maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

9 מתכונים מקוריים לסלטים ביתיים ומוכרים

  עבור כל סעודה או ארוחה גדולה שנתכנן, נשקיע יום שלם (ולפעמים אפילו יומיים) בעבודה במטבח כדי להכין את כל המאכלים שאהובינו ייהנו מהם. למרות זאת, את סלטי הפתיחה והמתאבנים פעמים רבות נעדיף לקנות מאשר להכין בעצמנו, פשוט משום שמישהו אחר כבר עשה את העבודה הזו עבורנו. אם תכינו בעצמכם את הסלטים שלכם תבינו שאין סיבה שתתפשרו על טעם ואיכות ובעיקר על הבריאות, ושהכנתם במקרים רבים פשוטה וזריזה יותר מנסיעה לסופר.

בלוגריות בישול מומחיות מרחבי הרשת משתפות אתכם את המתכונים המיוחדים והפשוטים שלהם לסלטים האהובים והמוכרים, כך שבפעם הבאה שאתם בסופר תוכלו לדלג על מקרר הסלטים וללכת ישר לאגף הירקות כדי לבחור את המצרכים הטריים והבריאים שמהם תכינו את הסלטים שלכם בעצמכם.

 

לחצו על המתכון המבוקש לקבלת הוראות מפורטות להכנתו 

סלט פלפלים חריפים

סלט גזר מרוקאי

סלט חומוס אסלי

     

סלט חצילים במיונז

סלט מטבוחה

סלט קולסלאו

     

סלט חציל קלוי ופלפלים צבעוניים ברוטב פיקנטי

סלט פטריות

סלט חצילים על האש בטחינה

 

 


סלט פלפלים חריף אש של יפה ימין מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

הסלט הזה הוא קל, מהיר להכנה, והוא יכול לשמש כממרח מצוין או כתוספת לתבשילים. רק תזהירו את בלוטות הטעם כי הוא חריף אש!

סלטים

 

מצרכים:

  • 6 פלפלים ירוקים חריפים
  • 1 גמבה אדומה
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 3 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את הפלפלים הירוקים, הגמבה האדומה ושיני השום.

2. טוחנים כ-2 דקות, זהירות שלא להפריז ולטחון דק מדי.

3. מעבירים את הכל לסיר, מוסיפים מלח, פפריקה אדומה ושמן ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים מתאדים.

 

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים

סלט גזר מרוקאי של יפה ימין מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

אוהבים סלט גזר? נסו להכין אחד כזה בעצמכם. זה פשוט וקל, ואפילו מהיר יותר מללכת לסופר כדי לקנות אחד.

סלטים

 

מצרכים:

  • 3 גזרים 
  • 2 כפיות אריסה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כמון
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 לימון סחוט טרי
  • צרור כוסברה

אופן ההכנה:

1. חתכו את הגזרים לעיגולים והכניסו אותם לסיר לבישול.

2. בשלו את הגזרים עד שהם מתרככים.

3. סננו את הגזרים וערבבו יחד עם האריסה, המלח, הכמון, שמן הקנולה, השום, הלימון והכוסברה. 

4. מומלץ להכין את הסלט שעתיים לפני ההגשה.

 

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים

חומוס אסלי מבלוג המתכונים "חברות מבשלות"

יש המון סוגים של סלטי חומוס, וכולם טובים, אבל אין על חומוס ערבי אסלי, כמו שתלמדו להכין בעצמכם במתכון הבא.

סלטים

מצרכים:

  • 2 כוסות גרגרי חומוס מושרים ב-8 כוסות מים למשך לילה (מומלץ להשתמש בחומוס מסוג הדס)
  • ½ כפית סודה לשתייה (לא חובה)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס מיץ לימון טרי
  • ¾ כוס טחינה גולמית
  • ½ כפית כמון לקישוט (אם רוצים)
  • פטרוזיליה קצוצה
  • פפריקה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. את גרגרי החומוס המושרים מסננים ומבשלים במים עם סודה לשתייה (הסודה לשתייה אינה חיונית, אך היא עוזרת לגרגרי החומוס להתרכך מהר יותר).

2. מבשלים תחילה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים, ובכל פעם שנוצר קצף לבן מסירים אותו וממשיכים לבשל עד אשר גרגרי החומוס מרוככים (בודקים זאת על ידי מעיכתם במזלג; אם המזלג עובר בקלות, החומוס מוכן).

סלטים

 

3. מסננים את החומוס ומשאירים ממי הבישול כחצי כוס בצד. אם אתם רוצים לעטר את צלחת החומוס בגרגרי חומוס, שימו בצד גם כחצי כוס חומוס מבושל. 

4. כעת, מוסיפים לחומוס את הטחינה, הלימון ויתר התבלינים.

סלטים

 

5. טוחנים את רוב גרגרי החומוס במעבד מזון. אם החומוס סמיך לכם מדי, זה הזמן להשתמש במי הבישול ששמתם בצד.

סלטים

 

6. החומוס הכי טעים כשהוא עדיין חם. מסדרים אותו בצלחת עמוקה ומעליו מפזרים גרגרים, פפריקה ופטרוזיליה קצוצה, מזליפים שמן זית ומנגבים.

 

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים


חצילים במיונז מבלוג המתכונים "חברות מבשלות"

לפי "חברות מבשלות", המתכון הזה הוא דיאטטי ועל כן אין חשש מקלוריות מיותרות, ושלא נדבר על החומרים המשמרים שיש בסלטים הקנויים.

סלטים

 

מצרכים:

  • 1 חציל בלאדי גדול
  • 2 כפות מיונז או מיונז לייט
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. צולים את החציל עם קליפתו על להבה פתוחה או במחבת פסים, עד שהחציל צלוי ורך מכל צדיו.

סלטים

 

2. כשהחציל מתקרר, מקלפים ומסירים את העוקץ, מניחים על קרש חיתוך וקוצצים אותו בסכין חדה.

סלטים

 

3. מניחים בקערה, מוסיפים את המיונז, מיץ הלימון, השום הכתוש והתבלינים ומערבבים.

 

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים

סלט מטבוחה של יהודית אביב מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

הסלט הזה מככב בכל יום שישי בכל בית מרוקאי. יהודית ממליצה להשתמש בעגבניות טריות, אבל אומרת שגם אם תכינו את המתכון הזה עם שימורי עגבניות, אף אחד לא יחשוד שלא מדובר בעגבניות טריות.

סלטים

 

מצרכים:

  • 2 ק"ג עגבניות רכות או 2 קופסאות 750 גרם של שימורי עגבניות מרוסקות 
  • 2-3 פלפלים ירוקים חריפים צלויים על אש ישירה או מטוגנים, קלופים וחתוכים לרצועות או קוביות
  • 3-4 שיני שום גדולות כתושות
  • מלח לפי הטעם
  • קורט פלפל שחור
  • כף פפריקה חריפה/מתוקה – לפי איך שאוהבים
  • ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. לשים את העגבניות בסיר ולשפוך עליהן מים רותחים על לכיסוי. כדי להקל על הקילוף אפשר לחרוץ X בראש כל עגבנייה. כשהמים מתקררים וניתן כבר לגעת בעגבניות, מקלפים אותן, ותוך כדי קילוף מועכים עם היד כדי להוציא מהן כמה שיותר נוזלים (דבר שיקצר את זמן הבישול). אם מכינים עם שימורי עגבניות אז יש לשים אותן ישר בסיר.

2. לשים את כל העגבניות הקלופות בסיר גדול ולבשל על אש גבוהה עד שהעגבניות מאבדות מנפחן, מתבשלות היטב וכל הנוזלים התאדו (בערך שעתיים).

3. ערבבו מדי פעם, וכשהעגבניות כבר מבושלות מספיק, מעכו אותן בעזרת ממעך (מועך תפוחי אדמה).

4. להנמיך את האש למינימום, להוסיף: פלפלים, שמן, שום ותבלינים ולהמשיך לבשל תוך כדי בחישה מדי פעם. המרקם צריך להיות מאוד סמיך וריבתי.

 

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים

סלט קולסלאו של יהודית אביב מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

יהודית אומרת שזה אחד הסלטים הטעימים ביותר, ושהיא אוהבת לשלב אותו עם כריך רוסטביף. המתכון הזה יספק לכם כמות גדולה מהסלט, ומומלץ להכין אותו לקראת סעודה גדולה.

סלטים

 

מצרכים:

  • 1 ראש כרוב קטן
  • 2-3 גזרים בינוניים
  • קערה עם מים וכף גדושה מלח – להשריית הכרוב
  •  ½-¾ כוס מיונז מהסוג המועדף עליכם
  • 2 כפות סוכר
  • מלח לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3-4 כפות חומץ תפוחים

אופן ההכנה:

1. לקצוץ את הכרוב והגזר לרצועות דקות (להשאיר אותם נפרדים).

2. להשרות את הכרוב במי מלח למשך שעתיים ואפשר אפילו יותר מזה – זה מרכך את הכרוב וגורם לו לקבל אליו את התבלינים והמיונז ביותר אהבה.

3. לסנן היטב את הכרוב עד שהוא ממש יבש (יהודית מייבשת במכשיר לייבוש חסה), ולערבב את הכרוב יחד עם הגזר.

4. להוסיף את המיונז – להתחיל עם חצי כוס ואם חסר אז להוסיף.

5. לתבל בסוכר, מלח, פלפל שחור וחומץ תפוחים. לערבב היטב ולהחדיר את המיונז לכרוב בעזרת כף.

6. לשים במקרר לפחות שעתיים לפני שטועמים. לאחר הטעימה, ניתן לתקן את התיבול לפי הצורך והטעם האישי.

הסלט משתבח אחרי כמה שעות במקרר, והכי טעים להגיש אותו יחד עם בשר על האש או כריך רוסטביף בבאגט.

 

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים

סלט חציל קלוי ופלפלים צבעוניים ברוטב פיקנטי של שפרה מהבלוג "במטבח עם שפרה – אוכל ודברים טובים"

2 המרכיבים האלה אהובים מאוד על שפרה – חציל ופלפל, יחד עם רוטב שתכינו מקטשופ, סויה וצ'ילי – הסלט יוצא ממש טעים!

סלטים

 

מצרכים:

  • 3 חצילים פרוסים לפרוסות עבות
  • שמן זית
  • 4 פלפלים צבעוניים פרוסים לרצועות
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית

מצרכים לרוטב:

  • 6 כפות רוטב סויה
  • ½ כוס קטשופ
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 1 כף שמן שומשום
  • מלח

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור למצב גריל ולפרוס חציל.

סלטים

 

2. למרוח את פרוסות החציל בשמן זית מ-2 הצדדים, לסדר את פרוסות החציל בתבנית אפייה גדולה ולקלות ב-2 הצדדים עד להשחמה קלה. ניתן לשמור במקרר עד להכנת הסלט.

סלטים

 

3. לשים במחבת את 2 כפות שמן הזית, לחמם מעט, להוסיף את השום ואת הפלפלים, לערבב ולטגן כ-4 דקות. שמרו על הפלפלים מוצקים ואל תביאו אותם לריכוך יתר.

סלטים

 

4. לחתוך את החצילים לקוביות גדולות, להוסיף את הפלפלים ואת כל מרכיבי הרוטב, לערבב, לטעום ולשפר תיבול לפי טעמכם (יותר סויה, מלח, סוכר או צ'ילי).

5. הניחו בצד למנוחה וספיגת הטעמים כחצי שעה לפחות.

 

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים

סלט פטריות של שפרה מהבלוג "במטבח עם שפרה – אוכל ודברים טובים"

את הסלט הזה אולי לא תמצאו סתם כך בסופר, אבל הוא אחד הטעימים שתכינו, ושפרה ממליצה שתכינו ממנו כמות גדולה כי הוא נחטף די מהר.

סלטים

 

מצרכים:

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון שטופות ונקיות
  • ½ כוס אגוזי פקאן סיני קצוץ
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

מצרכים לרוטב:

  • ¼ כוס רוטב סויה
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס חומץ
  • 2-3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1. את הפטריות יש לשטוף במים, השתדלו לעשות זאת עם מעט מים ובמהירות כדי שהפטריות לא יספגו נוזלים. ייבשו אותן עם מגבת או נייר סופג.

2. פרסו את הפטריות לפרוסות והוסיפו את כל חומרי הסלט. ניתן לעשות זאת כמה שעות מראש ומומלץ לשמור במקרר.

3. כחצי שעה לפני ההגשה, יש לערבב היטב את כל חומרי הרוטב, לשפוך על הפטריות ולערבב.

 


סלט חצילים על האש בטחינה של בתיה מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"

פעמים רבות סלט חצילים על האש עם טחינה הופך להיות הכוכב של הסלטים בשולחן הארוחה. המתכון הזה לא יוצא מן הכלל, והוא כל כך פשוט שאי אפשר לוותר עליו!

סלטים

 

מצרכים:

  • 1-2 חצילים גדולים
  • 4-5 כפות טחינה מוכנה
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. להניח חצילים על האש ולשרוף או להכניס לתנור ולאפות בחום של 200 מעלות בערך כשעה.

2. כשהחצילים מוכנים יש להוריד מהם את הקליפה, להניח במסננת ולהגיר את הנוזלים.

3. לרסק במזלג את החצילים, להוסיף טחינה ושמן זית ולערבב.

4. אפשר להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.

 

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים


הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: