maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחומוס אסלי מהבלוג "חברות מבשלות"

יש המון סוגים של סלטי חומוס, וכולם טובים, אבל אין על חומוס ערבי אסלי, כמו שתלמדו להכין בעצמכם במתכון הבא.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחומוס אסלי מהבלוג "חברות מבשלות" מקור תמונה: womenfriends
רכיבים לממרח חומוס:
גרגרי חומוס - 2 כוסות (מושרים ב-8 כוסות מים למשך לילה, מומלץ להשתמש בחומוס מסוג הדס)
סודה לשתייה - ½ כפית (לא חובה)
מלח - 1 כפית
כמון - ½ כפית (לקישוט, אלא חובה)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
פפריקה - לקישוט
שמן זית - לקישוט
אופן הכנת הממרח חומוס:
  1. את גרגרי החומוס המושרים מסננים ומבשלים במים עם סודה לשתייה (הסודה לשתייה אינה חיונית, אך היא עוזרת לגרגרי החומוס להתרכך מהר יותר).
  2. מבשלים תחילה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים, ובכל פעם שנוצר קצף לבן מסירים אותו וממשיכים לבשל עד אשר גרגרי החומוס מרוככים (בודקים זאת על ידי מעיכתם במזלג; אם המזלג עובר בקלות, החומוס מוכן).
  3. מסננים את החומוס ומשאירים ממי הבישול כחצי כוס בצד. אם אתם רוצים לעטר את צלחת החומוס בגרגרי חומוס, שימו בצד גם כחצי כוס חומוס מבושל. preperation מקור תמונה: womenfriends
  4. כעת, מוסיפים לחומוס את הטחינה, הלימון ויתר התבלינים. preperation מקור תמונה: womenfriends
  5. טוחנים את רוב גרגרי החומוס במעבד מזון. אם החומוס סמיך לכם מדי, זה הזמן להשתמש במי הבישול ששמתם בצד. preperation מקור תמונה: womenfriends
  6. החומוס הכי טעים כשהוא עדיין חם. מסדרים אותו בצלחת עמוקה ומעליו מפזרים גרגרים, פפריקה ופטרוזיליה קצוצה, מזליפים שמן זית ומנגבים.
מקור: "חברות מבשלות"
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר