסח ג'מייקני (בעריכה)
 
מקור: רותם עמרני
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: