maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מנות פתיחה שתוכלו להכין תוך פחות מ-15 דקות

אם גם אתם מעוניינים להשקיט את רעבונם של בני המשפחה או החברים לפני תחילת הארוחה, רצוי שתגישו להם מנות פתיחה שישאירו להם טעם נפלא ויפתחו את התיאבון למנה הבאה. החדשות הטובות הן שלא תצטרכו לעמול על המתאבנים שיפתחו את הארוחה, כי תוכלו להכין תוך פחות מ-15 דקות מנה נהדרת ופשוטה להפליא. 8 המתכונים הבאים ללא ספק יקלו לכם על החיים וישמחו את כל הטועמים. 

1. עגבניות שרי ממולאות 

אפשרו לעגבניות השרי למצות את הפוטנציאל שלהן, והכינו את המתאבן הנהדר הזה שיפתח כראוי כל ארוחה!
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
 
רכיבים (24 יחידות): 
  • 24 עגבניות שרי
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 2 כפות מיונז (אותו תוכלו להכין בעצמכם
  • ½ מלפפון בינוני
  • כף בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות שמיר קצוץ 
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
הוראות הכנה:

1. קלפו את המלפפון וחתכו אותו לקוביות קטנות.

2. הסירו בזהירות את החלק העליון של עגבניות השרי, ובזהירות הוציאו את תכולתן עם כפית. לאחר מכן הניחו את העגבניות על מגבות נייר, כשחלקן התחתון פונה כלפי מעלה על מנת לנקז את הלחות. 

3. ערבבו בתוך קערה בינונית את הגבינה והמיונז ולאחר מכן הוסיפו את המלפפון, הבצל הירוק והשמיר, וערבבו מעט ובעדינות.

4. מלאו את העגבניות במילוי שהכנתם, הכניסו אותן למקרר למשך מספר דקות והגישו.  

2. חומוס פיקנטי קלוי  

לפני שתגישו את המתאבן הנהדר הזה, רצוי שתזהירו את כל הנוכחים כי מדובר בחטיף שקשה להפסיק לאכול!
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
רכיבים (8 מנות): 
  • ¼ כוס שמן זית כתית
  • 2 קופסאות שימורים של חומוס שטוף ויבש (430 גרם לפחית לערך)
  • כפית פלפל קאיין טחון
  • כף כמון
  • מלח גס לפי הטעם
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 230 מעלות. 

2. צקו את שמן הזית לתבנית אפייה עמוקה והכניסו אותה לתנור עד שהשמן יתחמם, 3 דקות לערך.

3. הכניסו לקערה בינונית חומוס, פלפל קאיין וכמון וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו מלח גס לפי טעמכם וערבבו היטב.

4. צקו את תערובת החומוס על תבנית האפייה החמה בשכבה אחת בלבד, והכניסו חזרה לתנור. יש לאפות במשך 10 דקות. 

5. לבסוף, העבירו את החומוס באמצעות כף מחוררת לקערה המרופדת במגבת נייר, והגישו חם.

3. אומלט פטריות ותרד מגולגל

אין כל סיבה להשאיר את האומלט בתחום ארוחות הבוקר בלבד, ותוכלו להכין בעזרתו מנת פתיחה טעימה ואהובה.
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
רכיבים (6 מנות לערך):
  • 2 ביצים
  • 100 גרם פטריות שמפיניון 
  • חופן תרד
  • כף שמן זית
  • כף חומץ בלסמי
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
הוראות הכנה:

1. הקציפו את הביצים בקערה.

2. חתכו את הפטריות לקוביות קטנות, קצצו את התרד, הכניסו אותם לקערת הביצים וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור לפי הטעם וערבבו שנית. 

3. שמנו מחבת בשמן זית והניחו אותה על להבה גבוהה. צקו 2 כפות מבלילת הביצים למחבת ופרסו אותה על שטח המחבת כפי שנהוג לעשות עם פנקייקים. טגנו את האומלט עד שיהיה מוכן, כשאין להפוך אותו במהלך הטיגון. המשיכו להכין את כל בלילת הביצים, והניחו את האומלטים על צלחת המרופדת במגבת נייר.

4. חלקו את המילוי שהכנתם באופן שווה והניחו על כל אומלט. גלגלו את האומלטים, סגרו אותם עם קיסם והגישו.

4. כדורי גבינה מוקרמים עם טונה ושמיר

פנקו את משפחתכם וחבריכם עם מנת פתיחה טעימה ונעימה לחך, שתוכלו להכין במהירות ובקלות. 
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
רכיבים:
  • 180 גרם פילה טונה חתוכה דק (מקופסת שימורים)
  • 50 גרם רסק עגבניות
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • 80 גרם גבינת גרוייר (או כל גבינה דומה שאתם אוהבים), מגוררת
  • 4 ביצים קשות קצוצות
  • 50 גרם בצל ירוק קצוץ
  • חופן שמיר קצוץ
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 170 מעלות.

2. הכניסו לקערה רסק עגבניות, ביצים, טונה ושמנת וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את הגבינה המגוררת, הבצל הירוק והשמיר וערבבו היטב.

3. צקו את התערובת לתוך תבניות אפייה קטנות (מנג'טים).

4. הכניסו את תבניות האפייה לתנור ואפו במשך 13 דקות, או עד שיהיו מוכנים.

5. תוכלו להגיש את המתאבן כשהוא חם או מקורר, לפי בחירתכם.

5. חטיפי אבוקדו

אם עוד לא יצא לכם לטעום את המתאבן הבא, כדאי שתוסיפו אותו לארוחה הבאה שאתם מתכננים, ואין ספק שתצאו מרוצים. 
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
רכיבים: 
  • 2 אבוקדו מגולענים
  • 100 גרם פירורי לחם
  • 2 ביצים טרופות
  • פטרוזיליה
  • 4 כפות יוגורט
  • 7 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • סוכר לפי הטעם
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
הוראות הכנה:

1. חתכו אבוקדו וחצי למלבנים דמויי צ'יפס.

2. הכניסו לקערה פירורי לחם, ותבלו עם קצת פלפל, סוכר ומלח.

3. חממו את השמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה במשך 3 דקות (השמן אמור לכסות מחצית מחתיכות האבוקדו שיוספו בהמשך).

4. טבלו כל חתיכת אבוקדו בפירורי הלחם, בבלילת הביצה ושוב בפירורי הלחם, והכניסו אותן למחבת. יש לטגן אותן על כל צדדיהן. כשחטיפי האבוקדו יהיו מוכנים יש להניחם על צלחת המרופדת במגבת נייר.

5. להכנת הרוטב קצצו את הפטרוזיליה וחתכו את מחצית האבוקדו שנותר לחתיכות קטנות. לאחר מכן הוסיפו את מיץ הלימון והיוגורט והכניסו לבלנדר. יש לערבל את המרכיבים עד לקבלת מטבל.

6. הגישו את חטיפי האבוקדו בעודם חמים, לצד מטבל האבוקדו. 

6. גבינת קוטג' במעטפת סלמון 

מעטפת הסלמון מעניקה לגבינה ולמלפפונים טעם נהדר שקשה להפסיק לרצות ממנו עוד. נסו זאת בעצמכם...
 
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
רכיבים:
  • 120 גרם סלמון
  • 50 גרם גבינת קוטג'
  • 100 גרם מלפפונים
  • שן שום 
  • כפית חרדל 
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
הוראות הכנה:

1. מעכו את גבינת הקוטג' עם מזלג, הוסיפו חרדל וערבבו היטב.

2. קצצו את המלפפונים, כתשו את שן השום באמצעות סכין והוסיפו אותם לתערובת הקוטג'. הוסיפו פלפל ומלח לפי טעמכם וערבבו והיטב. 

3. מרחו כפית אחת מהמילוי על כל פרוסת סלמון, גלגלו אותה וסגרו עם קיסם. הכניסו למקרר למשך מספר דקות והגישו.  

7. פטריות שום ויין שרי

הפטריות הבשרניות הללו לא רק יפתחו לכם את התיאבון, אלא גם יותירו בפיכם טעם של עוד!
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
רכיבים: 
  • 120 גרם פטריות פורטובלו חצויות
  • פלפל לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • 4 שיני שום טחונות
  • 3 כפות חמאה
  • כוס יין שרי
  • כף עירית טחונה
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
הוראות הכנה:

1. הניחו מחבת עמוקה על להבה בינונית והמיסו בה 2 כפות מחאה. לאחר מכן, הוסיפו את הפטריות, תבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם וטגנו במשך 3-2 דקות. 

2. הוסיפו למחבת את השום והמשיכו לבשל למשך דקה נוספת, עד שהשום יקבל גוון חום.

3. הסירו את המחבת מהאש והוסיפו בהדרגתיות את יין השרי. 

4. הוסיפו למחבת את כף החמאה הנותרת, פזרו את העירית, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והגישו עם קיסמים. 

8. ממרח גזר מתובל

ולסיום, אחד הדברים שהכי כיף להגיש בתחילת הארוחה או כנשנוש קליל הוא ממרח טעים ובריא, אותו ניתן למרוח על לחם טרי. נסו את המתכון הבא או לחצו כאן כדי להכיר מגוון נפלא של ממרחים נוספים
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
רכיבים (4 מנות):
  • 6 גזרים חתוכים דק
  • ½ שן שום קצוצה
  • ¼ כפית כמון טחון
  • ¼ כפית ג'ינג'ר מגורר
  • ⅛ כפית קינמון טחון
  • קורט פלפל קאיין
  • כף טחינה
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • מלח גס לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
מנות פתיחה נהדרות תוך 15 דקות
הוראות הכנה:

1. הניחו קערה שעמידה בפני חום על סיר שמונח על להבה בינונית, אשר מכיל 5 ס"מ מים רותחים. הוסיפו לקערה את הגזרים והניחו להם להתבשל באדים, כ-12 דקות לערך.

2. הכניסו למעבד מזון את הגזרים המאודים, השום, הכמון, הג'ינג'ר, הקינמון, פלפל הקאיין, הטחינה ומיץ הלימון, תבלו בפלפל ומלח לפי הטעם וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, במשך דקה לערך. במידת הצורך תוכלו להוסיף בהדרגתיות עד 2 כפות מים כדי לדלל את הממרח. 

3. העבירו את הממרח לקערה והגישו. 

 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: