maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מנות פתיחה שתוכלו להכין תוך פחות מ-15 דקות

אם גם אתם מעוניינים להשקיט את רעבונם של בני המשפחה או החברים לפני תחילת הארוחה, רצוי שתגישו להם מנות פתיחה שישאירו להם טעם נפלא ויפתחו את התיאבון למנה הבאה. החדשות הטובות הן שלא תצטרכו לעמול על המתאבנים שיפתחו את הארוחה, כי תוכלו להכין תוך פחות מ-15 דקות מנה נהדרת ופשוטה להפליא. 8 המתכונים הבאים ללא ספק יקלו לכם על החיים וישמחו את כל הטועמים. 

מתכון לחטיף עגבניות שרי ממולאות במטבל גבינת שמנת ומיונז

אפשרו לעגבניות השרי למצות את הפוטנציאל שלהן, והכינו את המתאבן הנהדר הזה שיפתח כראוי כל ארוחה!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: bettycrocker
רכיבים לשרי הממולא:
גבינת שמנת - 100 גר'
מיונז - 2 כפות
מלפפון בינוני - ½ מלפפון
בצל ירוק - 1 כף (קצוץ)
שמיר - 2 כפות (קצוץ)
אופן הכנת השרי הממולא:
  1. קלפו את המלפפון וחתכו אותו לקוביות קטנות. preperation מקור תמונה: wikihow
  2. הסירו בזהירות את החלק העליון של עגבניות השרי, ובזהירות הוציאו את תכולתן עם כפית. לאחר מכן הניחו את העגבניות על מגבות נייר, כשחלקן התחתון פונה כלפי מעלה על מנת לנקז את הלחות.
  3. ערבבו בתוך קערה בינונית את הגבינה והמיונז ולאחר מכן הוסיפו את המלפפון, הבצל הירוק והשמיר, וערבבו מעט ובעדינות.
  4. מלאו את העגבניות במילוי שהכנתם, הכניסו אותן למקרר למשך מספר דקות והגישו.
 

מתכון למאנצ'ס חומוס פיקנטי קלוי

לפני שתגישו את המתאבן הנהדר הזה, רצוי שתזהירו את כל הנוכחים כי מדובר בחטיף שקשה להפסיק לאכול!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: vitalzone
רכיבים לחומוס הקלוי:
חומוס - 860 גר' (שטוף מבושל ויבש, ניתן להשתמש ב-2 קופסאות שימורים)
פלפל קאיין - 1 כפית (טחון)
כמון - 1 כף
מלח גס - לפי הטעם
אופן הכנת החומוס הקלוי:
  1. חממו את התנור מראש על 230 מעלות.
  2. צקו את שמן הזית לתבנית אפייה עמוקה והכניסו אותה לתנור עד שהשמן יתחמם, 3 דקות לערך.
  3. הכניסו לקערה בינונית חומוס, פלפל קאיין וכמון וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו מלח גס לפי טעמכם וערבבו היטב. preperation מקור תמונה: theculinaryjumble
  4. צקו את תערובת החומוס על תבנית האפייה החמה בשכבה אחת בלבד, והכניסו חזרה לתנור. יש לאפות במשך 10 דקות.
  5. לבסוף, העבירו את החומוס באמצעות כף מחוררת לקערה המרופדת במגבת נייר, והגישו חם.

מתכון לאומלט פטריות ותרד

אין כל סיבה להשאיר את האומלט בתחום ארוחות הבוקר בלבד, ותוכלו להכין בעזרתו מנת פתיחה טעימה ואהובה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: kitchenmag
רכיבים לאומלט פטריות:
תרד - חופן
שמן זית - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת האומלט פטריות:
  1. הקציפו את הביצים בקערה.
  2. חתכו את הפטריות לקוביות קטנות, קצצו את התרד, הכניסו אותם לקערת הביצים וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור לפי הטעם וערבבו שנית.
  3. שמנו מחבת בשמן זית והניחו אותה על להבה גבוהה. צקו 2 כפות מבלילת הביצים למחבת ופרסו אותה על שטח המחבת כפי שנהוג לעשות עם פנקייקים. טגנו את האומלט עד שיהיה מוכן, כשאין להפוך אותו במהלך הטיגון. המשיכו להכין את כל בלילת הביצים, והניחו את האומלטים על צלחת המרופדת במגבת נייר.
  4. חלקו את המילוי שהכנתם באופן שווה והניחו על כל אומלט. גלגלו את האומלטים, סגרו אותם עם קיסם והגישו.
 

פשטידות אישיות של גבינה, שמיר וטונה

פנקו את משפחתכם וחבריכם עם מנת פתיחה טעימה ונעימה לחך, שתוכלו להכין במהירות ובקלות. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: nomnompaleo
רכיבים לכדורי גבינה :
פילה טונה - 180 גר' (חתוכה דק, מקופסת שימורים)
שמנת מתוקה - 50 מ"ל
גבינת גרוייר - 80 גר' (מגוררת או כל גבינה דומה שאתם אוהבים)
ביצים קשות - 4 (קצוצות)
בצל ירוק - 50 גר' (קצוץ)
שמיר - חופן (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הכדורי גבינה :
  1. חממו את התנור מראש על 170 מעלות.
  2. הכניסו לקערה רסק עגבניות, ביצים, טונה ושמנת וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את הגבינה המגוררת, הבצל הירוק והשמיר וערבבו היטב. preperation
  3. צקו את התערובת לתוך תבניות אפייה קטנות (מנג'טים).
  4. הכניסו את תבניות האפייה לתנור ואפו במשך 13 דקות, או עד שיהיו מוכנים.
  5. תוכלו להגיש את המתאבן כשהוא חם או מקורר, לפי בחירתכם.

מתכון לחטיפי אבוקדו מצופים ומטוגנים בליווי רוטב יוגורט

אם עוד לא יצא לכם לטעום את המתאבן הבא, כדאי שתוסיפו אותו לארוחה הבאה שאתם מתכננים, ואין ספק שתצאו מרוצים. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: thymeinourkitchen
רכיבים לחטיפי אבוקדו:
אבוקדו - 2 (מגולענים)
פירורי לחם - 100 גר'
ביצים - 2 (טרופות)
רכיבים למטבל יוגורט:
פטרוזיליה - חופן
יוגורט - 4 כפות
מיץ לימון - 2 כפות
שמן זית - 7 כפות
סוכר - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת החטיפי אבוקדו:
  1. חתכו אבוקדו וחצי למלבנים דמויי צ'יפס. preperation מקור תמונה: thegentlemansjournal
  2. הכניסו לקערה פירורי לחם, ותבלו עם קצת פלפל, סוכר ומלח.
  3. חממו את השמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה במשך 3 דקות (השמן אמור לכסות מחצית מחתיכות האבוקדו שיוספו בהמשך).
  4. טבלו כל חתיכת אבוקדו בפירורי הלחם, בבלילת הביצה ושוב בפירורי הלחם, והכניסו אותן למחבת. יש לטגן אותן על כל צדדיהן. כשחטיפי האבוקדו יהיו מוכנים יש להניחם על צלחת המרופדת במגבת נייר.
אופן הכנת המטבל יוגורט:
  1. הכנת הרוטב קצצו את הפטרוזיליה וחתכו את מחצית האבוקדו שנותר לחתיכות קטנות. לאחר מכן הוסיפו את מיץ הלימון והיוגורט והכניסו לבלנדר. יש לערבל את המרכיבים עד לקבלת מטבל.
  2. הגישו את חטיפי האבוקדו בעודם חמים, לצד מטבל האבוקדו.

מתכון לגלילות סלמון מעושן במילוי גבינת קוטג'

מעטפת הסלמון מעניקה לגבינה ולמלפפונים טעם נהדר שקשה להפסיק לרצות ממנו עוד. נסו זאת בעצמכם...

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: cookinglife
רכיבים למעטפת סלמון:
סלמון - 120 גר'
מלפפונים - 100 גר'
חרדל - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המעטפת סלמון:
  1. מעכו את גבינת הקוטג' עם מזלג, הוסיפו חרדל וערבבו היטב.
  2. קצצו את המלפפונים, כתשו את שן השום באמצעות סכין והוסיפו אותם לתערובת הקוטג'. הוסיפו פלפל ומלח לפי טעמכם וערבבו והיטב. preperation מקור תמונה: abcooking
  3. מרחו כפית אחת מהמילוי על כל פרוסת סלמון, גלגלו אותה וסגרו עם קיסם. הכניסו למקרר למשך מספר דקות והגישו.

מתכון לפטריות פורטובלו מוקפצות עם שום ורוטב יין

השום ורוטב היין, מלטפים ברכות את פטריות הפורטובלו המוקפצות ומעניקות לו טעם ממכר שלא תצליחו להפסיק לאכול.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: kimptonhotels
רכיבים לפטריות מוקפצות:
פטריות פורטובלו - 120 גר' (חצויות)
מלח - לפי הטעם
שיני שום - 4 (טחונות)
חמאה - 3 כפות
יין שרי - 1 כוס
עירית - 1 כף (טחונה)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפטריות מוקפצות:
  1. הניחו מחבת עמוקה על להבה בינונית והמיסו בה 2 כפות מחאה. לאחר מכן, הוסיפו את הפטריות, תבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם וטגנו במשך 3-2 דקות.
  2. הוסיפו למחבת את השום והמשיכו לבשל למשך דקה נוספת, עד שהשום יקבל גוון חום. preperation מקור תמונה: thekitchenprincess2010
  3. הסירו את המחבת מהאש והוסיפו בהדרגתיות את יין השרי.

מתכון לממרח גזר פיקנטי

ולסיום, אחד הדברים שהכי כיף להגיש בתחילת הארוחה או כנשנוש קליל הוא ממרח טעים ובריא, אותו ניתן למרוח על לחם טרי. נסו את המתכון הבא או לחצו כאן כדי להכיר מגוון נפלא של ממרחים נוספים

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: food
רכיבים לממרח גזר מתובל:
גזרים - 6 (חתוכים דק)
שן שום - ½ שן (קצוצה)
כמון - ¼ כפית (טחון)
ג'ינג'ר - ¼ כפית (מגורר)
קינמון - מעט (טחון, ⅛ כפית)
טחינה - 1 כף
מיץ לימון - 2 כפיות
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הממרח גזר מתובל:
  1. הניחו קערה שעמידה בפני חום על סיר שמונח על להבה בינונית, אשר מכיל 5 ס"מ מים רותחים. הוסיפו לקערה את הגזרים והניחו להם להתבשל באדים, כ-12 דקות לערך. preperation מקור תמונה: seriouseats
  2. הכניסו למעבד מזון את הגזרים המאודים, השום, הכמון, הג'ינג'ר, הקינמון, פלפל הקאיין, הטחינה ומיץ הלימון, תבלו בפלפל ומלח לפי הטעם וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, במשך דקה לערך. במידת הצורך תוכלו להוסיף בהדרגתיות עד 2 כפות מים כדי לדלל את הממרח.
  3. העבירו את הממרח לקערה והגישו.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: