maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

9 מתכונים מקוריים לסלטים ביתיים ומוכרים

  עבור כל סעודה או ארוחה גדולה שנתכנן, נשקיע יום שלם (ולפעמים אפילו יומיים) בעבודה במטבח כדי להכין את כל המאכלים שאהובינו ייהנו מהם. למרות זאת, את סלטי הפתיחה והמתאבנים פעמים רבות נעדיף לקנות מאשר להכין בעצמנו, פשוט משום שמישהו אחר כבר עשה את העבודה הזו עבורנו. אם תכינו בעצמכם את הסלטים שלכם תבינו שאין סיבה שתתפשרו על טעם ואיכות ובעיקר על הבריאות, ושהכנתם במקרים רבים פשוטה וזריזה יותר מנסיעה לסופר.

בלוגריות בישול מומחיות מרחבי הרשת משתפות אתכם את המתכונים המיוחדים והפשוטים שלהם לסלטים האהובים והמוכרים, כך שבפעם הבאה שאתם בסופר תוכלו לדלג על מקרר הסלטים וללכת ישר לאגף הירקות כדי לבחור את המצרכים הטריים והבריאים שמהם תכינו את הסלטים שלכם בעצמכם.

מתכון לסלט פלפלים חריף מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

הסלט הזה הוא קל, מהיר להכנה, והוא יכול לשמש כממרח מצוין או כתוספת לתבשילים. רק תזהירו את בלוטות הטעם כי הוא חריף אש!

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: yafchuk
רכיבים לסלט פלפלים:
אופן הכנת הסלט פלפלים:
  1. מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את הפלפלים הירוקים, הגמבה האדומה ושיני השום.
  2. טוחנים כ-2 דקות, זהירות שלא להפריז ולטחון דק מדי.
  3. מעבירים את הכל לסיר, מוסיפים מלח, פפריקה אדומה ושמן ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים מתאדים.

מתכון לסלט גזר מרוקאי מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

אוהבים סלט גזר? נסו להכין אחד כזה בעצמכם. זה פשוט וקל, ואפילו מהיר יותר מללכת לסופר כדי לקנות אחד.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: yafchuk
רכיבים לסלט גזר חריף:
אריסה - 2 כפיות
מלח - 1 כפית
כמון - ½ כפית
שמן קנולה - 2 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
כוסברה - צרור
אופן הכנת הסלט גזר חריף:
  1. חתכו את הגזרים לעיגולים והכניסו אותם לסיר לבישול.
  2. בשלו את הגזרים עד שהם מתרככים.
  3. סננו את הגזרים וערבבו יחד עם האריסה, המלח, הכמון, שמן הקנולה, השום, הלימון והכוסברה.
  4. מומלץ להכין את הסלט שעתיים לפני ההגשה.

מתכון לחומוס אסלי מהבלוג "חברות מבשלות"

יש המון סוגים של סלטי חומוס, וכולם טובים, אבל אין על חומוס ערבי אסלי, כמו שתלמדו להכין בעצמכם במתכון הבא.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: womenfriends
רכיבים לממרח חומוס:
גרגרי חומוס - 2 כוסות (מושרים ב-8 כוסות מים למשך לילה, מומלץ להשתמש בחומוס מסוג הדס)
סודה לשתייה - ½ כפית (לא חובה)
מלח - 1 כפית
כמון - ½ כפית (לקישוט, אלא חובה)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
פפריקה - לקישוט
שמן זית - לקישוט
אופן הכנת הממרח חומוס:
  1. את גרגרי החומוס המושרים מסננים ומבשלים במים עם סודה לשתייה (הסודה לשתייה אינה חיונית, אך היא עוזרת לגרגרי החומוס להתרכך מהר יותר).
  2. מבשלים תחילה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים, ובכל פעם שנוצר קצף לבן מסירים אותו וממשיכים לבשל עד אשר גרגרי החומוס מרוככים (בודקים זאת על ידי מעיכתם במזלג; אם המזלג עובר בקלות, החומוס מוכן).
  3. מסננים את החומוס ומשאירים ממי הבישול כחצי כוס בצד. אם אתם רוצים לעטר את צלחת החומוס בגרגרי חומוס, שימו בצד גם כחצי כוס חומוס מבושל. preperation מקור תמונה: womenfriends
  4. כעת, מוסיפים לחומוס את הטחינה, הלימון ויתר התבלינים. preperation מקור תמונה: womenfriends
  5. טוחנים את רוב גרגרי החומוס במעבד מזון. אם החומוס סמיך לכם מדי, זה הזמן להשתמש במי הבישול ששמתם בצד. preperation מקור תמונה: womenfriends
  6. החומוס הכי טעים כשהוא עדיין חם. מסדרים אותו בצלחת עמוקה ומעליו מפזרים גרגרים, פפריקה ופטרוזיליה קצוצה, מזליפים שמן זית ומנגבים.

מתכון לסלט חצילים במיונז מהבלוג "חברות מבשלות"

לפי "חברות מבשלות", המתכון הזה הוא דיאטטי ועל כן אין חשש מקלוריות מיותרות, ושלא נדבר על החומרים המשמרים שיש בסלטים הקנויים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: womenfriends
רכיבים לסלט חציל בטחינה:
מיונז - 2 כפות (או מיונז לייט)
מיץ לימון - מ- ½ לימון
שן שום - 1 (כתושה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט חציל בטחינה:
  1. צולים את החציל עם קליפתו על להבה פתוחה או במחבת פסים, עד שהחציל צלוי ורך מכל צדיו. preperation מקור תמונה: womenfriends
  2. כשהחציל מתקרר, מקלפים ומסירים את העוקץ, מניחים על קרש חיתוך וקוצצים אותו בסכין חדה. preperation מקור תמונה: womenfriends
  3. מניחים בקערה, מוסיפים את המיונז, מיץ הלימון, השום הכתוש והתבלינים ומערבבים.

מתכון לסלט מטבוחה מעולה וריחני מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

הסלט הזה מככב בכל יום שישי בכל בית מרוקאי. יהודית ממליצה להשתמש בעגבניות טריות, אבל אומרת שגם אם תכינו את המתכון הזה עם שימורי עגבניות, אף אחד לא יחשוד שלא מדובר בעגבניות טריות.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: yehudithhh
רכיבים לסלט מטבוחה:
עגבניות - 2 קג' (רכות או 2 קופסאות 750 גרם של שימורי עגבניות מרוסקות )
פלפלים ירוקים חריפים - 2-3 (צלויים על אש ישירה או מטוגנים, קלופים וחתוכים לרצועות או קוביות)
שיני שום גדולות - 3-4 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - קורט
פפריקה - 1 כף (חריפה/מתוקה, לפי איך שאוהבים)
שמן זית - ¼ כוס
אופן הכנת הסלט מטבוחה:
  1. לשים את העגבניות בסיר ולשפוך עליהן מים רותחים על לכיסוי. כדי להקל על הקילוף אפשר לחרוץ X בראש כל עגבנייה. כשהמים מתקררים וניתן כבר לגעת בעגבניות, מקלפים אותן, ותוך כדי קילוף מועכים עם היד כדי להוציא מהן כמה שיותר נוזלים (דבר שיקצר את זמן הבישול). אם מכינים עם שימורי עגבניות אז יש לשים אותן ישר בסיר.
  2. לשים את כל העגבניות הקלופות בסיר גדול ולבשל על אש גבוהה עד שהעגבניות מאבדות מנפחן, מתבשלות היטב וכל הנוזלים התאדו (בערך שעתיים).
  3. ערבבו מדי פעם, וכשהעגבניות כבר מבושלות מספיק, מעכו אותן בעזרת ממעך (מועך תפוחי אדמה).
  4. להנמיך את האש למינימום, להוסיף: פלפלים, שמן, שום ותבלינים ולהמשיך לבשל תוך כדי בחישה מדי פעם. המרקם צריך להיות מאוד סמיך וריבתי.

מתכון לסלט קולסלאו מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

יהודית אומרת שזה אחד הסלטים הטעימים ביותר, ושהיא אוהבת לשלב אותו עם כריך רוסטביף. המתכון הזה יספק לכם כמות גדולה מהסלט, ומומלץ להכין אותו לקראת סעודה גדולה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: yehudithhh
רכיבים לסלט קולסלאו:
מים וכף גדושה מלח - 1 (להשריית הכרוב- קערת מים וכף גדושה מלח )
מיונז - ½-¾ כוס (מהסוג המועדף עליכם)
סוכר - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - ½ כפית
חומץ תפוחים - 3-4 כפות
אופן הכנת הסלט קולסלאו:
  1. לקצוץ את הכרוב והגזר לרצועות דקות (להשאיר אותם נפרדים).
  2. להשרות את הכרוב במי מלח למשך שעתיים ואפשר אפילו יותר מזה – זה מרכך את הכרוב וגורם לו לקבל אליו את התבלינים והמיונז ביותר אהבה.
  3. לסנן היטב את הכרוב עד שהוא ממש יבש (יהודית מייבשת במכשיר לייבוש חסה), ולערבב את הכרוב יחד עם הגזר.
  4. להוסיף את המיונז – להתחיל עם חצי כוס ואם חסר אז להוסיף.
  5. לתבל בסוכר, מלח, פלפל שחור וחומץ תפוחים. לערבב היטב ולהחדיר את המיונז לכרוב בעזרת כף.
  6. לשים במקרר לפחות שעתיים לפני שטועמים. לאחר הטעימה, ניתן לתקן את התיבול לפי הצורך והטעם האישי.
  7. הסלט משתבח אחרי כמה שעות במקרר, והכי טעים להגיש אותו יחד עם בשר על האש או כריך רוסטביף בבאגט.

מתכון לסלט חציל קלוי ופלפלים ברוטב פיקנטי מהבלוג של שפרה

2 המרכיבים האלה אהובים מאוד על שפרה – חציל ופלפל, יחד עם רוטב שתכינו מקטשופ, סויה וצ'ילי – הסלט יוצא ממש טעים!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לסלט חציל קלוי:
חצילים - 3 (פרוסים לפרוסות עבות)
שמן זית - לחצילים
פלפלים מתוקים - 4 (צבעוניים פרוסים לרצועות)
שיני שום - 6 (קצוצות)
שמן זית - 2 כפות (לטיגון הפלפלים)
רכיבים לרוטב הפיקנטי:
רוטב סויה - 6 כפות
קטשופ - ½ כוס
סילאן - 3 כפות
רכז רימונים - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט חציל קלוי:
  1. לחמם תנור למצב גריל ולפרוס חציל. preperation מקור תמונה: shifra-l
  2. למרוח את פרוסות החציל בשמן זית מ-2 הצדדים, לסדר את פרוסות החציל בתבנית אפייה גדולה ולקלות ב-2 הצדדים עד להשחמה קלה. ניתן לשמור במקרר עד להכנת הסלט. preperation מקור תמונה: shifra-l
  3. לשים במחבת את 2 כפות שמן הזית, לחמם מעט, להוסיף את השום ואת הפלפלים, לערבב ולטגן כ-4 דקות. שמרו על הפלפלים מוצקים ואל תביאו אותם לריכוך יתר. preperation מקור תמונה: shifra-l
  4. לחתוך את החצילים לקוביות גדולות, להוסיף את הפלפלים ואת כל מרכיבי הרוטב, לערבב, לטעום ולשפר תיבול לפי טעמכם (יותר סויה, מלח, סוכר או צ'ילי).
  5. הניחו בצד למנוחה וספיגת הטעמים כחצי שעה לפחות.
אופן הכנת הרוטב הפיקנטי:
  1. בזמן שהחצילים בתנור ערבבו יחד את כל מרכיבי הרוטב בקערה.

מתכון קל לסלט פטריות

את הסלט הזה אולי לא תמצאו סתם כך בסופר, אבל הוא אחד הטעימים שתכינו, ושפרה ממליצה שתכינו ממנו כמות גדולה כי הוא נחטף די מהר.

זמן הכנה: 8 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לסלט פטריות ופקאן:
פטריות שמפיניון - 2 סלסלות (שטופות ונקיות)
פקאן סיני - ½ כוס (קצוץ)
בצל ירוק - 2 (גבעולים קצוץ)
רכיבים לרוטב לסלט:
רוטב סויה - ¼ כוס
שמן - ¼ כוס
חומץ - ¼ כוס
סוכר - 2-3 כפות
אופן הכנת הסלט פטריות ופקאן:
  1. את הפטריות יש לשטוף במים, השתדלו לעשות זאת עם מעט מים ובמהירות כדי שהפטריות לא יספגו נוזלים. ייבשו אותן עם מגבת או נייר סופג.
  2. פרסו את הפטריות לפרוסות והוסיפו את כל חומרי הסלט. ניתן לעשות זאת כמה שעות מראש ומומלץ לשמור במקרר.
אופן הכנת הרוטב לסלט:
  1. כחצי שעה לפני ההגשה, יש לערבב היטב את כל חומרי הרוטב, לשפוך על הפטריות ולערבב.

מתכון לסלט חציל "על האש" בטחינה מהבלוג של בתיה דורון

פעמים רבות סלט חצילים על האש עם טחינה הופך להיות הכוכב של הסלטים בשולחן הארוחה. המתכון הזה לא יוצא מן הכלל, והוא כל כך פשוט שאי אפשר לוותר עליו!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: batyad
רכיבים לסלט חציל בטחינה:
אופן הכנת הסלט חציל בטחינה:
  1. להניח חצילים על האש ולשרוף או להכניס לתנור ולאפות בחום של 200 מעלות בערך כשעה.
  2. כשהחצילים מוכנים יש להוריד מהם את הקליפה, להניח במסננת ולהגיר את הנוזלים.
  3. לרסק במזלג את החצילים, להוסיף טחינה ושמן זית ולערבב.
  4. אפשר להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: